#387368 - 17/08/2005 15:26
Re: ATP - Cincinnati - Środa 17.08
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Marcel napisał: Quote:
chyba nie jest normalne ze koles ktory mial 5 dni przerwy ma problemy ze skurczami i wyglada po 2 godzinach gry jakby nie mogl chodzic o wlasnych silach i co dzis juz bedzie zdrowiutki jak ryba zapewne
ah jeszcze jedno , rok temu Fed przyjechal po wygraniu w Kanadzie i przegral z Hrbatym a Hrbaty na drugi dzien przegral z Bjorkmanem - taka mała aluzja
|
Do góry
|
|
|
|
#387369 - 17/08/2005 15:26
|
aka Schranzer
|
g00niek napisał: Quote:
Kilka komentarzy, pierwsze mecze juz za godzinke..
Mamy XXI wiek.. Tak zaczynam swoj opis co do meczu Berdych-Juzny... Odnowa jest teraz na takim poziomie ze Berdycha by w 4h zregenerowali, no nie moze przsadzam Ale Panowie (Pan dzis chyba nie bylo) bez przesady z tym zmeczeniem.. Po pierwsze Berdych jest zawodowcem, po drugie gral do konca i wygral (!) z gladiatorem Nadalem ktory po korcie moglby biegac 24h/dobe.. Pewnosc siebie Tomasa musiala osiagnac apogeum.. Wiem jak ja bym sie czul Niestety widzialem tylko krociutkie fragmenty meczu, ale Tomas zrobil piorunujace wrazenie.. Ogromna sila i celnosc... Jesli zaprezentuje sie dzis chocby w 60% tak jak wczoraj... mamy 2 sety.. i nawet moze korzystac 8 razy z pomocy trainera...
Monfils-Beck.. Pinnacle wystawil Karola z rana jako underdoga i bardzo mi sie to spodobalo.. Lubie solidnego Becka, turniej w Montrealu mial dobry, choc niestety nie dane mi bylo zobaczyc go wa kcji, mecz z Mathieu nie wyszedl ale PHM jest mocny... Gael ma ogromny potencja, nie bede z tym polemizowal, ale nie jest jeszcze przygotowany na gre na rownym wysokim poziomi, bedzie mial wzloty i upadki... Dzisiaj przewiduje to drugie.. Kurs w Pinnacle w chwili obecnej minimalnie poszedl w dol ale to tylko 0,01...
Oli Rochus-F. Santoro.. jestem optymista jak wiele osob co do Oliego.. Obaj gracze sa podobni.. Zawsze jak chcialem porownac Santoro do kogos to na mysl przychodzili mi bracia Rochus i odwrotnie Santoro powinien juz w meczu z Ljubicicem poplynac ale CHorwat ma pary tylko na jednego seta (dygresja: grac 1st set winner Luba ), dzisiaj z Olim nie powinien miec szans chociaz spodziewalem sie rowniejszych kursow... 1,5-1,6 troszke malo wartosciowy
Jesli szukamy niespodzianek to podoba mi sie Andrew Murray i PHM... Dziwie sie ze bukmacherzy stawiaja w roli faworyta Davydenke.. ale coz, ich strata
Na pewno nie rusze pojedynku poludniowoamerykanskiego Gonzalez-Nalbandian i mlodziakow Gasquet-Ancic...
Z faworytow podoba mi sie jeszcze Ginepri ktorego wczoraj ogladalem w pojedynku z Puerta.. Gral pewnie i wygral spokojnie... Co zauwazylem to swietna gra katowa Amerykanina.. Gral niesamowite pilki wrecz wydawalo sie to niemozliwe
I na koniec optymistycznie postawie symboliczna stawke na tenisiste ktorego bardzo lubie czyli Jose "Chucho" Acasuso.. juz wczoraj sprawil niespodzianke, moze czas na kolejna
Pozdrawiam Dominik
Edited by schranzer (17/08/2005 15:32)
|
Do góry
|
|
|
|
#387370 - 17/08/2005 15:27
|
aka Schranzer
|
dobra postanowiłem coś napisac bo mnie sie wydaje , że miły dzionek może byc
moje głowne typy na dzis to:
Gasquet - Ancic 7/10 H2H 1-0 na trawce (ulubionej nawierzchni Ancica) . Gasquet - gdy go pierwszy raz zobaczyłem , wiedziałem , że bedzie wielki a to było 3 lata temu w międzyczasie miał dużo kłopotów zdrowotnych ale ten sezon jest jak marzenie. Każdy kto widział Ancica wie jaki to jest niesolidny zawodnik . Do tego psychiki nie można zaliczyc do jego plusów . W grze z głębi kortu nie widze większych szans dla chorwackiego rzemieślnika , a jak zacznie chodzić do siatki to tez nie będzie dla niego za dobrze bo akurat Gasquet uwielbia takich rywali , gładkie wygrane z Dentem czy Mirnym to potwierdzają . Wygląda miło i kursy też dosc ładne Lubie nasyłac Rysia na wyrobników
Hrbaty - Soderling 7/10 H2H 2-0 , w finale Marsyli i w AO . tydzien temu Soderling kreczował z powodu kontuzji , kostki - z tego co wyczytałem jedyne co mógł robic w 3 secie meczu z Rochusem to serwować . Hmm czyzby nagłe ozdrowienie ? z Mirnyim sprawa była o tyle ułatwione ,że za duzo nie trzeba było biegac (wiadomo Max atakuje nonstop) . Dziś juz jednak zupełnie inny rywal , z którym trzeba będzie przebic czasami po kilkanascie piłek w wymianie i pobiegac solidnie z lewej do prawej . Hrbaty mnie zaskakuje świetymi wynikami . I z Robinem , który w tym roku potrafił wygrać tylko jeden jedyny raz więcej niz jeden mecz w turnieju!!!! nie powinien mieć problemów .
Nalbandian - Gonzalez 8/10 H2H 7-1 widziałem 3 pojedynki między tymi zawodnikami . Gonzo , który gra często bez głowy , wali z forhendu na siłe wg. mnie nie ma większych szans z takim zawodnikiem jakim jest Nalbandian . Świetny return , czytanie gry , gra siłą zawodnika . Wszystkie asy w rękawie ma własnie David . To on powinien prowadzic dzis gre i spokojnie punktować byczka . Do tego wyczytałem , że Gonzo ma lekkie kłopoty z ramieniem i nie serwuje na 100% ( Djokovicowi zabrakło doswiadczenia aby to wykorzystać). Tutaj nie widze innego rozstrzygniecia niz wygrana Nalbandiana.
no i teraz reszta meczyków Monfils - Beck 4/10 już wczesniej napisałem o tym meczu , Beck świetnie sie prezentuje ostatnimi czasy
Henman - Chela 6/10 Henmanowi nie ufam już za bardzo ale chyba pora troszke powygrywać a Chela akurat należy do jednego z jego ulubionych rywali
Davydenko - Mathieu 5/10 hmm coś mi się zdaje ze jeśli Mathieu ma jakieś koszmary - to w roli głównej występuje własnie Davydenko Mathieu pograł dośc dużo tydzien temu , siłą rozpędu ograł Haasa (rehabilitanta) . Dziś już tak różowo nie będzie . Denko lubie grać z Francuzami i zazwyczaj ich ogrywa.
Ginepri - Ferrer 6/10 Ginepri wczoraj grał świetny tenis . Ferrera bardzo lubie bo waleczna to bestia ale jeśli Ginepri zagra na takim poziomie jak wczoraj z Puertą to nie powinien mieć dzis większych problemów .
Berdych - Youzhny 4/10 tu już mi sie nie chce pisac - biore pod uwagę zmeczenie Berdycha i tyle
PS.Nonda , ja nigdzie nie namawiałem do wielkego grania na Youzhnego czy cos w tym stylu , tylko ostrzegałem aby nie grać za wiekszą kase Berdycha albo wogole go nie grać . Ba nawet miałem zamiar grac na Berdycha(bo czułem , że ogra Nadala ) ale skoro miał wczoraj takie problemy to jak widze 2.35 na Youzhnego to grzech nie zagrać
PS2. Proponuje załozyc osobny temat w Korcie Tenisowym pt " wymiana poglądów " . A tutaj podawać tylko i wyłaćznie typy z analizami
|
Do góry
|
|
|
|
#387371 - 17/08/2005 15:28
|
aka Schranzer
|
Quote:
Ale Panowie (Pan dzis chyba nie bylo) bez przesady z tym zmeczeniem.. Po pierwsze Berdych jest zawodowcem, po drugie gral do konca i wygral (!) z gladiatorem Nadalem ktory po korcie moglby biegac 24h/dobe..
ale nikt tu nie jest robotem , nawet Nadal był wczoraj masowany kilka razy . A , że w tv pokazali najlepsze wymiany to nie dziwne Ja wierze ludziom , którzy oglądali mecz i skoro pisali że Berdych juz pod koniec 1 seta nie wyglądał najlepiej to tak było . Ale przeciez nie mógł sie poddac bo obiecywał , że jak spotka Nadala na hardzie to go ogra a Nadal mu znacznie ułatwił wczoraj sprawe Dzis inny rywal , jakis boczny korcik - całkiem inny mecz . Juz mecz z Davydenką gdzie Berdych po 1 secie zacietym ugrał w dwoch kolejnych tylko 4 gemy pokazuje , że ma ostatnio problemy z kondycja zapewne
|
Do góry
|
|
|
|
#387372 - 17/08/2005 15:30
|
aka Schranzer
|
g00niek napisał: Quote:
Marcel i tak wiesz co zweryfikuje nasze sady i opinie Typ na Berdycha bazuje na mojej wiedzy co psychika moze zrobic z fizyczna strona czlowieka...
Powodzenia Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
|
|