Machado oglądąłem rok temu z Quahabem jak przegrał sromotnie w Rabacie. Nie wiem ile od tego czasu się zmieniło ale serwis to miał strasznie lipny i był przełamany wtedy w drugim secie aż 6 razy tyle samo przełamał . Przegrał pierwszego i drugiego set i wyglądało to dramatycznie. Granollers ma przyzwoity serwis więc myślę , że dzisiaj mnie nie zawiedzie.
Odnośnie oglądania meczów tenisa.
Paradoksalnie, ale moim zdaniem oglądanie ich, często wypacza obiektywny obraz zawodnika.
Albo musimy oglądać wszystko - co jest niemożliwością - albo lepiej zdać się tylko na statystyki i odpowiednią interpretacje ruchów kursowych, a dlaczego?
Ponieważ oglądając mecz jakiegoś tenisisty wyrabiamy sobie w podświadomości fałszywy obraz jego formy sportowej, a dotyczy ona tego konkretnego meczu. W następnym spotkaniu albo turnieju są już zupełnie inne warunki i przeciwnik, który gra inaczej, ale w naszym umyśle mamy podświadomie zakodowany jego pozytywny obraz, jeszcze z tamtego który oglądaliśmy i grał on tam dobrze lub źle.
I ten ukształtowany (często fałszywy) obraz przekłada się na obstawianie następnych pojedynków tych tenisistów.
Ale to jest tylko moje zdanie.