#323653 - 14/04/2005 10:16
Mistrzostwa Świata 1 Dywizji
|
enthusiast
Meldunek: 31/07/2001
|
Odnosnie sugestii forumowiczów zakładam temat.
Grupa A ( Debreczyn) zespoły : Gospodarze Węgry, oraz:Polska, Norwegia, Japonia, Wielka Brytania, Chiny.
Według mnie faworytów jest trzech. Polska , Norwegia i Węgry. Węgrzy mają ponoć nowego trenera z Kanday i ciągle robią postępy. Wg mnie czarny koń turnieju ale liczę również na Polaków. Nieobliczlna jest Japonoia a Wielka Brytania ma to do siebie że wygra z lepszym a przegra z teroretycznie słabszym. Chiny do spadku.
Grupa B ( Eindhoven) zespoły: Gospodarze Holandia, oraz: Włochy, Francja, Litwa, Estonia, Rumunia.
W tej grupie faworytów jest dwóch. Francja oraz Włochy z naturalizowanymi kanadyjczykami. Estonia prawdopodobnie zajmie 3 miejsce, Litwa i Rumunia do spadku.
Oczywiscie proszę nie sugerować się moimi prognozami. Liczę że rozpoczniemy tutaj dyskusję na temat Waszych prognoz i typów. Pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#323655 - 14/04/2005 12:58
Re: Mistrzostwa Świata 1 Dywizji
|
enthusiast
|
Polska - Wielka Brytania typ -1 kurs 1.60 Betandwin Trudno cokolwiek powiedziec o rywalach - dla mnie nieobliczalni .. ale gram na Polaków. wynik 6:3
|
Do góry
|
|
|
|
#323660 - 15/04/2005 13:22
|
enthusiast
|
Quote:
Mniej pewny jest typ:
Węgry-Norwegia over 6,5 2.10 B&W
Ale tu bym zaryzykował.Mecz być może decydujący o I-szym miejscu w grupie i awansie. Węgrzy u siebie, pod dużą presją. Norwegowie na pewno nie popuszczą.Zakładam tu że w pierwszych meczach turniejów w ostatnich latach padało dużo overów i niech tak będzie i w tym roku. A Węgry mogą być "czarnym koniem" tego turnieju...
Dałbym wlasnie under ze względu na wyrównany pojedynek i zbliżoną klasę rywali. Zobaczymy jak bedzie:) typ 2:2 lub wegry wygrają 3:2
|
Do góry
|
|
|
|
#323661 - 15/04/2005 13:30
|
member
Meldunek: 17/04/2004
|
na razie bez analizy - analize dopisze jutro bo nie mam czasu : koncowa klasyfikacja grupa A 1. norwegia 2. japonia 3. wlk brytania 4. polska 5. wegry 6. chiny grupa B 1. wlochy 2 - 3 francja / holandia 4. litwa 5. estonia 6. rumunia 1 kolejka polska - anglia 1X norwegia - wegry 1 japonia - chiny 1 holnadia - rumunia 1 wlochy - estonia 1 francaj - litwa X2 - niespodzianka  :D
|
Do góry
|
|
|
|
#323662 - 15/04/2005 14:48
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/01/2003
|
Quote:
Dałbym wlasnie under ze względu na wyrównany pojedynek i zbliżoną klasę rywali. Zobaczymy jak bedzie:) typ 2:2 lub wegry wygrają 3:2
Oczywiście, że taki scenariusz jest bardzo możliwy. Ja pisałem że zagranie na over w tym meczu jest posunięciem trochę ryzykownym ale za 2.10 można spróbować. Oczywiście za małą stawkę lub do rozpisu. 2 lata temu Węgrzy "zawalili" u siebie ten turniej ale patrząc po wynikach to raczej kilka bramek w każdym meczu strzelali a wyniki ich pojedynków można było zaliczać do kategorii overovych. Tym się też sugeruję...Linia 6,5 do przekroczenia w tym meczu jak najbardziej..
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#323663 - 15/04/2005 14:51
|
Pooh-Bah
|
Quote:
na razie bez analizy - analize dopisze jutro bo nie mam czasu : koncowa klasyfikacja grupa A 1. norwegia 2. japonia 3. wlk brytania 4. polska 5. wegry 6. chiny
Quote:
Dlaczego przewidujesz gospodarzy aż na przedostatnim miejscu???
|
Do góry
|
|
|
|
#323664 - 15/04/2005 17:08
|
member
|
|
Do góry
|
|
|
|
#323665 - 15/04/2005 17:11
|
member
|
sklada sie na to kilka powodow : 1. sa po prostu slaba druzyna, przez lata tulali sie po grupie C i nie rozumiem czemu nagle sa faworytem, skoro my w spodku na naszych mistrzostwach mielismy aspiracje na awnas a zajelismy bodjaze 5 czy 6 miejsce 2. ich liga nawet nie uraga do naszej - a nasz liga wiadomo jaki poziom prezentuje 3. nie maja ani jednego zawodnika ze znanym nazwsikeim (choc to moze akurat malo znaczace) 4. liczy sie raczej obycie i ogranie z najlepszymi w takich 5turniejach a takie maja naepwno polacy japonczycy i norwegowie (wegrzy owsem w sparinghach, ale spar to spar) 5.wogole od roku dopiero u nas powszechnie wiadomo ze wegry graja w hokeja (smiech) hehe 
|
Do góry
|
|
|
|
#323666 - 15/04/2005 19:31
|
Pooh-Bah
|
Quote:
sklada sie na to kilka powodow : 1. sa po prostu slaba druzyna, przez lata tulali sie po grupie C i nie rozumiem czemu nagle sa faworytem, skoro my w spodku na naszych mistrzostwach mielismy aspiracje na awnas a zajelismy bodjaze 5 czy 6 miejsce 2. ich liga nawet nie uraga do naszej - a nasz liga wiadomo jaki poziom prezentuje 3. nie maja ani jednego zawodnika ze znanym nazwsikeim (choc to moze akurat malo znaczace) 4. liczy sie raczej obycie i ogranie z najlepszymi w takich 5turniejach a takie maja naepwno polacy japonczycy i norwegowie (wegrzy owsem w sparinghach, ale spar to spar) 5.wogole od roku dopiero u nas powszechnie wiadomo ze wegry graja w hokeja (smiech) hehe
Nie uważam aby byli słabą drużyną z tego powodu ,że długo tułali się po grupie C. Hokej na Węgrzech rozwija się chyba lepiej niż u nas i naprawdę Węgrzy mogą zdziałać u siebie dużo.Może i faworytem nie są ale "czarnym koniem" tych rozgrywek mogą się okazać. Polska w zeszłym roku zajęła 3 miejsce w Gdańsku. To tak gwoli ścisłości...
Nie wiem dlaczego sądzisz że ich liga nie urąga do naszej...Na co dzień nie obserwuje ligi węgierskiej, słoweńskiej, rumuńskiej itp. itd. i mimo wszystko bałbym się takiego stwierdzenia. No chyba ,że znawcą wegierskiej jesteś to przepraszam
Zresztą przekonamy się juz po pierwszych meczach co prezentują gospodarze na tym turnieju... 
|
Do góry
|
|
|
|
#323668 - 15/04/2005 23:36
|
member
|
skupmy sie jednak na naszej grupie bo w tamtej nie ulega watlipowsci wszelakiej iz wlochy pogonia wysztkim niezle kota. wegry - pisalem juz j.w norwegia - mocna liga, liczaca sie w europie; knutsen z nhl - najlepszy rozgrywajacy srodkowy napastnik tego turnieju (chyba ze nie zagra - nie mam info), solidna skadnynawska kolektywa + wieloletnie doswiadczenia w bojach o awans i utrzymanie polska - no chcialoby sie poogladac naszych grajcych przeciwko najlepszym - i bylaby na to ogromna sznsa gdyby nie brak jawy i czerkawskiego - ponad polowy wartosci calej druzyny, realnie to max 2 miejsce - raczej 3 lub 4- wiadomo pycha naszym siada po przegranych japonia - no najbardziej niedoceniuany team chyba, grali dobrych pare lat z najlepszymi i wcale nie dostawali mocno po lapach, brakuje jeszcze im taktyki i cwaniactwa ale chyba za pare lat beda jzu grywac na lodowiskach nhl najlepsi z nich (marketing) anglia - no to moze byc jak co roku zapowiadany czarny kon, treudno cos pisac - moga awansowac lub moga walczyc o utrzymanie z chinolami  chiny - podbie jka z japoncami ale w dluszej perspektywnie czasowej p.s nie posilkujcie sie statystykami, ja opiniuje te MS na podstawie obserwacji wieloletniej tych rozgrywek jak bylem maly sluchalem w radiou wsyzstkie relacje bawilem sie w statsy i symulacje takze siedze w tym od lat, i co jak co ale na razie moja wiedza hokejowa nie zawodzi (oprocz lig europejskich) hehe tu mozna przegrac sporo kaski  :) p.s.2 - a nie zdziwilbym sie jakby ten rok byl przelomem na miare wyrownywania sznas jak w pilce (GRECJA np), takze mysle ze tez szwajcaria, aautria i lub niemcy beda w cwiercfinale MS A, a nie zdziwilbym sie jkaby ktorys z tych zespolow (wskazanie na suisse) byl nawet w 4 
|
Do góry
|
|
|
|
#323670 - 16/04/2005 08:15
|
member
|
Hungary - Spain 7:2 (2:2, 1:0, 4:0) Hungary - Belgium 11:0 (4:0, 6:0, 1:0) ]kolejne wyniki z zeszlego roku z grudnia  wspaniala dyspozycja madziarow ktorzy pokjonali rewelacyjna hiszpanioe (hehe)  , ktos cos pisal ze wegrzy graja z dobrymi rywalami 
|
Do góry
|
|
|
|
#323671 - 16/04/2005 08:19
|
member
|
Norge - Danmark 5-2 (3-1, 1-0, 1-1) Norge - Danmark 3-3 (2-2, 1-0, 0-1) Frankrike - Norge 2-2 (1-2, 0-0, 1-0) przegrywali wprawdzie notorycznie z zabami ale za to jakie wyniki maja rep do lat 20 : Sveits - Norge 3-3 (1-1, 1-2, 1-0) frnakrike to francja sveits to chyba swajcaria - nei wiem ale moze szwecja  ??
|
Do góry
|
|
|
|
#323672 - 16/04/2005 13:57
|
enthusiast
|
Quote:
Hungary - Spain 7:2 (2:2, 1:0, 4:0) Hungary - Belgium 11:0 (4:0, 6:0, 1:0)
]kolejne wyniki z zeszlego roku z grudnia  wspaniala dyspozycja madziarow ktorzy pokjonali rewelacyjna hiszpanioe (hehe) , ktos cos pisal ze wegrzy graja z dobrymi rywalami
w lutym uczetniczyli w turnieju i grali z Niemcami 3:4 oraz ze Słowacją 2:4
|
Do góry
|
|
|
|
|
|