|  
| 
| 
| 
| #3078249 - 20/04/2009 21:32  Re: W co warto dziś inwestować? [5]
[Re: ELDORADO] |  
|   Joker

Meldunek:  09/07/2002
 | 
Szykuje sie megaminus w Stanach , a u nas nieżle , nasza giełda mimo spadku najsilniejsza w Europie     cuda wrecz    bo  produkcja przemysłowa zaskoczyła BARDZO POZYTWNIE -2,2 prognozowane -5,90 , to dobrze może nie bedzie  przez to gwałtownego zjazdu na giełdzie i złotego w czasie tej korekty  pisze "moze" bo to wszystko zależy od skali zwały w Stanach , niestety nie wygląda to dobrze i oby DJ nie zszedł ponizej 8000 a niestety na to sie zanosi .  a anale z bloomberga pisali o -10%     Z mego portfela Stop Loss na Hurtmexie na 0,41 na 2 sesje reszta trzymam : pko słabe niestety dalej  i wciaz szykujace sie do wielkich wzrostow ingbsk  duda  dokupilem jeszcze dzisiaj co nieco usredniajac ostatnie spadki i cały czas trzymma sie tezy ze MD dogada sie z wierzycielami , a wtedy kurs wystrzeli  kgh nie kupuje jeszcze dzisiaj licze na dalszy zjazd w dół miedzianki jutro  obserwuje ppwk patrzmy dzisiaj na zamkniecie Stanów  POZDRO ELDO |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3079830 - 21/04/2009 06:36  Re: W co warto dziś inwestować? [5]
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  31/01/2008
 | 
No i mamy megaminus w Stanach , wszystko wskazuje na to ,że jutro ciąg dalszy zjazdu , kiedy wybicie , dzis rano byłem optymistą , teraz szanse oceniam na 50:50 na wybicie w drugiej połowie tygodnia . Zobaczymy co przyniesie jutrzejszy ranek , giełda lubi zaskakiwac .
 POZDRO
 ELDO
niestety eldo nie podzielałbym tej opinii w moim odczuciu spadków możemy się spodziewać do końca tygodnia. Sądzę że realny poziom zejścia jest nawet blisko Grunwaldu. To dla mnie bardzo dobra wiadomość ponieważ zrealizowałem zyski z Midasa w najlepszym dla siebie momencie-tzn. na samym szczycie tej hossy drukarzy i teraz czekam na jeszcze większe okazje inwestycyjne.   Czekam i obserwuje rynek.  Być może warto spróbować zainteresować się spółkami groszowymi    ? |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3079849 - 21/04/2009 07:07  Re: W co warto dziś inwestować? [5]
[Re: gool11] |  
|   stranger

Meldunek:  19/12/2008
 | 
Witam!
 Chciałbym sie dowiedziec co sadzicie o rynku walutowym.Złoty umacnia wedlug prognoz ma dojsc w okolice 4 złotych za euro i utrzymywac ten stan. Jakie sa wasze przemyslenia? Warto jest inwestowac w najblizszym czasie jakies pieniadze w waluty? Jak tak, to na co szczegolnie zwrocic uwage.
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3080085 - 21/04/2009 14:28  Re: W co warto dziś inwestować? [5]
[Re: gool11] |  
|   Joker

| 
No i mamy megaminus w Stanach , wszystko wskazuje na to ,że jutro ciąg dalszy zjazdu , kiedy wybicie , dzis rano byłem optymistą , teraz szanse oceniam na 50:50 na wybicie w drugiej połowie tygodnia . Zobaczymy co przyniesie jutrzejszy ranek , giełda lubi zaskakiwac .
 POZDRO
 ELDO
niestety eldo nie podzielałbym tej opinii w moim odczuciu spadków możemy się spodziewać do końca tygodnia. Sądzę że realny poziom zejścia jest nawet blisko Grunwaldu. To dla mnie bardzo dobra wiadomość ponieważ zrealizowałem zyski z Midasa w najlepszym dla siebie momencie-tzn. na samym szczycie tej hossy drukarzy i teraz czekam na jeszcze większe okazje inwestycyjne.   Czekam i obserwuje rynek.  Być może warto spróbować zainteresować się spółkami groszowymi    ?  No i zobacz gool11 co przynosi dzisiejszy poranek     , spadki w Azji owszem (ale nie rzeźnia),  i zielone futy w Stanach     , poza tym ropa up i euro nieco się umacnia na parze z dolarem więc ?    obserwujemy dalej rozwój sytuacji . |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3080199 - 21/04/2009 16:58  Re: W co warto dziś inwestować? [5]
|   Joker

| 
No i mamy zielono na razie    , za długo gram już w te klocki ,żeby nie być na to przygotowanym    Duda troche odrobił , ale to nie jest to na co czekam , jeszcze nie to    banki tak sobie na razie  Ale ostroznie z zakupami , sytuacja się jeszcze nie wyklarowała bynajmniej , obserwuję futy w Stanach jesli beda wzrastać dokupie ppwk i  moze lotos  , jesli bedzie innaczej ,spadamy dalej  POZDRO ELDO |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3080772 - 21/04/2009 21:15  Re: W co warto dziś inwestować? [5]
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  31/01/2008
 | 
 POZDRO
 ELDO
niestety eldo nie podzielałbym tej opinii w moim odczuciu spadków możemy się spodziewać do końca tygodnia. Sądzę że realny poziom zejścia jest nawet blisko Grunwaldu. To dla mnie bardzo dobra wiadomość ponieważ zrealizowałem zyski z Midasa w najlepszym dla siebie momencie-tzn. na samym szczycie tej hossy drukarzy i teraz czekam na jeszcze większe okazje inwestycyjne.   Czekam i obserwuje rynek.  Być może warto spróbować zainteresować się spółkami groszowymi    ?  No i zobacz gool11 co przynosi dzisiejszy poranek     , spadki w Azji owszem (ale nie rzeźnia),  i zielone futy w Stanach     , poza tym ropa up i euro nieco się umacnia na parze z dolarem więc ?    obserwujemy dalej rozwój sytuacji .powiem szczerze eldo, że jestem mocno zdziwiony sytuacją na naszym parkiecie. Wczoraj stany mocno na czerwono i dzisiaj nic kompletnie nic nie wskazywało na to iż wyjdziemy ponad kreskę. Więc zgodnie z planem rano spadki jednak później zaczelismy odrabiać i się udało wyszliśmy ponad kreskę. To pokazuje tylko, że nasz rynek jest naprawdę "stabilny" a gospodarka mimo tych wszystkich zawirowań jedną z najlepszych w naszym regionie. Dlatego nie dziwię się iż inwestorzy z zagranicy coraz częściej decydują się wejść z gotówką na nasz parkiet. Co do walut uważam (bo tutaj kolega pytał), że euro niestety nie spadnie w przeciwieństwie do dolara gdzie bardzo realny wydaje się poziom 3zł do wakacji. Czekam na to niecierpliwie gdyż szykuję do wyjazdu do Stanów i na słabym dolarze mi bardzo zależy   Mimo bardzo "lekkich" wzrostów    na naszym parkiecie wciąż czekam i obserwuje. Zgodzę się z Tobą w 100% że póki co nie pora jeszcze na zakupy ponieważ dalej twierdzę iż jeszcze trochę spadniemy. Dlatego czekam,obserwuję i szykuję gotówkę.  Pozdrawiam, gool11 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3081023 - 21/04/2009 23:47  Re: W co warto dziś inwestować? [5]
|   Joker

| 
I Duda się ruszył    , reszta średnio , ogólnie sytuacja nierozstrzygnięta , ale jest juz blizej mojej wersji o wzrostach w drugiej połowie tygodnia    POZDRO ELDO |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3081090 - 22/04/2009 00:42  Re: W co warto dziś inwestować? [5]
[Re: omsi] |  
|   Joker

| 
Eldorado, myślisz ze Duda dalej będzie się pnęła do góry ?Bo ja myslę że w przeciągu miesiąca Duda może jeszcze trochę szkocyć do góry
Ja te papiery zaczynam traktować fundamentalnie   C/WK = 0,15    Oczywiscie , ryzyko nadal jest i to niemałe  , ale jak się dogada z bankami, a stawiam na to ,że się dogada i przejmie go któryś  Fund  te akcje wystrzelą w kosmos. zielono w Stanach    |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #3082676 - 22/04/2009 16:32  Re: W co warto dziś inwestować? [5]
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  25/07/2001
 | 
mamy, mamy od dawna   super , tylko czego wcześniej o tym nie napisałeś  bo moja wiedza jest slabiutka, wole poczytac niz wprowadzac w blad |  
| Do góry |  |  |  |  
 |  |