#3041658 - 07/04/2009 06:44
Re: Liga Mistrzów 1/4 !
[Re: wafe(L)nica]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Jak każdy zorientowany wie i widział że te mecze są bardzo i to bardzo ciężkie i ciężko wybrać faworyta 1 planowego.
Pawel, ja jestem tylko troche zorientowany, dlatego wybralem faworyta drugoplanowego W innym meczu bedzie latwiej. Barca - Bayern 1 (-1,5) Jezeli buki daja na te opcje powyzej 2 to polecam brac i nie wybrzydzac
|
Do góry
|
|
|
|
#3041669 - 07/04/2009 06:50
[Re: Amkwish]
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
Jak każdy zorientowany wie i widział że te mecze są bardzo i to bardzo ciężkie i ciężko wybrać faworyta 1 planowego.
Pawel, ja jestem tylko troche zorientowany, dlatego wybralem faworyta drugoplanowego W innym meczu bedzie latwiej. Barca - Bayern 1 (-1,5) Jezeli buki daja na te opcje powyzej 2 to polecam brac i nie wybrzydzac Też mi się taka myśl od razu nasunęła w sobotę o 17:07 jak zobaczyłem co robiły wilki z Wolfsburga z Bayernem a z reguły 1 myśli są najlepsze dlatego pewnie to zagram. ps.nie mam na imie Paweł, pisz Wafel
|
Do góry
|
|
|
|
#3041754 - 07/04/2009 07:56
[Re: Bezdomny]
|
Carpal Tunnel
|
To tylko była taka zasłona dymna przed LM w meczu Bayernu.
Acha...dosc mocno sie zaslonili przegrywajac 1:5 ,szkoda ,ze nie pomysleli o kamuflazu 0-7 ,byliby niewidoczni.
Niezwykle ciężko będzie wygrać 2 lub 3 bramkami Barcelonie.[quote] Uwierz mi ,zaden problem dwoma ,przy odrobinie wysilku trzema Zespół Bayernu jest drużyną turniejową.
Dwumecz w trakcie rozgrywek ligowych to nie jest turniej, mgliste zdaje sie masz pojecie o przygotowaniu druzyn do turnieju, ale to nie moje zmartwienie
Należy pamiętać,że NIEMCY grają do końca.
Mam rozumiec ,ze inni przestaja grac przed koncem ? Wytarty i mocno zdezaktualizowany slogan ,aby Bayern gral "do konca" musialby najpierw zatrudnic...Smude Piszesz ,ze Barca bedzie miec problemy z Riberym. Moze miec ,tylko co poczna te monachijskie kolki jak wezma ich w obroty Messi, Xavi i Iniesta. O Eto, Alvesu i Henku nie wspomne
|
Do góry
|
|
|
|
#3041791 - 07/04/2009 08:32
|
Fundator
Meldunek: 15/11/2004
|
To tylko była taka zasłona dymna przed LM w meczu Bayernu.Niezwykle ciężko będzie wygrać 2 lub 3 bramkami Barcelonie.Zespół Bayernu jest drużyną turniejową.Należy pamiętać,że NIEMCY grają do końca. Z pewnością obejrzymy kilka żółtych kartoników.Mark Van Bommel z pewnością jest jednym z tych co lubią ostrą grę.Ale warto pamiętać,że pomiędzy słupkami stoi Victor Valdes.Nie raz zdarzyły się mu wpadki i tym razem znów może jakiś głupi błąd w meczu popełnić.Defensywa Barcy będzie miała spory problemy z zatrzymaniem Ribery'ego.Na dodatek Toni jest w pełni sił i stać go na strzelenie jednej bramki.Jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem w tym spotkaniu jest gospodarze stracą bramkę(1.83). zasłona dymna? Ja to pojęcie definiuje jako świadome działanie mające na celu zmylenie przeciwnika.Pod to można podpisać puszczanie plotek o kontuzjach,złej atmosferze w drużynie,braku wiary w zwycięstwo itp.Sugestia że pogrom w Wolfsburgu był zasłoną dymną nie wymaga komentarza. drużyna turniejowa? Niektóre kluby rozgrywają turnieje podczas wakacji,są to turnieje towarzyskie.No i jeszcze dodałbym klubowe mistrzostwa świata Mecz z Portugalczykami moim zdaniem troche przesłonił obecną wartość Bayernu,i osobiście nie widze możliwości nawiązania walki o awans do półfinału
|
Do góry
|
|
|
|
#3041810 - 07/04/2009 13:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/08/2007
|
.Należy pamiętać,że NIEMCY grają do końca. ja pamiętam jak zagrali do końca z MU w pamiętnym meczu LM, który przegrali 1-2, po wspaniałej końcówce MU. Pamiętam, też minę Lotara Matheusa jak schodził w ok 80min pewny siebie, że już po meczu..... tak, tak Niemcy grają do końca
|
Do góry
|
|
|
|
#3041918 - 07/04/2009 17:00
[Re: Szypii]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Nie wiem jak (czy?) ugryść MU-Porto. Portugalczycy zaimponowali mi w dwumeczu z A.Madryt, gdzie w obu spotkaniach byli zdecydowanie lepsi. MU na lekkiej zadyszce (w 5 kolejnych meczach Premier traciła co najmniej 1 gola, z czego w trzech ostatnich aż 8 !). Stąd 1 myśl, Porto strzeli gola po niezłym kursie. Do składu MU wraca Rooney (pauzował w lidze), Scholes i Vidic. Nie zagra Rio. Z drugiej strony, MU wygląda ładnie w dublu z Barceloną..
|
Do góry
|
|
|
|
#3041928 - 07/04/2009 17:07
[Re: gembol]
|
old hand
Meldunek: 16/09/2005
|
.Należy pamiętać,że NIEMCY grają do końca. ja pamiętam jak zagrali do końca z MU w pamiętnym meczu LM, który przegrali 1-2, po wspaniałej końcówce MU. Pamiętam, też minę Lotara Matheusa jak schodził w ok 80min pewny siebie, że już po meczu..... tak, tak Niemcy grają do końca Niestety w pólfinale grali do końca.
|
Do góry
|
|
|
|
#3041936 - 07/04/2009 17:20
[Re: sebechiv]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Ciekawie wyglada over 3,5 @ 2,5 w meczu Barcelony z Bayernem...
Amkwish, polecal aziana na Barcelone i trudno sie z tym nie zgodzic. W ostatniej kolejce niemeckim zespol zostal osmiesozny przez 'wilki' z Wolfsburga. Ale z drugiej strony, to zespol ten walczy o mistrzostwo, majac spory budzet i niezly zespol. Bayern powinien teraz zastanowic sie czy walcza na maksa w LM czy walcza o tytul w lidze. Barca powinna zagrac u siebie ofensywnie, a Bayern slabiutko w obronie. Ale w ataku ma przeciez Toniego i Podldiego, poza tym niezla linia pomocy. Ja tu widze wynik Barca 2-1 lub 3-1. Wierze, ze Bayern nie podda sie i to on strzeli pierwszy bramke.
over 3,5 @ 2,5 UB 3/10
w pozostalych meczach LM:
ManU - Porto --> under 2,5 lub X [jakos nie moge przekonac sie o wysokim i latwym zwyciestwie anglikow] Villarreal - Arsenal --> over 2,5 [wszystko wskazuje na under, ale ja widze wymiane ciosow i FT 2:2] Liverpool - Chelsea --> Liverpool [londynczycy za slabi na Beniteza, krola taktyki]
|
Do góry
|
|
|
|
#3042002 - 07/04/2009 18:15
[Re: kfjatek]
|
Carpal Tunnel
|
Nie wiem jak (czy?) ugryść MU-Porto. Jak ugryzłem X2 i awans Porto do półfinału.
|
Do góry
|
|
|
|
#3042075 - 07/04/2009 18:53
[Re: Amkwish]
|
veteran
Meldunek: 22/03/2009
|
CF Villarreal - Arsenal FC typ 1 kurs 2.75 bukmacher: Bet-at-homeOba zespoły w historii Ligi Mistrzów spotkały się tylko raz. W sezonie 2005/06 w półfinale tych rozgrywek na Highburry Kanonierzy wygrali 1:0 i ta zaliczka pozwoliła awansować im do finału ponieważ w rewanżu padł bezbramkowy remis a Riquelme nie wykorzystał w ostatnich minutach rzutu karnego dla gospodarzy. Również przed tegoroczną batalią w ćwierćfinale Ligi Mistrzów to Arsenal jest faworytem. Do zespołu wracają kontuzjowani zawodnicy a forma z meczu na mecz jest coraz lepsza. Villarreal natomiast zawodzi na krajowym podwórku jednak podobnie było przed spotkaniami z Panathinaikosem Ateny w 1/8 a mimo to "Żółta Łódź Podwodna" awansowała. Zapowiada się ciekawe spotkanie w którym stawiam jednak na gospodarzy którzy grają przed własną publicznością i na pewno będą chcieli uzyskać jak najkorzystniejszy rezultat prze rewanżem w Londynie. Warto dodać, że mimo polepszającej się sytuacji kadrowej w Arsenalu (powrót Emmanuela Adebayora i Ceska Fabregasa) to jednak Arsene Wenger nadal ma spore problemy kadrowe. W dzisiejszym spotkaniu nie będzie mógł skorzystać z usług Robina van Persie, Thomasa Rosickyego, Abou Diaby i Eduardo oraz nieuprawnionego do gry Andrieja Arszawina. Trener gospodarzy nie będzie mógł skorzystać jedynie z usług Santi Cazorly. Myślę, że gospodarzy wygrają skromnie 1:0.
|
Do góry
|
|
|
|
#3042081 - 07/04/2009 18:56
[Re: krz1910]
|
veteran
Meldunek: 22/03/2009
|
Manchester United - FC Porto typ X kurs 4.30 bukmacher: Bet-at-homeWszyscy za faworyta tego dwumeczu uważają "Czerwone Diabły" przemawiają za nimi statystyki: nie pokonaniu w Lidze Mistrzów od 21 spotkań oraz fakt, że Porto na 11 spotkań w Anglii przegrało 10 i raz zremisowali. Ten remis w Manchesterze pamiętają do dzisiaj ponieważ 5 lat temu pozbawił ich walki o Ligę Mistrzów. Według mnie ostatnio MU gra nieco słabiej i nie warto grać dzisiaj na nich po kursie 1.35. Szczęśliwe zwycięstwo z Aston Villa u siebie pokazuje, że "Czerwone Diabły" dostały lekką zadyszkę. Spowodowane jest to zapewne kontuzjami czołowych zawodników. Dzisiaj Sir Alex Ferguson nie będzie mógł skorzystać z usług: Rio Ferdinanda, Dimitara Berbatowa, Wesa Browna i Owena Hargreavsa, natomiast niepewni występu są Anderson, Ryan Giggs i Gary Neville. Problemy kadrowe ma również Porto dzisiaj nie zagrają Pedro Emanuel, Nelson Benitez, Jorge Fucile a niepewni występu są Christian Sapunaru i Rabioli. Faworytem meczu są gospodarze (podobnie jak całych rozgrywek) jednak warto pamiętać, że jest to ćwierćfinał Ligi Mistrzów a na tym etapie nie ma łatwych rywali i łatwych spotkań. Według mnie wynik tego spotkania jest otwarty ja stawiam na remis.
|
Do góry
|
|
|
|
#3042093 - 07/04/2009 19:01
|
Carpal Tunnel
|
Trener gospodarzy nie będzie mógł skorzystać jedynie z usług Santi Cazorly. Myślę, że gospodarzy wygrają skromnie 1:0. Pozwole sobie odnieść sie do tego "jedynie". Brak tego zawodnika to jest ogromne osłabienie Villarealu, którego gra opiera sie głownie na odbiorach Senny i kreatywnych poczynaniach Santiago. Bez tego gracza gospodarze beda skazani na ograniczenie swoich poczynań ofensywnych. Juz od jakiegos czasu chodzi mi po głowie CS. Najprawdopodobniej zdecyduje sie na postawienie 0:0 Villareal swojej szansy awansu bedzie szukal w bezbramkowym remisie u siebie i...bramkowym na wyjeździe, tak mysle.
|
Do góry
|
|
|
|
#3042123 - 07/04/2009 19:21
|
AVE LAZIO
Meldunek: 18/05/2006
|
Manchester United - FC Porto typ X kurs 4.30 bukmacher: Bet-at-homeWszyscy za faworyta tego dwumeczu uważają "Czerwone Diabły" przemawiają za nimi statystyki: nie pokonaniu w Lidze Mistrzów od 21 spotkań oraz fakt, że Porto na 11 spotkań w Anglii przegrało 10 i raz zremisowali. Ten remis w Manchesterze pamiętają do dzisiaj ponieważ 5 lat temu pozbawił ich walki o Ligę Mistrzów. Według mnie ostatnio MU gra nieco słabiej i nie warto grać dzisiaj na nich po kursie 1.35. Szczęśliwe zwycięstwo z Aston Villa u siebie pokazuje, że "Czerwone Diabły" dostały lekką zadyszkę. Spowodowane jest to zapewne kontuzjami czołowych zawodników. Dzisiaj Sir Alex Ferguson nie będzie mógł skorzystać z usług: Rio Ferdinanda, Dimitara Berbatowa, Wesa Browna i Owena Hargreavsa, natomiast niepewni występu są Anderson, Ryan Giggs i Gary Neville. Problemy kadrowe ma również Porto dzisiaj nie zagrają Pedro Emanuel, Nelson Benitez, Jorge Fucile a niepewni występu są Christian Sapunaru i Rabioli. Faworytem meczu są gospodarze (podobnie jak całych rozgrywek) jednak warto pamiętać, że jest to ćwierćfinał Ligi Mistrzów a na tym etapie nie ma łatwych rywali i łatwych spotkań. Według mnie wynik tego spotkania jest otwarty ja stawiam na remis. i jakie to jest osłabienie brak Browna czy Owen. Hargreaves jest od dłużej pory kontuzjowany przecież.Anderson to ławka rezerwowych MU.Gary Neville najlepsze lata ma już za sobą.MU już w tym roku miał szeroką ławkę kontuzjowanych i widzieliśmy co było.Porto tylko może straszyć Lopezem.To już nie ten zespół za kadencji Jose.
|
Do góry
|
|
|
|
#3042199 - 07/04/2009 19:50
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Padłem na plecy jak zobaczyłem kto będzię głównym "referee" jutro w Barcelonie Nieżebym coś mu wypominał bo osobiście nie mam co:) tylko pierwsza myśl jaka mnie naszła to jego narcystyczny wyraz twarzy na płycie słynnego stadionu i bijąca z twarzy chęć pokazania kto tu jest największą gwiazdą W związku z tym uparłem się że poszukam sobie kursó na czerwone i żółte kartki dla najbardziej znanych nazwisk, z pozoru może ktoś się uśmiechnąć pod nosem ale piszę poważnie, zobaczę sobię co zaproponują na takiego Messiego i Eto czy "Puziola" Wybiegając w przyszłość widzę Lahma który urywa się raz czy drugi kudłatemu Katalończykowi i za 3 razem ten nie wytrzymuje i równo z trawą wycina rywala Poszukam sobie dokładnych kursów ale ta teoria mi osobiście się bardzo podoba, zobaczymy co na to buki, a Wilki ostatnio zrobiły dobrą robotę bo znacząco musiały obniżyć "wartość" gości jutrzejszego meczu, wyniku się nie podejmuję typować, Barcelona męczarnie w lidze, Bayern blamaż u siebie, jutro na pewno wyjdą dwie odmienione drużyny, Barcelona teoretycznie powinna zrobić z Niemców wiatrak, a z drugiej strony gdybym miał składać drużynę z najlepszych lig europejskich to z jednej i drugiej druzyny wybrałbym podobną liczbę zawodników:) Postaram się pózniej napisać co sobie wybrałem
|
Do góry
|
|
|
|
#3042229 - 07/04/2009 20:06
[Re: Biszop]
|
Carpal Tunnel
|
....Barcelona męczarnie w lidze... Zawsze po seleccion Barca ma pod górkę, ale wyrazenie "meczarnie w lidze" wymiata
|
Do góry
|
|
|
|
|
|