Strona 9 z 13 < 1 2 ... 7 8 9 10 11 12 13 >
Opcje tematu
#2663512 - 17/10/2008 23:33 Re: Kadra by LEO [4] [Re: Amkwish]
pescar Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2005
Garay jest piłkarzem Realu wypożyczonym do Racingu, więc chyba jednak w styczniu będą mocni jeszcze na Barcelonę \:\)

Do góry
Bonus: Unibet
#2663699 - 18/10/2008 00:57 Re: Kadra by LEO [4] [Re: Amkwish]
tyson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/03/2008
Originally Posted By: amkwish
Originally Posted By: tyson
A moze Piotrus zdaje sobie sprawe ze tylko na ligowych smieciach gdzie zna na pamiec druzynowe zagrania jest w stanie cos grac? W kadrze nie wyglada zbyt rozowo, nawet na wyjazdach Wisly traci 50% wartosci.

Zdaje sie ,ze ...Pawelek ,bo Piotrus to ten drugi blizniak
no oczywiscie o Pawła chodzilo \:\)

Do góry
#2663729 - 18/10/2008 01:20 Re: Kadra by LEO [4] [Re: Bullet]
jinx Offline
old hand

Meldunek: 02/11/2003
Originally Posted By: Bullet
Originally Posted By: Szewa
2. Gdyby Boruc był naprawdę bramkarzem z TOP3, to już dawno grałby przynajmniej w Anglii i 10 mln funtów żadnym problemem by nie było. A może po prostu fachowcy z Barcy, Milanu, Arsenalu się nie znają ?

Szewa czy chcesz nas przekonac, że Ci bramkarze tych trzech wielkich klubów są lepsi od Boruca? A jakiś klub w ostatnich 3 latach latach kupił bramkarza za 10 mln funtów? Ja nie pamietam \:\)

Co do ceny zawsze można się dogadać, a w podobnej (coś koło 8mln chyba) na White Hart Lane przyszedł Gomes.
Dlaczego nie Boruc ??? Obyty na wyspiarskich boiskach, z paszportem UE, a jednak Koguty wzięły Brazylijczyka. Czemu tak się stało, możemy tylko gdybać.

Do góry
#2663753 - 18/10/2008 01:30 Re: Kadra by LEO [4] [Re: jinx]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
Nie oszukujmy sie...grajac w Celtiku, moze byc bogiem w Glasgow, moze byc wielbiony w Polsce, ale zeby przejsc do wielkiego klubu musi grac na najwyzszym poziomie przez kilka lat i kiedy ten warunek spelnil, to zaczely sie jakies dziwne historie...a to poczul pociag do tlumaczki we Lwowie, a to w Rotterdamie dawal w palnik.

Kluby moze i sa bogate, moze i przeplacaja, ale jako tako przed kazdym transferem badaja teren.

Osobiscie watpie teraz w silna pozycje Boruca w Europie...glownie dlatego, ze w raz z pociagiem do innych kobiet (niz zony) i alkoholu przyszla zdecydowanie slabsza forma.

PS. Nie chcialbym go w Barcelonie...juz mam przyjemnosc kilka lat ogladac jednego pajacyka, to po cholere mi nastepny...fakt, ze obaj maja specyficzny styl plucia po wpuszczonych szmatach...ale to troche za malo ;\)

Do góry
#2663809 - 18/10/2008 01:52 Re: Kadra by LEO [4] [Re: polskignom]
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
Boruc Boruc , wszyscy po meczu patrzą na niego ja sam mu troche emocjonalnie przyłozyłem , za co zostałem prawie zlinczowany przez "zielonych" i kulturalnego pana z Poznania , ale jego wina za ta wtopę jest tylko częściowa , główna wg.mnie spada na LEO SREO , który używa Boruca jako tarczy za swoje ewidentne błędy meczowe, a przecież tak naprawdę to nie Boruc dał sygnał do rozpoczęcia obrony bramki, ale Leo . Zaledwie kilkadziesiąt sekund wcześniej trener zdjął z boiska typowego napastnika (Brożka) i zastąpił go Krzynówkiem defensywnym pomocnikiem. Jak ktoś grał kiedys w piłke lub chocby często obserwował mecze ten wie ,że drużyna zawsze wyłapuje intencje trenera. Zdjął napastnika szpicę, wsadził defensywnego pomocnika , zatem będzie dążył do obrony rezultatu – taki mniej więcej sygnał otrzymali zawodnicy, którzy zostali na placu gry. Jeśli ktoś kiedykolwiek siedział na ławce rezerwowych lub grał w jakimkolwiek meczu, wie, że tak właśnie widzieli zmianę przeprowadzoną przez LEO polscy piłkarze. I mentalnie zaczęli się przygotowywać do odpierania ataków. Co było bezsensem bo Słowacy byli na widelcu i mozna było ich spokojnie wypunktowac , co było dalej , wiadomo , niefart Boruca i odwrocenie wyniku przez złą obraną trenerską strategię .
To nie pierwszy taki numer Holendra , taki sam jego manerw w meczu z Austrią pozbawił nas szans awansu do następnej rundy.Oczywiście po meczu trener-kuntator pitolił o błędach innych , nie widząc błedów własnych.
No, a teraz zieloni i kulturalny pan z Poznania mozecie mnie wyzywac od fiutów idiotów i pisuarów \:D

Do góry
#2663812 - 18/10/2008 01:54 Re: Kadra by LEO [4] [Re: ELDORADO]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Krzynówek defensywnym pomocnikiem? Bez jaj \:p

Do góry
#2663861 - 18/10/2008 02:14 Re: Kadra by LEO [4] [Re: pescar]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: pescar
Garay jest piłkarzem Realu wypożyczonym do Racingu, więc chyba jednak w styczniu będą mocni jeszcze na Barcelonę \:\)

Z Garayem to jeszcze niejedno sie zdarzy

Do góry
#2663886 - 18/10/2008 02:22 Re: Kadra by LEO [4] [Re: Amkwish]
AL_Capone Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/11/2005
Wytłumaczy mi ktoś sensownie dlaczego Sławomir Peszko nie ma
miejsca w reprezentacji Polski , a mają go takie talenty futbolu
jak Pazdan czy Dudka ?

Do góry
#2663916 - 18/10/2008 02:30 Re: Kadra by LEO [4] [Re: AL_Capone]
polskignom Offline
Live fast, die young

Originally Posted By: AL_Capone
Wytłumaczy mi ktoś sensownie dlaczego Sławomir Peszko nie ma
miejsca w reprezentacji Polski , a mają go takie talenty futbolu
jak Pazdan czy Dudka ?

To sobie wybrales porownanie...

Do góry
#2663923 - 18/10/2008 02:32 Re: Kadra by LEO [4] [Re: polskignom]
AL_Capone Offline
Carpal Tunnel

Sorry Gnom mozemy sie w roznych kwestiach roznic ale powiedz
szczerze czy Peszko nie zasluguje na szanse ? biorac pod uwage
to kto ja otrzymuje na przestrzeni ostatnich 12 miesiecy ?

Do góry
#2663941 - 18/10/2008 02:38 Re: Kadra by LEO [4] [Re: AL_Capone]
polskignom Offline
Live fast, die young

Jesli zasluguje to ani kosztem Pazdana czy Dudki. Czy oni sie nadaja czy nie, porownujac graczy defensywnych do skrzydlowego, strzeliles kula w plot.

A do samej kwestii czy sie nadaje...ciezko dyskutowac o Peszce, skoro tak swietni, jak na nasze skromne warunki, gracze jak Wichniarek i Jelen ponoc sie nie nadaja. Jelen to pewnie podpadl tym, ze z Borucem nie poszedl sie napic. Bo chyba nie mozna nikogo ocenic po takim meczu jak ten z Ukraina.

Juz jednego ten starzec z Holandii tak ocenial, nazywa sie Pawel Brozek i dzis ten sam Leo go uwaza za zbawce reprezentacji.

Do góry
#2663945 - 18/10/2008 02:39 Re: Kadra by LEO [4] [Re: AL_Capone]
jinx Offline
old hand

Quote:
to nie Boruc dał sygnał do rozpoczęcia obrony bramki, ale Leo . Zaledwie kilkadziesiąt sekund wcześniej trener zdjął z boiska typowego napastnika (Brożka) i zastąpił go Krzynówkiem defensywnym pomocnikiem. Jak ktoś grał kiedys w piłke lub chocby często obserwował mecze ten wie ,że drużyna zawsze wyłapuje intencje trenera. Zdjął napastnika szpicę, wsadził defensywnego pomocnika

Leo kunktator naszą kadrę ustawia 4-4-1-1 i ww zmiana ustawienia nie zmieniła, przynajmniej ja to tak odczytałem.

Doszło do roszady - Krzynówek powędrował na skrzydło w miejsce Ebiego, a ten z kolei miał grać na szpicy. Wyszło jak wyszło i niewiele tu winy Krzynówka z powodu straty bramki (pierwszej) w kilka sekund po jego wejściu. Tu ewidentnie zawinił Boruc. Miał się położyć z piłką i poleżeć trochę, chyba że nie chciał sobie stroju pobrudzić na grząskiej murawie. A potem to już się posypało.

Do góry
#2663946 - 18/10/2008 02:39 Re: Kadra by LEO [4] [Re: polskignom]
AL_Capone Offline
Carpal Tunnel

Peszko ma wszystko co powinien miec klasowy skrzydlowy,duza szybkosc,niesamowita dynamike,precyzje dosrodkowan i ogromne serce do gry moim zdaniem to nr 2 wsrod naszych skrzydlowych
jezeli Kube do tej kategori zaliczamy.

Do góry
#2663950 - 18/10/2008 02:41 Re: Kadra by LEO [4] [Re: AL_Capone]
jinx Offline
old hand

Ale ma pecha, bo gra na tej samej pozycji co Kuba.

Do góry
#2663955 - 18/10/2008 02:43 Re: Kadra by LEO [4] [Re: jinx]
AL_Capone Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: jinx

Ale ma pecha, bo gra na tej samej pozycji co Kuba.

I co z tego stary przeciez zauwaz ze Kuba w BVB gra wolnego
elektrona czesto przed Valdezem i Freiem wiec co stoi na przeszkodzie zeby tak samo gral w kadrze i wtedy Peszko wskakuje
na prawa pomoc ?

Efekt ? mamy dwoch szybkich dynamicznych graczy w skladzie ktorzy
potrafia stworzyc przewage,nie jak te drewna typu Dudka czy Lewandowski ktorych jedyna czynnoscia ktora potrafia nienagannie
jest podanie do tylu lub do najblizszego gracza.

Do góry
#2663984 - 18/10/2008 02:51 Re: Kadra by LEO [4] [Re: AL_Capone]
jinx Offline
old hand

Ale trenerem BVB jest Klopp, a selekcjonerem Polski Benhakker.

Dwa różne pokolenia, dwie inne drużyny, dwa inne style gry i ustawienia.
Rolę wolnego elektrona u nas spełnia (w zależności od ustawienia) Smolarek, a Dudka i Lewandowski są od przerywania akcji przeciwnika i czyszczenia pola, od konstruowania ataków są inni. A grają oni, bo niestety nie ma lepszych na ich pozycję.

Niestety nie mamy defensywnego pomocnika, który zarazem byłby kreatywny w ataku.

Do góry
#2663995 - 18/10/2008 02:53 Re: Kadra by LEO [4] [Re: jinx]
polskignom Offline
Live fast, die young

Akurat brak kreatywnosci u prawdziwego DM to nie jest wielki nasz problem, bo takich w ogole jest niewielu...

Do góry
#2666900 - 19/10/2008 02:47 Re: Kadra by LEO [4] [Re: polskignom]
Ezquerro Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 28/11/2002
Czemu borucowi jest dobrze w celticu?
jak ja bym zarabiał 35tys. L tygodniowo to też by mi było dobrze,
pozatym jak ktoś już napisał to wielka dziura i ciągle pada ale na mecze na celtic przychodzi koło 50tys. wiec taka kozia wulka to nie jest no moze tylko przeciwnicy z koziej wulki (poza rangersami):P
Boruc ma silną psyche ale tylko na wielkie mecze w innych puszcza paproki jak ostatnio. Cały czas się sprzeczam ze szkotami ze kuszczak dla mnie lepszy \:p

Ja na miejscu Leo na cieżkich przeciwników wystawiał bym boruca a na reszte dał pograć innym fabianowi albo kuszczakowi.
Pozatym ktoś tu pisał ze leo widzi zbawce w brozku. Ja tego nie zauważyłem , wręcz przeciwnie nawet mu nie podał ręki jak go zmieniał, totalny olew...
i jeszcze jedno dodam, nie twierdze ze mamy lepszych trenerów w polsce ale granie jednym napastnikiem z kelnerami jak sanmarino? czy nawet ty, ostatnim
ręce opadają

Do góry
#2667083 - 19/10/2008 04:47 Re: Kadra by LEO [4] [Re: Ezquerro]
Maldini$$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/09/2006
Originally Posted By: Ezquerro

i jeszcze jedno dodam, nie twierdze ze mamy lepszych trenerów w polsce ale granie jednym napastnikiem z kelnerami jak sanmarino? czy nawet ty, ostatnim
ręce opadają

Dokładnie. Dla mnie granie jednym napastnikiem to tragedia, w szczególności jeśli chodzi o naszą kadrę, bo niektóre narody mają zawodników, którzy po pierwsze się do tego nadają, a po drugie mają dobrych skrzydłowych.

A już wystawianie samego Smolarka, czy Brożka to chyba selekcjoner ma na drugie pomyłka.

Jakiekolwiek granie na utrzymanie wyniku jeśli chodzi o nas to gwarantowana porażka albo remis.

Nie mamy do tego obrońców, czy nawet tak osławionych defensywnych pomocników.

Leo po prostu nie umie zmieniać zawodników, nie wiem o czym on myśli robiąc zmiany, ale chyba nie o wygranej chyba, że gra na live w Bwin

Do góry
#2669759 - 20/10/2008 18:56 Re: Kadra by LEO [4] [Re: Maldini$$]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004

Do góry
Strona 9 z 13 < 1 2 ... 7 8 9 10 11 12 13 >

Moderator:  Biszop, rafal08