Opcje tematu
#296431 - 17/02/2005 06:41 NBA-17.02.2005
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2004
Typy na dziś:
2:00 Cleveland - Minnesota
4:30 Dallas - Phoenix
Zapraszam do dyskusji
Pozdrawiam
KRAJAN

Do góry
Bonus: Unibet
#296432 - 17/02/2005 07:26 Re: NBA-17.02.2005
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Swoje opinie wyraziłem przez typy konkursowe. Dlaczego tak uważam?
Minnesota (absencja Casella, Szczerbiak?)- powinna zacząć odrabiać straty, a z kim jak nie z przeciętniakami ze wschodu (sytuacja Wilków nieciekawa). Ostatnio przebłyski, tak jakby próbowli odbić się od dna. Dziś sądzę że "Uszatek" powinien mieć konkretnego opiekuna (Garnett) i sobie za wiele nie porzuca, a reszta powalczy między sobą.
Później Wilki mają tydzień odpoczynku i rozpoczynają sesję wyjazdową, dlatego trzeba dzisiaj ugrać co tylko możliwe. Spodziewam się ciężkiego i zaciętego spotkania (nie powinno paść za wiele pkt.), ale liczę że końcówka należeć będzie do gospodarzy.
Phoenix - tu wprost przeciwnie będzie festiwal strzelecki, a jeżeli Słoneczka nie odskoczą na 10-15pkt do przerwy (a nie myślę żeby będące w wyśmienitej formie Dallas na to pozwoli - będzie nerwowo i wynik będzie oscylował koło remisu, a końcówka - loteria (podobnie jak z Królami). Nie wykluczam zwycięstwa gości.
Buki ustawiły bardzo wysoką linię 229,5 i tu myślę jeszcze o overze, ale boję się przestojów (głównie PHO), jak na ławie będzie siedział Nash. Dodatkowo jest to bardzo prestiżowy mecz (chodzi o psychikę) w mniemaniu przybliżających się dużymi krokami PO. Jeżeli będą wchodziły trójki - linia jak najbardziej do złamania, przy słabej skuteczności na 220pkt. się skończy. Jeszcze poczekam na Wasze wypowiedzi i jakieś info przedmeczowe.
Mało meczy - dla mnie dobry znak - obym się nie mylił.
Pozdrawiam
KRAJAN

Do góry
#296433 - 17/02/2005 09:30 Re: NBA-17.02.2005
zyziek_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/01/2005
Co jak co ale dziś NBA chyba wyraznie do spasowania , ja sądze ze dallas z lekkim hc jednak , jakoś pogrom Mavericks mi sie nie widzi , a co do OVERA to loteria jak Nash zejdzie , niepotrzebne są dodatkowe nerwy.Co do meczu wilków to wielka niewiadoma , minnesota ostatnio poległa z Chicago , wymęczyła wczesniej z Denver , ale wobec absencji Szczerbola i Cassela to powinno być za mało na rozpędzonych kawalerzystów i LeBrona , ale z chęcią poczytam przed obstawieniem waszych analiz , bo sam bym grał mimo wszystki minnesota i +hc dallas.

Do góry
#296434 - 17/02/2005 10:16 Re: NBA-17.02.2005
stypa Offline
old hand

Meldunek: 25/06/2004
Także uważam dzisiejszy dzień za bardzo trudny i dlatego tak dla rozrywki zagram sobie dogrywki. Duże szanse są zarówno w jadnym jak i drugim meczu.
Straszliwa linia w profesjonalu 232 ale spokojnie do zrobienia dla tych wariackich drużyn nawet i z przestojami.
Ciekawe jakie będą linię na liczbę punktów w 1 kwarcie bo jakie by niebyły to trza over grać (raczej więcej niż 60 nie dadzą)

Do góry
#296435 - 17/02/2005 11:25 Re: NBA-17.02.2005
the_viper Offline
newbie

Meldunek: 21/11/2004
Panowie mam pytanko co do Sacramento, a mianowicie co sie dzieje w tej drużynie czy trapią ich jakies kontuzje czy cos. Bo to troche dziwne ze ostatnio tak przegrywają. Oczywiscie z tego co widac to w NBA dzieje sie coraz wiecej dziwnych rzeczy, ale niektore to juz chyba przesada... :|

Pozdrawiam

Do góry
#296436 - 17/02/2005 17:38 Re: NBA-17.02.2005
KUERTEN. Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2004
a ja zagralem dallas +6,5 cleveland +3,5 (+boca juniors i haas na pewniaku reszta system 2z3)

Do góry
#296437 - 17/02/2005 17:45 Re: NBA-17.02.2005
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Ostatnie mecze przed ASG i jak "tradycja" nakazuje,nie nalezy ich grać za grube stawki.

MIN - CLE 2(+4,0)
Przede wszystkim nie moge się zgodzić z nazwaniem Cavs "przeciętniakiem ze Wschodu",jezeli juz to przeciętniakiem Zachodu jest,na dziś,zespół gospodarzy.
Konsekwencja i dobry plan budowy zespołu z Cleveland przynosi w tym sezonie efekty.
Bardzo dobrze zbilansowana ekipa,stworzona wokół LeBrona(nie "dla",a "wokół" - to różnica)zrobi w tym sezonie to,co nie udało sie jej(brak doświadczenia) w sezonie ubiegłym - awansuje do PO i jeszcze w nim zamiesza.
Lider ekipy,z którego kpiliśmy w tamtym roku,uważając,że jest przereklamowany,teraz tym opiniom zaprzecza - ja przynajmniej wycofuję się z opinii,że jest przereklamowany.
Ogladałem wiele meczów Cavs i w kazdym ten zawodnik nie schodzi poniżej pewnego,profesjonalnego poziomu.
Iglauskas również gra naprawde dobry basket,a co ważne,nie ma słabych dni.
McInnis,jak na playmakera jest za bardzo chimeryczny i czasem nie wytrzymuje obciążenia,ale bez Niego Cavs grają o wiele gorzej.
Bardzo ciekawy zawodnik Ira Newble(mnie kojarzy się z Haslemem:-),o obu jeszcze będzie głośno w tej lidze) i rewelacyjny,w mojej opinii Gooden stanowią wartościowe uzupełnienie.

Kogo dziś mamy po drugiej stronie?
Lepiej odpowiedziec kogo nie mamy - nie mamy zespołu.
Atmosfera w Minie pod psem,ta kontuzja Cassela IMO naciągana(coś się szykuje i Uncle Sam może zmienic niebawem albo pracodawcę albo wspólnika),Sprewell w swoim "najlepszym" nastroju - gra tak jakby go w łagrze zamkneli albo wysłali na galery).
Do tego dochodzi niedyspozycja jedynego,oprócz KG,solidnego punktującego,czyli Szczerbiaka.
A sam Garnett?
Guniek pisał,bodaj wczoraj,o mozliwym dealu z Jego udziałem i ta informacja zdaje się potwierdzać,dowiemy się prawdopodobnie po ASG,jakie sa decyzje.
Nie uważam,by w tych warunkach Wolves byli faworytem w meczu,z żądnymi zwycięstw Cavsami.
Jeszcze jedno.
Może Krajan masz i rację,ale ja jakoś nie widze tego,by KG pilnował Uszatka - Garnek na 7 metrach od tablicy?
OK,ale...jak wygra Minnesota nie mając zbiórek?:-)

Co do U/O w tym meczu niech się wypowie wróżka Anstazja czy jak jej tam:P

PHO - DAL 1
Króciutko - koniec zbyt dobrej passy Mavs.
Mecz bardzo prestiżowy dla Suns i mając niezbyt dobry bilans z Dallas,powinni go dziś poprawić,tym bardziej,że stan zdrowotny ekipy gości pozostawia wiele do zyczenia,a to kolejny ciezki dla nich mecz w tej serii.
Ponieważ dzisiejsze mecze trzeba brac troche z przymrużeniem oka,to ja zagram sobie under w Phoenix.

Reasumując,gram w/w typy za dość spokojne stawki - single i parę rozpisów miksownych z NCAAB.

Do góry
#296438 - 17/02/2005 19:30 Re: NBA-17.02.2005
Gogi Offline
veteran

Meldunek: 13/01/2005
dallas w meczu z GS skutecznosc z gry 56% a w meczu z seatle 47% z trzy w obu meczach okolo 33% i tylko 95 ptk. co do suns ostatni mecz z utah to popis strzelecki 136 ptk. skutecznosc z gry 55% a za trzy 52% a w meczu z gs z gry 46% a za trzy 50% wynik tylko 106 ptk. Na dodatek to jezeli
dallas chce powalczyc o wynik musi popracowac ostro w defensywie inaczej moze oddac mecz walkowerem moj typ to UNDER
co do meczu minessoty typowy under kontuzje oraz zla atmosfera nie wroza nic dobrego cavs tez nie graja nic wielkiego wiec i wynik wielki byc nie moze

Do góry
#296439 - 17/02/2005 19:40 Re: NBA-17.02.2005
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Quote:

coś się szykuje i Uncle Sam może zmienic niebawem albo pracodawcę albo wspólnika

Minnesota - Portland
Sprewell, Cassell and Szczerbiak
for
Rahim, Stoudamire, Patterson, Van Exel and Miles

Taka plotka ale az mi sie wierzyc nie chce...

Do góry
#296440 - 17/02/2005 20:02 Re: NBA-17.02.2005
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Quote:

Quote:

coś się szykuje i Uncle Sam może zmienic niebawem albo pracodawcę albo wspólnika

Minnesota - Portland
Sprewell, Cassell and Szczerbiak
for
Rahim, Stoudamire, Patterson, Van Exel and Miles

Taka plotka ale az mi sie wierzyc nie chce...

Cos jest na rzeczy,bo GM Wilków dziś poprowadzi druzynę z ławki,po zwolnieniu dotychczasowego coacha.
Może więc jest to wyraźny krok do przebudowy zespołu pod wzgledem personalnym.
Nie rozumiem tylko,co w tym porabanym towarzystwie robi Szczerbiak,ale...kto z kim przystaje...:-)

Do góry
#296441 - 17/02/2005 20:34 Re: NBA-17.02.2005
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
gossips... gossips )) Rzeczywiście coś dużego wisi w powietrzu... A co byście powiedzieli na Kidda który idzie do Wilków za powiedzmy Casella i Sprewella... Po ASG na pewno roszady w składzie Minnesoty.

A dziś też skłaniam się do plusowego handi na Cleveland.

Pozdrawiam
Dominik

Do góry
#296442 - 17/02/2005 23:15 Re: NBA-17.02.2005
pawel01979 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/04/2004
a ja tak sobie mysle ze cleveland dzis spokojnie to wygra. co do skladow to wszystko zostalo powiedziane. mecz gwiazd meczem gwiazd, a wydaje mi sie ze chlopaki beda chca zapewnic sobie jak najlepsza pozycje przed PO, i takie mecze trzeba wygrywac, zwlaszcza z zespolem, ktoremu na dzien dzisiejszy chyba na niczym nie zalezy. kurs 2.3 w expie, jak dla mnie rewelacja.
pzdr

Do góry
#296443 - 18/02/2005 08:20 Re: NBA-17.02.2005
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Swoje opinie wyraziłem przez typy konkursowe. Dlaczego tak uważam?
Minnesota (absencja Casella, Szczerbiak?)- powinna zacząć odrabiać straty, a z kim jak nie z przeciętniakami ze wschodu (sytuacja Wilków nieciekawa).
Phoenix - tu wprost przeciwnie będzie festiwal strzelecki, a jeżeli Słoneczka nie odskoczą na 10-15pkt do przerwy (a nie myślę żeby będące w wyśmienitej formie Dallas na to pozwoli - będzie nerwowo i wynik będzie oscylował koło remisu, a końcówka - loteria (podobnie jak z Królami). Nie wykluczam zwycięstwa gości.
Buki ustawiły bardzo wysoką linię 229,5 i tu myślę jeszcze o overze
Mało meczy - dla mnie dobry znak - obym się nie mylił.
Pozdrawiam
KRAJAN

Znowu potwierdziła się prawda co do podawanych przezemnie typów - mało meczy (na swoje albo do przodu); dużo meczy (w najlepszym przyp. na swoje, z reguły mniejsze lub większe porażki.
Tak jak przewidywałem w Minnesocie mecz walki. Wygraną, Wilki w dużej mierze zawdzięczają Szczerbiakowi (przypuszczałem że może zagrać - "Szczerbiak?")
Ogólnie wyrównany mecz (statystyki podobne FG 46%-42%, zbiórki 47-27 osobiste 80%-72%, minimalnie na korzyść MIN.
Pisząc "przeciętniaków ze wschodu" miałem na myśli, że Kawalerzyści to solidny zespół, ale nie posiadający potencjału na zajęcie jednej z czołowych lokat i odegranie dużej roli w PO (takie miejsca są zarezerwowane dla MIA i DET, ew. IND, NJ i CHI), 2grupa (mocnych średniaków) - to właśnie CLE, BOS, PHI i WAS), dalej (ORL, MIL, NY i TOR) i "outsaiderzy" - CHA, ATL - tak mniej więcej wygląda mój pogląd na siłę grupy wschodniej.
Innym podziałem jest podział na dobrze grających w domu i na wyjazdach i tu:
HOME - BOS i TOR, CLE i MIL, WAS i ORL
ROAD - CHI, IND, WAS
H+R - MIA i DET - i mam nadzieję że taki właśnie będzie finał Wschodniej Konferencji.
Sory za takie bleblanie (chciałem wyrazić swoje spojrzenie), ale pisząc o "przeciętniakach" nie miałem tego na myśli w sposób dosadny, ale po prostu zespołu CLE nie zaliczam do czołówki Konferencji.
Co do drugiego meczu - tu również dobre przeczucie, jeszcze raz się potwierdza że Słońca dużo lepiej się czują gdy uda im się odskoczyć na bezpieczną odległość i kontrolować grę, a Dallas potwierdziło że w tym sezonie będzie się liczyło w PO (w szczególności wyśmienity bilans meczów wyjazdowych!)
Trochę szkoda że do późnowieczornych zestawów dorzuciłem underek 230 (w sumie nie wiele zabrakło - ostatnie 1.30' spotkania), ale tak to się ma z liniami gdy gra PHO. Pierwsza wczorajsza myśl o overze została zastąpiona underem stąd
Ale teraz odpoczynek.
I po przerwie do konstruktywnego działania.
Pozdrawiam
KRAJAN

Do góry
#296444 - 18/02/2005 08:22 Re: NBA-17.02.2005
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Errata - zbiórki oczywiście 47-37

Do góry

Moderator:  rafal08