szkoda, ze Płomienia nie dał rady pozamiatac. dla mnie to obaj z siebie pajaców robią i nie trzymam strony. Tedzia plytka mi sie podoba od strony muzycznej ,nic wiecej i raczej zdania nie zmienie, bo podejrzewam ze Ryśka uliczne odpowiedzi tez beda miałkie. i co to jest pokolenie n2?! trzeba sie upaśc, pocic sie jak swinia i nosic pozerskie czapki z prostym daszkiem? bo nie do konca rozumiem kim on jest, ze niby swoje pokolenie ma. (nawet nie ma... )
chyba raczysz żartowac, co to ma byc diss Tede + Mrozu jedyne co jest dobre w tej płycie to bity. ale moze jeszcze Rysiek da dupy jak z tą zapowiedzią...
Rysiek od początku tej akcji daje dupy;Tobie proponuje przesłuchać to co nagrał książe a potem przesłuchać ten mixtape. To co teraz nagrał Tede zamiata nie tylko Rysiem ale i większością raperów w Polsce.
i co może mam uwierzyć,że Ceratą tede pojechał Ryśka lepiej niż on w "Wszystko na mój koszt"? Przecież ten komercyjny komuch mu du pięt nie dorósł, a Rysiu zjechał go jak młodą piczkę na wylotówce na Sczecin. Nie żartuj sobie
i co może mam uwierzyć,że Ceratą tede pojechał Ryśka lepiej niż on w "Wszystko na mój koszt"? Przecież ten komercyjny komuch mu du pięt nie dorósł, a Rysiu zjechał go jak młodą piczkę na wylotówce na Sczecin. Nie żartuj sobie
Tak, tak...szacunek ludzi ulicy . Wiecie co z nim zrobic!
chyba raczysz żartowac, co to ma byc diss Tede + Mrozu jedyne co jest dobre w tej płycie to bity. ale moze jeszcze Rysiek da dupy jak z tą zapowiedzią...
Rysiek od początku tej akcji daje dupy;Tobie proponuje przesłuchać to co nagrał książe a potem przesłuchać ten mixtape. To co teraz nagrał Tede zamiata nie tylko Rysiem ale i większością raperów w Polsce.
dokłądnie , wystarczy posłuchać ``wszystko na mój koszt`` a bit Lady Pank był poprostu prowokacją
Tak, tak...szacunek ludzi ulicy . Wiecie co z nim zrobic!
mysle, ze jako Warszawiak jestes tu pierwsza osoba z brakiem obiektywizmu
AGASSI
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
Originally Posted By: javapl
sam to wymyśliłeś ? czy to wina Tede,że Ryś ma żólte papiery i musi się wozić na siedzeniu pasażera i zżera go zazdrość ? no dobra nie smiejmy się z kalectwa
ps. Rysiu nie ogarnia 3 dissów w jednym czasie a co dopiero 10 naraz pewnie odpowie o ru.chaniu w dupe bo na nic innego tego przypała nie stać
BTW Tede to nie Żurom ani Onar
nie było jeszcze lepszego w dodatku bez wulgaryzmów
Rychu pokazał klasę - ''Po odbiciu palmy jestes nienormalny" .... hehehe. Na szczęście mnie nie zawiódł. Standardowo BEŁKOT!!!
Peja, zawirusowal sie A/H24N2...i nawet Gandzior speszyl sie po tym zachowaniu Rysia.
--------------------------------------
Prawda jest taka, ze Peja nie ma flow, więc musi ruchem nadrabiać. Udaje, że "płynie"- a tak naprawdę on się topi, po tym jak drugi raz spadł na niego 'Warszawski' Deszcz . A Beef'y to on sobie moze wygrywac z Żuromem i Beata z Albatrosu, a z Tedzikiem sie troszke kompromituje... Rysiu misiu
Rychu pokazał klasę - ''Po odbiciu palmy jestes nienormalny" .... hehehe. Na szczęście mnie nie zawiódł. Standardowo BEŁKOT!!!
Peja, zawirusowal sie A/H24N2...i nawet Gandzior speszyl sie po tym zachowaniu Rysia.
--------------------------------------
Prawda jest taka, ze Peja nie ma flow, więc musi ruchem nadrabiać. Udaje, że "płynie"- a tak naprawdę on się topi, po tym jak drugi raz spadł na niego 'Warszawski' Deszcz . A Beef'y to on sobie moze wygrywac z Żuromem i Beata z Albatrosu, a z Tedzikiem sie troszke kompromituje... Rysiu misiu
Czyli wg Ciebie Peja nagrał gorsze jakościowo dissy niż Tede? trochę obiektywizmu, bo wg mnie żaden z dissów Tedego nie jest na tyle dobry żeby porównać go z wcześniej wspomnianymi dissami Ryśka tj. `` Kontrargumenty`` &`` Wszystko na mój koszt``. Pozatym co to jest? Tede po 3 miesiącach nagrywa płyte z dissami i jest spoko? żaden szanowany artysta sceny Hip Hopowej czegoś takiego nie popiera. Tedzik chce się promować i w tym jest akurat zajebisty ! Peja odpowiada na zaczepki, i teraz pewnie jego samego to zdzwiło ->cała ta Płyta z dissami. Beef trwa i skoro Tede dał sobie trzy miesiące, warto poczekać na ruch Ryszarda A.... a odnosząc się do zachowania Peji na koncercie w Esculapie...jedno słowo - przęgiął pałe !
Rysiek pojechał Tedego i po "Wszystko na mój koszt" nie słyszałem żadnej odpowiedzi Tedusia, jak to mówicie króla beefów (kiedyś rzeczywiście wymiatał, ale teraz to za dużo TVN-u i się Mezo powoli staje i Po Robocie ). Zatkało kakao i się schował komuch w domu, wziął paru kumpli, razem 3 miesiące dumali i wreszcie coś wymyślili na Rycha
Btw, czemu wszyscy czepiają się,że Rychu to "wieśniak". Porównaj Go do innych przedstawicieli Hip Hopu, Rapu. Czy któryś z nich miał równie prze.. jebane jak On w dzieciństwie? Czy stracili oboje rodziców za gówniarza? Musiał sobie sam radzić i to w nim zostało, więc proszę Was nie gadajcie teraz,że klnie, czasami wstyd za Niego. Porównajcie proszę to co zrobił dla polskiego HH, rapu Rysiek, a co zrobił Tede
To wynika z tego, że jak ktoś straci rodziców to dostaje przyzwolenie na przeklinanie? Rozumiem, że nie miał łatwo ale to nie jest wina Jacka, tak samo jak Jacka nie można obarczać winą za to, że jego rodzice są dziani. Cóż takiego Peja zrobił dla polskiego HH? Jeśli chodzi o porównywanie do Meza no to jest to co najmniej nie na miejscu, poczekamy co teraz Peja wymyśli. A co do koleżków to "Patrz, obok mnie nikt nie stoi, sam Cię chce rozpierdolić, to czas honoru "
AGASSI
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
w jakim temacie Zielonej Góry ? zapowiedzi Peji o końcu Wielkiego Joł? tytułowaniu sie "księciem" ? czy potrójnego chu.j Ci w dupę bo to Rysia rajcuje ?
nic. Aż mi się odechciało pisać dalej na ten temat, pozdro
Czasem wydaje mi się, że rozmawiam z dziećmi, które albo nie mają argumentów, albo poczuli się urażeni jednym pytaniem. Dajmy na to, że nigdy nie słuchałem hip hopu i chciałbym po prostu uzyskać jakieś informacje na ten temat. Tede powiedział Rysiowi co zrobił, chciałbym żeby ktoś z Was, ludzi ogarniętych w tych tematach powiedział mi cóż takiego zrobił Peja (oczywiście prócz tego, że miał ciężkie dzieciństwo i że wystąpił w Blokersach) abym mógł porównać ich dokonania.
Ryszard Andrzejewski ps. artystyczny „Peja, znany również jako Sykuś, Dr. Pejdżer, Onomatopeja a ostatnio Charlie P i Rychu Peja SoLUfka rocznik 76 założyciel zespołu Slums Attack znany również, jako SLU Gang, współzałożyciel Ski Składu i Lutawhuiklik, poznański rapper, który od piętnastu lat nagrywa, wydaje płyty i gra koncerty, producent i współproducent utworów na kolejnych albumach Slums Attack, swoich sił próbował również jako DJ, grając imprezy w klubach. Na stałe współpracujący z DJ. Decksem. Artysta, który wypromował Poznań na hip hopowej mapie Polski, propaguje rozwój tej kultury, wspierając młodszych artystów, organizator imprez, zapalony aktywista często nazywany „ojcem chrzestnym wielkopolskiej sceny rap, w sposób znaczący odznaczył się w polskim świecie mediów, nagradzany wyróżnieniami przemysłu muzycznego, w Poznaniu postać kultowa na stałe funkcjonujący w świadomości ludzi. Laureat nagrody przemysłu muzycznego, Fryderyka za rok 2002 (platynowy krążek „Na legalu?). Laureat nagród magazynów muzycznych „Ślizg (Slizgery) i „Magazyn Hip Hop (Magazynki) w kategoriach przebój roku i wykonawca/zespół roku za rok 2003. W tym samym roku nominowany do MTV Europe Music Awards w kategorii „Najlepszy Polski Wykonawca, nagrodzony złotą i platynową płytą za album „Na legalu? i „Na legalu plus (ponad 90 tyś. sprzedanych egzemplarzy). Ponownie nagrodzony złotą płytą za album „Szacunek ludzi ulicy w październiku 2008. Jako jedyny z polaków zainteresował amerykańską prasę goszcząc na łamach New York Timesa i prestiżowego hiphopowego magazynu „The Source. Współpracował m.in z: Icemanem, Born Juices, Doniem, 52 Dębiec, Medi Top Glonem, Da Blaze, Sweet Noise, Kasią Klich, Magierą, Waco, O.S.T.R em, Hemp Gru, Ziperą, Pihem, Chadą, Włodim (Molesta Ewenement), Kaczorem (Killaz Group), Wojtasem (WYP 3), Trzecim Wymiarem, Brahem, Analogią, Sandrą, Gandziorem, PTP czy Te Wu. Bohater felietonów, prac magisterskich, naukowych, audycji (dokument radiowy), fimu dokumentalnego („Blokersi), animator poznańskiej sceny rap, znany z improwizowanych freestyle sesion, wiecznie w trasie (ponad 600 koncertów w kraju i za granicą) wydał ponad 10 krążków (pomijając rozszerzone reedycje i nielegalne wydawnictwa), współwłaściciel firmy odzieżowej Terrorym na stałe związany obecnie z wytwórnią Fonografika, przez jednych uznawany za najbardziej szczerego, bezkompromisowego i zaangażowanego rappera, przez innych uważany za skandalistę, specjalistę od tzw. „czarnego pru. W swoich tekstach porusza problemy życia codziennego w wielkim mieście, problemy społeczne, relacje międzyludzkie nierzadko angażując się w politykę, bezkompromisowo rozprawia się z nieprzychylną krytyką skierowaną przeciw hip hopowi, komentator zastałej polskiej rzeczywistości. Charyzmatyczny twórca dla wielu słuchaczy uznawany za legendarnego. Zaciekły wróg komercji, występuję najczęściej w roli antyidola, reprezentując najniższe warstwy społeczne, mówi o biedzie, patologiach i ciężkim życiu w biednych dzielnicach polskich miast. Znany z ciętego języka zarówno w wypowiedziach jak i swej twórczości.