Strona 2 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#2671673 - 21/10/2008 23:06 Re: EuroCup 2008/2009 [Re: Giertyszek]
twarog2006 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/08/2006
Originally Posted By: Giertyszek
ja jednak byłbym ostrozny z graniem -20 na kazan, do awansu im 15 potrzeba...

triumph -7,5 troche duzy hcp
moze poprostu ML za 1,35

to prawda ,że Kazaniowi 15 potrzeba ale przecież wiadomo,że kalkulować nie będą i jak dojdą do przewagi wystarczającej to będą chcieli ją powiększyć myślę,że może być pogrom ale wszystko rozstrzygnie się w pierwszej kwarcie jak Czarni nie pozwolą Kazaniowi odskoczyć to chyba jednak awansują ale jeżeli Kazań szybko zrobi sobie przewagę to widzę pogrom w tym meczu

Do góry
Bonus: Unibet
#2671690 - 21/10/2008 23:20 Re: EuroCup 2008/2009 [Re: twarog2006]
Przemyslanin Offline
member

Meldunek: 29/10/2006
nie takie niespodzianki sie zdarzaly Unics to jednak druzyna wlasnego parkietu a zawodnicy jakich posiada sa spokojnie w stanie zniwelowac ta strate nie zdziwilbym sie gdyby do przerwy juz byla odrobiona ja zagralem Unics -15 po kursie 1.8 i mysle ,ze pomimo tego ze Czarni sa na fali Rosjanie nie zawioda w sporcie nie ma sentymentów

mecz nr 2 jak dla mnie to i tu niespodzianka handicap na Oostende
+6.5 moze i w lidze nie graja rewelacyjnie ale.. i tu wlasnie ta druzyna juz nie raz rosjanom mocno szyki pokrzyzowala moze i sklad nie ten co w roku ubieglym ale juz w pierwszym meczu pokazali ze latwo ciala nie dadza wiec dlaczego nie mieliby u siebie powalczyc? wzialem handicap +6.5 poniewaz Rosjanie szczegolnie na wyjazdach mnie nie przekonuja

Do góry
#2671960 - 22/10/2008 01:19 Re: EuroCup 2008/2009 [Re: Przemyslanin]
Przemyslanin Offline
member

tak jak typowalem do przerwy bylo po zawodach jednak 2 klasy roznicy dzieli te zespoly

Do góry
#2703129 - 05/11/2008 02:22 Re: EuroCup 2008/2009 [Re: Przemyslanin]
zw1 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/08/2002
Panellinos - BC Kijów
typ: BC Kijów ML @2.6

Nie wiem kto mógłby wygrać ten mecz gospodarzom.
Pod koszem Ostoic i Golemac. To nie sa goscie którzy zdominują deskę którą ekipa Obradovica ma masakryczną(Wright ,Bajramovic , Stanojevic, Stik)
Panellinios nie ma kibicow pokroju AEKu PAO czy Olimpiakosu wywierających sporą presję na graczach i sędziach.
Ukraincy powinni już dzisiaj zapewnić sobie awans.Na papierze są klasę lepszym zespołem.
Grecy niezly poczatek sezonu ligowego i dwa solidne zwyciestwa z niemieckim Telekomem Bonn. I dlatego 6/10.

Do góry
#2717520 - 11/11/2008 08:06 Re: EuroCup 2008/2009 [Re: zw1]
Przemyslanin Offline
member

BC KIJÓW -Panellinios
Wynik pierwszego meczu i jego przebieg chyba zszokowal wszystkich ekspertow od koszykówki (96-69).Jednak w rewanzu na wygrana gosci nie ma co liczyc dlatego cieszy kurs wystawiony przez bukow na gospodarzy 1.45-1.55 . Druzyna z Ukrainy zawiodla na calym froncie a to o tyle dziwne ze Kijowianie posiadaja tak ogranych w Eurolidze zawodników jak znanych z wystepow w Olympiakosie Penn'a czy Stacka ,Bajramovica zawodnika Lietuvosu ,niewspominajac o Tuckerze, Markoishvilim ,Jeretinie czy chocby gwiezdzie ukrainskiej koszykowki Drozdovie.Mówiac krotko w tym zespole az roi sie od gwiazd ale to juz chyba wszystich nie dziwi bo przeciez gdzie sa pieniądze tam sa gracze.
Widocznie jdnak ten gwiazdozbior nie zatrybil i w Europie juz raczej sie nie pokaze bo trudno liczyc ze Grecy dadza sobie wyrwac 26 pkt.Nie zmienia to faktu ze gosciom nie powinno zalezec na zwyciestwie a raczej na kontrolowaniu wyniku meczu wiec zapewne czysta 1 nikogo nie zdziwi.

Hapoel-Unics
Kurs na gospodarzy moim skromnym zdaniem troche przesadzony (1.9)
z dwoch pwoodow po 1)analogiczna sytuacja jak wyzej wysokie zw w pierwszym meczu gosci po 2)Unics na wyjazdach prezentuje sie od kilku sezonow krucho po 3)Hapoel uwazam ze mimo wszsytko ma szanse odrobic strate wystarczy spojrzec jakim wynikiem zakonczyly sie mecze w atamtym sezonie pomiwedzy tymi druzynami gdzie gracze z Izraela rozjechali Rosjan.

Oostenda,Cajasol,Ural-1
Co do tych meczow Belgowie juz rpzekonali chyba wszsytkich jakim potencjalem dysponuja gralem na nich w 1 meczu zagram i tym razem bo Le Havre nie ma rpawa niczym ich zaskoczyc,zreszta ich ligowy bilans 1-6 daje im duzo do myslenia w kontekscie walki o utrzymanie a nie zawojowaniu Europy.
Cajasol gram bo w Hiszpani zespol z Sevilli powinien powalczyc pomimo 14 pkt wpadki w Rydze o awans i praktyka uczy by w rewanzach grac na faworytow.
Co do Uralu tu mam jakos najwieksze watpliwosci bo nie od dzis wiadomo ze Serbowie sa nieprzewidywalni a zespol Zeleznika to kuznia talentow ,mimo wszsytko niski kurs 1.35 ale mozna ruszyc moze Dalmau pociagnie gre:D:D:D

Do góry
#2717536 - 11/11/2008 08:37 Re: EuroCup 2008/2009 [Re: Przemyslanin]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
BC Kijów (UKR) - Panellinios BC (GRE)
Koszykówka, EuroCup
11-11-08 18:00
Typ:1

Krótko i na temat. Potencjał umiejętności obu drużyn oceniam na wyraźną przewagę naszych wschodnich sąsiadów, BC Kijowa. Pierwszy mecz w Grecji wyraźnie gościom nie wyszedł. Dużo strat, chaotyczna gra na zatrważająco niskiej skuteczności rzutów, stale powtarzające się głupie faule doprowadziły w końcowym rozrachunku do druzgocącej porażki 69-96. Nowy mecz, nowe możliwości. Grecy bez wątpienia nie będą chcieli za wszelką cenę wygrać tego meczu, oni będą skupiać się na utrzymaniu przewagi z pierwszego spotkania. Fakt, przewagę 27-punktową cholernie ciężko będzie Ukraińcom odrobić, ale jeżeli pomyśleć o przewadze na deskach graczy Kijowa, umiejętnościach poszczególnych zawodników, stanowiących pierwszą 5-kę obu zespołów, na myśl nasuwa się tylko jeden bet, mianowicie - HW.

Do góry
#2745819 - 25/11/2008 18:54 Re: EuroCup 2008/2009 [Re: _Korver_]
Przemyslanin Offline
member

dzis rusza Eurocup a tu taka cisza po dluzszym odpoczynku od zakladow postanowilem zagrac na dzis nastepujace mecze:

Bamberg-Turow - +4.5 Turów,krotko ,zwiezle i na temat Zgorzelec ktory nie jest tak mocny jak w ubieglych latach napewno mimo wszsytko przewyzsza potencjalem zespol z Niemiec który jednak ostatnio zaczal regularnie wygrywac w BBL ;pomimo tego uwazam ze jesli Turow chce cos ugrac (wyjsc z grupy) takie mecze musi wygrywac zagralem niewysoki handicap ktory mi sie wydaje dosc atrakcyjny biorać pod uwage rowniez to ,ze wynik moze byc bardzo niski (obie druzyny slyna z niezlej gry w obronie)

Khimki-Le Havre -21.5 Khimki ;roznica 2-3 klas miedzy tymi zespolami Le Havre ostatnio zaskoczylo w pojedynku z Oostenda ale w tym meczu raczej nie ma wiekszych szans ;kwestia tego czy Rosjanie nie zaczna sie bawic i w koncowce nie roztrwonia wysokiej przewagi bo zapewne taka wypracuja sobie rpzez pierwsze 2-3 kwarty;

w zasadzie to tyle na szybko nie mam jeszcze linii under over meczow Lukoilu z Unicsem a szacuje ze moze byc wynik dosc wysoki i meczu Bilbao z Hemofarmem to sytuacja odwrotna no ale czas pokaze;

Do góry
#2745833 - 25/11/2008 19:09 Re: EuroCup 2008/2009 [Re: Przemyslanin]
deker84 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/01/2007
Originally Posted By: Przemyslanin
dzis rusza Eurocup a tu taka cisza po dluzszym odpoczynku od zakladow postanowilem zagrac na dzis nastepujace mecze:

Bamberg-Turow - +4.5 Turów,krotko ,zwiezle i na temat Zgorzelec ktory nie jest tak mocny jak w ubieglych latach napewno mimo wszsytko przewyzsza potencjalem zespol z Niemiec który jednak ostatnio zaczal regularnie wygrywac w BBL ;pomimo tego uwazam ze jesli Turow chce cos ugrac (wyjsc z grupy) takie mecze musi wygrywac zagralem niewysoki handicap ktory mi sie wydaje dosc atrakcyjny biorać pod uwage rowniez to ,ze wynik moze byc bardzo niski (obie druzyny slyna z niezlej gry w obronie)

Khimki-Le Havre -21.5 Khimki ;roznica 2-3 klas miedzy tymi zespolami Le Havre ostatnio zaskoczylo w pojedynku z Oostenda ale w tym meczu raczej nie ma wiekszych szans ;kwestia tego czy Rosjanie nie zaczna sie bawic i w koncowce nie roztrwonia wysokiej przewagi bo zapewne taka wypracuja sobie rpzez pierwsze 2-3 kwarty;

w zasadzie to tyle na szybko nie mam jeszcze linii under over meczow Lukoilu z Unicsem a szacuje ze moze byc wynik dosc wysoki i meczu Bilbao z Hemofarmem to sytuacja odwrotna no ale czas pokaze;

Lukoil-Uniks 161,5, Bilbao-Hemofarm 150,5, Bamberg-Turow 142,5

Do góry
#2745846 - 25/11/2008 19:26 Re: EuroCup 2008/2009 [Re: Przemyslanin]
Matias88 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/10/2007
Brose-Turów

Jak dla mnie to Brose wcale nie jest jakimś rasowym klubem. W BBL dopiero 11 miejsce a ich liga na pewno nie jest jakaś super mocna. Nawet bilans ostatnich 10 spotkań 5-5 więc nasz "produkt eksportowy" jest w stanie ich pokonać a kurs ładny tylko forma hmm a raczej jej brak

Do góry
#2745847 - 25/11/2008 19:29 Re: EuroCup 2008/2009 [Re: deker84]
BeNiTooo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/01/2004
Witam po latach...
z dzisiejszych meczy wybralem.
dinamo moskwa(jednak roznica klas miedzy rosyjskimi "piniedzmi" a lotewskimi jest kolosalna, a za czym idzie kadra obu druzyn.
Bn.Hasharon-Ankara 2
lider tureckiej ligi naprawde gra niezla koszykowka kilku ciekawych graczy zza oceanu robi z nich faworyta.
Bamberg-T.Zgorzelec 1
jednak wybieram bambergi, turow to nie to co w tamtym roku, bamby standardowo wiecej amerykanow niz niemcow, ale tym razem sa duzo bardziej wartosciowi niz zwykle...
Valencia-Zel.Belgrad 1 i Bilbao-Vrsac 1 wiem, ze balkanska koszkowka stoi na wysokim poziomie, ale sorry...

suche typy to
Maroussi +7,5
Roanne
Lukoil Akademik +3,5
Aris +5,5
Fortitudo

Za nietrafione typy z gry przepraszam, ale na dlugo wyskoczylem z tematu.
Pozdrawiam

Do góry
#2745881 - 25/11/2008 19:54 Re: EuroCup 2008/2009 [Re: BeNiTooo]
vonseb Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/04/2002
Ja dzis zagram mocniej te mecze:
Roanne - ASK Ryga 1 1,55
Glownie ze wzgledu na kontuje Marsha w rydze plus to ze slabo spisuja sie w lidze baltyckiej na wyjazdach 4 mecze - 4 porazki
Azowtomash Mariupol - Gran Canaria 1 1,80
Na Ukraincow ze wzgledu na super mocny sklad ( aczkolwiek mam nadzieje ze info o klopotach finansowych klubow rosyjskich i ukrainskich ze wzgledu na kryzys nie wpynie na gre takich graczy jak: v. der Spiegel, Salyers czy D. thompson )
Bn.Hasharon-Ankara 2 1,60
Izraelski zespol ( zawsze grozny u siebie ) ma w swojej lidze bilans tylko 3-2 i jest na 7 miejscu, a Turki przewodza swojej silnej lidze.

Do góry
#2745905 - 25/11/2008 20:18 Re: EuroCup 2008/2009 [Re: deker84]
deker84 Offline
Carpal Tunnel

Spirou-Red Star
Spodziewalem sie kursu na gosci w granicy 1,5 ;\) no ale coz. Skoro daja 1.85 to trzeba brac. Belgowie mocni u siebie, ale raczej z zespolami sredniego kalibru. Takim napewno nie jest zespol z Belgradu. Co wiecej, dla mnie jest to jeden z kandydatow do tryumfu w EUROCUP. Wiem, wiem Khimki,Uniks,Dynamo to glowni faworyci do zwyciestwa, ale nie o nich bede pisal. Wielki potencjal serbow, swietna mlodziez + dwoch doswiadconych amerykanow Owens;Roberts. Swietny Marinovic, wszechstronny Tadija Dragicevic, wielki talent serbskiej koszykowki, powracajacy po kontuzji;zaledwie 20letni bosniak Kikanovic, juz bedacy wiodaca postacia Czerwonej Gwiazdy z Belgradu, serb Stimac, czarnogorzec Bakic. Jest komu grac, tylko wlasnie ten wiek! Jak narazie wyglada to bardzo dobrze. Jedna porazka w LA. Co wiecej 1pkt zwyciestwo w niedawno rozegranym hicie LA z Partizanem w jego hali, naprawde robi wrazenie. Co do zespolu z Charleroi, zlepek przecietnych graczy amerykanskich, z doswiadczonym Baracem, ktorzy moze sa niezli, ale raczej na slabiutka lige belgijska.

Nymburg-Budocnost
Kurs 1.55 moze nie az tak atrakcyjny jak na serbow, ale rowniez do zaakceptowania. Tutaj nie bede sie rozpisywal. Dwie ekipy wlasnego parkietu. Martwi mnie jedynie ze liga czeska to niestety tylko i wylacznie od kilku sezonow dominacja CEZ Basketball Nymburg, gdzie nie maja sobie rownych.Sprawdzenie swoich mozliwosci daja im jedynie wystepy w europejskich pucharach. Pierwszy sprawdzian przed nimi juz dzisiaj. Mam nadzieje ze zalicza go z ocena bardzo dobra

Barons-Dynamo M
1.35 mizerny kursik, jednak na podbcie stawki jak najbardziej do brania. Wielki faworyt tegorocznych rogrywek EuroCup, z wielkimi nazwiskami:Hansen,Price,Lavrinovic,Bykov,Monya,Javtokas,Pargo,czypowracajacy z wojazow ligi NBA Bostjan Nachbar, bardzo mocna ekipa. Mysle ze -7 HC rowniez do zaakceptowania, kursik 1.9

Co do innych typow: Zadar(mysle handi -7 rowniez mozna lyknac), Turk Telekom(brak mi informacji na temat ich przeciwnika Hashronu), chyba jednak Artland(Fortitudo mimo wszystko to ekipa przecietna, myslalem ze bedzie inaczej. Brak Bagarcia chyba dzisiaj, Fucka nowym graczem), Kazan jednak(Lukoil nieprzewidywalna ekipa, jednak moim zdaniem z mniejszym potencjalem niz w ubieglych latach), Roanne?Panelinnios?(jezeli Golemac nie zagra, to raczej Aris +5. Bamberg? Watpie w zwyciestwo Turowa na wyjezdzie, w koncu z solidna ekipa niemiecka, ze swietna defensywa, zwlaszcza w meczach domowych, rzadko zdarza sie aby ktos rzucil tutaj wiecej niz 70pk! moze under?

Do góry
#2746090 - 26/11/2008 00:23 Re: EuroCup 2008/2009 [Re: deker84]
bodescu_wampir Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/12/2004
Khimki-Le havre over 152.5 Unibet 158.5 10bet

Bardzo duza rozbieznosc lini 6 pts!!!
Mysle ,ze po 1 kwarcie mecz bedzie rozstrzygniety a gospodarze systematycznie beda powiekszac przewage...
Gra bedzie raczej bez obrony z wieloma szybkimi akcjami, by zdobyc jak najwiecej pts \:\)

Barons-Dynamo

Dynamo duze lepsze, roznica poziomow, gospodarze moga nadrabiac ambicja i walecznoscia, ale i tak powinno byc to za malo na bardzo dobry team z Moskwy...

Roanne-Ryga No BET lub over 150.5 Unibet

Oslabienia z jednej i z drugiej strony, szczegolnie gospodarzy , ktorzy nie beda mogli wystawic do gry Sommervilla, swietnego gracza ze srednia ponad 15 PPG ,5 RPG i ponad 50% za 3 pts w zamian dolacza do gry SUMPTER, nie wiem o nim nic, i nie szukalem nawet....

poki co to tyle ode mnie \:\)

Do góry
#2746110 - 26/11/2008 00:38 Re: EuroCup 2008/2009 [Re: bodescu_wampir]
bodescu_wampir Offline
Carpal Tunnel

Bamberg-TUROW under 144.5 Unibet 139.5 PINN 10bet

Szczegolnia gospodarze bardzo silna defensywa, Turow jak wiadomo tez, choc gorsza obrona we mnie niz w zeszlym sezonie, linia za wysoko dla mnie , dlatego tez lekko mozna sprobowac zagrac under 144.5, watpie szczerze w to , aby obie druzyny zdobyly po 70 pts...

Do góry
#2746146 - 26/11/2008 00:51 Re: EuroCup 2008/2009 [Re: bodescu_wampir]
bodescu_wampir Offline
Carpal Tunnel

Nymburk-Buducnost under 160.5 Unibet, 157 10bet

Czesi w lidze nie maja co robic, poziom jest slaby, zebrali paczke, ktora krazy od zwyciestwa do zwyciestwa, ale na wlasnym podworku...

Dzis powazny sprawdzian, gdzie kluczem do zwyciestwa bedzie zagranie lepiej w obronie i tutaj upatruje szansy na under...

Dodatkowo w ostatnim meczu Nymburg wygral na wyjezdzie 71-59, wiec mam nadzieje, ze dzis zwykle overowa druzyna dzis postawi wiekszy nacisk na obrone \:\)

Do góry
#2758339 - 02/12/2008 22:14 Re: EuroCup 2008/2009 [Re: bodescu_wampir]
deker84 Offline
Carpal Tunnel

Regular Season, Game 2, 2 Grudzień 2008r.
18:00 Maroussi-Roanne
19:00 ASK Riga-KK Zadar
17:00 Kazan-Barons
17:30 Dynamo Mos.-Lukoil
20:00 Le Havre-Besiktas
20:45 Benetton-Khimki Mos.
18:30 Turk Telekom-Panellinios
20:00 Aris-Bnei Hesh.
20:30 Asvel-Mariupol
21:30 Gran Canaria-Lietuvos W.
18:30 Turow Z.-Charleroi
19:30 Crvena Zvezda-Bamberg
18:00 KK FMP Belg.-Artland
20:20 Fortitudo Bol.-Valencia
18:00 Hemofarm V.-Nymburk
19:00 Buducnost P.-Bilbao

Do góry
#2758349 - 02/12/2008 22:25 Re: EuroCup 2008/2009 [Re: deker84]
Big Ben Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/11/2006
Turów - Charleroi

Wyniki z pierwszej kolejki:

Brose Baskets vs. PGE Turow 39-69
Spirou Basket vs. BC Red Star 71-65

Rezultaty mówią same za siebie...obrona, obrona, obrona.

Myślę, że dzisiejszy mecz nie powinien sie znacznie różnić od tych z pierwszej serii spotkań i będziemy świadkami mocnego nacisku na defensywę.

UNDER 145 @1.90

Do góry
#2758350 - 02/12/2008 22:26 Re: EuroCup 2008/2009 [Re: bodescu_wampir]
Przemyslanin Offline
member

Dynamo Moskwa-Lukoil - handicap -19.5

Mialem ostatnio przyjemnosc oglądania druzyny Dynama w starciu z druzyna nr 1 w Europie czyli Cska.Przez wiekszą część meczu spotkanie bylo bardzo wyrownane i stalo na wysokim poziomie można powiedziec ze fantastyczny początek 4 kwarty zadecydowal o zwyciestwie Cska (trafiali z niewiarogodnych pozycji szczegolnie Langdon)dośc powiedzieć ,ze po 3 kwartach Dynamo jeszcze prowadzilo.Ale akurat wynik meczu nie jest najwazniejszy chcialem zwrocic uwagę iz druzyna z Moskwy zaprezentowala się anprawde z bardzo dobrej strony, w moim odczuciu jest to oczywiscie faworyt do zwyciestwa w calym pucharze Eurocup.
Wracajac do samego meczu,roznica miedzy dwoma ekipami jest bardzo widoczna zarowno w budzetach klubow jak i ich potencjalach na ławce.Warto dodac iż,Dynamo dokonalo bardzo udanych transferow,stracili wprawdzie Henry Domercanta ale w jego miejsce pozyskano dwoch superstrzelcow zawodnika Lietuvosu Rarytas Wilno Holice'a Price i majacego za soba w przeszlosci wystepy w Nba Pargo.Obydwoje dysponuja swietnym minieciem pierwszej linii,potrafią rzucic za 6.25 i dograć do swych podkoszowych wieżowcow Javtokasa i D.Lavrinovicia.Jesli do tego dodać obwód w postaci Travisa Hansena,Siergieja Monii czy Bykova mamy juz obraz druzyna rosyjskiej.Akurat tak sie sklada ze druzyne z Bulagrii znam dosc dobrze analizowalem wielokrotnie na tym forum mecze z jej udzialem, i powtorze to co juz wiele razy pisalem z roku na rok jest to zespol slabszy o ile koncern Lukoil pakowal na poczatku duze pieniadze w ta druzyne o tyle z kazdym kolejnym sezonem druzyna traci na sile. Przed sezonem druzyne opuscili min.Willie Deane (Żalgiris),czy Pero Antić a o jej sile tak jak co roku stanowią gwiazda koszykowki bułgarskiej Teodor Stoykow (znany z wystepow w ACB chyba Pamesie o ile pamietam) i przecietni Amerykanie -ten zespol stac na niespodzianki ale tylko na wlasnym gorącym parkiecie (malo brakowalo by przekonal sie o tym Unics).Warto dodac ,iż druzyna Lukoilu fatalnie spisywala sie do tej pory na wyjazdach ,traci polowe swojej wartosci poza wlasnym parkietem i juz nie raz dostawala prawdziwe lanie z teoretycznie druzynami o wiele slabszymi niz Dynamo.

Le Havre- Besiktas
Biedni kontra bogaci tak po krotce mozna rozpoczac analize tego spotkania.Le Havre-debiutant ,juz przed tygodniem pokazalo ze rozgrywek koszykarskiego pucharu pocieszenia nie zwojuje,wlasciwie nie widac w tej druzynie zadnej koncepcji gry i tylko nieporadnosci druzyny z Moskwy mogą dziekowac ze nie zeszli z parkietów z bagażem np -40 pkt. Ta druzyna to prawdziwy zlepek przecietnych graczy zza Oceanu i rwonie przecietnych francuzow wzmocniona bodajze jednym z chorwatow , w lidze francuskiej radza sobie dosc kiepsko choc ostatnio bodajze wysoko ograli druzyne z Cholet ale biorać pod uwage ze Liga francuska jest na poziomie polskiej nic tam dziwic nie moze.Turcy pomimo pewnych oslabien (odejscie Apodaci,Dalmau )w przypadku tego 2 ciezko mowic o wielkiej stracie pozyskali lubiacego wpadac w konflikty z wladzami klubowymi- Mirie Chatmana czy niezlego strzelca Marcusa Faisona (Unicaja,nie wystapil w ostatnim meczu z Benettonem).Tak czy inaczej uwazam iz gracze ze Stambulu bedą chcieli powtorzyc sukces sprzed rok ui awansowac do Final 8 tych rozgrywek a zwyceisto ze slaba druzyna z Havru zmaze plame z dosc pechowej porazki po meczu z Benkami i przyblizy je do tego celu ,gdyz w 4 osobowych grupach nie ma miejsca zbytnio na odrabianie strat.

Suche typy-
Crvena -12.5

Turow -8.5

Nymburk +11.5

Unics -17.5

Lietuvos +7.5

wysokich wygranych jak przed tygodniem

Do góry
#2758375 - 02/12/2008 23:18 Re: EuroCup 2008/2009 [Re: deker84]
deker84 Offline
Carpal Tunnel

ASK Riga-Zadar: maly dylemat \:\) ale chyba jednak over 154,5
usposobiony ofensywnie zespol chowacki, kontra grozny na wlasnym terenie lotewski team. Ryga bedzie bardzo zdeterminowana aby dzisiaj odniesc zwyciestwo, napewno mocni sie czuja po rozgromieniu w weekend Ventspilsu w LB. Brak Marsha jedynym zmatwieniem. Zadar jest w stanie wygrac w Rydze,a majac taki potencjal w ataku, mozna smialo stwierdzic w przypadku tego zespolu, ze "najlepsza obrona jest atak". Napewno sa w stanie 80pkt rzucic w tym spotkaniu, a ze Ryga napewno jest w stanie nawiazac walke z chorwatami, mysle ze linia 154,5 moze dzis peknac
Dynamo-Lukoil(+20): blisko niespodzianki bylo w poprzedniej kolejce, gdzie w ostatmich sekundac rzutem 3pkt Kazan jednak odniosl zwyciestwo nad bulgarami. Bylo blisko ale... ;\) Dynamo pewne zwyciestwo nad baronami, przez caly mecz kontrowali bieg wydarzen na boisku. Jezeli sa w stanie 19pkt wygrac na wyjedzie z przeciwnikiem podobnej klasy co bulgarzy, to czemu nie mieliby 20stakiem pyknac Lukoilu. No wlasnie ;\) ja jednak sobie zaryzykuje Lukoil +20. Jakos nie widze tutaj pogromu, owszem pewne zwyciestwo jak najbardziej, ale linia 20pkt jak dla mnie za wysoka.Powalczyli z Uniksem, nie powinni sie przestraszyc giganta z Moskwy. Lukoil Academic
Zeleznik-Artland(+5): mlodziez serbska napewno mocno zbita jest psychicznie po ostatnich dwoch spotkaniach. Srogie lanie w Valencii na inauguracje Eurocup, a w ostatni weekend sromotna porazka w Zadarze w ramach LA. Nie ma co sie dziwic.Jak narazie ten zespol to jest melodia pszyszlosci serbskiej koszykowki. Najstarszy gracz ekipy z Belgradu to 25letni, Guy Pniny, ktorego mozna nazwac weteranem boisk koszykarskich, patrzac na daty urodzenia pozostalych graczy FMP. Mimo wszystko w niedalekiej przyszlosci napewno uslyszymy jeszcze nazwiska m.in. Dragana Labovica,Filipa Covica czy Predraga Samardziskiego, ale nie dzieki wystepom w Zelezniku,ale z powodu transferu do silnego europejskiego klubu, moze NBA. Czas napewno jest ich sprzymierzencem. Ekipa wicemistrza niemiec Artland Dragons udanie rozpoczela rozgrywki Eurocup, pokonujac na inauguracje ekipe Fortitudo Bologna. Dzisiejsze zwyciestwo moze ich badzo przyblizyc do wyjscia z grupy. Narazie spory zawod w Bundeslidze, gdzie plasuja sie na 6 pozycji z bilansem 7-5. Jezeli podejda z glowa do tego spotkania, nie przestrasza sie zagorzalej serbskiej widowni, sa w stanie pokonac rozbita mlodziez Zeleznika. Dlatego tez bardziej asekuracyjnie Artland(+5)
Z innych spotkan: Gran Canaria-Lietuvos over 155,5, Pamesa(wzmocniona Mattem Nielsenem), Khimki,jednak(mimo ze Benneton na swoim parkeicie w tym sezonie grozny)umiejetnsoci poszczegolnych graczy zecydowanie na in plus Rosjan,Turow(-8) nie wiem co o tym sadzic? Asvel lub overek 156,5; Buducnost(wlasny parkiet jednym czynnikiem) albo under 151,5; Hemofarm(-10) lub under 154,5(jezeli chca powalczyc czesi to defence defence i jeszcze raz defence, bo inaczej pojada do Nymburga z bagazem kilkunastu punktow); Crvena Zvezda-Bamberg over 148,5 lub Bamberg(+12). Nie wierze w drugi identyczny mecz jaki mial miejsce przec tygodniem. Zapisanie sie w historii \:D zajmujac niechlubne miejsce Strasbourga w ilosci najmniej zdobytych punktow w Uleb(Eurocup) gracze Bamberga jezeli chca powalczyc, a wierze w to, zwlaszcza pdbudowani,pewnym zwyciestwem nad Alba w weekend, powinni rzucic jakies 70pkt, co powinno wystarczyc do overka, zwlaszcza ze troszke bardziej odwaznie ten zespol gra na wyjadach, niz na wlasnym podworku.
Tyle odemnie ;\)

Do góry
#2758410 - 03/12/2008 00:34 Re: EuroCup 2008/2009 [Re: deker84]
vonseb Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/04/2002
Ja dzis poprobowalem
Lukoil ( +20,5) 1,90
podobna argumentacja jak u deker84-a. Wiadomo Dynamo to dream team jak na rozgrywki EuroCup ale Lukoil lider ligi bulgraskiej z tylko jedna porazka, wciaz ze Stoykovem - moze ze slabszym skladem niz w poprzednich latach ale zawsze potrafili dobrze rzucac za 3 pkt. Na pewno przegraja ale moze nie ponad 20-toma.

Azowmash (+5) 2 1,90
Ukrainski zespoli sklad ma swietny, jest w stanie wygrac we Francji ktora dostala wpierdol od oslabionego wtedy Lietuvos-u ... Na wszelki wypadek jeszcze 5 pkt-ow wezme na dokladke.

Do góry
Strona 2 z 5 < 1 2 3 4 5 >

Moderator:  Akhu, rafal08