W Gdańsku słabe płoty mają
.
Piast Gliwice dostał zgodę na rozgrywanie spotkań u siebie, jednak nie ma możliości wpuszczania kibiców gości.
Byłem na PP w Gliwicach i klatka fatalna - jak większość polskich
- w tym rankingu do czołówki bym zaliczył: Legie, Bełchatów, a z istniejących Polonie, Odre Wodzisław i Cracovie. Reszta jakoś ujdzie. O dziwo na Śląsku bardzo znośnie to wygląda. Najlepsze sektory zdecydowanie Wisła, GKS Katowice i Lech Poznań. A porównanie mam, bo byłem wszędzie.
I ze słabej rundy wyjazdowej robi się fatalna.
Wisła - puchar nie wejdziemy, Legia - remont,
Zostaje Bełchatów, Zabrze, Śląsk, Polonia + PU i PP, na dzień dzisiejszy 5 wyjazdów, czyli tyle, co w listopadzie było do zrobienia w 3 tyg
.
Do tego wszędzie prócz Górnika (dali 2000 biletów) dostaniemy 300-400 wejściówek, a w stolicy nie wiadomo czy nie zrobią numeru poraz kolejny i przed bramą nie powiedzą, że jednak nie wejdziemy (tak jak to miało miejsce z Ruchem i Widzewem oraz nami 2 lata temu).
Kolejna runda PU to być może St. Petersburg - wyjazd dużo droższy niż do Moskwy, w PP może być wszystko - także Legia, która remontuje... finał na Śląskim, więc tragedi nie ma:), ale ogólnie to słabe opcje...