#3779476 - 30/03/2010 17:06
Re: Snooker 2009/2010
[Re: Piostar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/04/2006
|
I zapomniałeś dodać, że stoły albo raczej podłoga na której stoją daje wiele do życzenia stąd jak to wczoraj ujęli komentatorzy nie sprzyja to osiąganiu wysokim breakom. Sam się zastanawiam nad 2-oma pozycjami tj.: - Ryan Day v Robert Milkins - Mark Allen v Graeme Dott Jedyne co mnie hamuje w zagraniu to małe obiekcje. W pierwszej parze to fakt, że Milkins zagrał całkiem przyzwoicie wczoraj wygrywając 5-2 z Lu Chenwei. Chenwei nic nie znaczy ale sama gra Milkinsa... dość dobra. Day to 6-stka rankingowa. Druga para to 11 vs 28 zawodnik rankingu. Allen to zdecydowanie na chwilę obecną lepsza marka. Jednak z tego co pamiętam Dott wygrywał coś w 2007 w Chinach. Ako z tych dwóch betów @2.13. Może znajdzie się ktoś kto mnie przekona za albo przeciw graniu tych pozycji. Jeszcze mamy chwilkę czasu zanim rozpoczną się oba pojedynki zatem można podyskutować  .
|
Do góry
|
|
|
|
#3782668 - 01/04/2010 16:10
[Re: Piostar]
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3782706 - 01/04/2010 17:31
[Re: Rivaldinho]
|
Carpal Tunnel
|
Dziś kolejne ciekawe mecze. Pozwolę sobie wkleić kursy z Unibetu żeby lepiej się dyskutowało  . Przyznam, że jeszcze nie wiem co zagram ale wstępnie zapatruję się następująco: Day, R - Hendry, S 1,65 2,15Pomimo niedowierzania Pio  w talent Day'a to skłaniam się właśnie ku niemu. Co prawda nie widziałem meczu Hendrego z 1 rundy gdzie wygrał 5-2 ale obaj panowie spotkali się na Welsh Open w tym roku i wygrał Day. Poza tym Day do czołówki światowej dołączył stosunkowo niedawno i na pewno jeśli komuś będzie zależało mniej na wygranej to będzie tym kimś Henry. Bo nie ukrywajmy, że nagrody w Chinach za win nie porażają. Także dla mnie faworytem pozostaje Day. Ding Junhui - Selby, M 1,86 1,86Nie wiem co się porobiło z Dingiem. Kompletny brak formy. To co było jego mocną stroną teraz zawodzi. Bicie bil na długim dystansie nie było nigdy jego mocną stroną ale tutaj w Chinach ciężko o takowe bo jak już mówiłem stoły pozostawiają wiele do życzenia. A skoro ciężko o takowe wicia to wydawało by się, że Ding jest tutaj jednym z większych faworytów. Nic z tego. Chłop się zagubił ostatnimi czasy. Nie jest to już ta maszyna co kilka miesięcy temu. Potrafi elegancko rozbić sobie czerwone by w trakcie wbijania źle spozycjonować i wdupić partię mimo, że nic tego wcześniej nie zapowiadało. Także obecna gra Dinga to gra z samym sobą i prostymi błędami które popełnia. Na pewno jest w zasięgu Selbego w obecnej dyspozycji. Także skłaniam się ku Selbemu. Ebdon, P - Robertson, Neil 2,35 1,55Tutaj nie będę chyba za bardzo kombinował i po prostu zagram Australijczyka. Bardzo wielki talent który wciąż czeka na jakiś większy sukces. Bukmacherzy chyba sugerowali się tylko faktem, że Ebdon wygrał tutaj w ub. roku bo na pewno nie mogli się sugerować pierwszym meczem z Trumpem. Williams, Mark - Higgins, J 2,25 1,60Kurs na Higginsa przyzwoity. Choć trzeba przyznać, że Williams jakiś tam poziom ostatnio prezentuje to Higgins nie zwykł przegrywać z takimi zawodnikami  .
|
Do góry
|
|
|
|
#3784274 - 02/04/2010 16:48
[Re: GaloGalo]
|
Carpal Tunnel
|
Patrząc na wczorajsze moje przemyślenia to nie miałem jak ominąć miny bo wszystkie 4 założenia się nie sprawdziły  . Zagrałem tego Robertsona i nie ma się co oszukiwać 1-5 z Edonem to konkretne baty. Na pocieszenie dla niego samego pozostaje fakt, że w jedynym wygranym frame'a wbił maxa czyli 147. Pewnie będzie to jedyny max na tym turku... . Ale nieważne, to Ebdon gra dalej... . Dziś 2 meczyki. Carter i M. Williams w roli faworytów. Jeśli tutaj ma być gdzieś niespodzianka to na pewno prędzej w meczu Williamsa. Fu nie miał na razie mocnych rywali na drodze stąd ciężko cokolwiek mi o nim napisać pozytywnego. Ciężki mecz do typowania wg mnie. Co do drugiej pozycji to Carter chyba jako jedyny z całej czołówki wydaje być się w jakiejś tam formie. Jednak kurs jaki na niego zaoferowali wydaje się być śmieszny. Można dołożyć do taśmy ale grać grubo jako singla lub dubla odradzam.
|
Do góry
|
|
|
|
#3785229 - 03/04/2010 03:18
[Re: GaloGalo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2006
|
Oglądałem dzisiaj wszystkie mecze ćwierćfinałowe i patrząc na kursy wystawione na mecze półfinałowe dochodze do wniosku, że buki nie doceniają zarówno Dinga jak i, a może w szczególności, Williamsa. Williams zagrał dzisiaj naprawde dobre zawody, miał pewną rękę i trafiał ważne uderzenia z dużym procentem skuteczności. Fu nie miał nic do powiedzenia i szybko skonczylo sie na 5:1. Carter co prawda wygrał równie okazale, ale zaprezentował się gorzej od Walijczyka i jutro nie będzie już tak łatwo, a większość błędów, których Ali miał dzisiaj wiele, jutro Mark wykorzysta bez zastanowienia. 1.66 na Williamsa biorę w ciemno... Do tego dokładam singielka na jego zwycięstwo w całym turnieju po kursie 3
Dingowi zależy na zwycięstwie na własnych śmieciach i to widać gołym okiem. Całkiem dobrego weterana Ebdona rozniósł dzisiaj 5:2 (mogło się skończyć na 5:0, ale Ebdon "uciułał" w końcówce 2 partie). Pewna ręka i "chińska" precyzja w wykonaniu Dinga, IMO, pozwoli mu jutro pokonać Allena, który dzisiaj miał kupę szczęścia. Ze stanu 2:4 doprowadził do 5:4, doprowadzając Hendry'ego do szewskiej pasji (kto oglądał pewnie pamięta ten nonszalancki strzał rozpaczy Stephena w ostatniej partii). Do momentu 4:2 to Allen grał nonszalancko, nie przykładając się zbytnio do uderzeń, co wprawiała w zdziwienie nawet komentatorów Eurosportu. Potem wszystko się zmieniło i, przy pomocy Hendry'ego, udało mu się wygrać. Na Dinga to jednak nie starczy IMO, a 1.57 brzmi przyzwoicie.
Reasumując: Williams @1.66 Ding @1.57 Williams to win China Open @3
|
Do góry
|
|
|
|
#3788686 - 05/04/2010 06:50
[Re: Master Flamaster]
|
tkliwy nihilista
Meldunek: 18/06/2006
|
Williams to win China Open @3
graty  Williams wygrał zasłużenie  , gratulację również dla Dinga, obaj będą groźni podczas zbliżających się mistrzostw.
|
Do góry
|
|
|
|
#3840028 - 02/05/2010 17:01
[Re: Danielsan]
|
Meldunek: 14/05/2001
|