#2852318 - 21/01/2009 06:32
Re: WTA - Australian Open - 19.01-31.01
[Re: Cukier]
|
ATP & WTA Tour
Meldunek: 28/10/2004
|
Kanepi - Mayr P. (2)kurs: 3,21 tenis Zvonareva - Gallovits (2)kurs: 9,50 Z uwagi, że w WTA cyrki się dzieją, uważam że nie są bez szans dwie zawodniczki: Mayr, oraz Gallovits. Jednakże, inne zdanie mają analitycy w firmach bukmacherskich, którzy najbardziej to moim zdaniem skrzywdzili tym kursem Gallovits. Wczoraj oglądałem Gallovits, walczyła bardzo dobrze z Gajdą, ktra zmieniła obywatelstwo, i publika w 100% była za nią. Oklaskując wyśmiewczo auty Gallovits, a Gajda głupio się cieszyła i machała do kibiców. Psychika bardzo ważna, sądze ze dzisiaj się nie spali Galla z Verą, i powalczy jak równa z równą. Jak wiadomo Verka chimeryczna, lubi popłakać, porzucać rakietą. Mayr ? to może się 100% typ na Mayr, a przeciw Kanepi, która swoim stylem gry, mnie kompletnie nie przekonuje - tutaj kursy też lekko przesadzone moim skromnym zdaniem. Powtórzę, to co napisałem w ATP: Wiem, ze moje analizy kiepskie, ale nigdy nie byłem mistrzem przelewania myśli na papier / klawiature.
|
Do góry
|
|
|
|
#2852333 - 21/01/2009 06:39
[Re: JuN]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/07/2007
|
Widać przysnąłeś bo Gallovits grała z Camerin Ja oglądałem jej mecz z Rezai w tym sezonie i jedno co powiem o tym meczu to poziom żenada. Rumunka grała słabo ledwo przebijała piłkę.
|
Do góry
|
|
|
|
#2854058 - 21/01/2009 23:28
[Re: JuN]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/01/2006
|
Martina Sanchez - Amanmuradova 1.75 Lisicki - Stosur 2.10 Lino - Bondarenko K. 2.35 Razzano - Schnyder 1.97 Bremond - Bondarenko A. 2.6 Spróbuje pograć dziś trochę WTA choć rzadko to robię. Gram dlatego, że cuda się tu dzieją. Katerina Bondarenko już powinna pożegnać się z tym turniejem ale tylko przez nieudolność Radwańskiej gra dalej. Bremond pokonała słabo dysponującą serwiem Valdisovą i tutaj gram na podtrzymanie jej passy. Siostry Bondarenko przegrały mecz deblowy, kto wie może chcą skupić się na grze pojedynczej. Mam nadzieję że przeciwniczki im to uniemożliwią. Zaram każdy z tych typów płaską stawką, czy przyniesie zysk? zobaczymy jutro rano
|
Do góry
|
|
|
|
#2856413 - 22/01/2009 21:02
[Re: mirekinter]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 05/06/2003
|
dobra tylko zauwaz ze azarenka w brisbane miala wieksze problemy z safarova niz z bartoli
|
Do góry
|
|
|
|
#2856427 - 22/01/2009 21:06
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
Pierwszy typ w tym roku Azarenka - Mauresmo 1 1,40 BAHPodaje typ z Bet-at-home-u gdyż podali już to spotkanie w swojej ofercie. Być może gdzieś w sieci będzie wyżej. W naziemnych chodzi koło 1.50. Osobiście uważam, że Momo nie ma czego szukać w meczu z Azarenką. Widziałem jej spotkanie z Baltachą i nie było to miłe dla oka widowisko. Słaba gra, przestoje i gdyby rywalka była ciut lepsza mogło być groźnie dla Francuzki. Azarenka od początku sezonu w wielkim gazie. Pierwsza runda to rozjechana Kvitova, w drugiej byłoby zapewne to samo ale Garbin wolała sama zejść Raz już się spotkały na koniec roku 2008 - Momo ugrała 3 gemy.
|
Do góry
|
|
|
|
#2856504 - 22/01/2009 21:52
[Re: crova]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2004
|
W tamtym roku to najpierw Daniela wygrała 2:0 na AO, a potem w pełni sezonu wygrała Alize 2:1.W kazdym razie dzisiaj spotykają się trzeci rok z rzędu na AO Bilans 2:0 dla Hanti.Czas na rewanż i pierwszą wygraną Cornet. Azarenka też powinna pojechac z Momo.Francuzka cienizna straszna.Masa podwójnych i niewymuszonych błędów.Spore problemy z timingiem co czasami owocuje płkami wyrzuconymi kilka metrów za kort Mauresmo musi jeszcze zagrac troche meczy, aby dojsc do dobrej formy.Narazie na Vike to za mało imho.
|
Do góry
|
|
|
|
#2857970 - 23/01/2009 07:58
|
Oszust i... dzida!!!
Meldunek: 26/12/2005
|
Wozniacki, C - Dokic, J 2-0 @1.6 Dokic juz z Paszek zdychala, pozniej z Czaki podlaczana byla pod kroplowke, a dzis juz bedzie zgon. Dokic ma swoje lata i 'szczyt' formy juz dawno za nia (a w ogole byl?). Wozniacki na zupelnie innym biegunie. Glodna gry, mloda Dunka z miesiaca na miesiac coraz wieksze postepy dla mnie izi. Safina, D - Kanepi, K 2-0 @1.45 Safina po dlugim meczu z makaronem dzis pewnie bedzie chciala jak najszybciej spakowac kolezanke Kanepi. Kanepi nie ma zadnych argumentow, nawet nie jest ladna . Wszystko zalezy od Safiny jak wejdzie szybko w mecz to 2:0 bez mydelka, a jak nie to dluzsze 2:0 . H2h 3:0. Bartoli - Safarova 1 @1.5 Tutaj mam mieszane uczucia. Ale mysle, ze sie skonczyla akcja 'pajacyk' dla Czeszki i troszke wyzej postawiona poprzeczka. Nie oszukujmy sie, ale Safarova to zawodniczka 1dnego sezonu, a ten sezon juz byl i nie wroci. Co do Bartoli to mowi, ze w Australii czuje sie jak ryba w wodzie (dodatkowy plus, bo przeciez to wieloryb!) i mysle ze potwierdzi te slowa dzis na korcie. Pierwsze dwie rundy z bolkami wygrane bez wysilku. Nie lubie Bartoli, bo gra wszystko dwuracz (jak dziadki na Warszawiance), ale dzis mysle, ze spokojnie powinna wygrac. Dzis w niespodziankach bym bardziej szukal Kleybanowej. W sumie o niej nic nie wiem, ale pogralem za @7 wczoraj, a juz widze @4.5 . Ana jest marniutka jak wasz barszczyk na Świeta i nie ma sie co oszukiwac, ale tego AO ona nie wygra. Jak dzis nie przegra to przegra z Wozniacki w kolejnej rundzie. Poprostu okres przygotowawczy chyba spedzila na 'recznym' z Verdasco, bo ogladajac jej dwa pierwsze mecze zauwazylem ze raczka nie pracuje sprawnie - masa niewymuszonych bledow, a zagrywke ma dramatyczna! Zapomniala jak sie podrzuca pilke. Wygrywala, bo przeciwniczki to typowe ogóry byly... Po @4 chyba bym sie jednak na Kleybe nie zdecydowal, ale za 7razy mysle, ze warto. Poza tym mysle, ze Cornet @1,45 spokojnie odprawi bedaca w slabiutkiej formie Słowaczke. Francuzka w tym roku pogrywa calkiem niezle, a Daniele widzialem w akcji z Johansson to ledwo ledwo wygrala, ale popelniala czesto bledy ktore nie powinny sie zdarzac ludziom grajacym w tenisa amatorsko .
|
Do góry
|
|
|
|
#2862572 - 24/01/2009 22:51
[Re: Cendruś]
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
Azarenka - Mauresmo 6-4 6-2 1/1 = 100% +4j W tym sezonie dla własnego widzimisie będę podliczał typy traktując wszystko co padam jako zagrane za 10j. Kolejna propozycja: Dokic - Kleybanova 1 1,70 GBWidziałem sporo meczu Dokic z Chaki i całe spotkanie z Wozniacki. W pierwszym spotkaniu było sporo błędów jednak ogólne wrażenie dodatnie. Piorunące dopiero było dla mnie spotkanie z Wozniacki. Caroline w końcu to nie byle kto a została totalnie zepchnięta do obrony, Dokic narzuciła swój styl gry i do końca spotknia niszczyła agresją, atakiem, gonitwą po całym korcie. W dodatku rozkręca się z meczu na mecz i nie widać u niej problemów ze zdrowiem. Kleybanovą widziałem urywkami z Ivanovic i raczej nie zachwyciła, solidna owszem a to Ivanovic była słabiutka a rywalce udało się to wykorzystać. Chwała za to gdyż, nosząc taki ciężar na nóżkach spokojnie wytrzymała w trzecim secie. Wiadomo mecz meczowi nierówny, ale jeśli Dokic pokaże taką grę jak z Wozniacki to będzie jej pierwsze spotkanie dwusetowe, Rosjanka i tak dobrze się porusza jak na swoje "gabaryty" ale przeciwko Dokic grającej w takim stylu nie ma szans według mnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2862935 - 25/01/2009 00:44
[Re: Piostar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Selena Williams - Azarenko(+1.5 seta) 2 @2.85 milenium Biorąc pod uwage, ze w Pinnacle jest 2.84 na zwyciestwo, uwazam ten typ za wartościowy. Totalny świr. Chłopaki w milenium po raz kolejny pokazali klase. Jeszcze 2 tygodnie temu z zakladow Remis = zwrot mozna bylo skleic ako 2.7, podczas gdy w necie na te same 5 zakladow 1.45. Od strony sportowej sie nie bede wypowiadal, bo żadnej nie widziałem. Wiem tylko tyle, że przynajmniej jedna z nich jest brzydka.
|
Do góry
|
|
|
|
#2864935 - 25/01/2009 19:37
[Re: mini-cab_driver]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/06/2004