Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#315885 - 28/03/2005 08:50 NBA 28.03.05
greender Offline
addict

Meldunek: 10/03/2005
moim zdaniem magiczna kolejka nas czeka oO

01:00 ORLANDO-ATLANTA
01:00 CHARLOTTE-NEW JERSEY
01:30 DETROIT-DALLAS
02:00 NEW ORLEANS-CLEVELAND
02:00 MILWAUKEE-INDIANA
02:30 CHICAGO-MEMPHIS
03:00 PHOENIX-DENVER
03:00 UTAH-HOUSTON
04:00 PORTLAND-WASHINGTON
04:00SACRAMENTO-PHILADEPHIA
04:30 GOLDEN STATE-NEW YORK
Gospodarze po lewej stronie,czas polski...letni

Greender,jeżeli zakladasz temat,to podaj godziny rozpoczęcia meczów i zaznacz po której stronie umieściłeś gospodarzy - pozwoliłem sobie to uzupełnić

Edited by amkwish (28/03/2005 09:20)

Do góry
Bonus: Unibet
#315886 - 28/03/2005 09:27 Re: NBA 28.03.05
greender Offline
addict

Meldunek: 10/03/2005
ok podaje swoje typy, jak zwykle toto-mix :

5302 Magic - Hawks H(0-9) 1 (po przykrej porażce z Phoenix 2 punktami powinni pokazać klase, tym bardziej, że nadal walczą o faze PO)

5310 Pistons - Mavs H(0-4) 2 (to będzie zayebiście zacięte spotkanie, ale jeśli wygrają to raczej mniej niż 4 punktami, skoro zremisowali z Bostonem to Dallas powinno ich pojechać w końcu są o niebo lepsi po mimo, że ich nie lubie)

5314 Hornets - Cavs H(3-0) 2 (wygrana z Memphis to tylko rzadko zdażający sie przypadek w wykonaniu NO, także tym razem James im pokaże kto jest lepszy)

5318 Bucks - Pacers H(0-2) 2 (Jackosn i spółka byli bliscy od wygrania z byczkami na wyjeździe także pojada ekipe Redd'a)

5326 Suns - Nuggets H(0-7) 2 (jedni i dródzy na fali, ale Denver na pewno bardziej zależy by sie umocnić i oddalić od Minnesoty dlatego wydaje mi sie, że ich pojadą)

5338 Kings - 76ers H(0-6) 2 (zazwyczaj takie mecze wygrywają goście, szczególnie, że klase bedzie chciał pokazać Webber ex kolegom ; )

Do góry
#315887 - 28/03/2005 10:53 Re: NBA 28.03.05
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Spróbuje Świątecznie,może nie będzie Dyngusa od bukuff

Zaznaczam,że sa to typy "pro forma",a w opisach zwracałem wyjątkowo uwagę na czynniki mentalne,biorąc pod uwage aktualna pozycje i dorobek poszczególnych drużyn.

Bobcats - Nets 2

NJ 32-38 ,12 spotkań do rozegrania,z których 10 powinni wygrać !
Maja bardzo sprzyjający rozkład,w porównaniu do zajmującej 8 miejsce Indiany.
Najważniejsze pytanie:czy Nets jeszcze wierzą,że są w stanie wywalczyć play'off?
Jeżeli tak,to dzis bezapelacyjnie powini ograć Bobki.
Przegrana w NJ Charlotte jest rownoznaczna z tym,że przestaja się liczyć i kończą sezon w gronie przegranych.

Stawiając zaklad na ten mecz stawiamy albo na motywacje Netsuff albo jej brak.
Pod wzgledem czysto sportowym Bobki nie mają szans ze zdeterminowaną druzyna gości.
Ja uważam,że chocby ostatni raz w tym sezonie na Kidda:-),ale chyba warto zabukować czystą dwójkę po ładnym kursie (1,65-1,70).

Magic - Hawks 2(+9,0)

Orlando 32-37,więc na pierwszy rzut oka nie wszystko stracone.
Jestem innego zdania,ta ekipa powinna nazywać sie "Loosers".
Po letnim dealu z Houston określilem zdolności negocjacyjne menadżerów z Orlando jako magiczne.
Sklad,wzmocniony w trakcie sezonu Christiem,jest "papierowo" w pierwszej czwórce wschodu,start iscie imponujący...a dziś?
Beznadzieja,zmarnowany kolejny sezon i nic nie jest mnie w stanie przekonać,że Floryda2 powalczy o PO.
W tej sytuacji +9,0 na Atlantę uważam za bardzo dobry typ na dziś,biorąc pod uwagę,że goście nazywani złosliwie "złomowiskiem" lub "magazynem odpadów" bedą w kazdym meczu,jaki pozostal im do rozegrania, starali się poprawić swój bilans.

Pistons - Mavericks 2(+3,0)

Na pierwszy rzut oka typ dla miłosników grania w "twój szczęsliwy numerek":P
Spróbujmy jednak poszukać jakichś argumentów.
2 miejsce Tłokow na Wschodzie raczej niezagrozone,natomiast Dallas walczy o pierwszą "czwórkę" w swojej konferencji.
Ma to myslę dla Mavs duże znaczenie,bowiem ,pomimo poprawienia bilansu w/l away w tym sezonie,nadal pozostaja druzyna przede wszystkim własnego parkietu.
Jezeli do tego dodamy niezbyt profesjonalne(tak mi sie wydaje)podejście gospodarzy do meczów w ostatnim czasie,brak należytej koncentracji,nonszalancję,przestoje w grze i żonglowanie składem to wychodzi z tego szansa dla przyjezdnych,a ci z kolei maja dość potencjału,by wykorzystać słabszą dyspozycje kazdej drużyny.

Bucks - Pacers 2(+3,5) lub under 191,0

Indiana 35-34 ,Milwaukee 27-42
Jedni walczą o PO,drudzy nie maja szans.
Czynnik motywacyjny po stronie gości,ktorzy do końca sezonu maja niezbyt korzystny układ spotkań,w porownaniu chocby do wspomnianych wyżej Netsuff.
Nie lubie Pacers,ale musze im oddac honor,ponieważ z olbrzymią determinacja walczą w tym sezonie nie tylko z rywalami,ale i z przeciwnościami losu.
Nie dość,że po awanturze w Detroit nie maja Artesta,to na domiar złego kontuzjowany jest O'Neal.
Ostatnie 4 mecze w Milwaukee Pacers przegrali i bardzso ciężko będzie im dzis przełamac niekorzystna passę,tym bardziej,że gospodarze w pełnym składzie i na fali lekko wznoszącej.
Kluczem do powodzenia dla gości powinna byc bardzo uwazna gra w obronie i długie rozgrywanie piłki,by wytracić grające ofensywnie Kozły z ich ulubionego rytmu.
To sprowadza myśl o underowym,bardzo zaciętym spotkaniu,a bardzo możliwa dogrywka spycha under na pozycje typy rezerwowego.
Pomimo tego,że nie mam serca dla Pacers,to chcialbym,żeby Daddy Reggie dziś wygrał i rzucił decydujące punkty.
Na pewno swoja grą przez te wszystkie lata zasłuzył sobie na szacunek i ja,w uznaniu zasług i klasy,postawię dziś na Starego Mistrza :-)

Hornets - Cavaliers 2

Cleveland 35-32 i na razie 6 miejsce w East Conference.
Bardzo ważne miejsce,ponieważ siódmy i ósmy zagra z Detroit i Miami w 1 rundzie PO.
Cavs nuszą zrobic wszystko,by tego miejsca nie stracić,a bedzie im bardzo trudno tego dokonać.
Ich "rozkładówka" jest ,moim zdaniem,duzo gorsza od Pacers,76ers czy Nets i aby kwalifikować sie do PO muszą wygrac minimum 7 spotkań z 15.
LeBron i reszta fatalnie graja na wyjazdach,ale nie wyobrażam sobie,by dzis polegli w Nowym Orleanie.
Dla nich to idealny mecz na przełamanie wyjazdowej indolencji i przerwania złej passy (1W/5L w ostatnich sześciu meczach).
Hornets swoją wygrana zaliczyli 2 dni temu w Memphis,dostarczając przy okazji niezłego urobku bukom - dzisiaj niech oddają,za sprawą Cavaliers,pieniądze nam-grającym:-)

Bulls - Grizzlies 1

Memphis 39-29 i pozornie bardzo bliski awans do PO,ale popatrzmy na schedule i juz nie jest tak różowo(zwracam uwage na 6 ostatnich spotkań w sezonie).
Zakładajac,że Wilkom nie wypadły wszystkie zęby,to Misie muszą kazdy mecz traktować jako najważniejszy.
W tym kontekście zaiste niewytłumaczalna jest ich przegrana z Hornets i trudno powiedzieć,czy za tym wynikiem nie kryje sie jakies "drugie dno":-)
Chicago 37-31 i coraz bliżej do spełnienia mojej wariackiej przepowiedni z początku stycznia - Byki w PO,to ci niespodzianka:-)
Tu jednak analogiczna sytuacja jak z Cavaliers.
Cel - utrzymać miejsce w pierwszej "szóstce",bo apetyt rośnie w miarę jedzenia.
Układ spotkań bardzo dobry dla Byków(patrz:schedule),a dzisiejsza wygrana to wręcz wymarzona trampolina do .....4 miejsca !!!(to byłaby sensacja),zajmowanego obecnie przez Wizards.
Uważam,że Byczy Cel trudniejszy,niż Misiowy,a przez to dziś czynnik motywacyjny po stronie gospodarzy.
Do tego dodajmy własny parkiet i mozliwa absencje Poseya wśród gości.
Nie ma jeszcze linii,ale cos mi mówi,że to będzie mecz z mała ilościa punktów,tak więc ewentualny under jako reserve pick.

Celowo wybrałem ,moim zdaniem,najtrudniejsze do typowania mecze,ponieważ własnie tu bardzo pomocna bedzie dyskusja:-)

Jeszcze jedno - uwaga !!!

W betandwin bardzo ciekawy zakład na mecz

Golden State - New Jersey
Proponuje postawić cały majątek na Warriors,bo na pewno z Netsami to oni dzis nie przegraja

Edited by amkwish (28/03/2005 10:55)

Do góry
#315888 - 28/03/2005 11:37 Re: NBA 28.03.05
Fanatykk Offline
veteran

Meldunek: 04/07/2004

Quote:

W betandwin bardzo ciekawy zakład na mecz

Golden State - New Jersey
Proponuje postawić cały majątek na Warriors,bo na pewno z Netsami to oni dzis nie przegraja

Warriors grają z Knicksami dzisiaj, a nie z Netsami... Pewnie przeoczenie!!!

Do góry
#315889 - 28/03/2005 13:02 Re: NBA 28.03.05
Mak0ss Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 09/02/2005
podejrzewam jednak ze Amkwish doskonale o tym wiedzial
Tez uwazam z Warriors tego nie przegraja:)

Ale tak calkiem serio. Play-offy zblizaja sie wielkimi krokami.Dzis mecze wydaja mi sie raczej maloatrakcyjne do gry, ale pare typkow da sie wyszukac.

Rockets at Utah 1
Mysle ze Rockets nie rozegraja drugi raz tak zle koncowki meczu, jak wczoraj ze Spurs.SAS rozbijalo obrone Rakiet glownie dzieki Manu, Parkerowi i Barremu, w Utah nie ma takich graczy, wiec Utah raczej beda mieli problemy ze zdobywaniem punktow. Dla Jazzmenow ten sezon jest juz stracony, do Boozera na IL dolaczyl jeszcze Kirilenko. A mimo szacunku dla umiejetnosci Okura, to samemu trudno mu bedzie wygrac ten mecz.

Wizards at Portland

Wizards wczoraj co prawda wygrali spotkanie wyjazdowe z Supersonics. Jednak dziejsze spotkanie to juz ich 5 wyjazd pod rzad, o szpitalu w ekipie Czarodziejow kazdy wie, wiec mysle ze zmeczenie bedzie mialo juz znaczenie.Mysle ze dzis Blazers dadza rade, wygrali ostatnie spotkanie z Knicksami, moze to jakis sygnal ze jeszcze im sie chce:)

Sixers at Kings under 210
Tutaj typ troche na nosa, i przeciwko statsom, linia przesadzona troszke wg mnie.

Nets at Bobcats
Biora Ryskow +4, Nets juz nie powalcza wg mnie, a ambitne chlopaki z Charlote pokaza ze wcale nie sa tacy slabi. Ostatnio calkeim niezle wystepy.Carter i Kidd cos spuscili z tonu, oni juz sami nie wierza w awans do PO.

Hawks at Orladno
Hawks +9, Orlando sie sypie niestety, nawet jak uda im sie wygrac z Jastrzabkami, to nie tak wysoko.Ciekawe czy GM nie zaluja teraz decyzji o zatrudnieniu Christiego i zabraniu kolegi Francisowi.A mialo byc tak pieknie, a skonczy sie znow bez PO.

Do góry
#315890 - 28/03/2005 14:59 Re: NBA 28.03.05
mmv Offline
member

Meldunek: 07/03/2005
Dzisiaj za bardzo pomysłu nie miałem, ale zddecydowałem się na taki kupon:

Pistons - Mavericks 2(+3)
Bulls - Grizzlies 1
Phoenix - Denver 1(-9) - może samobójstwo, ale wierzę w skuteczność zawodnników suns i w to, że będą chcieli przełamać dobrą passę Denver

Do góry
#315891 - 28/03/2005 15:09 Re: NBA 28.03.05
Zabielany Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/02/2005
Zanim przejdę do analizy dzisiejszych spotkań, chciałbym przybliżyć sytuację jaka panuje w obu konferencjach na kilka kolejek przed Play Offami, które w tym sezonie zapowiadają sie szczególnie interesująco, ponieważ nie ma jednego zdecydowanego faworyta. Pierwsze 3 lokaty zarówno na wschodzie jak i zachodzie są już zarezerwowane. Eastern Conference to dominacja Miami, za ich plecami upasowały sie Tłoki z Detroit oraz Celtowie z Bostonu. O PO walczy jeszcze teoretycznie 12 zespołów, jednak ciężko sobie wyobraić aby Dinozaury które dysponują bilansem 29-40 przeskoczyły Indiane, którą od fazy PO dzieli już tylko mały krok. Przy odrobinie szczęścia narobić strachu Pacers mogą jeszcze Czarodzieje z Orlando oraz NJN. Na zachodzie walka o pierwsze miejsce rozegra się między Suns oraz Spurs. Bezpieczną pozycje na najniższym stopniu podium zajmują Ponaddzwiękowcy z Seattle. Do walki o PO nie powinny się już włączyć zespoły z Kalifornii, zarówno szanse Lakersów jak i Clipersów są czysto teoretyczne. Walka do ostatniej kolejki powinna sie rozegrać pomiędzy Memphis, Denver oraz Minesotą, która w ostatnim czasie znajduje sie w fantastycznej dyspozycji.
Tak zacięta walka nikogo nie może dziwić, ponieważ Play offy to czas w którym nie liczy się już dyspozycja oraz bilnas spotkań z sezonu regularnego. Gra zaczyna się od początku i toczy się o najwyższą stawke

Teraz przejdę to analizy dzisiejszych spotkań. Niektóre fragmenty powyższej analizy sytuacji bedą ważnymi argumentami w poniższych analizach

1.New Jersey Nets at Charlotte Bobcats
Systematycznie od jakiegoś czasu stawiam na zespół z New Jersey. Idąć w myśł zasady że konsekwencja jest istotną wartością w bukmacherce, i dziś zagram na Netsów. Bobki uskrzydlone zwycięstwem nad Heat, bedą się starali sprawić kolejną niespodzianke. Bobki nigdy w historii nie wygrały z Netsami(3 zwycięśtwa NJ). Mam nadzieję że podobnie bedzie i tym razem.

2.Atlanta Hawks at Orlando Magic
Najprawdopobniej nie bede obstawiał tego meczu, jednak gdybym sie zdecydował, zagram na zwycięstwo Magic, bądz na Jastrzębi z handicapem. Jeżeli Orlando marzy jeszcze o PO to jest to najwyższy czas na zryw.

3.Dallas Mavericks at Detroit Pistons
Oba zespoły walczą juz praktycznie o przysłowiową pietruszkę. Detroit zakończy sezon regularny na drugiej pozycji, natomiast Dallas brakuje już tylko kilka zwycięstw, aby obronić Swoją czwartą pozcyję. Kurs na Dallas bardzo ładny i warty ryzyka. Można również zagrać z handi +3 na zespół z Texasu.

4.Indiana Pacers at Milwaukee Bucks
Kozły u Siebie grają bardzo dobrą, solidną koszykówkę. Jednak o nic już nie walczą i należy sobie zadać pytanie, czy są w stanie zachować koncentrację i zmobilizować sie na mecz z Pacers. Indiana jest już jedną nogą w PO, mają jeszcze realną szansę nawet na miejsce w przedziale 4-6. Zdecyduję się zagrać na na Indine normalnie, bądz z małym handi, który wynosi +3,5.

5.Cleveland Cavaliers at New Orleans Hornets
Nie przekonuje mnie do siebie forma Cleveland i nie ruszam tego meczu. NO BET

6.Memphis Grizzlies at Chicago Bulls
Mecz w którym możemy się spodziewać każego wyniku. Pokusiłbym się tutaj o zagranie undera tylko nie znam lini

7.Houston Rockets at Utah Jazz
Rakiety minionej nocy zagrali dobry mecz z SA. Byli blisko
zwycięstwa, jednak zabrakła odrobina szczęścia. Miejmy nadzieję że tym razem szczęścia nie zabraknie i Rakiety przywiązą z Salt Lake City cenne zwycięstwo.

8.Denver Nuggets at Phoenix Suns
Zapowiada się ciekawy mecz, ponieważ oba zespoły o coś walączą. Pomimo wysokiej lini w tym meczu zastanawiam się nad overem. Jeśli chodzi o 1x2 to uważam , iż ten mecz Denver przegra, Suns to już za wysokie progi.

9.Philadelphia 76ers at Sacramento Kings
Iverson w meczu LAL zanotował 15 asyst, co potwierdza iż jest w znakomitej dyspozycji. Handi +5 na Phile wygląda bardzo kusząco

Pozostałe 2 mecz pozostawie w spokoju. Choć kuszą overy. Jeszcze pomyśle ...
Ważną kwestią, odnośnie dzisiejszych spotkań poruszył amkwish. Mam tutaj na myśli mentalna stronę oraz psychike. Duże znaczenie ma jak do spotkań podejdą zespoły, które nie mają już szansy na wejście do fazy PO.

Pozdrooo

Do góry
#315892 - 28/03/2005 18:10 Re: NBA 28.03.05
soul17 Offline
stranger

Meldunek: 20/03/2005
słoneczka-bryłki under 227,5 :-)

Do góry
#315893 - 28/03/2005 18:40 Re: NBA 28.03.05
wilson4 Offline
newbie

Meldunek: 15/03/2005
Zastanawiam sie, czy nie postawic sporej sumy na under w meczu Suns-Denver. Mecz o wielka stawke, mimo ze druzyny te praktycznie zapewnily sobie miejsca w play-off. Denver w poprzednich meczach gralo u siebie i rzucalo spora sume punktow. Tym razem na wyjezdzie Suns nie pozwoli im na taka szarze. W meczach zacietych przewaznie jest under. Licze na slaba skutecznosc Carmelo i Amara oraz pozostalych zawodnikow.

Do góry
#315894 - 28/03/2005 18:47 Re: NBA 28.03.05
lajkonik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/02/2003
Pozwole sobie znowu zabrac glos. Wprawdzie moj pierwszy sezon w NBA, nie jest taki "jak sie tego spodziewalem", ale ...

New Orleans Hornets +4,5 - Cleveland Cavaliers
wydaje sie ze kawalerzysci w koncu powinni sie przelamac na wyjazdach, ale szerszenie po tym co sie stalo w Memphis beda jednak troche uskrzydleni. Oni nie graja o nic, oprocz tego zeby sie dobrze sprzedac. Wydaje mi sie ze jezeli przegraja, to nie bedzie to lomot.

Orlando Magic - Atlanta Hawks +9,5
tu przede wszystkim ze wzgledu na magikow, nie przekonuja mnie wogole a zwlaszcza zeby spuszczali komus takie becki.

Portland T. Blazers -2,5 - Washington Wizards
kelnerzy( ) graja w kratke, wiec teraz pora na przegrana. Licze na ich zmeczenie i oslabienia.

"Wystarcza" mi te meczyki na dzisiaj.

Do góry
#315895 - 28/03/2005 18:53 Re: NBA 28.03.05
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Dla mnie obstawianie u/o w meczu w Phoenix jest bardzo loteryjne.

Za 2 dni Denver gra w Utah,gdzie napewno łatwiej będzie o potrzebne punkty bilansowe niż dzis w nocy,dlatego nie przewiduję ze strony gości jakiejś wielkiej determinacji.

Mysle ponadto,że Carl nie będzie dziś zbytnio ekploatował takich grajków jak Camby i Martin,natomiast wśród gospodarzy z kolei nie powinnismy zbyt długo ogladac na parkiecie Richardsona.

Duzo wskazuje na to,ze dłużej pograja zawodnicy z ławki,a ci potrafia zarówno zrobic 70-cio ,jak i 40-punktową kwartę.
Niby więcej przemawia za underem,ale walki o każdą piłke się w tym meczu nie spodziewam.

Do góry
#315896 - 28/03/2005 20:32 Re: NBA 28.03.05
keler Offline
newbie

Meldunek: 20/03/2005
Komentarzy nie daje bo inni już napisali dość ...
Gram AKO jak wejdzie to będzie ok

Dallas Mavericks u Detroit Pistons Dallas Mavericks +3 - 1.80

Indiana Pacers u Milwaukee Bucks Indiana Pacers +3,5 - 1.95

Philadelphia 76ers u Sacramento Kings Philadelphia 76ers +5 - 1.87

New Jersey Nets u Charlotte Bobcats New Jersey Nets -3,5 - 1.87

Memphis Grizzlies u Chicago Bulls Under 181 - 1.95

Ogólnie Święta do $^%#^ (amkwish już mi edytował posta za to ) I kolejny raz potwierdza się że w niedziele nie można nic grać ani na niedziele Przez Święta ogromne tyły...

Do góry
#315897 - 28/03/2005 20:45 Re: NBA 28.03.05
Adam 635 Offline
enthusiast

Meldunek: 14/03/2005
Witam , do tej pory czytałem posty pisane na forum , od teraz co jakiś czas postaram sie napisać swoje spostrzeżenia i sugestie odnośnie NBA

Czytając zapowiedzi spotkań na sportsline , piersze co zwróciło Moją uwage to absencja Emeki Okafora , najlepszego strzelca Charlotte , czy to jest pewne ? zatem tak jak pisał amkwish ostatnia szansa dla Netsów , aby jeszcze uwierzyć w mozliwość zakfalifikowania sie do PO no i brak Okafora to czynniki aby postawić na Nets - ostatni raz w tym sezonie , jeśli przegrają

Do tego dokładam zwycięstwo Houston w meczu z Utah bez Boozera i Kirlenki nie mają czym a raczek kim zagrozić Rakietom.

Orlando po powrocie Francisa zaczęło od minimalnej porazki z Phoenix i rzuciło bodajże 116 pkt , no i do tego aspekt wiary w walke o PO podobnie rzecz ma sie jak do Netsów , jeśli jeszcze wierzą ?:)

Przed północą podam moje ostateczne typy , może znajdzie się coś z over/under

Pozdrawiam

Do góry
#315898 - 28/03/2005 20:50 Re: NBA 28.03.05
Buczy Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/12/2004
dzisiaj ile komentarzy.. zgadzam sie prawie z wszystkimi wiec podam tylko swoje typy

Memphist - Chicago 1.75

Houston - Utah 1.5

New Jersey - Charlotte 1.7

Denver - Phoenix 1.25

Cleveland - New Orleans 1.65

Do góry
#315899 - 28/03/2005 20:55 Re: NBA 28.03.05
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Witaj Adam

Bardzo duza zgodnośc typów,tak więc jedno jest pewne - jutro również bedziemy w tych samych nastrojach:-)
Jakich ?
Poczekajmy do rana.

Edited by amkwish (28/03/2005 20:58)

Do góry
#315900 - 28/03/2005 21:21 Re: NBA 28.03.05
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Witam świątecznie (jeszcze)

Ja dzisiaj nie do końca trzeźwo niezgodny będę ;-))

Mavericks @ Detorit - nie nie i jeszcze raz nie ;-) spread na poziomie 3 punktów.. panowie nie od dziś wiemy że wygrywa się defensywą a nie atakiem.. Tak mnie uczono, d-fense na pierwszym miejscu, a tu co jedna z lepszych ofensyw (Dallas) przeciwko jednej z najlepszych defensyw (Detroit) Rip is back! Wrócił w meczu z Bostonem po kilkumeczowej absencji i zagrał... 49 minut... 22 punkty. Tłokom dobrze gra się z Dallas wygrali już 101-85 w Tekasie w tym sezonie.. -3?? Mnie się podobuje bardzo

Dalej w las i trochę więcej zgody

Nets @ Charlotte - oba teamy na "streaku" Nestsi przegrali 2 Bobcats 2 wygrane w tym z Miami... Jak pisaliscie N.J walczy o życie w każdym meczu muszą więc pokonać słabeusza. Okafor w 3 kwarcie ostatniego meczu skręcił nogę i nie wiadomo czy dzis zagra.. Echh dlaczego Jefferson złapał tą kontuzję To byłby zupełnie inny team.. Jason, Richard i Vince... szkoda..
-3,5 na NJ

Nuggets @ Phoenix - wróćcie do tematów sprzed kilku(nastu) dni.. Pisałem o bryłkach w samych superlatyw. psunąłem sie nawet do tego że grywając w NBA live 2005 grając oczywiście Detroit do finału razem ze mną dochodzili właśnie Nuggets.. Wiem że to głupie ale lubię tą drużynę i uważam(łem) że ma niesamowity potencjał.. Tak jak Amkwish z Chicago tak może ja wykreuję finalistę konferencji... :-)))) Piszę to z pełnym przekonaniem, swiadom otaczjącej mnie rzeczywistości Ostatnio 14 wygranych w 15 meczach.. Plusowy spread na Nuggets

Troche bałbym sie grać Wojowników.. Praktycznie 2 teamy grające.. o nic.. Knicksi jakieś tam iluzoryczne szanse mają, ale mało kto w to wierzy... hehehe tak jak mało kto wierzył że Yankees przegrają z Red Sox jak było 3-0... a ja zaczepiłem jednego Żydka w TGI Fridays w czasie meczu w Niu Jorku w październiku i mu powiedziałem że i tak Red Sox zdobędą World Series... ;-))))) Przeżyłem.... Tutaj jednak nie napiszę że knicks zdobedą mistrzostwo NBA ;-))

Tymi optymistycznymi akcentami zakończę na dziś, mam nadzieję że nie zanudziłem

Wesołych ostatnich minut...
Dominik

Edited by g00niek (28/03/2005 21:23)

Do góry
#315901 - 28/03/2005 21:34 Re: NBA 28.03.05
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Nareszcie nam się Guniek po Dyngusie wysuszył i zdążył z typami:-)

Ja juz swoje typy postawiłem,omijac mecz w Detroit,ale....skoro tak piszesz to dokładam dubla
DAL +3,0
SAC-PHI over 207,0
za middle stake

Masz oczywiście racje z defence-offence,ale pragne zauważyc,że akurat te dwie drużyny w ostatnim czasie odeszly mocno od swoich "roots":P
Dallas cwiczą obrone,natomiast Tłoki raczą nas overami.
Co z tego dzis w nocy wyniknie?:-)

Do góry
#315902 - 28/03/2005 21:47 Re: NBA 28.03.05
g00niek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/10/2002
Ano Niestety ostatnie dni były horrorem dla mnie i z braku czasu mało pisałem... BTW był ktoś w tym samym dniu świadkiem na ślubie i chrzestnym małej Amelki Wyobraźcie sobie ile to pracy jest... uff uff

Wracając do tematu... Zgadzam się rzeczywiście coach Johnson zmienił troche styl Mavs... mimo to i tak lubiłem lubię Dona Seniora i Juniora też Ale Tłoki to Tłokijuż końcówka marca, wiosna, czas budzić się ze snu zimowego... Z moich informacji nawet w UP (upper peninsula sniegu juz nie ma ) a co dopiero w Auburn Hills... Jedziem z Dallas, jeszcze pożałujesz tego +3 ;-)

Ja zgodnie z zasadą od lutego gram NBA za pchełki... dla przyjemności.. także jeśli zagrałeś za więcej ode mnie to życzę wygranej... nie zbiednieję ale kibicuję i tak teamowi z D....t

yo man.. pif, paf R.I.P. (klasyczne powitanie i jednocześnie pożegnanie biało czarnych ziomów z D...t niestety

Dominik

Do góry
#315903 - 28/03/2005 22:02 Re: NBA 28.03.05
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2004
Dziiejszy temat aż chce sie czytać - oby tak pozostało - w większości typów z Wami sie zgadzam. Swoich nie bedę opisywał bo powielalbym tylko zdanie przedmówców.
Gram dzisiaj tylko 2 rozpisy (szkoda wczorajszej wtopy na Wilkach - zabraklo 0,5pkt.)
1) 3/4
A) Golden State Warriors - New York Knicks 1(-5,0)
B) Sacramento Kings - Philadelphia 76ers 1(-4,5)
C) Phoenix Suns - Denver Nuggets 1(-6,0)
D) Chicago Bulls - Memphis Grizzlies 1

i 2 bardzo podobny 4/5
A/B/C/D
E) Utah Jazz - Houston Rockets 2(-5,0)
Meczyki ktorych nie grałem, typy na sucho - Dallas, Milwaukee(-3,5); ORL, CLE i POR nie tykam.
I jutro albo wiekszość z nas będzie bardzo szczęśliwa, albo obejdziemy sie smakiem z poczuciem drobnej gorzkości w ustach. Oby pierwsza wersja sie sprawdziła czego sobie o Wam życzę na te kończące sie powoli Święta.
Pozdrawiam
KRAJAN

Do góry
#315904 - 28/03/2005 22:04 Re: NBA 28.03.05
padik Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 15/01/2002
Witam swiatecznie i postaram sie podzilic moimi przemysleniami na dzisiaj. Meczy od groma, ale ja zdecydowalem sie na 3 z nich. A wiec:

Bobki - Nets 2 -3,5
Bobki maja wygrac 3 mecz z rzedu? Nie wierze w to. NJ potrzebuja wygranych jak powietrza a z kim ich maja szukac jesli nie z outsiderami ligi? Jesli informacja o braku Okafora sie potwierdzi to nie widze innej mozliwosci jak wygrana NJ. -hc akceptowalny

Utah - Rakietowcy 2 -5
Jazzmeni graja o... pietruszke. I wlasnie dlatego daje na Houston, oni ciagle walcza o jak najwyzsza pozycje przed PO. Jesli dodamy do tego ich niezla forme ostatnimi czasy, beznadziejna gre Utah i braki w druzynie Jazz to wychodzi solidna 2. Licze ze pokryja handi...

New Orleans - Clevland 2
Gram ten mecz glownie dlatego, ze bede go ogladal live, wiec fajnie bedzie sie poemocjonowac. Szerszenie nie walcza o nic oprocz honoru, Kawalerzysci musza jeszcze wygrac pare spotkan, aby byc pewnymi PO. Z kim jak nie z New Orleans?

Gram to systemem Trixie (2z3 +treble). Zycze wszystkim powodzenia

Do góry
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >

Moderator:  rafal08