#3490866 - 03/11/2009 05:59
Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
[Re: onda]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/06/2003
|
hehe...zbanowali kapice...nie dość,że jest żałosny to jeszcze cenzura... Też to oglądam hahaha. Jakiś prowadzący patafian "Uwielbiam to powiedzenie - mieliśmy problemy techniczne"
|
Do góry
|
|
|
|
#3490891 - 03/11/2009 06:22
[Re: Emrod]
|
old hand
Meldunek: 28/10/2004
|
Włodzimierz Mękarski (ziomek Ryśka Sobiesiaka) w ostatnich dniach był gwiazdą mediów; wspominał o tym, że ma koncesję na 6 lat. Chodzi o Golden Play - wspólny biznes Mękarskiego i Sobiesiaka. Teraz 6-letnią koncesję dostaje Fortuna Games! Prezesem zarządu jest tam 29-latek, polecam kliknąć poniżej: www.ktokogo.pl/Jaros%B3aw_Zieli%F1ski#907281ff860b0fbfc90df3e9b3b24cb6 Dziwnym trafem patrząc na inne firmy w których działa kolega Jarek pojawiają się znane skądinąd nazwiska - Włodzimierz Mękarski, Magdalena Sobiesiak, Ryszard Sobiesiak... Szkoda mi kasy na płatny raport, ale wiele wskazuje na to, że kolega Jarek z Fortuna Games ma dosyć dużo wspólnego z Ryśkiem Sobiesiakiem Tak więc PO w glorii walczących z nadużyciami zablokuje wydawanie nowych koncesji. Publika będzie biła brawo za "bezkompromisową walkę ze złymi hazardzistami", a tymczasem Rysiek przez następne 5 lat będzie kosił gruby hajs, bo PO wytnie mu całą konkurencję A żeby zrobić lepsze wrażenie przypierdzielą też w buki naziemne i ograniczą e-hazard. Będą tacy twardzi, nieprzejednani i uczciwi, że aż się rzygać chce... Matko boska, w jakim ja kraju zyje. Czy tu nie moze być coś (z jedna rzecz) normalnego? Co któryś polityk nie dobierze się do koryta, to jak był "świety" przed wyborami, to potem już tylko "republika kolesiów"? Byle tylko dorwać się do koryta, wziać łapówy, ustawić rodzinę i kolesiów? Każdy, kto jest przy korycie musi jebać przekręty? To po ch...j w ogóle chodzić do wyborów? Np. PO w imie walki z okrupcją wyrzuca faceta, który odkrył korupcję w jej partii, itd. Jezu, dajcie mi jakiś symboliczny granat (piszę "symboliczny", bo zaraz wprowadzą ustawę o inwigilacji i zaskarżą mnie o zamach na ustrój, tym razem nie komunistyczny, ale liberalny) to pójdę na Wiejską i rozpier...lę to całe towarzystwo. Przy okazji zajdę na Miodową, tam rzucę ze dwa, dla przykładu, że można Dla inwigilujących moje konta bankowe, cenzurujących sieć: tylko źżartowałem, nie rozpierdolę Wam sejmu, musicie z czegoś żyć :), republiko kolesi
|
Do góry
|
|
|
|
#3490901 - 03/11/2009 06:35
|
old hand
|
Bombej22 - jak chcesz symboliczne granaty to proponuje na ul.Bitwy Warszawskiej ( nie Miodowej! ) To Jola Rutowicz teraz mieszka na ul. Bitwy Warszawskiej?
|
Do góry
|
|
|
|
#3490905 - 03/11/2009 06:41
[Re: Bombej22]
|
old hand
|
Bombej22 - jak chcesz symboliczne granaty to proponuje na ul.Bitwy Warszawskiej ( nie Miodowej! ) To Jola Rutowicz teraz mieszka na ul. Bitwy Warszawskiej? Muszę tak pisać, bo liberalni funkcjonariusze PO pukają do drzwi, wszystkiego się zaprę. Gdy podejdą pod mój dom, dom w którym miszkam - Polskę. Zabiorą mi kompa jak w Rosji, odetną internet jak w Chinach, zabronią moneybookers (jak w Wietnamie), w liberalnej trosce o mój portfel (żebym liberalnie nie wydawał pieniędzy gdzie i jak chcę), zabiorą mi też portfel (jak na Brzeskiej), żeby potwierdzić, że liberalny ustrój niczym nie różni się od komunistycznego, oprócz samych nazw/idei, których używali PRZED wyborami. Jak się jest PRZY korycie, to już niewżne idee, ważne koryto.
|
Do góry
|
|
|
|
#3490926 - 03/11/2009 07:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
zawsze umyty,pachnący -nigdy nie używam jakiś pedalskich zasłon-kotar ...
Zawsze twierdze, ze glosowanie to pedalstwo Wszystko jedno na kogo i tak na gowno glosujesz. Czym sie rozni w Polsce jedna partia od drugiej ? Nazwa i niczym wiecej. Na qrwy i zlodziei glosujesz, a Twoj glos wart jest tyle samo, co menela i szmaciary. Demokracja jest pedalska, a kazdy glosujacy to kretyn, majacy na tyle duze mniemanie o sobie, ze mysli, ze swoim glosikiem jest w stanie zmienic swiat. Dopiero trzeba zaliczyc klapsa w demokratyczne dupsko, by troche sie otrzasnac i zastanowic, gdzie jeden z drugim zyjesz. Przykra jest swiadomosc, ze wybrani przez milosnikow demokracji i czcicieli "obywatelskiego obowiazku" (LOL - zalosny to wszak obowiazek samemu sobie wybrac zlodzieja, ktory ci cos zapierdoli) "reprezentanci narodu" prztykna paluszkiem i stworza sobie prawo do wtargniecia w sfere prywatnosci, tak bardzo kazdemu myslacemu czlowiekowi droga. Zajebiste musi byc uczucie, ze pewnego dnia twoje poranne pierdy sa nagrywane, jestes filmowany jak trzepiesz kapucyna pod koldra. Od tego wszak mozna sie powstrzymac, co nie oznacza, ze skonczy sie inwigilacja. Przejrza ci wszystkie operacje na kontach, zrobia liste stron odwiedzanych w necie, przeczytaja wyslane maile, esemesy. Jestem taka sama golona malpa jak wy wszyscy, ale nigdy nie wybieralem golarza. Jak przychodzi strzyc mi futro to przynajmniej mam mala satysfakcje, ze nie dalem mu do tego upowaznienia. Conrad, nie wypierdalaj tego postu, tyle sie opisalem
|
Do góry
|
|
|
|
#3490936 - 03/11/2009 08:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Oprócz chamstwa - as usual - wydawało mi się ,że twoje pedalsko-bezczelne posty zawierają jakąś odrobinę inteligencji . Ten post byl adresowany do ogolu, a nie do ciebie. Napisalem wszak, ze jestem taka sama golona malpa jak wszyscy. Natomiast ty wziales go li tylko do siebie, co swiadczy tylko o tym ,ze jestem kretynem z przerostem ego Napisalem po twoim poscie, ze "glosowanie jest pedalskie" ,kpiac z twojego ograniczonego slownictwa, bowiem w kazdym swoim poscie uzywasz tego "przymiotnika". Tak na marginesie jezeli cos jest pedalskiego na tym forum, to twoje posty Amen
|
Do góry
|
|
|
|
#3490974 - 03/11/2009 15:18
[Re: IL RE]
|
enthusiast
Meldunek: 06/10/2007
|
Państwa UE mogą samodzielnie decydować czy zakazać hazardu, czy też nie, kierując się nadrzędnym interesem publicznym - powiedział PAP rzecznik wiceministra finansów Jacka Kapicy, Witold Lisicki. Dodał, że potwierdza to wyrok Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości w sprawie Portugali, który mówi, że państwa członkowskie mogą samodzielnie uregulować hazard, w tym wprowadzić zakaz e-hazardu.
Jak wyjaśnił, nadrzędny interes publiczny w tym wyroku traktowany jest jako: bezpieczeństwo, zdrowie konsumentów, zapobieganie oszustwom i zapobieganie zachęcaniu do trwonienia pieniędzy na gry i zakłady wzajemne oraz potrzebę zachowania porządku publicznego. "Dlatego nie obawiamy się uznania przepisów, które chcemy wprowadzić w życie, za niezgodne z prawem wspólnotowym" - zaznaczył.
W piątek "GW" podała, że resort finansów w 2007 r. przymierzał się do likwidacji internetowego hazardu, ale wówczas w tej sprawie negatywną opinię wydał Urząd Komitetu Integracji Europejskiej.
"Uzasadnieniem było naruszenie przepisów prawa europejskiego dot. usług w społeczeństwie informacyjnym - czyli m.in. świadczonych przez internet - oraz zasady swobodnego świadczenia usług" - poinformowała PAP w piątek rzeczniczka UKIE Monika Janus.
Dodała, że UKIE otrzymał też założenia do nowego projektu ustawy hazardowej "w ramach konsultacji międzyresortowych, podobnie jak inne ministerstwa". "Sekretarz KIE jest zobowiązany wydać opinię o zgodności projektu ustawy z prawem europejskim i nie ma formalnych możliwości ominięcia tego wymogu" - zaznaczyła. (PAP)
|
Do góry
|
|
|
|
#3490984 - 03/11/2009 15:55
[Re: Moonchild]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/07/2007
|
W Portugalii jest inna sytuacja. Santa Casa jest instytucją charytatywną.
Już po tym wyroku, 6 X KE negatywnie oceniła projekt Danii, która chce takich samych rozwiązań jak Polska.
Teraz rząd Danii do 9 XI ma odpowiedzieć KE. Może już odpowiedział ..? Ktoś wie ?
|
Do góry
|
|
|
|
#3490992 - 03/11/2009 16:01
[Re: Art300]
|
enthusiast
Meldunek: 06/10/2007
|
W Portugalii jest inna sytuacja. Santa Casa jest instytucją charytatywną.
Już po tym wyroku, 6 X KE negatywnie oceniła projekt Danii, która chce takich samych rozwiązań jak Polska.
Teraz rząd Danii do 9 XI ma odpowiedzieć KE. Może już odpowiedział ..? Ktoś wie ? Skąd informacja, że 6 razy??? Zresztą Komisja może sobie oceniać, decyduje Trybunał jak coś. Co do odpowiedzi Danii, pytałem się na bukmacherskim czacie duńskim to mi mówili, że rząd się wycofał z tego projektu i chce się otworzyć na międzynarodowe firmy. Ale żadnych szczegółów nie znam, ani nie mam nawet żadnego oficjalnego źródła, tak więc nie można tych informacji traktować poważnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#3490995 - 03/11/2009 16:06
[Re: Moonchild]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/07/2007