Typer roku: Ciężko wytypować kogoś konkretnie. Forum umiera szybciej niż nam się wydaje. Tutaj wytypuję
Rivaldinho jakoś lubię od czasu do czasu zajrzeć do jego tematów w private picks. Rzeczowe analizy i przemyślane typy to marka tego usera i za to go ogromnie szanuję. Także nominuję
tomo, który jest najlepszym specjalistą od Formuły 1 w całej Polsce. Także sporty zimowe nie są mu obce.
Typer roku [piłka nożna]: igea23 - Tego usera prawie nikt nie dostrzegł a to błąd. igea 23 jest tegorocznym zwycięzcą Ekstraklasy Typerów - Jesień 2008. igea23 w konkursie zmiażdżył wszystkich uzyskując wynik końcowy ponad 260 jednostek wygranych. Trzeba przyznać, że wynik jest znakomity. Jest to typer, któremu warto się przyjrze ć. Widzę w nim bardzo duży potencjał i jestem dumny z tego, że zawsze chętnie uczestniczy w Ekstraklasie Typerów, bo pokazuje klasę co konkurs.
konstruktor jak nie lubić konstruktora skoro on jest największym ekspertem do ligi angielskiej. Bardzo lubiłem jego analizy dotyczące Wysp Brytyjskich, do tego przecież prowadził konkurs British Club.
maxxey ta nominacja jest bardzo dobrze przemyślana. Cenię bardzo Michała za duża wiedzę piłkarską ile my to godzin przegadaliśmy o naszej piłce w Siepli czy Przyszusze. Ekspert od polskiej piłki i to nie tylko wysokiego szczebla, ale także niższych frontów.
Typer roku [tenis ]: Kameleon Leosia oczywiście nominuję w jego koronej dyscyplinie. Karol bardzo dobrze zna się na tenisie a jego ulubionym bohetrem i wzorem jest Davidienko

a tak na poważnie to chłopak strasznie lubi tenisa. Ja nigdy nie rozumiałem tej gry, ale nasi koledzy mają na szczęście odmienne zdanie
Piostar jest to osoba, która bardzo mnie zaskoczyła podczas zlotu w Przyszusze. Bardzo dobrze zna się na tenisie i godzinami można z nim rozmawiać o zagraniach takich gwiazd jak Radwańska, siostry Williams itd.
Typer roku [koszykówka]:shane - zmój ulubiony Bydgoszczanin

kiedy grałem i typowałem naszego polskiego kosza to zawsze zasięgałem rady mojego kolegi. Wielki fan Astorii i naszej PLK. Szkoda, że ostatni ma mniej czasu na typowanie.
Typer roku [US Sports]: lupus oczywiście tutaj jedyna nominacja. lupus kocha te dziwne sporty amerykańskie ja tam ich w ogóle nie rozumiem, ale lupus tak

. Z resztą duży plus za konkurs dotycz ący właśnie sportów z USA.
Typer roku [sporty motorowe]: tomo - Wybór mógł być tylko jeden tomo. Tomek to fan formuły 1 , ale także Motor GP. Podziwiam Tomka zawsze za to, że zarywa noce, ale właśnie dzięki takiemu poświęceniu ma tzw "Białe kruki" u buków. Momentalnie wychwytuje ich błędy i z zimną krwią gra te propozycję. Człowiek, który jest zawsze na plusie i jest nie tylko najlepszy w sportach motorowych, ale także w Polsce. Nic tutaj na wyrost po prostu za długo go znam, żeby mnie wiedzieć jakie wyniki osiąga. Tytan pracy.
Sporty zimowetomo wielką pasją Tomka jest biathlon. Duża wiedza w tym temacie pozwala mu na zarobienie konkretnych jednostek.
Typer roku [siatkówka] -
Giertyszek moja nominacja znowu dla Giertyszka. Jest nie kwestionowanym liderem właśnie w siatkówce. Pisze bardzo dobre analizy i ma efekty.
Moderator roku: [/u]
Nikt tym roku nie zasłużył na tą nagrodę.
Nagroda specjalna: OSKAR za całokształt *tomo Tomek od dawna zasługuje na tą nagrodę. Zrobił wiele dla tego forum jeśli chodzi o sporty motorowe i zimowe. Także udzielał pomocy w Sports Insiderze. Tomek powodzenia
Ze sportowym pozdrowieniem Ignorator.