#2758440 - 03/12/2008 01:03
Re: EuroCup 2008/2009
[Re: vonseb]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 29/01/2007
|
vonseb z tym Azovmashem , lepiej sie wstrzymac. Ostatnio u nich jakies klopoty , nie graja na miare oczekiwan , w lidze juz 2 porazki , a byli mega faworytem. Ostatni mecz ligowy wygrany ledwo , ledwo 80-78 u siebie z BC Donetsk , a wszystkie gwiazdki graly i to duzo bo ponad 30,35 minut. Dodatkowo pojawila sie informacja , ze jeden z czolowych graczy Tomas Delininkaitis opuscil klub. Co do ASVELU , to graja naprawde dobrze , pierwsze miejsce w lidze francuskiej , teraz w weekend wygrali na wyjezdzie w LE MANS!!! Ja pogralem ASVEL , bo maja bardzo fajny zespol i u siebie graja bardzo dobrze. PZDR
|
Do góry
|
|
|
|
#2758444 - 03/12/2008 01:11
[Re: kasparov]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
Ok dzieks, kasparov. Asvel pierwszy nie jest ! - bo bodajze 3-ci z takim samym bilansem jak drugi zespol, ale wiadomo ze nie oto chodzi. klopoty zwiazane sa ze swiatowym kryzysem i mowia pisza czasem o braku kasy ale to na pewno sie tyczy co drugiego teraz zespolu ze wschodniej Europy, ale dalej graja Salyers, v.der spiegel itp.
|
Do góry
|
|
|
|
#2768604 - 09/12/2008 01:29
[Re: vonseb]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/01/2004
|
Ostatnio nie bylo wiekszych niespodzianek, jak dla mnie, i co sie typnelo to weszlo. Tak na sucho bez wiekszych analiz nie majac jeszcze info o kontuzjach to widze wygrana Nymburka (2.10), Charleroi biore z handi, Dynamo Moskwe oraz Belgrad.
|
Do góry
|
|
|
|
#2769330 - 09/12/2008 08:31
[Re: DARCIO]
|
veteran
Meldunek: 27/12/2006
|
Lucoil-Ryga 1 1,30 treviso-le havre 1 1,10 Panellinios-Bn.Hasharon 1 1,12 Gran canaria-lyon 1 1,18 Charleroi-Bamberg 1 1,28 Valencia-Artland 1 1,07
ako 2,59
Zastanaiwam sie zeby zagrac taki kupon za 500zl EWK 1165 zl Napiszcie czy warto;>
|
Do góry
|
|
|
|
#2769574 - 09/12/2008 17:29
[Re: Matias88]
|
veteran
|
kieruje sie tym ze graja wszyscy u siebie i sa zdecydownaymi faworytami,poczekam jeszcze do wieczora i zoabczymy
|
Do góry
|
|
|
|
#2769656 - 09/12/2008 20:32
[Re: donbagino]
|
veteran
|
Charleroi-Bmaberg z hc na 1 to chyba promocja? takie niskie hc. Turow wygral na wyjezdzie 39-69 z bamberg. Mysle ze hc spokojnie zostnaie pokryte
|
Do góry
|
|
|
|
#2769663 - 09/12/2008 20:41
[Re: donbagino]
|
member
Meldunek: 29/10/2006
|
Benneton-Le Havre -Typ (-16.5 pkt) Linia handicapu dosc wysoka ale na pewno w zasiegu Wlochów,choc dzisiejszy Benneton to nadal tylko cien druzyny sprzed lat z sezonu na sezon systematycznie się wzmacniają.W druzynie jest kilku wartosciowych zawodników min znany z polskich parkietów Bobby Dixon (bodajze Polpak Swiecie),solidny chorwacki center Sandro Nicevic mający za sobą wystepy w Eurolidze w barwach druzyny z Le Mans ,amerykanin Gary Neal przymierzany swego czasu nawet do Barcelony czy tez wieczny wloski talent Matteo Soragna będacy ostatnio w kiepskiej formie.Druzyna z Francji co prezentuje odzwierciedla tabela nietylko pucharowa a takze ligowa.Zdecydowany outsider grupy ktory nie odegra zadnej roli w pucharach widzialem ich raz w meczu z grajacymi na 50 % Khimkami i mam dosyc.Kwestią kluczową będzie odpowiednie podejscie Wlochów do meczu jesli zagraja tak jak z druzyna z Moskwy będzie lanie jesli tak jak w ostatnim ligowym meczu ze Scavollini będzie nerwówka. Pamesa-Artland -17.5 Dosc analogiczna sytuacja ,chcialoby sie napisac najkrocej jak wyzej z tym ze,z calym szacunkiem dla Wlochów druzyna z Walencji może odegrać kluczową rolę w tych rozgrywkach.Za gospodarzami przemawia zdecydowanie wyrównany skład(Douglas,Perovic,Kuqo,Pietrus,Nielsen,Williams,Oliver)i atut własnej choć zapewne nie wypełniacej się dzis szczelnie hali.Goscie po udanym ostatnim sezonie postawili na zaciag amerykanski narazie pkonali dosc niespodziewanie u siebie zespol z Bologny jednak tydzien pozniej zostali już sprowadzeni na ziemie w Belgradzie.Typ ryzykowny ale do grania  Lukoil-Barons -8.5 Nadal bogaci choc juz nie z takim potencjalem kadrowym jak w ubieglych latach gospodarze podejmą druzynę z Rygi.Goscie oslabieni brakiem A.Skele raczej szans by powalczyc z zawsze groznymi u siebie gospodarzami nie mają handicap dość atrakcyjny chyba warto spróbować. Roanne-Zadar - +161.5 atak vs atak ,zapowiada sie niezla strzelanina i choć linia dośc wysoka spróbowac można  Charleroi -Bamberg -143.5 dwie swietnie broniące zespoly ,jeżeli Belgom nie wyjdzie drugi raz z rzędu mecz zycia w ataku prawdopodobienstwo duże ,ze linia nie zostanie przekroczona. Budocnost-Hemofarm 1x mecz o kluczowym znaczeniu dla losów grupy ,warto dodac jak dla mnie najbardziej wyrównanej grupy w calym Eurocup, gospodarze którzy maja naprwde solidny zespol doznali dwoch dosc pechowym porazek i jesli dzis przegraja straca szanse na awans,zagralem z podporką bo ostatnio mam wyjatkowe szczescie do remisow hehe Wlasciwie to by bylo na tyle troche sie uzbieralo,moze za duzo typow troche namieszalem ale zawsze cos na singla mozna wybrac. Wysokich wygranych
|
Do góry
|
|
|
|
#2769691 - 09/12/2008 21:31
[Re: Przemyslanin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/01/2007
|
Benneton-Le Havre -Typ (-16.5 pkt) Linia handicapu dosc wysoka ale na pewno w zasiegu Wlochów,choc dzisiejszy Benneton to nadal tylko cien druzyny sprzed lat z sezonu na sezon systematycznie się wzmacniają.W druzynie jest kilku wartosciowych zawodników min znany z polskich parkietów Bobby Dixon (bodajze Polpak Swiecie),solidny chorwacki center Sandro Nicevic mający za sobą wystepy w Eurolidze w barwach druzyny z Le Mans ,amerykanin Gary Neal przymierzany swego czasu nawet do Barcelony czy tez wieczny wloski talent Matteo Soragna będacy ostatnio w kiepskiej formie.Druzyna z Francji co prezentuje odzwierciedla tabela nietylko pucharowa a takze ligowa.Zdecydowany outsider grupy ktory nie odegra zadnej roli w pucharach widzialem ich raz w meczu z grajacymi na 50 % Khimkami i mam dosyc.Kwestią kluczową będzie odpowiednie podejscie Wlochów do meczu jesli zagraja tak jak z druzyna z Moskwy będzie lanie jesli tak jak w ostatnim ligowym meczu ze Scavollini będzie nerwówka. Pamesa-Artland -17.5 Dosc analogiczna sytuacja ,chcialoby sie napisac najkrocej jak wyzej z tym ze,z calym szacunkiem dla Wlochów druzyna z Walencji może odegrać kluczową rolę w tych rozgrywkach.Za gospodarzami przemawia zdecydowanie wyrównany skład(Douglas,Perovic,Kuqo,Pietrus,Nielsen,Williams,Oliver)i atut własnej choć zapewne nie wypełniacej się dzis szczelnie hali.Goscie po udanym ostatnim sezonie postawili na zaciag amerykanski narazie pkonali dosc niespodziewanie u siebie zespol z Bologny jednak tydzien pozniej zostali już sprowadzeni na ziemie w Belgradzie.Typ ryzykowny ale do grania  Lukoil-Barons -8.5 Nadal bogaci choc juz nie z takim potencjalem kadrowym jak w ubieglych latach gospodarze podejmą druzynę z Rygi.Goscie oslabieni brakiem A.Skele raczej szans by powalczyc z zawsze groznymi u siebie gospodarzami nie mają handicap dość atrakcyjny chyba warto spróbować. Roanne-Zadar - +161.5 atak vs atak ,zapowiada sie niezla strzelanina i choć linia dośc wysoka spróbowac można  Charleroi -Bamberg -143.5 dwie swietnie broniące zespoly ,jeżeli Belgom nie wyjdzie drugi raz z rzędu mecz zycia w ataku prawdopodobienstwo duże ,ze linia nie zostanie przekroczona. Budocnost-Hemofarm 1x mecz o kluczowym znaczeniu dla losów grupy ,warto dodac jak dla mnie najbardziej wyrównanej grupy w calym Eurocup, gospodarze którzy maja naprwde solidny zespol doznali dwoch dosc pechowym porazek i jesli dzis przegraja straca szanse na awans,zagralem z podporką bo ostatnio mam wyjatkowe szczescie do remisow hehe Wlasciwie to by bylo na tyle troche sie uzbieralo,moze za duzo typow troche namieszalem ale zawsze cos na singla mozna wybrac. Wysokich wygranych Gary Neal gral w Barcelonie w poprzednim sezonie, tzn gral to troszke za mocno powiedziane. Slabiutki okres po odejsciu z Karsiyaki, gdzie byl liderem z niezlymi statystykami. Teraz w Treviso jest ponownie najlepszym graczem,a majac z boku grajacego chyba najlepszy sezon w swojej karierze Nicevica,ta dwojka graczy potrafi narazie skutecznie kierowac gra Benettonu,aby ten odnosil jak narazie niezle rezultaty. Co do HC wole odpuscic sobie, i zagrac jednak uderek w tym meczu 145,5. Pierwsza mysl byla over,ale paralizujacy atak Le Havre+niezla obrona Benkow=raczej under. A te 200pkt rzucone wspolnie ze Scavolini, to przypomne efekt dwoch dogrywek jezeli dobrze pamietam.
|
Do góry
|
|
|
|
#2769720 - 09/12/2008 22:31
[Re: deker84]
|
Carpal Tunnel
|
w Roanne watpliwe wystepy Marcellusa Somerwhile, Aarona Harpera i Taja Graya,a to oznacza powazne oslabienie, a tym bardziej atak francuzow, Wiec underek i lekko Zadar(+3) Pavelas Cukinas, Adrian Henning i Armands Skele, ich zabraknie dzisiaj w Baronach. W Lukoilu brak oslabien,Kruger i Kostov jedynie niepweni wystepu, nowym zawodnikiem Tony Atkins, calkiem niezle grajacy grajek, znany z wystepow w Zniczu Jaroslaw i Stali Ostrow Wlkp, kiedys przymierzany do Czarnych Slupsk. Wiec Lukoil(-8,5)  Bagaric,Lamma byc moze wystapia dzisiaj w Belgradzie przeciwko Zeleznikowi. Nowym graczem Papadopoulos, ktory niezle sie spisal w debiucie w derbach Bologni w ostatni weekend Lega Basket. Moze lekko Climamio(+4) hmm ewentualnie overek 154,5
|
Do góry
|
|
|
|
#2769768 - 09/12/2008 23:13
|
member
|
A więc Lukoil mozna smialo z handi grac zwlaszcza ze u siebie sa mocni ba nawet Dynamu na wyjezdzie ostatnio potrafili w koncowce troche nerwow napsuc (w pewnym momencie bylo -8 pkt  Co do G. Neala gdzie jest info o tym ze ma dzis niewystapic bo jakos niemoge sie doszukać?
|
Do góry
|
|
|
|
#2769774 - 09/12/2008 23:19
[Re: Przemyslanin]
|
member
|
Szkoda bo zaklad poszedl a Neal to obok Nicevicia (który ostatnio byl Mvp 1 kolejki Eurocupu i ostatniej kolejki wloskiej Legabasket podpora Benków) zwlaszcza iz zawodnicy rezerwowi nie prezentuja zbyt wysokiego poziomu o czym dobitnie swiadczy mecz z Pesaro ( jak mzona prowadzic 12 pkt na 4 min przed koncem i dac sie dojsc? :D)
|
Do góry
|
|
|
|
#2769776 - 09/12/2008 23:21
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
Ja dziś chyba spróbuję Besiktas Colaturka z wałkarzami z Khimki Moskwa - na gospodarzy kurs ok 2,7 ! chyba warto zagrać z kilku powodów ... kłopoty finansowe Khimki o ktorych chyba ktoś kiedyś pisał, poza tym po meczu z Bennetonem który Khimki przegrało w żenująco słabym stylu z funkcji trenera zwolniono Kemzura a zatąpił go Scariolo ex coach Unicaji. Słaba forma Khimki - baty od Bennetonu w eurocup baty od CSKA w lidze 57-76 Gołym okiem widac że Rosjanie mają problemy ze zdobywaniem punktów ... przejrzałem staty z ligowych spotkań i rzucil mi się w oczy fakt iż chyba tylko w dwóch czy trzech meczach "gwiazdy" zagrały na miare swoich mozliwosci tzn Garbajosa Delfino Palacio czy McCarthy no i Lampe ktory broń Boże nie jest gwiazdą  rzucili po naście pkt w pozostalych meczach zawsze ktoś zawodzi/gra słabiej. Besiktas po słabym początku w lidze (1-6 teraz bilans 3-6) wygrał ostatnie 3 mecze w tym w Eurocup na wyjeździe w Le Havre a w lidze zmiażdzył rywali wygrywając 20 i 30 punktami. W.g mnie spore value na Turasów ... własna hala fanatyczni kibice itp o tym zawsze sie mówi przy okazji meczy tureckich drużyn, wiec argumenty wczesniejsze i atut wlasnej hali podpowiada żeby spróbowac i zagrac Besiktas albo z handi +6,5 bo nie wydaje mi sie zeby nagle Khimki pod wodzą nowego trenera w pierwszym meczu zagrali o niebo lepiej niz do tej pory 
|
Do góry
|
|
|
|
#2769804 - 09/12/2008 23:56
[Re: Stoin]
|
Carpal Tunnel
|
Ja dziś chyba spróbuję Besiktas Colaturka z wałkarzami z Khimki Moskwa - na gospodarzy kurs ok 2,7 ! chyba warto zagrać z kilku powodów ... kłopoty finansowe Khimki o ktorych chyba ktoś kiedyś pisał, poza tym po meczu z Bennetonem który Khimki przegrało w żenująco słabym stylu z funkcji trenera zwolniono Kemzura a zatąpił go Scariolo ex coach Unicaji. Słaba forma Khimki - baty od Bennetonu w eurocup baty od CSKA w lidze 57-76 Gołym okiem widac że Rosjanie mają problemy ze zdobywaniem punktów ... przejrzałem staty z ligowych spotkań i rzucil mi się w oczy fakt iż chyba tylko w dwóch czy trzech meczach "gwiazdy" zagrały na miare swoich mozliwosci tzn Garbajosa Delfino Palacio czy McCarthy no i Lampe ktory broń Boże nie jest gwiazdą  rzucili po naście pkt w pozostalych meczach zawsze ktoś zawodzi/gra słabiej. Besiktas po słabym początku w lidze (1-6 teraz bilans 3-6) wygrał ostatnie 3 mecze w tym w Eurocup na wyjeździe w Le Havre a w lidze zmiażdzył rywali wygrywając 20 i 30 punktami. W.g mnie spore value na Turasów ... własna hala fanatyczni kibice itp o tym zawsze sie mówi przy okazji meczy tureckich drużyn, wiec argumenty wczesniejsze i atut wlasnej hali podpowiada żeby spróbowac i zagrac Besiktas albo z handi +6,5 bo nie wydaje mi sie zeby nagle Khimki pod wodzą nowego trenera w pierwszym meczu zagrali o niebo lepiej niz do tej pory a zeby jeszcze Faison i Butler zagrali, niepewny ich wystep. to wraz z Chatmanem i Baxterem mogli by namieszac. Wtedy raczej bym sie nie zastanawial raczej
|
Do góry
|
|
|
|
|
|