Davydenko N. v Tsonga J.-W. [Games HC] 2:0 typ:1 kurs:1,87 stawka:6/10 gamebookers
Ja mam ogolnie zagrane za dosc spora stawke na wygraną Davydenki. Tutaj jednak polece typ bardziej bezpieczny bo z handicapem +2gemy.
Kursy na ten mecz to dla mnie nieporozumienie. Nie rozumiem dlaczego chimeryczny i bardzo nierówno grajacy Francuz jest faworytem tego spotkania. Mysle ze powodem tego moze byc ostatnio wygrany masters w Paryzu ale jak mowi polskie przyslowie "jedna jaskółka wiosny nie czyni "

Francuz i Rosjanin grali ze soba tylko raz do tej pory. Mecz byl rozgrywany w Moskwie rok temu i góra w tym pojedynku byl Kolia Davydneko, ktory wygrał gładko 7:6(0) 6:2
Dla mnie Davydenko to zawodnik bardziej kompletny, ktory góruje nad Tsonga w wielu elementach tenisowego rzemiosla. Rosjanin lepiej sie porusza po korcie, jest bardziej regularny, gra duuuuzo lepiej z glebi kortu i jest lepszy w grze kombinacyjnej.
Tsonga swoj tenis opiera na serwisie. Gdy ten wchodzi gra sie uklada po jego mysli ale gdy pierwsze podanie nie funkcjonuje jak nalezy pojawiają sie klopoty.
Szczerze powiem ze dla mnie wygranie przez Jo turnieju paryskiego to wielka niespodzianka. Przegladajac statystyki w oczy rzuca sie fakt ze Francuz w kazdym ze spotkan musial bronic po kilka czy kilkanascie bp przy czym byl bardzo skuteczny w wykorzystywanu sznas na breaka dawanych mu przez przeciwnikow

Statystyki z meczu z Roddickiem to w ogole jakis kosmos

Zreszta kto ogladal ten emcz to wie co sie dzialo na korcie

Davydenko to specyficzny zawodnik. Czesto zdarza mu sie "odpuszczac" turnieje nizszej rangi jednak przegladajac jego wyniki mozna zauwazyc ze na turnieje z wyzszą pulą nagrod Kolia zawsze wyjatkowo sie moblizowal dlatego jestem spokojny o jego wystepy w Szanghaju