#320523 - 09/04/2005 08:27
NBA specials & futures
|
journeyman
Meldunek: 25/11/2004
|
W tym temacie piszemy o zakładach dotyczących meczów NBA,które oferowane są przez bukmacherów z więcej niz 1-dniowym wyprzedzeniem Od kilku dni totomix oferuje specials na MVP, trener roku, rookie,hth i awans do play-off. Moim zdaniem ciekawie wygląda S.Nash jako MVP (2,80) B.Gordon(2,20) jako rookie oraz para Washington-Chicago 2 za 2,20. Co do MVP to myślę, że wkład Nasha w progres Phoenix trzeba ocenić wyżej niż wsady Shaq'a-mięśniaka  Przy ROY sugeruję się tym, że Bulls, między innymi dzięki Gordonowi walczą o play-off a Bobcats to mimo wszystko dno i wodorosty i nagradzanie Okafora ROY byłoby chyba na wyrost - chociaż robi dobrą robotę. Jako ciekawostkę podam, że w sondażu na nba.com Gordon prowadzi z Okaforem ok. 65-35. Co do pary Was-Chi to sugeruję się tak naprawdę pzeczuciem i liczę, że w zasadzie sprawa rozegra się w bezpośrednim meczu. Na razie Bulls są +2 mecze więc zakład wygląda ciekawie. Zakładając temat trzeba było wkleić pełna ofertę,wtedy kazdy byłby w pełni zorientowany,a tak mamy "wyrywkowe" typy - proszę to poprawić
Edited by amkwish (09/04/2005 14:23)
|
Do góry
|
|
|
|
#320524 - 09/04/2005 09:07
Re: NBA specials
|
enthusiast
Meldunek: 25/05/2004
|
Cieszy bardzo taki temacik, bo jestem ciekaw Waszych opinii na temat wyzej wspomnianych zakladow. Jak dla mnie priorytetem jest typ na "2" w parze WSH-CHI. Bulls w ogromnym gazie, Wizards jakby nieco przygasli. Na chwile obecna Chicago jest 2 zwyciestwa nad Washingtonem i wydaje sie, ze ma nieco latwiejszy terminarz. Otoz: - Chicago czekaja jeszcze mecze: z TOR, z DET, @ WSH, z ORL, @ ATL, z NYK, z IND - Washington czekaja jeszcze mecze: z PHI, z MIL, z CHI, z CLE, z CHA, @ NJ, @ NYK Wedlug mojej analizy Bulls powinni wygrac 5 z ww. spotkan, zas Wizards 3, moze 4. Kluczowe bedzie spotkanie, gdy do WSH przyjada Bulls i tu bardzo licze na "potomkow Jordana". Za Bulls przemawia zarowno bardziej wyrownany sklad, jak takze latwiejszy terminarz. Wizards graja az 4/7 spotkan z zespolami nadal walczacymi o awans, zas Bulls takich spotkan rozegraja zaledwie 2/7 ! Kurs 2,2 jest na pewno warty grania. Kusi takze typ na Gordona jako ROTY. Ben ma zblizone statsy do Okafora, moze nawet nieco gorsze, lecz najwazniejsze jest, iz Bulls beda w PO, a duza w tym zasluga Gordona. Warto takze zwrocic uwage, iz Ben gra srednio prawie 10 minut mniej od Okafora, a do tego wchodzi jako rezerwowy ! Tu kurs na pewno znow warty grania. Co do MVP to ja bym nie byl taki pewny co do Nasha. Na moje Shaq dostanie ta nagrode na 80%. Moze nie ma takich statsow jak w poprzednich latach, rozgrywa jeden z gorszych statystycznie sezonow w karierze, lecz to co zrobil z Miami naprawde zasluguje na szacunek. Shaq odsunal sie nieco na bok, pozostawil wiecej miejsca dla Wade'a, lecz nadal jest MOST DOMINANT EVER. Nadal wszyscy trzesa portkami na sama mysl gry przeciwko niemu. To wlasnie on sprawil, ze Jones znow sie smieje od ucha do ucha, Leattner jest dobry jak nigdy, a Mourning znow zechcial grac w Heat, bo liczy na swoj pierwszy pierscien. Ja stawiam na Shaq'a i to nie tylko ze wzgledu na ogromna sympatie jaka darze tego gracza  A jesli juz jestesmy przy Miami to ciekawym wydaje sie zaklad - czy Miami zanotuje 61 zwyciestw w RS. Zarom pozostalo do konca sezonu 6 spotkan, obecnie maja 56 zwyciestw. Wychodzi wiec na to, ze w pozostalych spotkaniach musieliby odniesc zaledwie jedna porazke, co przy meczach z Pistons oraz walczacymi o PO Pacers, czy tez Sixers, jak takze przy absencji O'Neala wydaje sie mission impossible  Kurs na to, ze Heat nie zdolaja wygrac 61 spotkan w RS wynosi az 2,00 - jak dla mnie warte ryzyka. Najpewniejsze z kolei (po dzisiejszej nocy) wydaje mi sie granie na to, ze w playoffs znajda sie Nuggets (kurs 1,18), Grizzlies (kurs 1,8), a w rozgrywkach posezonowych zabraknie Minnesoty (kurs 1,5). Ja taki tripelek gram za gruba kase. Moze i Memphis ma trudniejszy kalendarz od Wolves, moze i sa slabsi, ale zwroccie uwage co Miski wyprawiaja w ostatnich spotkaniach ! Wygrali ponad 30-stka z Raptors, dzisiaj pokonali Heat dosc znacznie. Gasol i spolka tak latwo nie odpuszcza, a przewaga 3 zwyciestw jaka obecnie dzieli oba zespoly powinna wystarczyc w zupelnosci do osiagniecia upragnionego miejsca w PO  Czekam na Wasze komentarze i opinie  Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#320525 - 09/04/2005 12:19
|
stranger
Meldunek: 09/04/2005
|
witam. jest to moj dziewiczy wpis.. co nie oznacza ze jestem na tej stronce dzisiaj po raz pierwszy:) Moje typy i male przemyslenia.. :] MVP - tutaj sprawa jest jeszcze otwarta.. Stawiam jednak na 'grubego' z Miami. Co prawda nie gra ostatnio, ale jego przyjscie do klubu wetchnelo w Heat nowe sily. Fakt, duza role odgrywa take i Wade, ale to takze po czesci zasloga Shaqa, który wzial Wade "pod swoje skrzydla". Nash gra b.dobrze jednak jest to czesc machiny zwanej Phoenix, ktorej waznymi ogniwami sa takze Amare i Quentin. Moj typ: Shaq (2,20) Rookie - wedlog mnie Gordon. Chociaz sprawa jest tutaj ciekawa. Okafor ma lesze statystyki, ale nie przekladaja sie one na sukcesy jego druzyny jak to jest z Gordonem i Chicago. Z drugiej strony.. Gordon wchodzi z lawki i jest zaliczany takze na pretendenta do nagrody "BEST SIXTH MAN". Watpie jednak aby dostal dwie nagrody.. poprzewracalo by mu sie wtedy w glowie  hehe Moj typ: Gordon (2,20) Best Sixth Man - tuaj calkiem mozliwe, ze bedzie to Ricky Davis z Bostonu (ponad 16pkt/mecz grajac z lawki). Moj typ: R.Davis (1,60) Coach - tutaj jest spora walka pomiedzy Fratello (Mem), Skiles (Chi), D Antoni (Pho) a takze wedlog mnie Stan Van Gundy (Mia). Brak typu Zaklady specjalne: MIAMI 61 TAK/NIE - przed nimi mecze z: Detroit, @ Philadelphia, @ Boston, Indiana, Charlotte, @ Orlando. Ich obecny bilans to: 56-20. Shaq ma problemy z zoladkiem i nie wiadomo jak dlugo jeszcze nie zagra. Miami ma pewna pierwsza pozycje na wschodzie i mysla juz chyba bardziej o Play-Offach niz o pozostalych 6 meczch sezonu. Detroit, Boston i Indiana i raczje Phi, nie sprzedadza latwo skory.. tak wiec wygrana 5 z 6 pozotalych meczow jest malo mozliwe.. Moj typ: Nie (2,20) WASHINGTON-CHICAGO KL - podobaja mi sie poczynania Chicago. Mlody zespol z ogromnym potencjalem.. stawiam na Bulls. Czrodziejom ostatnio cos nie wychodza czary a byki dodatkowo maja nad nimi przewage 2 meczow.. Moj typ: Chicago (2.20) DENVER P.OFF TAK/NIE - to moj klub:] az milo popatrzec co zrobil trener Karl z ta druzyna:D ..Go Denver GO! Moj typ: Tak! (1.17) Polecam.. http://www.nba.com/statistics/playoff_picture.htmlMEMPHIS P.OFF TAK/NIE - niedzwiedzie zjadly Miami i sa dalej glodne wygranych. Nie maja latwych meczy przed soba ale ta druzyna to mocna ekipa i wierze ze dadza rade a nagroda bedzie upragniona gra w Play-Off. Moj typ: tak (1.80) MINNESOTA P.OFF TAK/NIE - wilki sa dla mnie rozczarowaniem. Majac w sumie dobry sklad osiagneli w sumie slabe wyniki. KG niestety pojedzie w tym roku na wczesniejsze wakacje.. Moj typ: nie (1.50) pozdrawiam wszystkich typerow.. i czekam na komentarze.. peace -michal, krakowiakmz
|
Do góry
|
|
|
|
#320526 - 09/04/2005 13:16
|
stranger
|
Toto-Mix (kursy z 9 kwietnia)-
MOST VALUABLE PLAYER: S.ONEAL(MIA) - 2.20 S.NASH(PHO) - 2.80 NOWITZKI(DAL) - 7.00 INNY ZAWODNIK - 5.00
ROOKIE OF THE YEAR: OKAFOR(CHA) - 1.35 GORDON(CHI) - 2.20 D,HOWARD(ORL) - 20.00 INNY ZAWODNIK - 99.00
COACH OF THE YEAR: MC MILAN(SEA) - 1.70 FRATELLO(MEM) - 2.80 SKILES(CHI) - 6.00 D ANTONI(PHO) - 12.00 INNY TRENER - 13.00
BEST SIXTH MAN: R.DAVIS(BOS) - 1.60 B.GORDON(CHI) - 2.30 INNY ZAWODNIK - 5.20
MIAMI 61 TAK/NIE - 1.60 / 2.00 WASHINGTON-CHICAGO KL - 1.50 / 2.20 DENVER P.OFF TAK/NIE - 1.17 / 4.30 MEMPHIS P.OFF TAK/NIE - 1.80 / 1.80 MINNESOTA P.OFF TAK/NIE - 2.20 / 1.50
|
Do góry
|
|
|
|
#320529 - 09/04/2005 16:27
|
enthusiast
|
Gedzo Iverson raczej nie moze liczyc na MVP. Dlaczego ? Ano dlatego, ze pod lupe beda raczej brani zawodnicy z druzyn z czolowki, czyli Shaq, Wade, Duncan, Allen, Nowitzki i pewnie ktoś z Phoenix. Nash raczej się nie załapie bo liga nie da MVP komuś, kto nie zdobywa przynajmniej 20 pkt/m, swoją drogą, Amare nie jest jeszcze na tyle dominującym graczem aby mu ten tytuł przyznać no i jest jeszcze Marion ale on pewnie nie będzie brany pod uwagę na Top Liście. Ogólnie myślę, że nikt z Suns się nie załapie na MVP, ponieważ zespół jest równiemiernie rozłożony, jeśli idzie o ciężar prowadzenia drużyny, tak, że jedni nie mogą ezgystować bez innych. Z pewnością Lebron też będzie dosyć wysoko notowany w głosowaniu ale nie sądzę, żeby otrzymał tytuł, a jeśli by się tak stało to grubo bym się ździwił. MVP sezonu zasadniczego nigdy nie dostał zawodnik, którego drużyna zajęłaby w fazie zasadniczej niżej niż 5-te miejsce. Wyjątki od reguły: 1975/76 - Jabbar, pomimo, że Lakers zajęli dopiero 9 lokatę w lidze 1978/79 - M. Malone, pomimo, że Rockets zajęli 6 miejsce w lidze 1981/82 - M. Malone, pomimo, że Rockets zajęli 7 miejsce w lidze 1987/88 - M.Jordan, pomimo, że Bulls zajęli 7 miejsce w lidze wyjątki te miały miejsce jak widać tylko 4 razy odkąd zaczęto rozdawać MVP w 1956 roku. Jednym słowem typy rysują się tak jak to napisałem na początku. No ale wyjątki jak widać się zdarzają, w końcu to jest sport  ps. Dzisiaj sie dowiedzialem, ze na jednym kuponie nie mozna puscic np. ze awansuje Memphis, a Minnesota nie  Troche to lipne bo mozna w takim razie zrobic tylko singielki. Wiec chcac zgarnbac wiecej kasy, trzeba wiecej wlozyc  Sam sie zastanawiam czy sie zdecydowac na Memphis  Czekam na kolejne opinie.
|
Do góry
|
|
|
|
#320530 - 09/04/2005 17:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Jeżeli chodzi o coacha,to w poniedziałek wybieram sie do budy na miescie:-)
1)coach Phoenix - jeżeli uzyskaja najlepszy bilans w lidze(na co sie zanosi) to na bank 2)inny trener - Carl,który odmienił Denver:-)
1 - kurs 12,00 2 - kurs 13,00
Nic dodać ,nic ująć.
|
Do góry
|
|
|
|
#320532 - 09/04/2005 17:10
|
Carpal Tunnel
|
Jeszc ze jeden zakład.
Jezeli przyjmiemy,ze liga będzioe chciała nagrodzić Gordona,to pewnie nie w 2 kategoriach. Zatem załóżmy,że zdobedzie on tytuł najlepszego zmiennika,a w tym układzie RotYear ma Okafor. Czy mozna zagrać kombo na te 2 zdarzenia?
|
Do góry
|
|
|
|
#320533 - 09/04/2005 17:21
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
A ja mam pytanie kiedy będzie wiadomo kto został trenerem roku? W czerwcu?
|
Do góry
|
|
|
|
#320534 - 09/04/2005 17:44
|
enthusiast
|
Amkwish chyba mozna puscic takiego kombosa, ale nie jestem pewien. Wydaje Ci sie, ze Gordon otrzyma raczej Sixth Mana niz ROTY ? Hmmm w sumie masz racje, ze Gordon jesli juz to zgarnie jedna nagrode, ale skad pewnosc, ze akurat dla najlepszego 6mana ? Odnosnie Coach of The Year to ja bym raczej typowal Skilesa. Chicago bylo posmiewiskiem calej ligi przed jego przyjsciem, a teraz graja najbardziej zespolowa koszykowke w calej lidze. Do tego wszyscy zawodnicy podkreslaja, iz najwieksza w tym zasluga samego trenera, ktory jest dla nich jak ojciec i niesamowicie go szanuja  Ale to tylko taka moja opinia na ten temat. Choc przyznam, ze po kursie 12.00 strasznie kusi typ na D'Antonio 
|
Do góry
|
|
|
|
#320535 - 09/04/2005 19:27
|
journeyman
|
Przemyślałem sprawę typów na ROY i Best 6th i mam zamiar wykonać taki manewr: Założenia 1/ B.Gordon dostanie albo ROY albo Best 6th 2/ Jeżeli ROY nie wygra Gordon to dostanie Okafor 3/ Jeżeli Best 6th nie wygra Gordon to dostanie R.Davies
Założenia bardzo prawdopodobne biorąc pod uwagę, że Gordon jest jednym z faworytów w obu kategoriach a Chicago, jako drużynę, warto "wyróżnić". Zagrałbym 1/ ROY Gordon + Best 6th Davies kurs netto 3,17 2/ ROY Okafor + Best 6th Gordon kurs netto 2,79 Wychodzi z tego quasi sure bet ok.48%
Ciekawy jestem sprawy z trenerem roku. Czy macie orientację, czy nagroda jest "statystycznie" związana z trenerem najlepszego teamu ? Bo z kursów wynika, że DAntonio ma marne szanse nie mówiąc już o chyba największym progresie ligi czyli Chicago (Skilles)
|
Do góry
|
|
|
|
#320536 - 09/04/2005 19:40
|
journeyman
|
I jeszcze jedno info: NIGDY nie zdarzyło się, żeby tytuł trenera roku trafił 2 razy z rzędu do tej samej drużyny a rok temu nagrodę odebrał Hubie Brown (Memphis). Może to wskazywać na to, że M.Fratello można wyłaczyć z rozważań.
|
Do góry
|
|
|
|
#320537 - 09/04/2005 20:49
|
Carpal Tunnel
|
Redhot,Twój pomysł na quasi surebeta wart uwagi:-)
Powrócę jeszcze do trenerów i odrobine zmodyfikuję
1)Skiles 50/100 po kursie 6,00 = 300 2)D'Antoni 25/100 po kursie 12,00 = 300 3)inny trener 25/100 po kursie 13,00 = 325
Rzecz jasna mozna uwzglednic też coacha Seattle(przy założeniu,że tytuł nie trafi po raz 2 z rzedu do Memphis mamy nie quasi,a najprawdziwszy surebet).
Mysle jednak,że bardziej niz klasa Seattle zostanie doceniony progres Chicago lub bilans Phoenix.
No,ludzie,trzeba odwiedzić budke w poniedzialek.
|
Do góry
|
|
|
|
#320539 - 09/04/2005 22:15
|
old hand
Meldunek: 02/11/2004
|
Witam Tez mi sie wydaje ze coach Seattle nie zasluzyl w tym roku na glowna nagrode. Memphis tez az tak nie zachwycili wiec zostaja Skiles, D'Antoni i .... moze ktos niespodziewany. Problem w tym ze wyniki beda dopiero 8. maja, a ja jestem niecierpliwy  Co do ROY, to mysle ze Okafor ma duze szanse na ten tytul, wiec postawie Gordona w konkursie lawkowiczow. Tutaj wyniki 4. maja i czekanie, czekanie....  No nic, trzeba sie przespac z problemem i rano ruszyc leniwy tylek  pozdrawiam Whip
|
Do góry
|
|
|
|
#320540 - 09/04/2005 23:02
|
stranger
|
Combosik: gordon/skiles/davis/miamiNIE/Chi/MemTAK MVP jak narazie nie ruszam.. ni bata nie wiadomo kto dostanie te nagrode.. moze Shaq, moze Iver.. Nash na 90% nie Iverson dostal MVP meczu gwiazd.. jemu najbardziej na boisku zalezalo aby dostac te nagrode.. i ja dostal. Allen nigdy jeszcze nie dostal MVP seoznou zasadniczego! W zdobywanych punktach na mecz zajmoje obecnie 1 miejsce w lidze (30.5pkt/mecz), asysty 5 (7.84), przechwyty 2 (2.43).. straty 1 (4.68)  Phi sa obecnie na 7 pozycji na wschodzie z szansa na 6 wczesniej typowalem na Shaq-a.. wydawal mi sie z poczatku pewniakiem.. bo wiadomo Shaq = dominacja. Zreszta widac to po jego przejsciu z LAL do MIA. Co sie stalo z LAL?  ..a Miami jest obecnie potega na wschodzie Nie bylem jeszcze w 'budce' wlasnie przez MVP.. ale chyba je sobie daruje.. ciezko je wytypowac wiec go nie typuje :] 
|
Do góry
|
|
|
|
#320541 - 09/04/2005 23:30
|
Carpal Tunnel
|
Gedzo,ja bym się tak bardzo nie spieszył,przynajmniej jeden dzień trzeba to jeszcze przemysleć.
Podstawowe sprawa. Niech Ktoś poda liste laureatow:-) na trenera roku z ostatnich np.8-10 lat. Czy jest tendencja,aby sprawiedliwie obdzielac nagroda East i West?
zastanawiam sie jeszcze,kto może byc tym innym? Starszy van Gundy? Kto wie,tym bardziej,że ma poparcie Wielkiego Pata,a ten gośc liczy się w lidze. Pamietajmy,że jest to nagroda stricte uznaniowa i nie ma tutaj czynników obiektywnych,a w grę moga wchodzić różne układy.
Mimo wszystko jednak uważam,że w dyskusji na argumenty to co osiagneło Seattle przegrywa z tym ,co zrobiono z Phoenix.
Tak wiec podtrzymywałbym swój podzial stawki na 3 części.
|
Do góry
|
|
|
|
#320542 - 09/04/2005 23:53
|
addict
Meldunek: 26/09/2003
|
Warto pomyslec o coachu Indiany, bo to co Pacers robia pomimo wszystkich przeciwnosci jakie ich spotkaly to w duzej mierze jego zasluga. George Karl z Denver nie brany od uwage tylko ze wzgledu na to ze zostal trenerem Nuggets w srodku sezonu.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|