#2825539 - 11/01/2009 08:26
Auckland, Sydney - 12.01-17.01
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2825564 - 11/01/2009 08:59
Re: Auckland, Sydney - 12.01-17.01
[Re: Goget]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Typ włodara : Lleyton Hewitt - Julien Benneteau 1 1,45
Nie będę porównywał stylu gry obydwóch zawodników. Punkt zaczepienia jest inny. Tak naprawdę, chodzi tylko o osobę Hewitta. Sydney to dla niego miejsce magiczne. Na 8 występów, wygrywał tam 4-krotnie (w latach 2000,2001,2004,2005), a łączny bilans pojedynków to 26-4.
Ktoś powie, to tylko historia. Widziałem Lleyta dwukrotnie w zeszłym tygodniu w Hopman Cup. Obydwa pojedynki zakończył zwycięstwem. Najpierw zdobył skalp Kiefera, potem Hrbatego. Tylko w turnieju pokazowym? Mecz przeciwko Domino, który prezentował się jak za dawnych dobrych lat, to była prawdziwa, ponad 3 godzinna wojna na wyniszczenie. Widać symptomy, że nękany kontuzjami Rusty, chce na nowo być na ustach wszystkich.
|
Do góry
|
|
|
|
#2825896 - 11/01/2009 19:09
|
Lucio Fulci Forever
Meldunek: 22/08/2006
|
Kohlschreiber P. - Hrbaty D. 2 2,69Hrbaty szaleje w Hopmanie, Hrbaty pokonuje Blake'a, Kiefera ( co prawda po kreczu ) , Safina, walczy do końca z Hewittem. Wygrywa tiebreaki, psychicznie się nie spala. Świetny początek roku i miejmy nadzieję powrót do dobrego tenisa. Jak wyżej włodar napisał mecz z Hewittem to był stary dobry Hrbaty  Kohli męczy się ze słabiutkim Vliegenem, potem niby walczy z Rogerem, ale jakoś tak bez przekonania. Uskrzydlony Hrbaty wygrywa jutro 7:6 6:3. h2h Hrbaty 3:1. Stawka: 2/5
|
Do góry
|
|
|
|
#2826415 - 11/01/2009 23:22
[Re: włodar]
|
Lucio Fulci Forever
Meldunek: 22/08/2006
|
To prawda , gram te dwa mecze ( hrbaty i dancevic) ze względu na wysokie kursy. nie szaleję jednak ze stawkami z dwóch powodów: początek sezonu, i te cholerne kwale  . Frank jeżeli wygra dostaje prawdopodobnie Stepanka, z którym raczej sobie nie poradzi, patrząc na formę Radka, więc na kwale zdąży  A Hrbaty dla mnie pewniejszy z powodu słabszej jak na razie gry Kohliego, a kursik świetny
|
Do góry
|
|
|
|
#2826582 - 12/01/2009 00:16
|
Sparta Wrocław
Meldunek: 01/05/2005
|
Każdy wie że trzeba w tym tygodniu uważać na granie z powodu zbliżającego sie Australian Open jak i kwalifikacji które zaczynają się już w środę.
Lleyton Hewitt - Julien Benneteau (1) 1.45
Co do typu na Lleytona jestem jak najbardziej za. Przed jego powrotem bałem się jego dyspozycji jednak po oglądnięciu go w Hopman Cup jestem o nią spokojny. Pokonał Hrabtego 7-6(4) 6-7(1) 6-4 oraz Kifera 6-7 6-3 6-2 , odniósł także porażkę z Jamesem Blake 6:2 ale nie odrzuca mnie to od grania tego ponieważ wiadomo jak Blake jest groźny na twardym korcie. Serwis Kangura jak najbardziej był w porządku. H2H między Panami 1-1. Wiadomo że Kangur będzie chciał popykać chwilę u siebie przed własną publicznością i wczuć się trochę bardziej w grę przed AO. Nawierzchnia jak najbardziej odpowiada Lleytonowi gdzie ma bilans ostro dodatni.
dorzucam jeszcze

Nestor/Zimonjic - Andreev/Nieminen (1) 1.44
Przedstawiać ich nie trzeba. Jeden z najlepszych debli na świecie kontra zlepek turniejowy ? Nic innego jak tylko 1 mi się nasuwa do zagrania.
+

Lopez/Robredo - Mirnyi/Ram (2) 1.70
Doświadczenie weźmie górę w tym meczu! Lopez/Robredo kolejna zlepka turniejowa. 1.70 grzechem by było nie spróbować.
|
Do góry
|
|
|
|
#2827287 - 12/01/2009 05:08
[Re: darkoo]
|
stranger
Meldunek: 06/01/2009
|
Nieminen - Lopez 1Moim zdaniem mecz Lopeza z Del Potro z pucharu Davisa nie bedzie mial w tym spotkaniu nic wspolnego w przeciwienstwie do jakby nie patrzec dobrej gry Nieminena z turnieju w Brisbane. Po takiej przerwie Feliciano juz pewnie zapomnial o tym meczu, a co dopiero mowic o dyspozycji z tamtego pojedynku. Rok temu rowniez zaczal sezon od tego turnieju i przegral z Verdasco 1:2. Wydaje mi sie, ze Jarkko jest o wiele lepszym zawodnikiem i powinien bez problemu poradzic sobie z rozpoczynajacym sezon hiszpanem. Licze przede wszystkim na mocny obu - reczny backhand i "spryt" sportowy fina 
|
Do góry
|
|
|
|
#2828150 - 12/01/2009 21:14
[Re: iti]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2828227 - 12/01/2009 22:36
[Re: Kameleon]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/02/2008
|
Gulbis-Pujol 1 Izzi Ernest to wygra. Dla mnie Pujol to tylko drewno potrafiące przebic i czasami mocno zaserwowac. Łotysz zmiażdzy go i tyle  Hernandez-Bobby 2 Hmmm... Oscar  Spadaj z tego turnieju i szykuj się na challengerki po AO. Reynolds mocny serwis, dobry forhand, to styka na clay'owca. Isner-Montanes 1 Identyko jak w przypadku meczu wyzej  Calleri-Zikel 2 Francuz probowal nawiazac walke z Gaske i Stepankiem w tym roku, niestety nie dal rady. Calleri identyko przyapdek jak Montanesy i reszta ekipy. 2-0 Marc
|
Do góry
|
|
|
|
#2828288 - 12/01/2009 23:27
[Re: kumichal]
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
Witam  Przeglądając ofertę na ten tydzień myslę, że warto wziąc pod uwagę kilka rzeczy. Po pierwsze wszyscy są już myślami przed rozpoczynającym się za kilka dni AO. Po drugie często turnieje tuż przed szlemami lubią sypac niespodziankami. W związku z tym proponuję: Jeremy Chardy - Radek Stepanek Typ: 1 Kurs: 4.0 Buk: Sportingbet Jeremy Chardy po raz pierwszy pokazał się tak naprawdę w zeszłym roku, gdy w pięknym stylu dotarł do 4 rundy RG, gdzie przegrał po trzy setowym, ale bardzo wyrównanym pojedynku z Nicolasem Almagro. Po drodze do tego sukcesu odprawił z kwitkiem min. Davida Nalbandiana i Dymitryja Tursunova. Później po skończeniu gry na mączce przyszła seria słabszych występów, jednak mimo to potrafił wygrac w hali z Andreevem czy Ancicem. Obecnie rozpoczął sezon od porażki z Petzschnerem, ale udanie przeszedł przez kwalifikacje w Sydney. Jego rywala bliżej przedstawiac nie trzeba. Jeden z nielicznych juz raczej graczy, którzy grają tak efektownym i lubianym serve&volley. Radek znany jest jednak z tego, że tenisa nie traktuje ze śmiertelną powagą. Można przypomniec chociażby jego przyjazd z wakacji na Mastersa i grę w pożyczonym sprzęcie kolegi  Myślę, że mógł trochę pobalowac po wygranym turnieju w Brisbane i nie ukrywam, że liczę w tym typie na pewną prawidłowośc, która czasmi się sprawdza, a mianowicie wygrywam turniej, odpadam w 1 rundzie następnego Po taki kursie warto zaryzykowac. Chris Guccione - Tomas Berdych Typ: 1 Kurs: 3.40 Buk: Bet365 Sydney to miejsce szczególne dla Guccione. Może byc w fatalnej formie, może odpadac w innych turniejach w pierwszych meczach, ale tu dzieją się rzeczy niezwykłe. Właśnie tu przed rokiem odniósł największy sukces w swojej karierze dochodząc, aż do finału i eliminując po drodze Hewitta, Berdycha (dlatego h2h 1-0 dla Guccione) oraz Stepanka. Właśnie tu wygrywał w pierwszych rundach dwa razy z Juanem Carlosem Fererro, a raz z Nadalem  Dlatego śmiem twierdzic, że ten leworęczny zawodnik, obdarzony niezłym serwisem i często biegający do siatki może znowu zrobic niespodziankę i ograc Berdycha, który ostatnio nie jest w jakieś nadzwyczajnej formie. Victor Hanescu - Juan Monaco Typ: 2 Kurs: 2.25 Buk: Bet365 Przyznam się szczerze, że trochę dałem się nabrac na formę Hanescu w zeszłym tygodniu. Po tym jak wygrał z Troickim i Youzhnym myślałem, że powalczy jak równy z równym w meczu z ARoddem. Tymczasem Roddick wypunktował go i obnażył wszystkie jego słabości. Rumun był bezradny i można się tylko zastanawiac czy był to chwilowy wypadek przy pracy czy jednak wcześniejsze zwycięstwa świadczą o tym, że forma jest. Odpowiedź na to pytanie poznamy juz po jego meczu z bardzo solidnym, broniącym punktów za 1/2 z zeszłego roku Argentyńczykiem Juanem Monaco. Monaco to rywal niewygodny, waleczny, regularny. Druga połowa zeszłego roku w jego wykonaniu dośc słaba, ale mam wrażenie, że powoli będzie dochodził do formy. Ostatnio wygrał towarzyski turniej Copa Argentina de tenis. Faworytem bukmacherów jest Rumun, ale mi się wydaje, że w tym meczu niespodzianka jest jak najbardziej możliwa. Polecam również dokładnie zastanowic się nad sensem gry na Hrbatego, który jest zgłoszony do kwali AO. Z innych meczów dośc pewnie wygląda Hewitt.
|
Do góry
|
|
|
|
#2828641 - 13/01/2009 03:19
[Re: Bullet]
|
stranger
Meldunek: 06/01/2009
|
M.Fish - J.Tipsarevic 2Mardy opiera swoja gre przede wszystkim na serwisie, jezeli nie wchodzi pierwszy, to z drugim jest juz przewaznie tylko gorzej. Rozegral slaby mecz z Melzerem, przegral co prawda po walce, ale przegral i nie pokazal nic nadzywyczajnego. Janko to rowniez mocny serwis oraz forehand, ale Janko w przeciwienstwie do Ryby(w Brisbane) pokazal sie z bardzo dobrej str w Chennai i chyba jest w niezlej formie, potencjal ma wielki, tylko slaby organizm.. jezeli nie wejdzie trainer do gry to serb powinien wygrac to spotkanie  Kurs powyzej 2 to dla mnie spora okazja, ja osobiscie bym wystawil 1.5 na serba i 2.5 na Fisha, ale to oczywiscie tylko moje zdanie i tylko sport w ktorym wszystko jest mozliwe 
|
Do góry
|
|
|
|
#2828838 - 13/01/2009 04:25
[Re: Łycha]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/06/2007
|
Kohlschreiber Phillipp - Hrbaty Dominik @1.42 expekt Niemiec broni tytułu, w zeszłym roku rozgromił Hrbatego 6-2, 6-3. W zeszłym tygodniu grał w Doha gdzie wygrał spotkania z Vliegen i Chiudinelli, po czym odpadł z Federerem. Jest w dobrej formie i miał czas by trochę odpocząć. Hrbaty grał ciężkie miecze w Hopman Cup który wygrał. W dodatku Dominik jest cały czas na liście turnieju kwalifikacyjnego w Melbourne ( http://www.radionz.co.nz/news/sport/2009/01/11/124597effb94), dlatego musi to spotkanie przegrać by mieć szansę zagrania w AO. A słowak chyba po to tu przyleciał.
|
Do góry
|
|
|
|
#2828914 - 13/01/2009 05:19
[Re: Kukis]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/01/2008
|
Julien Benneteau - Lleyton Hewitt Typ: 1 Kurs: 2.83 Buk: PinnacleSpotkali się ze sobą 2 razy. W roku 2004(Monte Carlo), bardzo dobrym dla Australijczyka, po zaskakująco wyrównanym meczu, Benek urwał seta. W 2008 w Las Vegas na hardzie, Hewitt w 1 rundzie pokonując Marata Safina 6-2, 6-1, był faworytem w kolejnym meczu z Benkiem, jak się skończyło? ;-) Co ciekawe przed tamtym występem bilans Lleytona wynosił 10-1. Widać, że Francuz nie leży Hewittowi. Po Hopmanie, ciężko określić w jakiej formie jest Australijczyk, ale, że dziś rozpoczyna sie okres polowania na "dogi" przed AO, warto coś postawić na Benka.
|
Do góry
|
|
|
|
#2829001 - 13/01/2009 06:17
[Re: Kukis]
|
2fast 2furious
Meldunek: 06/11/2001
|
Steve Darcis vs Yen-Hsun LuDarcis, tak utalentowany, jak i nie ułożony. Nigdy nie byłem jego zwolennikiem i póki co prędko nie będę  Dobry return, kończący backhand i tyle. Żadnych fajerwerków. Wielki talent, który nie potrafi pokazać pełni swoich umiejętności na korcie. Już w zeszłym roku miał być gwiazdą, a skończył sezon poza pierwszą 50-tką. W tym sezonie znowu fachowcy się nim zachwycają i pewnie znowu nic z tego nie będzie. Jak się ma słabą psychikę to nawet najlepszy trener nie pomoże. Po drugiej stronie siatki pokaże się Lu. Zawodnik ten to gracz stricte challengerowy, który ciuła punkty w turniejach niższego szczebla. Ciuła, ciuła i uciułał ich tyle, że wylądował na 61 miejscu rankingu. Zobaczymy co pokaże w tym sezonie, chociaż wcale nie jest powiedziane, że będzie grał w tym sezonie więcej w turniejach ATP. Zawodnik już nie najmłodszy (`83), posiadający ciekawy, mocny serwis. Serwis, który może spowodować, że return Darcisa nie będzie jego atutem. Lu całkiem nieźle prezentował się w Hopmanie. Napsuł trochę krwi Simonowi, chociaż Francuz po tym meczu twierdził, że zagrał przeciętnie, gdyż przeciwnik nie zmuszał go do wysiłku  Z Safinem Lu przegrał 7:6 (6) 7:5, a po meczu Safin wypoweidział się tak o zawodniku z Taipei: "He's a very complete player, is very smart, fast and good from all the sides. He seems to read the game well, his anticipation is incredible and it's quite tough to break him"Zdecydowałem się zagrać na Lu, kurs powyżej 2.x warty zagrania, oczywiście za średnią stawkę. Lu nie wyszedł na ostatnie spotkanie Hopmana z Bollelim, lecz nie udało mi się dowiedzieć dlaczego, dlatego pieniążki postawię u buka, który daje zwrot za krecz. Podzielam opinię Bulleta, jeśli chodzi o typy na Monaco i Guccione. Co do pojedynku Chardy vs Stepanek, to jednak zagram na Czecha. Radek nie wygra tego turnieju, bo będzie chciał odpocząć przed AO, ale ze dwóch grajków odeśle do domu Isner + Reynolds - wydaje się być ciekawym dubelkiem. Zwłaszcza jeśli wziąć pod uwagę ich przeciwników. Odpowiednio: Montanes i Hernandez. Przestrzegam jednak przed stawianiem dużej kasy na Jankesów, gdyż są to gracze raczej średnio regularni. Zastanawiam się jeszcze nad zagraniem Granollersa za 3.75 w bet365. Gulbis to taki grajek, który nie przepada za graczami lubiącymi długie wymiany. W dłuższych wymianach jego głowa lubi przestać funkcjonować i Łotysz wywala piłki na kilkumetrowe auty. Poza tym wrzuciłbym go do jednego wora z Darcisem, jeśli chodzi o talent i psychikę. A teraz prośba do ekspertów: w Sydney grają na Plexicushion, ale którym ? To samo toczy się Auckland. Tam grają na Rebound Ace, ale też nie wiem którym.
|
Do góry
|
|
|
|
#2829038 - 13/01/2009 06:36
[Re: majner]
|
Hard-hitter
Meldunek: 25/06/2005
|
Sydney: hard Plexicushion - nie znam drugiego członu (jeśli jest), ale nawierzchnie z tego komponentu w skali ITF to 3/4 - Medium/Medium-Fast. Auckland: po prostu... Rebound Ace  4/5 - Medium-Fast/Fast.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|