#323982 - 15/04/2005 14:16
MLB - Ranking 2005 - pytania i reklamacje
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/08/2001
|
W tym temacie zglaszamy reklamacje oraz zadajamy pytania dotyczace rankingu
Pozdrawiam Feher
|
Do góry
|
|
|
|
#323983 - 15/04/2005 16:17
Re: MLB - Ranking 2005 - pytania i reklamacje
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Tutaj jeszcze raz o zmianie startera.
Lukboj pisze "to oczywiste,jak stawiałes zaklad z zaznaczenie "X must be start" to buki anuluja i masz zwrot".
OK,tylko ja ,wiedząc o tym,moge u buka postawić JESZCZE JEDEN zakład na ten sam mecz,a typ może byc diametralnie inny od pierwotnego. Chcialbym więc,aby nasz ranking tez dawał taka mozliwość.
Przykladowo wczoraj,gdy Ktoś stawiał na NYY z Randy Johnsonem,a potem dowiedział sie,że rozpoczyna zamiast niego Franek Pospisil(rookie kupiony ze Sparty Praga):P,to pewnie pomyślałby o zmianie typy na...Boston.
Nie jestem specem od MLB,ale nawet ja orientuje sie,jak istotna jest osoba startera,więc zachowajmy te realia równiez w naszym rankingu,to moja propozycja.
Zmiana typu w nastepnym poscie może wygladac na przyklad tak:
============================= Zmiana pitchera w meczu BOS-NYY !NYY - Johnson->Pospisil)
Anuluje poprzedni typ i podaję zastepczy
BOS-NYY 1(-1,5) =============================
|
Do góry
|
|
|
|
#323984 - 15/04/2005 21:25
|
Carpal Tunnel
|
@amkwish - mamy dowolnosc bookow, kazdy ma swoje zasady a w rankingu musimy to ujednolicic dlatego przyjelismy zasade, ktora w Pinnaclu nazywa sie " Action - team against team, regardless of the starting pitchers." Wiem, sa jeszcze dwie inne opcje ale ranking nie musi obejmowac wszystkiego tak jak nie obejmuje wszystkich mozliwych rodzajow zakladow. Gdybysmy chcieli zachowac 100% realia musielibysmy dopuscic duble, triple i inne cuda. Jak Franek zastapi Johnsona jestem gotow przyjac wszystkie mozliwe zaklady  Pozdrawiam Feher
|
Do góry
|
|
|
|
#323985 - 15/04/2005 21:44
|
old hand
Meldunek: 20/03/2004
|
Nie bardzo rozumiem o co problem. Jezeli w realu rzeczywiście gram to co podaję w konkursie (a przynajmniej ja tak gram) to biorę na siebie ryzyko jacy pitcherzy zaczynają grę i to jest mój problem. Nie róbmy z naszej zabawy kolejnego wyścigu szczurów, bo za chwilę możemy dość do absurdów, że miotacz ma miotać np 6 zmian, a jak 5 to nieważny (oczywiście w przypadku mojej przegranej...). Proponuję trochę większego dystanu do konkursu.
|
Do góry
|
|
|
|
#323986 - 16/04/2005 09:08
|
Pooh-Bah
Meldunek: 09/08/2004
|
Gwoli wyjaśnienia postanowiłem, że potraktuję ten konkurs zabawowo i będę umieszczał typy ryzykowne (od dziś przeważnie under/over). Dlatego od razu piszę : nie grajcie moich typów konkursowych w konkursie raczej biorę udział po to, aby ktoś mógł grać moje typy odwrotnie i zarabiać na mnie kasę. Jestem przekonany, że grając progresją moje typy na odwrót szybko się wzbogacicie  . Nie oznacza to że ich nie gram ale stawki które stawiam są naprawdę symboliczne 1$ do 3$ czyli mniej niż 0,1 mojej jednostki. Natomiast w topikach dziennych będę podawał typy, które gram rzeczywiście i jeśli Ktoś z Was chce je grać to albo wygra ze mną albo ze mną "wtopi". (myślę, że raczej to pierwsze) Pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#323987 - 16/04/2005 09:31
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Nie bardzo rozumiem o co problem. Jezeli w realu rzeczywiście gram to co podaję w konkursie (a przynajmniej ja tak gram) to biorę na siebie ryzyko jacy pitcherzy zaczynają grę i to jest mój problem. Nie róbmy z naszej zabawy kolejnego wyścigu szczurów, bo za chwilę możemy dość do absurdów, że miotacz ma miotać np 6 zmian, a jak 5 to nieważny (oczywiście w przypadku mojej przegranej...). Proponuję trochę większego dystanu do konkursu.
Tak sie składa,ze typy ,które podaje gram w realu za powazne pieniadze,więc w opisanej wyzej sytuacji zmieniłbym typ.
Skoro jednak konkurs to tylko i wyłacznie zabawa to od dzis moge zacząc podawać typy na chybił-trafił,dotyczace nawet meczów ,w których nie ma pitcherów 
Tak wiec nie było pytania i najmocniej przepraszam za zawracanie głowy.
|
Do góry
|
|
|
|
#323988 - 16/04/2005 09:35
|
old hand
Meldunek: 02/11/2004
|
Quote:
Gwoli wyjaśnienia
postanowiłem, że potraktuję ten konkurs zabawowo i będę umieszczał typy ryzykowne (od dziś przeważnie under/over). Dlatego od razu piszę :
nie grajcie moich typów konkursowych
w konkursie raczej biorę udział po to, aby ktoś mógł grać moje typy odwrotnie i zarabiać na mnie kasę. Jestem przekonany, że grając progresją moje typy na odwrót szybko się wzbogacicie .
to sie chyba mija z celem konkursu. jakby tak wszyscy podchodzili to by bylo zbioirowe osmieszanie sie 
pozdrawiam
Whip
|
Do góry
|
|
|
|
#323989 - 16/04/2005 09:59
|
Pooh-Bah
Meldunek: 09/08/2004
|
Quote:
to sie chyba mija z celem konkursu. jakby tak wszyscy podchodzili to by bylo zbioirowe osmieszanie sie 
pozdrawiam
Whip
Ok,
w takim razie przestaję brać udział w konkursie i sorry za zamieszanie
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#323990 - 16/04/2005 10:13
|
old hand
Meldunek: 20/03/2004
|
Quote:
Quote:
Tak sie składa,ze typy ,które podaje gram w realu za powazne pieniadze,więc w opisanej wyzej sytuacji zmieniłbym typ.
Skoro jednak konkurs to tylko i wyłacznie zabawa to od dzis moge zacząc podawać typy na chybił-trafił,dotyczace nawet meczów ,w których nie ma pitcherów 
Tak wiec nie było pytania i najmocniej przepraszam za zawracanie głowy.
Chodziło mi o to kolego amkwish, że niektórzy z nas grają u buków, którzy nie mają opcji: zmieniony starter - zwrot stawki. I obstawiając wynik, biorą właśnie na siebie takie właśnie ryzyko. Jakbyś chciał zauważyć (a nie ironizował w wielkim zadufaniu) niektórzy biorący udział w naszym konkursie podają swoje typy już z samego rana. I to na tyle.
|
Do góry
|
|
|
|
#323991 - 16/04/2005 10:14
|
Carpal Tunnel
|
Frend,szczerze mówiąc to wolałbym zarabiac na Twoich trafnych typach niz grac Ciebie na odwrót:-)
Mysle,ze wystarczy jak podasz do rankingu jeden ze swoich typów granych w realu,a przeciz moze to bc i typ "systemowy".
Przemyśl jeszcze swoja decyzję i nie rezygnuj,ok?:-)
|
Do góry
|
|
|
|
#323992 - 16/04/2005 10:24
|
Carpal Tunnel
|
Witam,
@amkwish - tu raczej chodzi o sprawy kontrolno-formalno-porzadkowe. Przynajmniej chwilowo takiej opcji nie ma. @Whip - cel niech kazdy sobie sam wyznacza, jeden bedzie testowal jedno drugi co innego a wszystko po to aby sie ciagle doskonalic w wyborze tego najlepszego.
@frend30 - testuj sobie co chcesz kazdy typuje na wlasny rachunek. Uczestnictwo nie jest obowiazkowe ale po co tracic okazje do testow tak wiec nie rezygnuj. Jesli chodzi o o/u to te zaklady nie sa do konca losowe, znam bardziej losowe zaklady np: czy mecz zakonczy sie parzystym czy nieparzystym wynikiem i moge powiedziec, ze grajac wszystkie mecze na wynik nieparzysty po @1.65 mozna bylo zarobic +890 a na parzyste @2.15 stracic -3200. Ogolny bilans bez dnia wczorajszego 86-47 (nieparzyste/parzyste). Sparwadzilem 2004 i bilans jest okolo 1243-880 i strata w obu przypadkach.
Pozdrawiam Feher
|
Do góry
|
|
|
|
#323994 - 16/04/2005 11:10
|
old hand
Meldunek: 02/11/2004
|
Quote:
@Whip - cel niech kazdy sobie sam wyznacza, jeden bedzie testowal jedno drugi co innego a wszystko po to aby sie ciagle doskonalic w wyborze tego najlepszego.
przepraszam za zamieszanie. Feher ma racje . Powodzenia Frend30 
pozdrawiam
Whip
|
Do góry
|
|
|
|
#323996 - 20/04/2005 17:04
|