#396015 - 04/09/2005 18:59
Re: ATP - US OPEN Flushing Meadows - Poniedziałek 05.09
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Edited by Schranzer (05/09/2005 01:20)
|
Do góry
|
|
|
|
#396016 - 04/09/2005 20:25
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/04/2004
|
vs (13) Richard Gasquet (France) vs Robby Ginepri (USA) Faworyzowany przez Bukmacherów Robby jak dla mnie to nie lada pomyłka, ale z drugiej strony to dobrze  a dlatego, że chce postawić na Richarda... Otóż ostatnio byłem świadkiem spotkania Ginepriego z Haasem i jestem pod wielkim wrażeniem Beznadziejnej gry Rabbiego. Szmacił piłeczki, które powinien jako gracz Światowej już klasy wykorzystywać na swoją korzyść i brnąć do szybkiego zakończenia meczu w 3 setach, ale oczywiście było inaczej, Robby jak to Robby  Wyglądał tak jak by był noobem w tej grze, nie patrząc gdzie przeciwnik kierował piłki na ślepo, często wybijając poza kort, a czasem prosto w zawodnika, z którym rywalizował (Mowa tu o grze przy siatce... o piłkach tzw. kończących). Nie potrafi także podczas wymiany musnąć tak piłeczki z Backhandu lub "Forhendu1" albo w inny sposób, tak żeby wygrać punkt. Przebijał na drugą stronę i czekał, aż Haas, który jeszcze jest daleko od optymalnej swojej formy, minimalnie nie trafi w kort, lub jego piłka spotka się z siatką sam na sam. Robby jest za bardzo pewny siebie, kiedy Haas puszczał loba nad Amerykaninem to on jak by z góry wiedział, że nie trafi w kort i się zawsze grubo mylił, robił jakieś głupawe minki, poruszając wargami i szczerząc zęby. Tak mnie wczoraj swoją grą obrzydził, że nie mam więcej słów na tego Imbecyla. Widziałem parę razy Gasqueta jak gra, jak się porusza i dla mnie to on w pojedynku z Amerykańskim Bażantem jest Faworytem tego spotkania. Mam prośbę, do tych co oglądali spotkanie Gasquet'a z Ljubicic'em, żeby coś napisali jak się sprawował Richard w tym meczu...
|
Do góry
|
|
|
|
#396018 - 05/09/2005 07:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/12/2004
|
Ryśiek niczym specjalnym nie zaimponował w tym turnieju  Jak Martin mu mógł urwac seta to Ginepri wygrać powinien z nim gładko  Do tej pory szczęscie sprzyjało Ryśkowi trafiał na słabszych zawodników ale wczoraj pokonał Ivana. Czy ktoś oglądał wczorajszy mecz Ryśka ?? Czy Ivan miał jakąs kontuzje ???
|
Do góry
|
|
|
|
#396023 - 05/09/2005 09:58
|
stranger
Meldunek: 11/04/2005
|
Witam A co sadzicie o meczu Coria-Massu zastanawiam sie nad postawieniem na Corie ale nie znam za bardzo Massu nigdy nie widzialem go w grze moze ktos napisze cos o tym meczu chce jeszcze postawic na Blake ale to jest chyba oczywiste pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#396024 - 05/09/2005 09:59
|
Nick Kyrgios, Jerzyk i Del Potro
Meldunek: 08/08/2004
|
Witam wszystkich typerów tenisa. Uwaga Poniższe typy są niezgodne z typowym rozumowaniem i analizą szerokiej większosci typerów. Z powodu ich antylogicznego charakteru, mogą się one stać przyczyną Twojego zdenerwowania a nawet załamania na tle nerwowym lub psychicznym, czego rezultatem mogą być odruchy wymiotne (tzw. puke'i). Jeśli interesuje Cię tylko solidna, rzeczowa a przede wszystkim logiczna analiza zejdź szybko o post niżej. Analizy zawarte w tym poście czytasz na własną odpowiedzialność. W przypadku wtopy nie masz prawa do adwokata z urzędu a swojego możesz se schować w d... Masz natomiast prawo do jednego telefonu w celu skontaktowania sie z psychiatrą. Bilans przed wczorajszym dniem: -13,89 Wczorajsze typki:  [ Hrbaty Dominik @2,16 7/10 (+8,12) Sanguinetti David @3,00 3/10 (+6) Gonzalez Fernando @2,20 6/10 (-6)  Djokovic Novak @2,85 4/10 (-4) Razem: +4,12  Bilans US pen: -9,77  Dzisiejsze kursy wygladaja mi, jakby mieli wygrac sami faworyci bukow, a wytypowanie zonka wsrod takich meczow jest trudne. Dlatego zagram dzis dosc nietypowo: Coria Guillermo Massu NicolasKazdy sredniej klasy hardowej zawodnik moglby awansowac do 4tej rundy po drabince Massu. Ostatnie dwa zwyciestwa dzieki kontuzjom i wyglada na to, ze i tak zaszedl juz daleko. W tym meczu przeciwko bardzo dobrze dysponowanemu Corii, ktory nie dal wlasciwie za bardzo pograc Soderowi, Massu jest po prostu skazany na pozarcie. Mysle, ze jest to "najpewniejszy" typ tego dnia i bedzie z urzedu dolaczany do wszystkich pociagow. Robredo Tommy Blake JamesRobredo po zwyciestwie nad Grosejanem pokazal, ze stac go w tym turnieju na naprawde wiele. Mimo, ze Blake'a mozna porownac z orleanskim Tornado, to kurs grubo powyzej @4 moze naprawde zachecac, bo przeciez Blake to nie Federer i jest jak najbardziej w zasiegu Tommyego. Dlatego mysle, ze Blake to wygra. Gasquet Richard Ginepri RobbyGinepri w meczu z Haasem nie zachwycal i wymeczone zwyciestwo nie stawia go w pojedynku z walecznym Gasquetem w roli faworyta, na jaki by mogl wskazywac kurs (ponizej @1,5). Gasquet powyzej @2,7 jest naprawde zachecajacy, dlatego moj typ: Ginepri. Kupon na dzis: (MassuNicolas @4,40 + BlakeJames @1,26 + GinepriRobby @1,47) @8,15 1/10 UniBetPozdrawiam wszystkich i zycze samych 
|
Do góry
|
|
|
|
#396025 - 05/09/2005 10:01
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
ja dziś gram 10/10 blake i agassi - widzialem grę, bardzo, bardzo dobra. ich rywale wymagający ale z bardzo słabą psychikę. dlatego za 2/10 zagrałem sobie kombosik na handi. ako 10,4: blake -5,5 agassi -6,5 Coria -6 Gasquet +3,5 liczę na to, że po wyrównanych początkach rywale /x-men, massu, robredo/ wymiękną i odechce im się grać/takie mają charaktery/. u tych trzech panów przewiduję 3-setówki. natomiast co do meczu rycha, to liczę na zacięty 4-5-setowy pojedynek i mam nadzieję, że zmieszczę się w tym handi. rychu może i bez rewelacji, ale ginepri nie zachwyca mnie swoją grą, nie wiem kto miał więcej farta, czy rychu czy ginepri.
|
Do góry
|
|
|
|
#396027 - 05/09/2005 10:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Widzę,że nikt się już nie wypowiada na temat Blake.Jedni pewnie szczęśliwi po wygranej z Nadalem,a drudzy zawiedzeni.Według mnie poradzi on sobie z Robredo.To co pokazał w meczu z Nadalem budzi respekt.Wcale nie porusza się on gorzej od Nadala,który w tej kwestii nie ma sobie równych i te jego uderzenia.Po prostu chłopak złapał formę i nie sądzę aby odpadł z solidnym lecz wolącym clay,Robredo. Blake-Robredo 1 9/10 Przejdę teraz do innych meczów. Coria-Massu NO BET Powiem szczerze,że jestem zaskoczony grą Corii na hardzie.Wydawało mi się zawsze,że nie ma on czego szukać na tej nawierzchni.Przeciętny serwis,mało kończących uderzeń ale na pewno jego zaletą jest cierpliwośc i mała liczba niewymuszonych błędów.Niewiele mogę powiedzieć o Massu.Nie podejmuje się typowania tego meczu bo nie wiem kiedy w końcu ktoś potrafi wykorzystać słabośc Corii czyli serwis.Może będzie to Massu??!! Agassi-Malisse 1 10/10 Tutaj powinno obejść się bez niespodzianki.Malisse wyjątkowow szczęśliwie znalazł się w 4 rundzie.Miał przegrany mecz z Youznym ale się pozbierał i go wygrał.Agassi gra na swoim wysokim poziomie,a pokonanie tak łatwo Berdycha ma duże znaczenie. Ginepri-Gasquet 1 4/10 Niewątpliwie najciekawej zapowiadający się dzisiaj mecz.Mecz bez decydowanego faworyta.Obydwoje po bardzo łatwych meczach w 2 rundzie męczyli się strasznie w 3.Gasquet pokonał nie prezentującego niczego w tym seoznie Ljubicica,a Ginepri Haasa.Powiem szczerze,że nie oglądałem występu ani jednego ani drugiego ale wydaje mi się,że zwycięskoz tej konfrontacji wyjdzie Ginepri.Myślę,że fantazja młodego Gasqueta może w tym meczu ponieść,a Ginepri to wykorzysta.Na pewno cała publicznośc będzie przeciwko Francuzowi,a to może go trochę speszyć.Jeżeli Ginepri będzie dobrze serwował to wygra ten mecz spokojnie ale jeżeli nie,może być ciężko. P.S. Masz rację Jabolukas ten mecz to było coś niesamowitego.Chociaż dzisiaj jestem niewyspany to nie żałuję,pamiętam do tej pory jak podchodzili i całowali siatkę,i jak Taj zerknął gdzieś tak dziwnie,a wzrok Włocha poszedł za nim.Oprócz obydwu tenisistów trzeba pochwalić komenattorów.Oni są po prostu świetni.Szkoda tylko,że czasami za często prorokują wynik meczu.Ale taka skaza w niczym nie przeszkadza.Pamiętam do teraz jak pokazywali punkt setowy dla Clijsters i komentator powiedział(mogę trochę przekręcić).:Mógłbym być złośliwy i powiedzieć,że Clijsters wygrała po niesamowitej wymianie,składającej się z 30 odbić ale nie będę bo po co.Ich teksty są czasami rozwalające.Mam nadzieję,że będzie się komuś chciało o przeczytać mój długi artykuł 
|
Do góry
|
|
|
|
#396029 - 05/09/2005 10:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Agassi-Malisse (1) , kursy na same zwycięstwo za niskie... na 1 set ewent. do jakiegoś comba , typ na 3:0 już wygląda porządniej , z handi można też spróbować. Czemu Agassi ? Atuty Malisse to niezły serwis , lubi wycieczki do siatki i jak nie ma sieczki w głowie to biega do większości piłek. Tak było z Youzhnym, to Michaił powinien teraz się przygotowywać do meczu z Agassim , ale stało się tak jak się stało trudno... To, że Agassi jest lepszym zawodnikiem od Rosjanina to nie ulega wątpliwości , a styl Belga może mu bardzo odpowiadać. Returny, mijanki i Malisse będzie miał bardzo ciężko... Dla Andre otwiera się wielka okazja do zrobienia czegoś wyjątkowego na US Open. Amerykanin powoli kończy swoją wspaniałą karierę , suksces na własnych śmieciach byłby pięknym uwieńczeniem jego przygody z tenisem. Z jego drabinki co rundę ubywa ktoś groźny , jedynym który może mu stanąć na drodze jest IMO James Blake - myślę , że tych panów właśnie zobaczymy w następnej rundzie. Coria-Massu (1) 1,31 Coria - widziałem jak grał ze Spadeą, na Massu to absolutnie wystarczy , który jakoś coś nie przekonuje mnie na USO , trochę się ślizga z rundy na rundę , a to kontuzja Novaka w deblu a to uraz stopy Wawrinki podczas meczu z Massu... Coria najlepszy hardowiec wśród 'ziemnych' graczy z wieloma atutami które pięknie przeniósł na beton - o dziwo serwis , poruszanie się na korcie , inteligentna gra. Massu nie regularny jak jego ziompel Gonzo ... Po meczu z Corią Chilijczycy będą mogli spokojnie skupić się na deblu 
|
Do góry
|
|
|
|
#396030 - 05/09/2005 11:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/02/2005
|
Agassi - Malisse typ 1 Malisse typowy przebijacz , moze i ma dobry serwis ale na dziadka Andre to za malo. Dla Agassiego to moze byc ostatni tak wielki turniej w ktorym moze cos osiagnac , wiec czego przed wlasna publika ma tego nie dokonac. Zwyciestwo nad mlodym wilczkiem Berdychem pokazuje ze kondyche i sile jeszcze ma , X-Men dzis zegna sie z turniejem. Blake - Robredo typ 1 Typowalem juz porazke Robredo z Groszkiem , jednak gdy Grosjean non stop tracil swoje podania na rzecz Tommiego to z czym do ludzi, Robredo tez nie jest wybitnym serwujacym , kilka razy lamany . Blake natomiast w gazie , zasuwa jak szalony nie widze dla niego rywala procz finalu z Ferdkiem. do tego pania Henin Wychodzi tripel kurs 1,80 zagralem za 130 zeta do wziecia 233  oby jutro humor mi dopisywal 
|
Do góry
|
|
|
|
#396031 - 05/09/2005 11:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Blake-Robredo (1) 1,31 To co pokazał Blake w meczu z Nadalem było czymś wspaniałym. Forehand , serwis funkcjonowało bez zarzutu. Jedyne co mnie raziło to sposób odgrywania piłki w biegu do siatki  Ale , na to można przymknąć oko , Robredo nie jest w tak dobrej dyspozycji by można było mówić o możliwości sprawienia niespodzianki przez Hiszpana. Aczkolwiek nieprzesadzał bym ze stawką na ten mecz. Po ostatniej piłce tamtego meczu Blake nie mógł uwierzyć, że ograł Nadala w tak dobrym stylu. Jeśli zagra na 85-90% tego co przedwczoraj o wynik jestem spokojny. Ale , jest taka zasada , że pogromca faworyta leci w następnej rundzie... Czas jednak złamać tą zasadę  Ginepri-Gasquet (2) 2,78 Gdy większość z Was zachwycała się talentem Gasqueta podczas sezonu ziemnego , ja byłem sceptycznie do niego nastawiony... Ale, gdy go przy pierwszej okazji mogłem zobaczyć w akcji to moje nastawienie uległo obrotowi o 180 stopni. Jestem pod ogromnym wrażeniem tego co potrafi Gasquet zaprezentować na korcie. Regularność wyniesiona z 'ziemi' , które przeciwko Ginepriemu może okazać się kluczem do suksceu , bo Robby z Haasem popełniał mnóstwo błędów. Backhand którym potrafi świetnie zmienić tempo wymiany , a nawet skończyć z tego uderzenia. Poruszanie się po korcie , co zresztą jest zaletą większości francuskich graczy. Całkiem niezły serwis , choć musi trafiać częściej przy pierwszym podaniu. Kondycja - jestem jej bardzo ciekaw. Oglądałem jego mecz z A.Martinem i po dwóch pierwszych bardzo gładko wygranych setach Ryśka dopadła dziwna zapaść fizyczna , która trwała aż do końca meczu. Naszczęście potrafił się z niej wydostać, uspokoić grę i okazał się skuteczniejszy w końcówce od Hiszpana. Ginepri serwis, posiada niezłe kończące uderzenie , typowy przedstawiciel 'hardowców' , publiczność będzie miał za sobą , mecz w sesji wieczornej - więc zapowiada nam się wspaniałe widowisko. Po tym kursie , aż żal nie spróbować zagrać Gasqueta.
|
Do góry
|
|
|
|
#396032 - 05/09/2005 15:14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Agassi 1 @1.125 Jest lepszym graczem, o wiekszym potencjale. Belg slaby psychicznie, napewno nie wytrzyma presji oraz bedzie mu doukczała amerykansa publicznosc. Returny Andre powinny wystarczyc na solidny serwis Belga. Ćwierćfinał to juz dla Melisse za daleko... dlatego dzisiaj pojedzie do domu. Coria @1.20 Masuu wcale mnie to siebie nie przekonuje. Coria widac w formie, gromi kazdego po kolei.... i dzisiaj powinnismy byc swiadkami szybkiego 3 lub 4 setowego pojednku. Argentina w ćwierćfinale. Blake @1.30 Forma, forma i jeszcze raz forma. Blake jest w takiej dyspozycji że moze go zatrzymac tylko jedna osoba, a ta osoba z pewnoscia nie jest Robredo. Widzialem Tommiego w jednym spotkaniu. Grał przyzwoicie, jednak bez fajerwerków. Jezeli nie bedziemy świadkami cudu ... to doczekamy sie amerykańskiego ćwierćfinalu ( Andre - James) 4 ostatni mecz raczej No bet. Przed USP zalozylem sobie ze bede od poczatku do konca gral grubo Ginepriego. Jak narazie przyniosle do niezle profity, jednak moim zdaniem granie Gingers za @1.40 ... bo taki kurs mam dostepny ... jest debilizmem. Wydaje mi sie ze w tym spotkaniu nie ma zdecydowanego fawoyta... i kursy powinny byc w granicach @1.95 na obu. Za @1.65 ... w profie gingers wyglada duzo lepiej ... jednak nie chce mi sie cisnąc do profa...  Nie ogladalem zadnego meczu... Gingersa... i za bardzo nie wiem co sie moge po nim spodziewac. Jednak jezeli kurs na żabojada ... wzrośnie do okolo @3 .. to napewno za drobne zaryzykuję  P.S Jestem ciekaw ile bedzie na Blake z Andre ? Jezeli powyzej @2 to 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|