#2663729 - 18/10/2008 01:20
Re: Kadra by LEO [4]
[Re: Bullet]
|
old hand
Meldunek: 02/11/2003
|
2. Gdyby Boruc był naprawdę bramkarzem z TOP3, to już dawno grałby przynajmniej w Anglii i 10 mln funtów żadnym problemem by nie było. A może po prostu fachowcy z Barcy, Milanu, Arsenalu się nie znają ? Szewa czy chcesz nas przekonac, że Ci bramkarze tych trzech wielkich klubów są lepsi od Boruca? A jakiś klub w ostatnich 3 latach latach kupił bramkarza za 10 mln funtów? Ja nie pamietam Co do ceny zawsze można się dogadać, a w podobnej (coś koło 8mln chyba) na White Hart Lane przyszedł Gomes. Dlaczego nie Boruc ??? Obyty na wyspiarskich boiskach, z paszportem UE, a jednak Koguty wzięły Brazylijczyka. Czemu tak się stało, możemy tylko gdybać.
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2663753 - 18/10/2008 01:30
[Re: jinx]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Nie oszukujmy sie...grajac w Celtiku, moze byc bogiem w Glasgow, moze byc wielbiony w Polsce, ale zeby przejsc do wielkiego klubu musi grac na najwyzszym poziomie przez kilka lat i kiedy ten warunek spelnil, to zaczely sie jakies dziwne historie...a to poczul pociag do tlumaczki we Lwowie, a to w Rotterdamie dawal w palnik. Kluby moze i sa bogate, moze i przeplacaja, ale jako tako przed kazdym transferem badaja teren. Osobiscie watpie teraz w silna pozycje Boruca w Europie...glownie dlatego, ze w raz z pociagiem do innych kobiet (niz zony) i alkoholu przyszla zdecydowanie slabsza forma. PS. Nie chcialbym go w Barcelonie...juz mam przyjemnosc kilka lat ogladac jednego pajacyka, to po cholere mi nastepny...fakt, ze obaj maja specyficzny styl plucia po wpuszczonych szmatach...ale to troche za malo 
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2663809 - 18/10/2008 01:52
[Re: polskignom]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Boruc Boruc , wszyscy po meczu patrzą na niego ja sam mu troche emocjonalnie przyłozyłem , za co zostałem prawie zlinczowany przez "zielonych" i kulturalnego pana z Poznania  , ale jego wina za ta wtopę jest tylko częściowa , główna wg.mnie spada na LEO SREO , który używa Boruca jako tarczy za swoje ewidentne błędy meczowe, a przecież tak naprawdę to nie Boruc dał sygnał do rozpoczęcia obrony bramki, ale Leo . Zaledwie kilkadziesiąt sekund wcześniej trener zdjął z boiska typowego napastnika (Brożka) i zastąpił go Krzynówkiem defensywnym pomocnikiem. Jak ktoś grał kiedys w piłke lub chocby często obserwował mecze ten wie ,że drużyna zawsze wyłapuje intencje trenera. Zdjął napastnika szpicę, wsadził defensywnego pomocnika , zatem będzie dążył do obrony rezultatu – taki mniej więcej sygnał otrzymali zawodnicy, którzy zostali na placu gry. Jeśli ktoś kiedykolwiek siedział na ławce rezerwowych lub grał w jakimkolwiek meczu, wie, że tak właśnie widzieli zmianę przeprowadzoną przez LEO polscy piłkarze. I mentalnie zaczęli się przygotowywać do odpierania ataków. Co było bezsensem bo Słowacy byli na widelcu i mozna było ich spokojnie wypunktowac , co było dalej , wiadomo , niefart Boruca i odwrocenie wyniku przez złą obraną trenerską strategię . To nie pierwszy taki numer Holendra , taki sam jego manerw w meczu z Austrią pozbawił nas szans awansu do następnej rundy.Oczywiście po meczu trener-kuntator pitolił o błędach innych , nie widząc błedów własnych. No, a teraz zieloni i kulturalny pan z Poznania mozecie mnie wyzywac od fiutów idiotów i pisuarów 
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2663916 - 18/10/2008 02:30
[Re: AL_Capone]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Wytłumaczy mi ktoś sensownie dlaczego Sławomir Peszko nie ma miejsca w reprezentacji Polski , a mają go takie talenty futbolu jak Pazdan czy Dudka ? To sobie wybrales porownanie...
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2663945 - 18/10/2008 02:39
[Re: AL_Capone]
|
old hand
Meldunek: 02/11/2003
|
to nie Boruc dał sygnał do rozpoczęcia obrony bramki, ale Leo . Zaledwie kilkadziesiąt sekund wcześniej trener zdjął z boiska typowego napastnika (Brożka) i zastąpił go Krzynówkiem defensywnym pomocnikiem. Jak ktoś grał kiedys w piłke lub chocby często obserwował mecze ten wie ,że drużyna zawsze wyłapuje intencje trenera. Zdjął napastnika szpicę, wsadził defensywnego pomocnika Leo kunktator naszą kadrę ustawia 4-4-1-1 i ww zmiana ustawienia nie zmieniła, przynajmniej ja to tak odczytałem. Doszło do roszady - Krzynówek powędrował na skrzydło w miejsce Ebiego, a ten z kolei miał grać na szpicy. Wyszło jak wyszło i niewiele tu winy Krzynówka z powodu straty bramki (pierwszej) w kilka sekund po jego wejściu. Tu ewidentnie zawinił Boruc. Miał się położyć z piłką i poleżeć trochę, chyba że nie chciał sobie stroju pobrudzić na grząskiej murawie. A potem to już się posypało.
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2663955 - 18/10/2008 02:43
[Re: jinx]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/11/2005
|
Ale ma pecha, bo gra na tej samej pozycji co Kuba.
I co z tego stary przeciez zauwaz ze Kuba w BVB gra wolnego elektrona czesto przed Valdezem i Freiem wiec co stoi na przeszkodzie zeby tak samo gral w kadrze i wtedy Peszko wskakuje na prawa pomoc ? Efekt ? mamy dwoch szybkich dynamicznych graczy w skladzie ktorzy potrafia stworzyc przewage,nie jak te drewna typu Dudka czy Lewandowski ktorych jedyna czynnoscia ktora potrafia nienagannie jest podanie do tylu lub do najblizszego gracza.
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2666900 - 19/10/2008 02:47
[Re: polskignom]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/11/2002
|
Czemu borucowi jest dobrze w celticu? jak ja bym zarabiał 35tys. L tygodniowo to też by mi było dobrze, pozatym jak ktoś już napisał to wielka dziura i ciągle pada ale na mecze na celtic przychodzi koło 50tys. wiec taka kozia wulka to nie jest no moze tylko przeciwnicy z koziej wulki (poza rangersami):P Boruc ma silną psyche ale tylko na wielkie mecze w innych puszcza paproki jak ostatnio. Cały czas się sprzeczam ze szkotami ze kuszczak dla mnie lepszy  Ja na miejscu Leo na cieżkich przeciwników wystawiał bym boruca a na reszte dał pograć innym fabianowi albo kuszczakowi. Pozatym ktoś tu pisał ze leo widzi zbawce w brozku. Ja tego nie zauważyłem , wręcz przeciwnie nawet mu nie podał ręki jak go zmieniał, totalny olew... i jeszcze jedno dodam, nie twierdze ze mamy lepszych trenerów w polsce ale granie jednym napastnikiem z kelnerami jak sanmarino? czy nawet ty, ostatnim ręce opadają
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2667083 - 19/10/2008 04:47
[Re: Ezquerro]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/09/2006
|
i jeszcze jedno dodam, nie twierdze ze mamy lepszych trenerów w polsce ale granie jednym napastnikiem z kelnerami jak sanmarino? czy nawet ty, ostatnim ręce opadają
Dokładnie. Dla mnie granie jednym napastnikiem to tragedia, w szczególności jeśli chodzi o naszą kadrę, bo niektóre narody mają zawodników, którzy po pierwsze się do tego nadają, a po drugie mają dobrych skrzydłowych. A już wystawianie samego Smolarka, czy Brożka to chyba selekcjoner ma na drugie pomyłka. Jakiekolwiek granie na utrzymanie wyniku jeśli chodzi o nas to gwarantowana porażka albo remis. Nie mamy do tego obrońców, czy nawet tak osławionych defensywnych pomocników. Leo po prostu nie umie zmieniać zawodników, nie wiem o czym on myśli robiąc zmiany, ale chyba nie o wygranej chyba, że gra na live w Bwin 
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2669759 - 20/10/2008 18:56
[Re: Maldini$$]
|
Carpal Tunnel