Spróbuje Świątecznie,może nie będzie Dyngusa od bukuff

Zaznaczam,że sa to typy "pro forma",a w opisach zwracałem wyjątkowo uwagę na czynniki mentalne,biorąc pod uwage aktualna pozycje i dorobek poszczególnych drużyn.
Bobcats - Nets 2
NJ 32-38 ,12 spotkań do rozegrania,z których 10 powinni wygrać !
Maja bardzo sprzyjający rozkład,w porównaniu do zajmującej 8 miejsce Indiany.
Najważniejsze pytanie:czy Nets jeszcze wierzą,że są w stanie wywalczyć play'off?
Jeżeli tak,to dzis bezapelacyjnie powini ograć Bobki.
Przegrana w NJ Charlotte jest rownoznaczna z tym,że przestaja się liczyć i kończą sezon w gronie przegranych.
Stawiając zaklad na ten mecz stawiamy albo na motywacje Netsuff albo jej brak.
Pod wzgledem czysto sportowym Bobki nie mają szans ze zdeterminowaną druzyna gości.
Ja uważam,że chocby ostatni raz w tym sezonie na Kidda:-),ale chyba warto zabukować czystą dwójkę po ładnym kursie (1,65-1,70).
Magic - Hawks 2(+9,0)
Orlando 32-37,więc na pierwszy rzut oka nie wszystko stracone.
Jestem innego zdania,ta ekipa powinna nazywać sie "Loosers".
Po letnim dealu z Houston określilem zdolności negocjacyjne menadżerów z Orlando jako magiczne.
Sklad,wzmocniony w trakcie sezonu Christiem,jest "papierowo" w pierwszej czwórce wschodu,start iscie imponujący...a dziś?
Beznadzieja,zmarnowany kolejny sezon i nic nie jest mnie w stanie przekonać,że Floryda2 powalczy o PO.
W tej sytuacji +9,0 na Atlantę uważam za bardzo dobry typ na dziś,biorąc pod uwagę,że goście nazywani złosliwie "złomowiskiem" lub "magazynem odpadów" bedą w kazdym meczu,jaki pozostal im do rozegrania, starali się poprawić swój bilans.
Pistons - Mavericks 2(+3,0)
Na pierwszy rzut oka typ dla miłosników grania w "twój szczęsliwy numerek":P
Spróbujmy jednak poszukać jakichś argumentów.
2 miejsce Tłokow na Wschodzie raczej niezagrozone,natomiast Dallas walczy o pierwszą "czwórkę" w swojej konferencji.
Ma to myslę dla Mavs duże znaczenie,bowiem ,pomimo poprawienia bilansu w/l away w tym sezonie,nadal pozostaja druzyna przede wszystkim własnego parkietu.
Jezeli do tego dodamy niezbyt profesjonalne(tak mi sie wydaje)podejście gospodarzy do meczów w ostatnim czasie,brak należytej koncentracji,nonszalancję,przestoje w grze i żonglowanie składem to wychodzi z tego szansa dla przyjezdnych,a ci z kolei maja dość potencjału,by wykorzystać słabszą dyspozycje kazdej drużyny.
Bucks - Pacers 2(+3,5) lub under 191,0
Indiana 35-34 ,Milwaukee 27-42
Jedni walczą o PO,drudzy nie maja szans.
Czynnik motywacyjny po stronie gości,ktorzy do końca sezonu maja niezbyt korzystny układ spotkań,w porownaniu chocby do wspomnianych wyżej Netsuff.
Nie lubie Pacers,ale musze im oddac honor,ponieważ z olbrzymią determinacja walczą w tym sezonie nie tylko z rywalami,ale i z przeciwnościami losu.
Nie dość,że po awanturze w Detroit nie maja Artesta,to na domiar złego kontuzjowany jest O'Neal.
Ostatnie 4 mecze w Milwaukee Pacers przegrali i bardzso ciężko będzie im dzis przełamac niekorzystna passę,tym bardziej,że gospodarze w pełnym składzie i na fali lekko wznoszącej.
Kluczem do powodzenia dla gości powinna byc bardzo uwazna gra w obronie i długie rozgrywanie piłki,by wytracić grające ofensywnie Kozły z ich ulubionego rytmu.
To sprowadza myśl o underowym,bardzo zaciętym spotkaniu,a bardzo możliwa dogrywka spycha under na pozycje typy rezerwowego.
Pomimo tego,że nie mam serca dla Pacers,to chcialbym,żeby Daddy Reggie dziś wygrał i rzucił decydujące punkty.
Na pewno swoja grą przez te wszystkie lata zasłuzył sobie na szacunek i ja,w uznaniu zasług i klasy,postawię dziś na Starego Mistrza :-)
Hornets - Cavaliers 2
Cleveland 35-32 i na razie 6 miejsce w East Conference.
Bardzo ważne miejsce,ponieważ siódmy i ósmy zagra z Detroit i Miami w 1 rundzie PO.
Cavs nuszą zrobic wszystko,by tego miejsca nie stracić,a bedzie im bardzo trudno tego dokonać.
Ich "rozkładówka" jest ,moim zdaniem,duzo gorsza od Pacers,76ers czy Nets i aby kwalifikować sie do PO muszą wygrac minimum 7 spotkań z 15.
LeBron i reszta fatalnie graja na wyjazdach,ale nie wyobrażam sobie,by dzis polegli w Nowym Orleanie.
Dla nich to idealny mecz na przełamanie wyjazdowej indolencji i przerwania złej passy (1W/5L w ostatnich sześciu meczach).
Hornets swoją wygrana zaliczyli 2 dni temu w Memphis,dostarczając przy okazji niezłego urobku bukom - dzisiaj niech oddają,za sprawą Cavaliers,pieniądze nam-grającym:-)
Bulls - Grizzlies 1
Memphis 39-29 i pozornie bardzo bliski awans do PO,ale popatrzmy na schedule i juz nie jest tak różowo(zwracam uwage na 6 ostatnich spotkań w sezonie).
Zakładajac,że Wilkom nie wypadły wszystkie zęby,to Misie muszą kazdy mecz traktować jako najważniejszy.
W tym kontekście zaiste niewytłumaczalna jest ich przegrana z Hornets i trudno powiedzieć,czy za tym wynikiem nie kryje sie jakies "drugie dno":-)
Chicago 37-31 i coraz bliżej do spełnienia mojej wariackiej przepowiedni z początku stycznia - Byki w PO,to ci niespodzianka:-)
Tu jednak analogiczna sytuacja jak z Cavaliers.
Cel - utrzymać miejsce w pierwszej "szóstce",bo apetyt rośnie w miarę jedzenia.
Układ spotkań bardzo dobry dla Byków(patrz:schedule),a dzisiejsza wygrana to wręcz wymarzona trampolina do .....4 miejsca !!!(to byłaby sensacja),zajmowanego obecnie przez Wizards.
Uważam,że Byczy Cel trudniejszy,niż Misiowy,a przez to dziś czynnik motywacyjny po stronie gospodarzy.
Do tego dodajmy własny parkiet i mozliwa absencje Poseya wśród gości.
Nie ma jeszcze linii,ale cos mi mówi,że to będzie mecz z mała ilościa punktów,tak więc ewentualny under jako reserve pick.
Celowo wybrałem ,moim zdaniem,najtrudniejsze do typowania mecze,ponieważ własnie tu bardzo pomocna bedzie dyskusja:-)
Jeszcze jedno - uwaga !!!
W betandwin bardzo ciekawy zakład na mecz
Golden State - New Jersey

Proponuje postawić cały majątek na Warriors,bo na pewno z Netsami to oni dzis nie przegraja