Miazga, fakt. Jak mówił słynny Russell Coutts technologia zadecyduje w 95% o wyniku wyścigu, no to zadecydowała i to srogo, dodatkowo mogło by być jeszcze z 2-3 minuty więcej gdyby nie to faux pas na starcie w wykonaniu BMW Oracle które się już raczej nie powtórzy.
A kursy były chyba dobre (poniżej dowód), z tym że cóż...nikt nie wiedział jak działa to coś co ma w ramach głównego żagla BMW...teraz już wszyscy wiedzą że działa rewelacyjnie.
Na niedzielę:
10:00 Team Alinghi -
BMW Oracle Racing @1.42
Unibet Niestety w ub nie mam konta, ale typ jak najbardziej polecam. Może nie żeby zastawiać domy, samochody, narzeczone, mieszkania...ale nie za bardzo wiem, co tu ma się zmienić. BMW Oracle wygrało dziś różnicą 10 minut + niewykonaną karą przez Alinghi. Jak dodamy tego babola co zrobili na starcie plus karę, to jest to solidne 15-17 minut przewagi. Były obawy jak zadziała trimaran BMW na słabym wietrze i że wtedy Alinghi może uzyskać przewagę, ale to się kompletnie nie potwierdziło. To BMW ma super stabilną łódkę z wyjeb.... w kosmos żaglem, a Alinghi katamaran, nie dość że źle ustawiony (przyznał to sam Ernesto Bertarelli na konf. prasowej) to jeszcze z duzym trudem przychodziło im prowadzenie go na 1 pływaku, a w zasadzie to im się to nie udawało...