Liga powoli się rozkręca i robi się coraz ciekawiej.Po utrzymaniu Pedersena, Włokniarz z pewnego kandydata do spadku przemienił się w drużynę z aspiracjami medalowymi.Jak pokazał ostatni mecz Unia Leszno, typowana jako pewniak do mistrzostwa, nie jest tak mocarna jak się wydawało.Ciągle trudno też wskazać drużynę, która będzie biła się jedynie o utrzymanie.Jednym słowem liga będzie cholernie wyrównana i baaardzo dobrze
Gorzej rzecz się ma z bukmacherskiego punktu widzenia, bo póki co, typowanie przypomina wróżenie z fusów.Dzisiejsza kolejka jest tego dobitnym przykładem-cztery mecze, w których trudno jednoznacznie wytypować zwycięzce.Najpewniejsza wydaje się Unia Leszno ale typowanie derbów pomiędzy Lesznem a Zielonką odpuściłem sobie już dawno temu, bo wyniki jakie w tych meczach się pojawiały, przyprawiały mnie o ból zębów.Typowanie na zwycięstwo Unii ponad 10 punktami jest lekko ryzykowne.Zamiast tego wybiorę mecz mojej drużyny ze Spartą.
Milenium proponuje taki oto zakład:
6907 Wrocław-Częstochowa 2.00 8.00 1.70
typ:1
Nie chcę znów błędnie typować przeciwko swojej drużynie ale obok takiego kursu na Wrocław nie mogę przejść obojętnie
Typ ten jest głównie przeciwko Włókniarzowi.Obecnie koncepcja drużyny opiera się na dwóch superarmatach(Pedersen i Hancock) plus kilku zawodników, którzy mają robić resztę wyniku.Tyle tylko, że jak na razie ta reszta zawodników prezentuje się mocno przeciętnie.Mylący dla niektórych może byc ostatni wynik Lwów, bo wydawać się może, że Richardson, Gapiński, Drabik i Szczepaniak jeżdżą całkiem nieźle.Niestety jest to ciągle pobożne zyczenie, a nie fakt.Drabik pojechał w tamtym meczu ładnie tylko dwa biegi, na resztę nie starczyło mu sił.Watpliwe czy ujedzie choćby jeden bieg we Wrocku.Gapiński jak na razie po prostu nie jedzie nic, zal mi chłopaka ale mam nadzieje, że to z jego usług zrezygnuje dzisiaj Dzikowski.Pozostają Szczepaniak i Richardson i o dziwo pewniejszy wydaje się Szczepan, który walczył naprawdę ładnie i przede wszystkim mądrze. Pytanie tylko czy ten zawodnik jest w stanie wykręcać podobne wyniki na obcych torach?Richardson jak zwykle rozkręca się z meczu na mecz i nie widzę większych szans aby już dzisiaj wziął na siebie role trzeciego lidera w drużynie.Podsumowując druga linia to zdecydowana przewaga Wrocławia-Jędrzejak, Watt, Jeleniewski powinni objeżdżać dzisiaj Szczepaniaka, Drabika i Richardsona.Niekoniecznie każdy-każdego ale i tak upatruje tutaj przewagę Sparty.
Dochodzi jeszcze sprawa liderów i młodzieży.Liderzy to z kolei zdecydowana przewaga po stronie Włókniarza, przynajmniej na papierze.zakładając, ze liderami są Hancock i Pedersen, a po drugiej stronie Nichols i Crump, to częstochowscy wyglądają jednam mocniej.Pytanie tylko w jakiej formie jest Power- gościu nie jeździł wcale.Oczywiście Pedersen to Pedersen i na wyniku dwucyfrowego mozna spodziewać się po nim bez większej napinki ale niekoniecznie musi objeżdzać dzisiaj Rudego.
Młodzież to chyba jednak przewaga Wrocławian.Z drugiej strony pojedziemy dzisiaj z Bridgerem i jeśli ten gościu pojedzie choćby w polowie tak dobrze jak w lidze brytyjskiej, to może to być przysłowiowy jezyczek u wagi.
Podsumowując znów gram przeciwko Włókniarzowi i jest mi trochę wstyd z tego powodu ale mój nos podpowiada mi, że Włókniarz groźny będzie dopiero za kilka kolejek