#279779 - 16/01/2005 17:01
Re: NBA - konkurs - regulamin - dyskusja, komentarze, poprawki
|
addict
Meldunek: 16/07/2003
|
Quote:
GRZEMP,gramy również Twoje ulubione - u/o HT  Swoja droga w MLB nie grałem,na tomiast w NBA gram to bardzo często,a na jedna drużyne nawet w kazdym ich meczu 
Pozdrawiam amkwish
dla U/O HT To wdzięczny rodzaj typów do obstawiania. Przynajmniej dla mnie. No i cieszę się, że o tym pamiętasz jeszcze od czasów konkursu MLB. Jestem też bardzo ciekawy co to za drużyna, czy to aby nie ta sama co moja Skonsultujmy na privie przy 
|
Do góry
|
|
|
|
#279780 - 16/01/2005 17:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
To jeszcze o edycji.
Najlepiej oczywiście byloby,gdyby kazdy wysłał jeden post,nie zmienial juz nic,niczego nie poprawiał.
Ale...jestesmy tylko ludźmi:-) i pomyłki sie zdarzaja. Czasami głupi bład,zamiast "jedynki" klepnie ktoś "dwojkę" albo...
spread minusowy jest na gości (PODAJEMY W UKŁADZIE AWAY-HOME - gospodarz po prawej) a ktos napisze "2(-5,0)" i nie bedzie mógl poprawić,co wtedy?
Typ nieważny? czy zaliczamy wg -/+ przy handi czy wedlug 1/2 ???
Ja myślę ,że MUSI byc mozliwośc wniesienia poprawek.
Natomiast jestem za tym,ze jak ktoś juz typowal n przykład wygrana Detroit w meczu z Chicago,to nie może zmienic i poprawiać na Byki,to samo jak dal over to nie może zmieniac za np.2 godziny na over,to oczywiste.
I jeszcze dla przypomnienia jedna kwestia. Dzis mamy 2 mecze,jeden o 19,drugi o 2 w nocy. jezeli chcemy typowac oba,to post wysyłamy do godz 18(godzina przed pierwszym meczem),a nie dzielimy typów na 2-3 posty. Czy tak?
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#279781 - 16/01/2005 17:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Przez ostatnie dwa dni nie specjalnie udzielałem sie przy przetwarzaniu regulaminu - powód jest prosty - moja wizja została przegłosowana - po prostu przyjmę taki kształt regulaminu jaki zostanie zatwierdzony. Ale chciałem zasygnalizować trzy sprawy. Drugi powód to - nie wszyscy lubią czytać "długie nudne posty"  .
1) Sprawa Arbitrażu - zgłosiłem swoja kandydaturę pod dwoma warunkami - gdy nie będzie chętnych i nie uczestnictwa w konkursie. Z tego co widzę w postach chętni są (np. sprawa "starszości" Lukboy/Barabasz), a jeżeli już zostałem definitywnie wybrany to chciałem zadeklarować rezygnację z udziału w konkursie, jeżeli jednak jest możliwość to chciałbym zaproponować jako "szanowne JURY" skład:
g00niek
Lukboy
Barabasz
2) Sprawa edycji postów - nie jestśmy dziećmi, jeżeli decydujemy sie na udział w zabawie - to zasady powinny być proste i jednoznaczne - forum zostało zmodyfikowane, aby poprawić swoją jakość (chodzi o edycję) - dlatego sprawa powinna być w tym przyp. jednoznaczna. Wysyłamy post ze swoimi typami i mamy 5 min. na ew. korektę. Po tym czasie wszystkie następne posty nie będą brane pod uwagę i nie będzie można już korygować pierwotnych typów. Takie jest moje zdanie co do edycji.
3) Co do podziału na tematy.
A) Temat dzienny zakładamy tak jak dotychczas.
B) Temat konkursowy z powodu ilości uczestników też należy również podzielić na podzczególne dni.
np. KONKURS NBA - dzień 1 - 20.01.05r. - teoretycznie temat powinien zawierać ok. 100 postów (50 z typami i 50 podsumowujących), czyli wystarczająco dużo aby utworzyć nowy.
C) Temat konkursowy - KONKURS NBA - dzień 2 - 21.01.05r., należy rozpocząć od przedstawienia ogólnej (narastającej) charakterystyki swoich typów (jasno to określa regulamin).
D) Należy założyć oddzielny temat - uwagi i zapytania (jeden na cały konkurs).
E) Prop. - podsumowanie zbiorcze - na nie również powinien być przewidziany oddzielny temat (też jeden w całym wymiarze konkursu) - powinno się ukazywać w raporcie co tygodniowym - nie ma sensu przedstawianie go codziennie - bo i po co? Ten ranking (klasyfikację) powinien sporządzą jeden z sędziów konkursu.
Na razie tyle uwag. Jak tam gOOniek z un/ov 50 (troszkę wydłużył sie nam czas składania deklaracji uczestnictwa), dlatego Krajan-bet proponuje przesunięcie linii z 50 na 55 co ty na to? (dwie doby dłużej i tylo + 5 pkt.) bo czuję, że mój under staje się zagrożony  .
Pozdrawiam
KRAJAN
|
Do góry
|
|
|
|
#279782 - 16/01/2005 18:10
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
B) Temat konkursowy z powodu ilości uczestników też należy również podzielić na podzczególne dni. np. KONKURS NBA - dzień 1 - 20.01.05r. - teoretycznie temat powinien zawierać ok. 100 postów (50 z typami i 50 podsumowujących), czyli wystarczająco dużo aby utworzyć nowy.
To nie tak. Przyjmijmy,że zaczynamy we wtorek. Temat wtorkowy zawiera 50 postów z typami i to wszystko.
Natomiast temat środowy to też 50 postów,przy czym wysyłamy TYLKO JEDEN post,a w nim 1)podsumowanie dnia poprzedniego 2)typy na dzień bieżacy
Ograniczy to liczbe postów i bedzie przejrzyściej. Jedyna niedogodność to ta,że tabela zbiorcza ukaże się z jednodniowym opóźnieniem,ale to chyba nie przeszkadza.
Krajan,niepotrzebnie sie krygujesz:-) z tym sedziowaniem. Sam bylem zdania,ze śedzia nie powinien brać udziału w konkursie,ale skoro ma być 3 sędziów to ewentualna stronniczość odpada.
Także zdecyduj - wchodzisz do "trójki" czy nie,bo Twój ewentualny akces nie koliduje z uczestnictwem.
Jeżeli się nie zgodzisz to proponuje rozpatrzyć kandydaturę Grzempa. Na podstawie tego,co obserwowalem w konkursie MLB za Jego uczciwość i obiektywizm moge ręczyć:-)
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#279783 - 16/01/2005 18:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/07/2003
|
cze mam nadzieje ze jeszcze zdazylem i zglaszam sie do konkursu
|
Do góry
|
|
|
|
#279784 - 16/01/2005 18:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Dobra przekonałeś mnie, ale pod jednym warunkiem - dopuszczalna będzie zmiana arbitra podczas trwania konkursu - nie kojarzyć, że nie mam na celu nie dociągnięcia tematu do fianłu.
Co do zmniejszenia liczby postów - terz pełen akcept.
Pozdrawiam
KRAJAN
PS (Myślę że sobie poradzę, towarzystwo doborowe  )!
|
Do góry
|
|
|
|
#279786 - 16/01/2005 18:33
|
Carpal Tunnel
|
Czy Aslan nie jest 50-tym uczestnikiem?
Jezeli tak to musi coś postawić,oprocz typuff:-))
Pozdrawiam
amkwish
PS.Na zapoznanie się z regulaminem jest czas do wtorku,do późnego wieczora,także nie będzie problemów.
|
Do góry
|
|
|
|
#279787 - 16/01/2005 18:39
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/04/2004
|
Amkwish niestety zmartwię Cię - ja nie piję :-) A z reguły niepijący nie stawia nic z gatunku trunków mocniejszych. Niemniej jednak taki numer startowy z pewnością zobowiązuje - mam nadzieję, że będę mógł chociaż w części zastosować zasadę "odwróć tabelę" pod koniec konkursu... Oczywiście nie liczę na wygraną, ale jakieś niezłe miejsce przydałoby się zająć. PS. Przepraszam za literówkę z poprzedniego postu... PS. Amkwish, mam nadzieję, że nie jesteś za bardzo zawiedziony faktem mojej abstynencji. Ostatecznie żeby Cię udobruchać możemy się umówić w jakiejś krakowskiej knajpie, Ty strzelisz sobie browarka, a ja uraczę się soczkiem bananowym or something like that... 
|
Do góry
|
|
|
|
#279788 - 16/01/2005 18:48
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Witam, meczyk w Phili sobie leci, na razie niezbyt ciekawy i nie po mojej mysli sie uklada wiec sobie popisze. Aslan wedlu moich obliczen jest 48. uczestnikiem Krajan - pewnie linie mozemy podwyzszyc do 55  Ciesze sie ze zdecydowales sie wejsc w sklad jury  Lukboj - potrzebuje jeszcze Twojego potwierdzenia czy zgadzasz sie byc jurorem. Tak oficjalnie. I teraz tak... pytniae do moda, to jak wreszcie jest z ta edycja? Czy kazdy ma tylko 5 minut na edytowanie posta? Jesli tak jest to nie ma zadnego problemu... Niech sobie kazdy edytuje ile wlezie, godzina edycji sie wyswietla, poza tym 5 minut co to jest... Co do ilosci postow w temacie dziennym to bedzie tak jak napisal amkwish czyli podsumowanie z dnia poprzedniego + podsumowanie ogolne uczestnika + typy na dzien dzisiejszy. Ja jeszcze napisze zreszta jak to robic, ale mysle ze wszyscy jarza o co chodzi. Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#279789 - 16/01/2005 19:14
|
Carpal Tunnel
|
Guńkowi gratulujemy.....MODA :-))))))
Dzieki Conrad !
Aslan,zartowalem,jest nas juz dwóch,bo ja też abstynent:-)
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#279790 - 16/01/2005 19:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/02/2003
|
Wlasnie leca szerszenie na ktore mialem postawic z plusem i "nie zdarzylem"  .
A co do zasad, to po co kopiowac posty z dnia poprzedniego ? Nie mozna robic tak jak nasz wzor(KRAJAN) ? Bylo by chyba bardziej przejrzyscie.
gOOniek, jak edytujesz posta(jak jeszcze mozesz)wcale Ci sie nie musi pokazywac ze byla edycja.
Co do zdecydowanego veto amkwisha, to sie nie dziwie, bo i tak ma juz wielu swoich zwolennikow, a zbyt duza popularnosc jest meczaca.
W skladzie sedziowskim ciesze ze jest guniu  , fajnie ze zdecydowal sie KRAJAN, a reszta jest mi juz obojetna.
I slowko co do pomylek. Oczywiscie ze beda sie zdarzac, ale z drugiej strony, ilez razy mozna sie mylic i wpisywac nie under a over. Dobrze tez zeby nie bylo to w trakcie trwania spotkania. Jezeli cos takiego by sie zdarzalo wiecej niz np. trzy razy, i te pomylki byly by dostrzegane zawsze po paru godzinach od podania, to dla mnie bylo by to conajmniej dziwne. Tak samo jezeli ktos podaje +8,5 na 2, a po kilku godzinach mowi ze sie pomylil i ma byc 1. Na ogol kursy sa bardzo podobne(jak nie takie same), wiec trudno rozroznic. Proponowal bym w zwiazku z tym wprowadzic jakis limit tych pomylek.
I co do miejsca gospodarzy, to tu moze byc najwiecej zamieszania. Juz od jakiegos czasu jest podobno zasada w tematach dziennych dawac gospodarzy po prawej stronie, a jak to wychodzi w praniu ?
lajkonik
to juz edytuje bo w trakcie mojego pisania widze ze sie wiele pozmienialo
GRATULACJE dla guńka !!!
Zeby Ci tylko woda sodowa nie uderzyla do glowy(bo nie wiem czy Ty tez jestes abstynentem ?)
|
Do góry
|
|
|
|
#279792 - 16/01/2005 19:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Dzieki lajkonik Co do picia to moge duzo  Za Aslana i amkwisha A co do tej nieszczesnej edycji... To ja nie widze tematu w tym momencie... edycje mamy rozwiazana, natomiast co do anulowania typu juz w trakcie meczu to nie bedzie to mozliwe... Powtarzam jeszcze raz, wyobrazam sobie sytuacje ze ktos napisze posta wysle i po przeczytaniu go spostrzeze bledy... edit... oczywiscie... ale nie wyobrazam sobie sytuacji ze ktos po 3 godzinach nagle mu sie cos odwidzi i zamiast under bedzie over, takich sytuacji nie przewiduje... Po prostu trzeba dokladnie czytac to co pisze, nawet kilka razy i sprawdzac... tyle Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#279793 - 16/01/2005 19:58
|
Carpal Tunnel
|
OK modzie,korzystamy z kilkuminutowej edycji w razie potrzeby,a potem ...przepadło.
Jezeli typ bedzie podany niepoprawnie pod wzgledem "merytorycznym"(o tym decydują sędziowie) to zostaje anulowany.
Czy tak ?
Pozdrawiam
amkwish
PS.Gwoli scisłości to 2 osoby (gOOniek i ja) maja mozliwość edycji kazdego z postów w kazdej chwili,ale mysle,że z naszej strony nie bedzie problemów - podlegamy obaj regułom edycji dla wszystkich userów.
|
Do góry
|
|
|
|
#279796 - 16/01/2005 22:12
|
Carpal Tunnel
|
Na obecna chwile mamy 49 uczestnikow:
amkwish KRAJAN Ghost Litwa lajkonik Aller deLtinho warrior Echoo Salvador Exp Busta fart? knopsi SR kardynal20 BOCA JUNIORS bart_ maverick barabasz Inzaghi78 Nonda Borczi vincent83 frend30 carlos didi MarJa Gregov mara soccerboy stypa aveflorek Fozzie Grzemp Experto romanokey wHiTe_StAr lukboj 12-latek Lord_Viader Abarth gsm Imialkow refree Bilii Aslan Sliwa g00niek
ZGLOSZENIA SA PRZYJMOWANE DO WTORKU GODZ.23.00
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
#279797 - 16/01/2005 22:19
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Witam, mozna sie jescze zapisac? Ja pije i to duzo wiec moge flaszke postawic
Juz jesteś zapisany (bez fantu,hehe),podobnie Bilii i Aslan.
Czekamy na 50-go uczestnika i własnie bedę go teraz wywoływał:
HALO !! HALO !! (zdejmijcie mi zwrotną:P)
SZAK,SZAK,SZAK !!!!!!!!
Nie wyobrażam sobie tej zabawy bez Ciebie ,melduj sie i to szybko:-))) (sam flache postawię z okazji Twojego powrotu )
Dla niewtajemniczonych podaję,że user o nicku "Szak" ma ogromny wkład w to,że tematy zwiazane z NBA cieszą się tak duzą popularnością.
Wywołujemy jeszcze jednego :
mbzyk !!!!! rzuc w końcu te robote i dołacz do nas:-)))
Pozdrawiam
amkwish
|
Do góry
|
|
|
|
|
|