Strona 1 z 14 1 2 3 ... 13 14 >
Opcje tematu
#279599 - 14/01/2005 00:11 NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Dostalem zielone swiatlo, pewnie sie gromy posypia, ale sadze ze regulamin jest w miare jasny i przejrzysty i wszystkim przypadnie do gustu... Ewentualne poprawki, zastrzezenia, komentarze prosze bardzo...

Regulamin zabawy NBA typy 2005 by g00niek & amkwish v. 1.01

1. Uczestnikiem zabawy może zostac każdy user forum mecz.pl., który zglosi swoje uczestnictwo do dnia .......

2. Po terminie zgloszen nie ma mozliwosci dolaczenia się do zabawy.

3. Każdy uczestnik ma prawo podac maksimum 3 typy dziennie.

4. Liczba 3 typow nie jest obowiazkiem, uczestnik może podac 1, 2, albo 3 typy, może także w danym dniu nie podawac ich wcale.

5. Brak sztywnego kursu, uczestnik może podac kurs na zdarzenie wynoszacy od 1,01 wzwyz.

6. Typy zakladow możliwych do grania: 1x2, spread, under/over, pierwsza polowa, h2h (zawodnicy)

7. Można uzywac oferty wszystkich znanych bukmacherow internetowych i naziemnych.

8. Każdy typ ma być singlem.

9. Każdy typ powinien być opisany poprzez:
a - nazwy druzyn (gospodarz na pierwszym miejscu);
b - godzina rozpoczecia spotkania;
c - rodzaj zakladu (punkt 6.);
d - typ grany przez uczestnika;
e - kurs;
f - bukmacher;
g - liczbe jednostek stawianych na dany typ (1-10)

10. Wszystkie typy na dany dzien zamieszczamy w jednym poscie zamieszczonym w nowym temacie najpozniej do godziny przed rozpoczeciem pierwszego meczu typowanego przez uczestnika.

11. Ranking będzie prowadzony na zasadzie: a) typy trafione - typy nietrafione; b) skutecznosc (wyrazony w procentach); c) zysk/strata (przykład: przy postawieniu 8 jednostek na zdarzenie o kursie 2 przy poprawnym typie mamy +8, przy niepoprawnym -8)

12. Każdy uczestnik ma obowiazek na poczatku kazdego kolejnego posta umiescic swój wynik z dni poprzednich na zasadach okreslonych w punkcie 11.

13. Zabawa zostaje zakonczona z dniem zakonczenia sezonu regularnego NBA.

14. Sklasyfikowani zostana uczestnicy, ktorzy do momentu zakonczenia zabawy podadza co najmniej 100 typow.

15. Ostateczna klasyfikacja zostanie ujesta w dwoch formacj, po pierwsze skutecznosc, po drugie osiagniety najwiekszy zysk/najmniejsza strata.

Pozdrawiam
Dominik

Edited by g00niek (14/01/2005 00:17)

Do góry
Bonus: Unibet
#279600 - 14/01/2005 00:19 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Poszlo... Ehh mam nadzieje ze nie bedzie wielu obiekcji... Wydawalo sie nam z amkwishem ze beda to najciekawsze zasady, w miare proste, latwe i przyjemne... Zobaczymy ile uwag bedzie... Jesli nieduzo to juz niedlugo zaczniemy

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#279601 - 14/01/2005 00:37 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Ostateczna klasyfikacja zostanie ujesta w dwoch formacj, po pierwsze skutecznosc, po drugie osiagniety najwiekszy zysk/najmniejsza strata.

W jakim celu skutecznosc skoro 1.01 mozna obstawiac, wg mnie powinno byc jak w USA tylko handi, a nie jakies 'zydowskie kursy' Ale ogolnie podporzadkuje sie wiekszosci:)

Do góry
#279602 - 14/01/2005 00:44 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Po pierwsze nie sadze zeby jakikolwiek uczestnik gral same typy 1,01 Po drugie, pamietajcie ze to ma byc zabawa... ma to byc cos prestizowego, czy znizylbys sie do tego aby podawac caly czas kursy 1,01? Watpie. Ja nie sadze zebym podawal kursy nizsze niz 1,40-1,50. Kazdy bedzie sledzil temat konkursu i wycigal swoje wnioski na temat tego kto jest jakim typerem... Nawet kurs 1,01 moze przegrac Sadze ze trzeba prowadzic ranking skutecznosci, choc oczywiscie do mnie bardziej przemawia statystyka zysk-strata, jest ona wazniejsza

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#279603 - 14/01/2005 00:48 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Experto uwaga jak najbardziej słuszna.
Nie mozna porownywac skuteczności,kiedy jeden gra po 1,20,a drugi same handicapy.

Tak więc sa takie wyjścia

1)dopuszcamy wszystkie kursy,ale w tabeli "skuteczność" kazdemu z uczestników liczą sie tylko kursy na handi i wyższe(underdoga ktoś trafi,więc nie można nie liczyć);
to samo dotyczy opcji"trafione/nietrafione".

2)podajemy typy tylko z handicapem,kurs "sztywny" 1,90 i wtedy prowadzimy pełną klasyfikacje dla wszystkich uczestników

Pozdrawiam

amkwish

Edited by amkwish (14/01/2005 00:49)

Do góry
#279604 - 14/01/2005 00:59 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Pierwsze rozwiazanie zdecydowanie bardziej mi sie podoba, troszke to zagmatwa liczenie ale powinno sie udac przy odrobinie dobrej woli... Mozna zrobic tak: czasami na handi u niektorych bukow sa typy takze ponizej 1,90, ale nigdy ponizej 1,80.. Robimy tak: kazdorazowo przy publikacji swoich wynikow piszemy zysk/strata od wszystkich typow, natomiast skutecznosc mozna podzieli na typy do 1,80 i powyzej 1,80.. Sadze ze nie nastreczy to ludzikom klopotow, jak kazdy bedzie sobie sam liczyl wyniki...

Po raz kolejny apeluje... nie grajmy sztywnego kursu 1,,90 bo nam to zdecydowanie splyci zabawe... I nie chodzi mi bynajmniej o to ze chce grac kursy 1,20 tylko wrecz odwrotnie...

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#279605 - 14/01/2005 01:09 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/05/2003
Troche lipa z tymi statsami się robi,albo ranking usa(traf. do pudeł ) i kurs dowolny,albo według rentowności.To drugiebardziej ciekawe i obrazowe, wtedy wyjdzie jasno kto jak gra,bo liczba wydanych jednostek*kursy*skutecznosć da pozycje w tabeli.Poprostu podając typ,kurs i liczbę jednostek wyjdzie nam wynik i tak powinna w takim systemie wyglądać tabela,według stanu jednostek na koncie.Myslę,że lepsze by było,aby punktowac jak w NBA(trafione-pudła) i załóżmy byśmy zrobili pułap ,ze nie dajemy kursów ponizej 1,5.

Tylko jakim sposobem wybierzemy sposób głosowania?

Do góry
#279606 - 14/01/2005 01:12 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
frend30 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 09/08/2004
Cześć,

Moje uwagi odnośnie pkt 11 i 15 regulaminu

Może Ktoś potrafi stworzyć w Access'ie, Excel'u lub innym programie bazę danych ułatwiającą prowadzenie statystyk i przez Nas zaprojektowaną ?

Proponowałbym takie kolumny:

1)Nick
2)Wygrane
3)Przegrane
4)% Wygranych do wszystkich zagranych
5)Ilość postawionych jednostek
6)Ilość zarobionych
7)Ilość straconych
8)Suma zysk/strata
9)Streak czyli tendencja gracza np. wygrał 7 , lecz ta kolumna miała by sens w przypadku podawania tylko jednego typu dziennie tzw. "Typu Dnia"

Pozdrawiam
frend30

Do góry
#279607 - 14/01/2005 01:13 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Jeszcze jedno mnie naszlo przed snem... Zerknijcie sobie na forum bettingadvice.. pewnie wszyscy je znaja... czy nie wydaje sie Wam ze wszystko jest tam przejrzyste... najwazniejsze IMO w tym wszystkim jest umiejetne dobieranie stawek i kursow... Oni prowadz tam ranking tylko poprzez zmienna: zyska/strata, oczywiscie jest nadmienione ile kto trafil, a ile nie... ale w dalszej perspektywie skutecznosc nie jest wazna... mozna miec skutecznosc 45% a z tego miec yield w wysokosci 10% czyli z 1000 postawionych jednostek czysty zysk w wysokosci 100... Dla mnie to jest wyznacznikiem sensownego typowania...

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#279608 - 14/01/2005 01:16 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Troche lipa z tymi statsami się robi,albo ranking usa(traf. do pudeł ) i kurs dowolny,albo według rentowności.To drugiebardziej ciekawe i obrazowe, wtedy wyjdzie jasno kto jak gra,bo liczba wydanych jednostek*kursy*skutecznosć da pozycje w tabeli.Poprostu podając typ,kurs i liczbę jednostek wyjdzie nam wynik i tak powinna w takim systemie wyglądać tabela,według stanu jednostek na koncie.Myslę,że lepsze by było,aby punktowac jak w NBA(trafione-pudła) i załóżmy byśmy zrobili pułap ,ze nie dajemy kursów ponizej 1,5.

Tylko jakim sposobem wybierzemy sposób głosowania?

Wlasnie caly czas mi o to idzie... zeby oprzec staty na rentownosci... ale przy takiej zasadzie wcale nie trzebaby robic pulapu bo i tak nikt nie bedzie gral niskich kursow

Forma - trafione-pudla jest moim zdaniem malo interesujaca.. duzo bardziej interesujaca jest wlasnie rentownosc, bo trzeba bardziej myslec, zreszta ja nie bede ukrywal ze typy grane w konkursie bede gral w realu...

Edited by g00niek (14/01/2005 01:18)

Do góry
#279609 - 14/01/2005 01:22 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Na kanwie tego co Boca napisał.

Załózmy,ze jestem "świeżak" i zagladam po raz pierwszy do tematu.

Patrzę na typy i ranking userów i widzę,że ktoś ma

15typów/14trafionych

Pierwsza myśl - gram jego typ dzisiaj.

Kłopot w tym,ze to bedzie underdog po kursie 3,00 ,a gracz obstawiał do tej pory tylko "pewniaki" po 1,10 (ale tego ja ,jako ten przykładowy nowicjusz nie sprawdzałem).

Także może jednak powinniśmy prowadzić tylko ranking pod względem rentowności i dopuścić do tematu wszystkie mozliwe typy i kursy ?

Rentownośc jest najbardziej miarodajnym wskaźnikiem.
Jak Ktoś trafia 30% ,ale osiąga większe zyski od tego co ma 80% ,to ja wolałbym mieć konto podobne do tego pierwszego:-)
Lepszym typerem jest zawsze ten zasobniejszy w kasę,a nie ten co częściej trafia,ale suma sumarum zarabia niewiele,badź nawet ponosi straty.

Idę wreszcie spać:-)

Pozdrawiam

amkwish

Edited by amkwish (14/01/2005 01:22)

Do góry
#279610 - 14/01/2005 01:29 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/05/2003
o to w sumie mi chodzi amkwish,żeby jednak liczyć yield,bo tak jak mówisz rentownosć jest najlepszym obrazem typera.Dlatego wtedy kursy i inne obwarowania nie mają znaczenia,ja jestem za,zeby obliczać tabele według ilosci jednostek na koncie.Ale dodatkowo fajnie wyglada,kto ma ile na ile,moze w maju zrobimy play-offy.

Do góry
#279611 - 14/01/2005 01:33 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Brawo!!!!! Wreszcie jakis konsesns... uff ja tez ide spac, nieprzytomny jestem 15 godzin pisalem regulamin

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#279612 - 14/01/2005 01:35 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
Ok, więc jesli chodzi o jakies glosowanie to jestem za systemem z USA, czyli gramy handi i tylko handi. Plusy to ze bedzie przejrzystosc skutecznosci i zysku, nie bedzie pod koniec konkursu dawania na jakies kursy po 9.0 itp. Dla mnie system optymalny, bo tak gram od dawna, ale jesli wiekszosc chce grania od 1.5 to ok, ja i tak bede dawal te handi(inni nie musza, jesli nie chca) Pozdrawiam!

Do góry
#279613 - 14/01/2005 08:06 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2004
Witam wszystkich. Wczoraj napisałem że nie zgadzam się z prop. regulaminu przedst. przez Amkwisha. Do dziś zdania nie zmieniłem. Dlaczego uważam, że regulamin jest "ZŁY".
Spróbuję przedstawić to w formie za i przeciw na bazie oficjalnie przedstawionego przez g00ńka:
1) Punkty regulaminu do których nie mam zastrzeżeń - 1,2,3,4,8,13,14, z pozostałymi albo się całkowicie nie zgadzam, albo bym je zmodyfikował.
Na wstępie trzeba sobie zadać pytanie - Czemu ma służyć nowy temat? Wg. mnie - przede wszystkim ma służyć w miarę szybkiemu wyłonieniu najczęściej granych typów przez uczestników konkursu, a co za tym idzie typów najbardziej prawdopodobnych. Wyłapanie typów sprzecznych z zaplanowanych do grania i późniejsze odszukanie ich umotywowania - czasami może się przydać aby zapobiec porannemu rozczarowaniu. I przedewszystkim ma stworzyć czytelny wyraz typów poszczególnych userów. Przynajmniej ja takie stawiam mu cele. A wracając do regulaminu - napiszę to w drugim poście bo ten jest już dość długi, a wiem, że obszerne posty nie wpływają na poprawę czytelności przedstawianych informacji.
Pozdrawiam
KRAJAN

Do góry
#279614 - 14/01/2005 08:32 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

cd. co do regulaminu:
"5. Brak sztywnego kursu, uczestnik może podac kurs na zdarzenie wynoszacy od 1,01 wzwyz." - cyt.
Wg mnie totalna bzudara jeżeli chcemy bawić się w NBA na poważnie to dajmy spokój typom 1.01-1.40 bo i tak wiem, że z reguły bardzo niewielki % (albo nikt) nie gra takich typów jako singli, a są to typy do combosów których konkurs nie obejmuje. Podobnie sytuacja ma się z kursami pow. 3...., opierane są tylko i wyłącznie na przeczuciu typerskim i nie mają nic wspólnego z racjonalną analizą. Owszem zostawiłbym furtkę na podawanie jednego takiego typu dziennie (ale bez punktacji) i nie obejmowałbym go w prowadzonej klasyfikacji - typ informacyjny.
Brak zmiany tego punktu wpłynie na wzmożoną chęć rywalizacji pomiędzy typującymi i temat stanie się nie pomocny, ale wprost "przeszkadzający" w dążeniu do wspólnego celu jakim niewątpliwie jest czerpanie profitów z bukmacherki, a stanie się konkursem - kto lepszy? Wg mnie należy powyższy pkt. usunąć.
"6. Typy zakladow możliwych do grania: 1x2, spread, under/over, pierwsza polowa, h2h (zawodnicy)" - cyt.
W nawiązaniu do pkt. 5 pkt. 6 powinien brzmieć:
6. Typy zakładów możliwych do grania: spread (handicap), un./ov. (poniżej/powyżej), HT (hp, un/ov), ew. typ 1,2 ale po kursach przybliżonych do 1,90 (1.75-2.00 przy braku hp).
To w zdecydownym stopniu poprawi przejrzystość tematu i zdecydowanie okroi rozbieżności jakie mogą wynikać z różnorodności kursów.
"7. Można używac oferty wszystkich znanych bukmacherow internetowych i naziemnych."
Po co ten pkt. - do niczego nie służy - i tak każdy będzie grał u swoich (tam gdzie ma konta lub u naziemnych) bukmacherów - tylko zbędne zaśmiecanie tematu. Zdecydowanie pkt do usunięcia.
Pozostałe propozycje poprawek w 3 ostatnim poście.
Pozdrawiam
KRAJAN

Do góry
#279615 - 14/01/2005 08:48 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
pozwole sobie rowniez zabrac glos w sprawie regulaminu- zgdzam sie z KRAJANEM w szczegolnosci wydaje mi sie ze granie kursow od 1.01 mija sie z celem tak wiec proponuje aby kursy od 1.01-1.4 typowac obowiazkowo z hp. i wtedy kurs wskakuje na linie 1.9 a to juz ma sens,tyle na poczatek-pozdrawiam

Do góry
#279616 - 14/01/2005 09:19 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

cd (3) do regulaminu:
9. Każdy typ powinien być opisany poprzez:
a - nazwy druzyn (gospodarz na pierwszym miejscu);
b - godzina rozpoczecia spotkania;
c - rodzaj zakladu (punkt 6.);
d - typ grany przez uczestnika;
e - kurs;
f - bukmacher;
g - liczbe jednostek stawianych na dany typ (1-10)

a) - jak uważacie (nie neguję żadnego z układów)
b) - nie potrzebna - z reguły jest zawarta w pierwszym poście rozpoczynającycm dzienny temat (a nawet gdyby nie było to i tak obstawiający wiedzą o którj godz. są mecze)
c) - OK
d) - OK
e) - nie potrzebny - ujednoliciłbym i wprowadził kurs dla wszystkich podawanych zdarzeń = 1.90 (tak jest u większości bukuff). Dlaczego nie 2.00 - chodzi, aby zyski/straty były szacowane jak najrealniej
f) - nie potrzebny
g) - ok. (prop. można ją również zmniejszyć np do 1-6pkt bo i tak każdy będzie grał w miarę swoich możliwości finansowych)
+ jeszcze jeden podpunkcik - a mianowicie x) data - przecież tamat konkursowy będzie tematem tygodniowym

Dalej - brakuje punktów:
X. Każdy uczestnik może max. wykorzystać limit w wysokości 10pkt (prop. 6pkt.) na jedną "sesję" (jeden dzień).
X. W momencie rozpoczęcia gry dysponujemy 100pkt. startowymi, a w momencie wyzerownia konta uczestnika - typer zostaje samoczynnie usunięty z konkursu.

"10. Wszystkie typy na dany dzien zamieszczamy w jednym poscie zamieszczonym w nowym temacie najpozniej do godziny przed rozpoczeciem pierwszego meczu typowanego przez uczestnika." - cyt.
Napewno jest to ułatwienie dla podliczających i obserwatorów, ale znowu przenieśmy to na rzeczywistość. Większość typerów z obstawianiem czeka do ostatniej chwili na jakieś info. My sobie na to nie możemy pozwolić aby dać szansę innym którzy będą brali czynny lub bierny udział w konkursie, dlatego pkt powinien brzmieć:
10. Wszystkie typy na dany dzien zamieszczamy w nowym temacie najpozniej do 1 godziny przed rozpoczęciem każdego zdarzenia typowanego przez uczestnika.

PKT 11 - Do przyjęcia, ale może ktoś będzie miał jeszcze jakieś propozycje.

PKT12 - "12. Każdy uczestnik ma obowiazek na poczatku kazdego kolejnego posta umiescic swój wynik z dni poprzednich na zasadach okreslonych w punkcie 11.
Do przyjęcia - ale tu powinien pojawić się jeszcze jeden pkt.
X. Każdy uczestnik przed podaniem nowego ma obowiązek przedstawić swoje indywidualne podsumowanie typów z poprzedzającego posta - obligatoryjnie w jednym poście. Ten pkt zdecydowanie poprawi kontrolę prowadzącego nad podliczaniem danego typera.

PKT 15 - OK tylko przestawiłbym szyk najpierw zysk/strata a później skuteczność - będzie to promowało graczy i dobrze typujących i dobrze dobierających stawki.

Przepraszam za swoje wywody na temat regulaminu - po prostu chciałem przekazać wszystkie swoje uwagi. Wiem że zaraz ktoś pomyśli - znalazł się mądrala - ale nie chodzi mi o to aby kogoś kontrować lub całkowicie negować, tylko aby z tego tematu skorzystała jak największa liczba uzytkowników (mam nadzieję ża z pozytywnym skutkiem). Staram się tylko przekazać moje odczucia dotyczące zaplanowanej zabawy.
Pozdrawiam i jeszcze raz sorry za moje nudne wywody
KRAJAN

Do góry
#279617 - 14/01/2005 09:33 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Ja również należę do tych,którzy grają najczęściej opcje z handicapem,ale kompletnie nie rozumiem uwag,ze granie niższych kursów jest bez sensu.
Ludzie to graja i zarabiaja,wiec kwestionowanie sensu takiego sposobu grania jest śmieszne.
Natomiast okreslanie "totalna bzdurą" mozliwosci dopuszczenia wszystkich potencjalnych zakładów do zabawy pozostawiam bez komentarza.

Przeczytajcie dokładnie wszystkie głosy w dyskusji,a w szczególnosci ostatnie.
Przychylamy sie w kierunku zostawienia tylko jednej klasyfikacji(rankingu) - rentowności.

Nie wolno z góry narzucac komus,kto gra czyste jedynki/dwójki po niższych kursach i osiaga wcale przyzwoite dochody,aby nagle zmienił front i zaczął podawac typy z handi.
Ta zabawa ma jak najdokładniej odzwierciedlać to,co userzy graja w realu.

Jeżeli uważacie,ze granie niskich kursów jest bez sensu i jesteście tak pewni swoich racji,to powinniście to udowodnic w trakcie zabawy,bo Wasze "konta konkursowe" powinny wyglądac okazalej,od tych,co z handi nie grają.

Ciekaw jestem zresztą jakie opcje są grane najczęsciej,jezeli chodzi o NBA.
Ide o zakład,ze typerów grajacych z handi jest...zdecydowana mniejszość,sa za to bardziej aktywni na forum:-)

Tak wiec dopuscmy wszystkie kursy,ale:
1)prowadzmy tylko klasyfikacje pod wzgledem rentowności
2)zrezygnujmy z podawania "trafione/nietrafione" z oczywistych powodów (juz o tym pisałem) i "skuteczności".

Pozdrawiam

amkwish

Edited by amkwish (14/01/2005 09:37)

Do góry
#279618 - 14/01/2005 09:45 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Wychodzi na to,ze musimy przegłosować jedna z 2 mozliwości:

1)wszystkie kursy - podliczamy tylko rentowność
2)"sztywne"* kursy - klasyfikacja pod wzgledem skuteczności i podawanie zestawienia "trafione/nietrafione"

*Kto sie opowiada za 2 opcja,to niechaj nie pisze o jakiś przedziale od 1,7 do 3,00 na przykład,bo jezeli mamy podliczać skuteczność,to kursy musza być sztywne,czyli to sakramentalne 1,90.

Głosowanie widziałbym w takiej formie:
"Zgłaszam swój udział i jestem za opcją X"

Tak więc ja zgłaszam swój udział i jestem za opcja nr 1.

Pozdrawiam

amkwish

Do góry
Strona 1 z 14 1 2 3 ... 13 14 >

Moderator:  rafal08