#3488618 - 01/11/2009 19:01
Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
[Re: cuuly]
|
enthusiast
Meldunek: 06/10/2007
|
Ale zapadła decyzja, że jeśli ograniczamy dostęp do hazardu w ogóle, to do wszystkich form najbardziej powszechnych: automatów, wideoloterii i gier w internecie. Byłoby nielogiczne powiedzieć - ograniczamy firmom płacącym podatki organizującym hazard na ulicy, ale w domu każdy może grać, jak chce, w gry, I z takim wytłumaczeniem idą do Brukseli i Trybunał jest ich.
|
Do góry
|
|
|
|
#3488636 - 01/11/2009 19:17
[Re: hanele]
|
member
Meldunek: 21/01/2006
|
ale moonchild musza wprowadzic calkowity zakaz hazardu w Polsce.zeby trybunal byl ich.a ograniczenie ,a calkowity zakaz to chyba dwie roznie kwestie?.bo jesli przed UE sie wytlumacza ,ze chca wprowadzic zakaz e hazardu w imie walki z hazardem w Polsce.a dalej ludzie beda mogli obstawiac wyniki w toto mixe albo grac w naziemnych kasynach.to chyba mija sie to wszystko z celem
|
Do góry
|
|
|
|
#3488730 - 01/11/2009 20:12
[Re: ݀$]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Dlaczego drwi z "prawa UE" Tu akurat piszesz o poprzednim rządzie, który przygotował ustawę niezgodną z prawem UE ale nie zdążył jej wprowadzić bo IV się rozsypała (dzięki Bogu). ![papa papa](/forum/images/graemlins/default/papa.gif) Natomiast teraz zobaczymy czy obecny rząd będzie drwił z prawa UE, czy spełni się jednak mój prywatny scenariusz, że to wszystko jest jedną wielką zagrywką by wywalić automaty, od początku wiedząc że internet nie zostanie ruszony (przynajmniej zakłady).
|
Do góry
|
|
|
|
#3488746 - 01/11/2009 20:17
[Re: Tetfol]
|
|
Ja nierozumiem dlaczego niepozwolić w polsce legalnie założyć internetowy hazard. Znieść kretyński podatek 10% od stawki, wprowadzić 2-5% podatek od zysku z zakładu i umożliwić naszym firmom bukmacherskim działalność w iternecie.Niech STS, Millenium, Fortuna czy Totolotk odbiorą troche tortu z internetowej bukmacherki zagranicznym przedsiębiorstwom bukmacherkim. Podejrzewam że spowodowało by to wzrost wpływów do budżetu i wszyscy byli by usatysfakcjonowani, że w końcu sprawa jest uregulowana. To by było zdecydowanie najlepsze rozwiązanie. ![piwo piwo](/forum/images/graemlins/default/whistle.gif) Od dawna pisałem, że jedyny sposób aby rodzimy fiskus zarobił na hazardzie to właśnie stworzenie warunków, aby tego typu firmy mogły stąd działać zamiast np. z Malty. Inaczej nie mają co liczyć na grosza podatku bo im się nie należy skoro firma nie ma tu swojej siedziby. Koniecznie trzeba zdjąć podatek od stawki zakładu i zastąpić go podatkiem od zysków z działalności bukmacherskiej tych firm (bezpośredni procent od zysku z zakładów, zanim zostanie pomniejszony o różnego rodzaju odliczenia, koszta, itd.). Czyli tzw. "gross profits tax". Tak jest właśnie w Anglii.
|
Do góry
|
|
|
|
#3488757 - 01/11/2009 20:22
[Re: Conrad]
|
member
|
powinni zostawic gry gdzie idzie realnie zarobic - poker i zaklady.A automaty to wprawdzie jest tragedia
|
Do góry
|
|
|
|
#3488766 - 01/11/2009 20:28
[Re: mercedes]
|
addict
Meldunek: 03/03/2006
|
Rostowski człowiek,który spędził całe zycie w Wielkiej Brytanii kompromituje się
|
Do góry
|
|
|
|
#3488788 - 01/11/2009 20:35
[Re: onda]
|
|
Mi się wydaje, że to jest celowe a oni dokładnie wiedzą o co biega, bo jak inaczej wytłumaczyć sprzeczne wystąpienia Schetyny (pewnie był poza instrukcjami i w ogóle miał się nie wypowiadać na ten temat) czy Palikota (on zawsze mówi swoje, i twierdził że nie będzie szlabanu dla internetowych zakładów). Dużym plusem będzie to, że zbanuje się automaty a zgodnie z prawem UE zostawi się zakłady internetowe (według mnie od początku zakładano, że użyje się to jako wymówkę - idealnie do tego służy zresztą). Jeśli tak będzie to będziemy się cieszyć, że wreszcie sprawa zakładów została poruszona i po pełnej analizie prawnej okazało się, że nasz kraj jest w pełni otwarty dla zakładów z innych firm unijnych. ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#3488803 - 01/11/2009 20:40
[Re: Conrad]
|
old hand
Meldunek: 23/01/2008
|
Piszę o obecnym. Piszę w czasie terażniejszym. Słuch mam dobry. Twoje scenariusze są tyle warte, co opowieści, że PiS też nic nie uchwalił i zostawił POjebom kukułcze jajo, które oni ochoczo przejęli. Przecież PiS nie miał żadnych szans na uchwalenie tego co złożył, bo PO była wtedy liberalna a LiD proeuropejski. Mogą, to równie dobrze tłumaczyć na poziomie Twoich bajek. Rząd jest od rządzenia a nie straszenia obywateli nieprzemyslanymi założeniami. Czym się różniła konferencja chemicznego DT od konferencji ZZ? "Już nikt nigdy w internecie obstawiał nie będzie"W przypadku ZZ, sąd stwierdził, ze to nieprawda ( ![laugh laugh](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) ) więc i tu pozostaje nadzieja. Boga z ludzkę głupotą nie mieszaj.
|
Do góry
|
|
|
|
#3488828 - 01/11/2009 20:55
[Re: ݀$]
|
|
Piszę o obecnym. Piszę w czasie terażniejszym. Słuch mam dobry. Ciężko mi Twój słuch ocenić, ale gorzej jest z rozumem. W tym temacie wychwalanie Jarusia, w tym drugim wielka miłość do Rydzyka i twierdzenie, że nie zdefraudował pieniędzy na ratowanie stoczni. ![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) Widocznie kochasz wspierać takich złodziei... Przecież PiS nie miał żadnych szans na uchwalenie tego co złożył, bo PO była wtedy liberalna a LiD proeuropejski. Trzech największych pajaców na scenie politycznej, Jaruś+Lepper+Giertych, mogli spokojnie przegłosować tę ustawę gdyby IV RP się nagle nie rozsypała. Nie musieli szukać głosów gdzie indziej. A projekt ustawy był, każdy mógł go nawet ściągnąć z oficjalnej strony rządowej. Oczywiście projekt niezgodny z prawem europejskim. Rząd jest od rządzenia a nie straszenia obywateli nieprzemyslanymi założeniami. Dokładnie tak. Dlatego Twojego idola od zagłuszania pielęgniarek czy masowego podsłuchiwania obywateli i wykorzystywania służb do inwigilacji i walki politycznej nie ma już u władzy. ![papa papa](/forum/images/graemlins/default/papa.gif) Poczekamy do oficjalnego projektu ustawy. Zobaczymy wtedy czy Tusk zachowa się jak ten kurduplo-pajac i będzie chciał tak samo jak on łamać prawo europejskie... P.S. Radzę Ci zmienić ton jeśli nie chcesz być potraktowany jak właśnie taka pielęgniarka w IV RP.
|
Do góry
|
|
|
|
#3488846 - 01/11/2009 21:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2001
|
ale moonchild musza wprowadzic calkowity zakaz hazardu w Polsce.zeby trybunal byl ich.a ograniczenie ,a calkowity zakaz to chyba dwie roznie kwestie?.bo jesli przed UE sie wytlumacza ,ze chca wprowadzic zakaz e hazardu w imie walki z hazardem w Polsce.a dalej ludzie beda mogli obstawiac wyniki w toto mixe albo grac w naziemnych kasynach.to chyba mija sie to wszystko z celem Dokładnie. UE może dac zielone światło na takiego bana na bukmacherów internetowych tylko pod jednym warunkiem, tym samym który zadecydował w przypadku sprawy Santa Casa vs. Bwin w Portugalii. Rząd musiałby pozamykac wszystkich naziemnych bukmacherów i stworzyć jedną monopolistyczną organizację typu non-profit, który by prowadziła zakłady. Myślicie, że to jest możliwe w naszym kraju? Nie ma szans ![papa papa](/forum/images/graemlins/default/papa.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#3488868 - 01/11/2009 21:26
[Re: DJ SOSNA]
|
member
|
ale moonchild musza wprowadzic calkowity zakaz hazardu w Polsce.zeby trybunal byl ich.a ograniczenie ,a calkowity zakaz to chyba dwie roznie kwestie?.bo jesli przed UE sie wytlumacza ,ze chca wprowadzic zakaz e hazardu w imie walki z hazardem w Polsce.a dalej ludzie beda mogli obstawiac wyniki w toto mixe albo grac w naziemnych kasynach.to chyba mija sie to wszystko z celem Dokładnie. UE może dac zielone światło na takiego bana na bukmacherów internetowych tylko pod jednym warunkiem, tym samym który zadecydował w przypadku sprawy Santa Casa vs. Bwin w Portugalii. Rząd musiałby pozamykac wszystkich naziemnych bukmacherów i stworzyć jedną monopolistyczną organizację typu non-profit, który by prowadziła zakłady. Myślicie, że to jest możliwe w naszym kraju? Nie ma szans a dlaczego nie ???? Ja chetnie z wygranych w Pokera oddalbym 10% na cele charetatywne.Ale pod warunkiem,ze moge grac dalej w swoja gre
|
Do góry
|
|
|
|
#3488873 - 01/11/2009 21:29
[Re: DJ SOSNA]
|
enthusiast
Meldunek: 06/10/2007
|
ale moonchild musza wprowadzic calkowity zakaz hazardu w Polsce.zeby trybunal byl ich.a ograniczenie ,a calkowity zakaz to chyba dwie roznie kwestie?.bo jesli przed UE sie wytlumacza ,ze chca wprowadzic zakaz e hazardu w imie walki z hazardem w Polsce.a dalej ludzie beda mogli obstawiac wyniki w toto mixe albo grac w naziemnych kasynach.to chyba mija sie to wszystko z celem Dokładnie. UE może dac zielone światło na takiego bana na bukmacherów internetowych tylko pod jednym warunkiem, tym samym który zadecydował w przypadku sprawy Santa Casa vs. Bwin w Portugalii. Rząd musiałby pozamykac wszystkich naziemnych bukmacherów i stworzyć jedną monopolistyczną organizację typu non-profit, który by prowadziła zakłady. Myślicie, że to jest możliwe w naszym kraju? Nie ma szans To jest nasze myślenie życzeniowe. Równie dobrze może uznać, że w imię walki z praniem brudnych pieniędzy i w imię planu stopniowego wygaszania hazardu można i w tym przypadku naruszyć prawo swobodnego przepływu usług. Co do Schetyny - myślę, że tak palnął bo przecież taki był dawny plan - legalizacja. Myślę, że zmiana orientacji nastąpiła w ciągu kilku dni tuż przed tą słynną konferencją. Pewnie go nikt nie zdążył poinformować a nowym planie. I jeszcze taka ciekawostka. Wczoraj z ciekawości wbiłem się na jakiś duński czat nt. bukmacherki. Pytałem jak u nich będzie z tym e-hazardem, bo chyba Boni się na Danie powoływał. Rozmówcy zarzekali się, że ich rząd postanowił otworzyć się na zagraniczne firmy i niczego nie planuje zakazywać. Nie potrafili jednak przesłać mi jakiegoś linka, w którym byłaby o tym mowa.
|
Do góry
|
|
|
|
#3488892 - 01/11/2009 21:38
[Re: Moonchild]
|
member
|
ok moonchild.
Ale ja jako obywatel Panstwa ,ktore jest czlonkiem UE .Mam prawo grac w zachodnich bukach.Zwlaszcza,gdy one dzialaja zgodnie z prawem.Poza tym pracuje legalnie i mam udokumentowane swoje zrodla dochodu.Wygrane z gry takze moge udowodnic i mam na to dokumentacje.To jakim prawem moze ktos mi zabronic gry "z powodu prania brudnych pieniedzy ?""
|
Do góry
|
|
|
|
#3488896 - 01/11/2009 21:42
|
member
|
chcialbym to naprawde widziec jak bedzie wygaszal hazard w Polsce.totolotek = nikle szanse,zaklady sportowe = nikle szanse,audiotele = nikle szanse ,kupony w chrupkach ?
|
Do góry
|
|
|
|
#3488900 - 01/11/2009 21:44
|
member
|
Nie wiem Conrad dlaczego tak uparles sie na tego pokera? moga faktycznie sie dogadac z Bwin,bax itd zeby blokowali graczy z Polski.Zostawiajac jedynie zaklady.Watpie jednak zeby zablokowali klientow na PK czy FT
|
Do góry
|
|
|
|
|
|