Montpellier - Częstochowa typ 2 kurs 1.90
Bwin stawka:8j.
We francuskiej prasie ukazał się dość spory artykuł na temat dzisiejszego spotkania. Mistrzem francuskiego nie jestem ale z tego co udało mi się zrozumieć to drużyna Montpellier boryka się na przełomie roku 2009/10 z problemami kadrowymi, bodajże dwóch zawodników ma dzisiaj zagrać z niedoleczonymi kontuzjami. Dodatkowo ich gra w pucharach europejskich jest tak jakby trochę na siłę ponieważ finanse klubu nie mają się na tyle dobrze aby stać ich było na tak dalekie wyjazdy jak np ten do Rumunii w poprzedniej rundzie. Z tego co wyczytałem finansowany on był z innego źródła niż klubowa kasa. Trzecia sprawa to poziom ligi francuskiej i miejsce które zajmuje w niej obecnie drużyna Montpellier . W ostatniej kolejce porażka 0-3 z Rennes , z drużyną , która tak jak i Montpellier walczy o pierwszą ósemkę czyli zakwalifikowanie się do play off PRO A. Można wyczuć pewną asekurację przed dzisiejszym spotkaniem ze strony gospodarzy , tak jakby obawiali się o wynik .Mam nadzieję , że to wszystko nie okaże się wielką klapą i Częstochowa odniesie zwycięstwo na cop osobiście dosyć mocno liczę.
Darwin