Strona 10 z 14 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 14 >
Opcje tematu
#279779 - 16/01/2005 17:01 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
Grzemp Offline
addict

Meldunek: 16/07/2003
Quote:

GRZEMP,gramy również Twoje ulubione - u/o HT
Swoja droga w MLB nie grałem,na tomiast w NBA gram to bardzo często,a na jedna drużyne nawet w kazdym ich meczu

Pozdrawiam
amkwish

dla U/O HT To wdzięczny rodzaj typów do obstawiania. Przynajmniej dla mnie. No i cieszę się, że o tym pamiętasz jeszcze od czasów konkursu MLB. Jestem też bardzo ciekawy co to za drużyna, czy to aby nie ta sama co moja Skonsultujmy na privie przy

Do góry
Bonus: Unibet
#279780 - 16/01/2005 17:19 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
To jeszcze o edycji.

Najlepiej oczywiście byloby,gdyby kazdy wysłał jeden post,nie zmienial juz nic,niczego nie poprawiał.

Ale...jestesmy tylko ludźmi:-) i pomyłki sie zdarzaja.
Czasami głupi bład,zamiast "jedynki" klepnie ktoś "dwojkę" albo...

spread minusowy jest na gości (PODAJEMY W UKŁADZIE AWAY-HOME - gospodarz po prawej) a ktos napisze "2(-5,0)" i nie bedzie mógl poprawić,co wtedy?

Typ nieważny? czy zaliczamy wg -/+ przy handi czy wedlug 1/2 ???

Ja myślę ,że MUSI byc mozliwośc wniesienia poprawek.

Natomiast jestem za tym,ze jak ktoś juz typowal n przykład wygrana Detroit w meczu z Chicago,to nie może zmienic i poprawiać na Byki,to samo jak dal over to nie może zmieniac za np.2 godziny na over,to oczywiste.

I jeszcze dla przypomnienia jedna kwestia.
Dzis mamy 2 mecze,jeden o 19,drugi o 2 w nocy.
jezeli chcemy typowac oba,to post wysyłamy do godz 18(godzina przed pierwszym meczem),a nie dzielimy typów na 2-3 posty.
Czy tak?

Pozdrawiam

amkwish

Do góry
#279781 - 16/01/2005 17:20 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2004
Przez ostatnie dwa dni nie specjalnie udzielałem sie przy przetwarzaniu regulaminu - powód jest prosty - moja wizja została przegłosowana - po prostu przyjmę taki kształt regulaminu jaki zostanie zatwierdzony. Ale chciałem zasygnalizować trzy sprawy. Drugi powód to - nie wszyscy lubią czytać "długie nudne posty" .
1) Sprawa Arbitrażu - zgłosiłem swoja kandydaturę pod dwoma warunkami - gdy nie będzie chętnych i nie uczestnictwa w konkursie. Z tego co widzę w postach chętni są (np. sprawa "starszości" Lukboy/Barabasz), a jeżeli już zostałem definitywnie wybrany to chciałem zadeklarować rezygnację z udziału w konkursie, jeżeli jednak jest możliwość to chciałbym zaproponować jako "szanowne JURY" skład:
g00niek
Lukboy
Barabasz
2) Sprawa edycji postów - nie jestśmy dziećmi, jeżeli decydujemy sie na udział w zabawie - to zasady powinny być proste i jednoznaczne - forum zostało zmodyfikowane, aby poprawić swoją jakość (chodzi o edycję) - dlatego sprawa powinna być w tym przyp. jednoznaczna. Wysyłamy post ze swoimi typami i mamy 5 min. na ew. korektę. Po tym czasie wszystkie następne posty nie będą brane pod uwagę i nie będzie można już korygować pierwotnych typów. Takie jest moje zdanie co do edycji.
3) Co do podziału na tematy.
A) Temat dzienny zakładamy tak jak dotychczas.
B) Temat konkursowy z powodu ilości uczestników też należy również podzielić na podzczególne dni.
np. KONKURS NBA - dzień 1 - 20.01.05r. - teoretycznie temat powinien zawierać ok. 100 postów (50 z typami i 50 podsumowujących), czyli wystarczająco dużo aby utworzyć nowy.
C) Temat konkursowy - KONKURS NBA - dzień 2 - 21.01.05r., należy rozpocząć od przedstawienia ogólnej (narastającej) charakterystyki swoich typów (jasno to określa regulamin).
D) Należy założyć oddzielny temat - uwagi i zapytania (jeden na cały konkurs).
E) Prop. - podsumowanie zbiorcze - na nie również powinien być przewidziany oddzielny temat (też jeden w całym wymiarze konkursu) - powinno się ukazywać w raporcie co tygodniowym - nie ma sensu przedstawianie go codziennie - bo i po co? Ten ranking (klasyfikację) powinien sporządzą jeden z sędziów konkursu.
Na razie tyle uwag. Jak tam gOOniek z un/ov 50 (troszkę wydłużył sie nam czas składania deklaracji uczestnictwa), dlatego Krajan-bet proponuje przesunięcie linii z 50 na 55 co ty na to? (dwie doby dłużej i tylo + 5 pkt.) bo czuję, że mój under staje się zagrożony .
Pozdrawiam
KRAJAN

Do góry
#279782 - 16/01/2005 18:10 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Quote:

B) Temat konkursowy z powodu ilości uczestników też należy również podzielić na podzczególne dni.
np. KONKURS NBA - dzień 1 - 20.01.05r. - teoretycznie temat powinien zawierać ok. 100 postów (50 z typami i 50 podsumowujących), czyli wystarczająco dużo aby utworzyć nowy.

To nie tak.
Przyjmijmy,że zaczynamy we wtorek.
Temat wtorkowy zawiera 50 postów z typami i to wszystko.

Natomiast temat środowy to też 50 postów,przy czym wysyłamy TYLKO JEDEN post,a w nim
1)podsumowanie dnia poprzedniego
2)typy na dzień bieżacy

Ograniczy to liczbe postów i bedzie przejrzyściej.
Jedyna niedogodność to ta,że tabela zbiorcza ukaże się z jednodniowym opóźnieniem,ale to chyba nie przeszkadza.

Krajan,niepotrzebnie sie krygujesz:-) z tym sedziowaniem.
Sam bylem zdania,ze śedzia nie powinien brać udziału w konkursie,ale skoro ma być 3 sędziów to ewentualna stronniczość odpada.

Także zdecyduj - wchodzisz do "trójki" czy nie,bo Twój ewentualny akces nie koliduje z uczestnictwem.

Jeżeli się nie zgodzisz to proponuje rozpatrzyć kandydaturę Grzempa.
Na podstawie tego,co obserwowalem w konkursie MLB za Jego uczciwość i obiektywizm moge ręczyć:-)

Pozdrawiam

amkwish

Do góry
#279783 - 16/01/2005 18:13 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
Bilii Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/07/2003
cze mam nadzieje ze jeszcze zdazylem i zglaszam sie do konkursu

Do góry
#279784 - 16/01/2005 18:21 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2004
Dobra przekonałeś mnie, ale pod jednym warunkiem - dopuszczalna będzie zmiana arbitra podczas trwania konkursu - nie kojarzyć, że nie mam na celu nie dociągnięcia tematu do fianłu.
Co do zmniejszenia liczby postów - terz pełen akcept.
Pozdrawiam
KRAJAN
PS (Myślę że sobie poradzę, towarzystwo doborowe )!

Do góry
#279785 - 16/01/2005 18:23 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
Aslan Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/04/2004
Też chciałem się zgłosić do konkursu, jeśli jeszcze jest to możliwe. Nie przeanalizowałem keszcze całości dyskusji na temat jego kształtu, ale myślę, że zaległości nadrobię, a uczestniczyć w takiej inicjatywie z pewnością warto.
Pozdrawiam

Do góry
#279786 - 16/01/2005 18:33 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Czy Aslan nie jest 50-tym uczestnikiem?

Jezeli tak to musi coś postawić,oprocz typuff:-))

Pozdrawiam

amkwish

PS.Na zapoznanie się z regulaminem jest czas do wtorku,do późnego wieczora,także nie będzie problemów.

Do góry
#279787 - 16/01/2005 18:39 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
Aslan Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/04/2004
Amkwish niestety zmartwię Cię - ja nie piję :-)
A z reguły niepijący nie stawia nic z gatunku trunków mocniejszych. Niemniej jednak taki numer startowy z pewnością zobowiązuje - mam nadzieję, że będę mógł chociaż w części zastosować zasadę "odwróć tabelę" pod koniec konkursu... Oczywiście nie liczę na wygraną, ale jakieś niezłe miejsce przydałoby się zająć.
PS. Przepraszam za literówkę z poprzedniego postu...
PS. Amkwish, mam nadzieję, że nie jesteś za bardzo zawiedziony faktem mojej abstynencji. Ostatecznie żeby Cię udobruchać możemy się umówić w jakiejś krakowskiej knajpie, Ty strzelisz sobie browarka, a ja uraczę się soczkiem bananowym or something like that...

Do góry
#279788 - 16/01/2005 18:48 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Witam,

meczyk w Phili sobie leci, na razie niezbyt ciekawy i nie po mojej mysli sie uklada wiec sobie popisze. Aslan wedlu moich obliczen jest 48. uczestnikiem

Krajan - pewnie linie mozemy podwyzszyc do 55 Ciesze sie ze zdecydowales sie wejsc w sklad jury

Lukboj - potrzebuje jeszcze Twojego potwierdzenia czy zgadzasz sie byc jurorem. Tak oficjalnie.

I teraz tak... pytniae do moda, to jak wreszcie jest z ta edycja? Czy kazdy ma tylko 5 minut na edytowanie posta? Jesli tak jest to nie ma zadnego problemu... Niech sobie kazdy edytuje ile wlezie, godzina edycji sie wyswietla, poza tym 5 minut co to jest...

Co do ilosci postow w temacie dziennym to bedzie tak jak napisal amkwish czyli podsumowanie z dnia poprzedniego + podsumowanie ogolne uczestnika + typy na dzien dzisiejszy. Ja jeszcze napisze zreszta jak to robic, ale mysle ze wszyscy jarza o co chodzi.

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#279789 - 16/01/2005 19:14 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Guńkowi gratulujemy.....MODA :-))))))

Dzieki Conrad !

Aslan,zartowalem,jest nas juz dwóch,bo ja też abstynent:-)

Pozdrawiam

amkwish

Do góry
#279790 - 16/01/2005 19:19 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
lajkonik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/02/2003
Wlasnie leca szerszenie na ktore mialem postawic z plusem i "nie zdarzylem" .

A co do zasad, to po co kopiowac posty z dnia poprzedniego ? Nie mozna robic tak jak nasz wzor(KRAJAN) ? Bylo by chyba bardziej przejrzyscie.

gOOniek, jak edytujesz posta(jak jeszcze mozesz)wcale Ci sie nie musi pokazywac ze byla edycja.

Co do zdecydowanego veto amkwisha, to sie nie dziwie, bo i tak ma juz wielu swoich zwolennikow, a zbyt duza popularnosc jest meczaca.

W skladzie sedziowskim ciesze ze jest guniu , fajnie ze zdecydowal sie KRAJAN, a reszta jest mi juz obojetna.

I slowko co do pomylek. Oczywiscie ze beda sie zdarzac, ale z drugiej strony, ilez razy mozna sie mylic i wpisywac nie under a over. Dobrze tez zeby nie bylo to w trakcie trwania spotkania. Jezeli cos takiego by sie zdarzalo wiecej niz np. trzy razy, i te pomylki byly by dostrzegane zawsze po paru godzinach od podania, to dla mnie bylo by to conajmniej dziwne. Tak samo jezeli ktos podaje +8,5 na 2, a po kilku godzinach mowi ze sie pomylil i ma byc 1. Na ogol kursy sa bardzo podobne(jak nie takie same), wiec trudno rozroznic. Proponowal bym w zwiazku z tym wprowadzic jakis limit tych pomylek.
I co do miejsca gospodarzy, to tu moze byc najwiecej zamieszania. Juz od jakiegos czasu jest podobno zasada w tematach dziennych dawac gospodarzy po prawej stronie, a jak to wychodzi w praniu ?

lajkonik

to juz edytuje bo w trakcie mojego pisania widze ze sie wiele pozmienialo

GRATULACJE dla guńka !!!
Zeby Ci tylko woda sodowa nie uderzyla do glowy(bo nie wiem czy Ty tez jestes abstynentem ?)

Do góry
#279791 - 16/01/2005 19:24 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Dziekuje

Co moge powiedziec od siebie to ze nie bylo to ze mna konsultowane i jest mi milo... Nie bede nic deklarowal bo po co... Postaram sie robic to co do tej pory z korzyscia dla innych...

Minnestota mnie rozczrowuje, Toronto jeszcze bardziej, a tu taka niespodzianka... Dzieki..

Wprowadzilem juz prawie wszystkie poprawki do regulaminu... W regulaminie znajdzie sie takze info o tym jak zakladac tematy dotyczace konkursu itp. Jutro wrzuce wszystko do nowego tematu, ktory juz bedzie obowiazywal podczas trwania konkursu

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#279792 - 16/01/2005 19:49 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Dzieki lajkonik

Co do picia to moge duzo Za Aslana i amkwisha

A co do tej nieszczesnej edycji... To ja nie widze tematu w tym momencie... edycje mamy rozwiazana, natomiast co do anulowania typu juz w trakcie meczu to nie bedzie to mozliwe... Powtarzam jeszcze raz, wyobrazam sobie sytuacje ze ktos napisze posta wysle i po przeczytaniu go spostrzeze bledy... edit... oczywiscie... ale nie wyobrazam sobie sytuacji ze ktos po 3 godzinach nagle mu sie cos odwidzi i zamiast under bedzie over, takich sytuacji nie przewiduje...

Po prostu trzeba dokladnie czytac to co pisze, nawet kilka razy i sprawdzac... tyle

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#279793 - 16/01/2005 19:58 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

OK modzie,korzystamy z kilkuminutowej edycji w razie potrzeby,a potem ...przepadło.

Jezeli typ bedzie podany niepoprawnie pod wzgledem "merytorycznym"(o tym decydują sędziowie) to zostaje anulowany.

Czy tak ?

Pozdrawiam

amkwish

PS.Gwoli scisłości to 2 osoby (gOOniek i ja) maja mozliwość edycji kazdego z postów w kazdej chwili,ale mysle,że z naszej strony nie bedzie problemów - podlegamy obaj regułom edycji dla wszystkich userów.

Do góry
#279794 - 16/01/2005 20:19 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Dokladnie, tez zawre to w regulaminie zeby nie bylo niescislosci..

Co do drugiej kwestii to prawda, podlegamy zasadom i jestesmy normalnymi uczestnikami konkursu

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#279795 - 16/01/2005 22:06 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
sliwa Offline
stranger

Meldunek: 09/01/2005
Witam, mozna sie jescze zapisac? Ja pije i to duzo wiec moge flaszke postawic

Do góry
#279796 - 16/01/2005 22:12 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Na obecna chwile mamy 49 uczestnikow:

amkwish
KRAJAN
Ghost
Litwa
lajkonik
Aller
deLtinho
warrior
Echoo
Salvador
Exp
Busta
fart?
knopsi
SR
kardynal20
BOCA JUNIORS
bart_
maverick
barabasz
Inzaghi78
Nonda
Borczi
vincent83
frend30
carlos
didi
MarJa
Gregov
mara
soccerboy
stypa
aveflorek
Fozzie
Grzemp
Experto
romanokey
wHiTe_StAr
lukboj
12-latek
Lord_Viader
Abarth
gsm
Imialkow
refree
Bilii
Aslan
Sliwa
g00niek

ZGLOSZENIA SA PRZYJMOWANE DO WTORKU GODZ.23.00

amkwish

Do góry
#279797 - 16/01/2005 22:19 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Witam, mozna sie jescze zapisac? Ja pije i to duzo wiec moge flaszke postawic

Juz jesteś zapisany (bez fantu,hehe),podobnie Bilii i Aslan.

Czekamy na 50-go uczestnika i własnie bedę go teraz wywoływał:

HALO !! HALO !! (zdejmijcie mi zwrotną:P)

SZAK,SZAK,SZAK !!!!!!!!

Nie wyobrażam sobie tej zabawy bez Ciebie ,melduj sie i to szybko:-))) (sam flache postawię z okazji Twojego powrotu )

Dla niewtajemniczonych podaję,że user o nicku "Szak" ma ogromny wkład w to,że tematy zwiazane z NBA cieszą się tak duzą popularnością.

Wywołujemy jeszcze jednego :

mbzyk !!!!!
rzuc w końcu te robote i dołacz do nas:-)))

Pozdrawiam

amkwish

Do góry
#279798 - 16/01/2005 22:29 Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
space Offline
stranger

Meldunek: 11/01/2005
..mozna jeszcze dolaczyc??

Do góry
Strona 10 z 14 < 1 2 ... 8 9 10 11 12 13 14 >

Moderator:  rafal08