Strona 3 z 3 < 1 2 3
Opcje tematu
#2965369 - 10/03/2009 20:25 Re: Liga Mistrzyń (sezon 2008/2009) [Re: Kellthorn]
Boubson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/04/2006
czy sa gdzies kursy na awanse (interesuja mnie zwlaszcza buki naziemne, choc i internetowe moga byc)....

nie wiem czemu ale jestem przekonany ze albo muszynianka albo pesaro awansuja... Polki wcale nie byly slabsze w pierwszym spotkaniu ( z wyjatkiem czwartego seta) i naprawde szanse na awans oceniam na okolo 40 procent... wszystko moim zdaniem rozstrzygnie sie w pierwszym secie... mecz w Turcji, z jednej strony sedziowie moga cuda widziec, z drugiej - gdziez narodzila sie potega polskiej zenskiej siatkowki...

co do pesaro, kolega powyzej napisal juz duzo, moim zdaniem bergamo nie udzwignie presji... a pesaro? czterdziesci kilka z rzedu wygranych meczow zaczelo im ciazyc, taka porazka moze wplynac bardzo mobilizujaco...

to jak z tymi kursami? smile

Do góry
Bonus: Unibet
#2967258 - 11/03/2009 07:05 Re: Liga Mistrzyń (sezon 2008/2009) [Re: Boubson]
karuzel1122 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/01/2009
Co do Polek , słabsze może i nie były ale zdecydowaną przewagą zespołu ze stanbułu jest mniejsza liczba popełnianych błędów , co nasze Polki raczej nie mogą się ustrzec. Wątpie żeby Polki miałe jakieś szanse , z taką ilością błędów ...
Co do Pescaro i Bergamo są to drużyny naprawdę o zbliżonym poziomie Pescaro 1 miejsce w Lidze Bergamo drugie. Argumentem za Bergamo jak dla mnie jest siła (moc) uderzeń zawodniczek z Bergamo. Naprawdę może to zrobić wrażenie , jak to powiedział komentator : gdybym nie mógł rozróżnić płci to pomyślałbym że to mężczyźni grają po stronie bergamo. Pescaro teraz musi wspiąć się na wyżyny i wygrać przynajmniej 3:1 , co nie będzie łatwe. Moim zdaniem awansuje Bergamo , choć wszystko w tym meczu jest możliwe.

Do góry
#3014513 - 28/03/2009 08:57 Re: Liga Mistrzyń (sezon 2008/2009) [Re: karuzel1122]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
Colussi Sirio Perugia - Foppapedretti Bergamo

Spotkanie finałowe siatkarskiej Ligi Mistrzyń. Końcowa faza turnieju rozgrywana będzie w ten weekend we włoskiej Perugii. Spotkanie, które mnie szczególnie zainteresowało jest wewnętrzny włoski pojedynek - gospodyń, Colussi Perugia, z Volley Bergamo. Logika podpowiadałaby w takim momencie lekki handicap na korzyść Perugi, lecz rozpatrując kontrargumenty, można śmiało zauważyć, że w tym wypadku nie będzie miało to aż tak istotnego znaczenia. Kibice obu drużyn powinni tłumnie zgromadzić się na trybunach. Co do argumentów czysto sportowych. Obie drużyny z lekko odmiennym powodzeniem radzą sobie w rozgrywkach włoskiej ligi. Siatkarki z Perugii nie musiały grać już w fazie play-off LM. Skupiły się za to na rozgrywkach ligowych oraz przygotowaniach do turnieju finałowego LM - tak się przynajmniej mówi, wyniki tego raczej nie potwierdzają. Perugia zajmuje dopiero 6. lokatę we włoskiej lidze, Foppapedretti jest 2. Statystyki są bez wątpienia po stronie Bergamo. Obie drużyny spotkały się już dwukrotnie w lidze i dwukrotnie górą były siatkarki z Bergamo (dwa razy po 3-0). Wyznacznikiem potencjału, jak i obecnej dyspozycji obu zespołów, może być właśnie ostatni mecz, gdyż rozgrywany on był raptem 2 tygodnie temu.

15/03/2009 Serie A1 Women Foppapedretti Bergamo vs. Colussi Sirio Perugia 3:0
04/12/2008 Serie A1 Women Colussi Sirio Perugia vs. Foppapedretti Bergamo 0:3

Jak będzie tym razem? W moim odczuciu bardzo podobnie. Siatkarsko zespół Bergamo jest lepszy, forma w przekroju całego sezonu, jak i statystyki również po stronie jutrzejszych faworytek. Perugia co prawda broni tytułu sprzed roku, ale z małymi szansami na powtórzenie tego wyczynu. Polecam.

Typ: Bergamo
Buk: Pinnacle Sports
Kurs: 1.741
Stawka: 9/10

Do góry
#3018763 - 29/03/2009 21:37 Re: Liga Mistrzyń (sezon 2008/2009) [Re: _Korver_]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Wynik:

Colussi Sirio Perugia - Foppapedretti Bergamo 1-3 kasa hura

Dzisiaj drugi dzień Final Four. Wczoraj miałem okazję obejrzeć oba spotkania. O ile w ścisłym finale sytuacja jest ciężka do przewidzenia, o tyle mecz o 3. miejsce ma klarownego faworyta. Perugia - gospodynie głównego turnieju Ligi Mistrzyń, wczoraj zgodnie z planem uległy swoim włoskim koleżankom z Bergamo. Należy tu jednak dodać, że walczyły dzielnie i mimo wyniku pozostawiły za sobą dobre wrażenie. Szczególnie podobała mi się gra amerykańskiej atakującej Kim WILLOUGHBY. Jeżeli w dzisiejszym spotkaniu jej forma i skuteczność będzie na podobnym poziomie powinno być OK. Perugia długo przygotowywała się do turnieju finałowego, od jakiegoś czasu trenowały nawet wyłącznie piłkami, którymi gra się w LM (w Serie A obowiązują inne). Przegrały z Bergamo, na pewno się z tym liczono. Ale czy zakładano sytuację, że gospodynie zajmą ostatnie 4. miejsce? Nie chce mi się wierzyć. Z drugiej strony mamy tureckie Eczacibasi Istambul. Drużynę złożoną głównie z rodzimych siatkarek, wspomaganych przez 2 Amerykanki i bodajże jedną Włoszkę. Dojście tego zespołu do Final Four jest chyba mimo wszystko pewną niespodzianką, trzeba jednak zauważyć, że przyczynił się do tego polski zespół - Muszynianka, która oddała dwumecz praktycznie bez walki.

Potencjały obu zespołów mierzących się w meczu o 3. miejsce znacznie odmienne. Inne też cele - Perugia 'musi', Istambuł 'może'. Wybieram opcję pierwszą...

Sirio Perugia (-1,5 seta) @1.72 unibet 7/10

Do góry
#3019239 - 30/03/2009 00:07 Re: Liga Mistrzyń (sezon 2008/2009) [Re: _Korver_]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Wynik:

Sirio Perugia - Eczacibasi Istambul 3-1

Bergamo @1.741 Pinnacle 9/10 smile
Perugia (-1,5 seta) @1.72 Unibet 7/10 smile

I to by było na tyle z mojej strony z Final Four Ligi Mistrzyń. Spotkania finałowego nie podejmę się typować, kciuki trzymać będę za Bergamo.

Pozdrawiam.

PS. za tydzień FF panów wink

Do góry
Strona 3 z 3 < 1 2 3

Moderator:  rafal08