Opcje tematu
#4049913 - 07/08/2010 22:36 Cincinnati - 9.08-15.08
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003

Western & Southern Financial Group Women's Open

Miejsce : Cincinnati, Stany Zjednoczone
Ranga turnieju : Premier "5"
Data : 9.08-15.08 2010 r.
Nawierzchnia : twarda
Pula nagród : 2'000'000 $
Uczestniczki : 56 zawodniczek w singlu / 28 par w deblu
Oficjalna strona : www.cincytennis.com
Drabinki : Singiel || Debel || Kwalifikacje
Plan Dnia : Zobacz
Wyniki na żywo : Oficjalny Livescore

Przydatne linki :

www.tenisbet.pl - livescore, rankingi, plany startowe
www.fromsport.com - live video
www.myp2p.eu - linki do streamów
www.tennis.matchstat.com - wyniki i statystyki zawodników
www.tenisinfo.pl - wyniki i statystyki zawodników
www.wtatour.com - strona WTA
www.itftennis.com/womens - strona ITF

Do góry
Bonus: Unibet
#4053022 - 09/08/2010 12:38 Re: Cincinnati - 9.08-15.08 [Re: Goget]
Jeremy Chardy Offline
enthusiast

Meldunek: 05/03/2010
tenis Alisa KLEYBANOVA - Alexandra DULGHERU Typ: 1 tenis

z Mojej perspektywy to wyglada na to, iz Rosjanka jest murowana faworytka dzisiejszego spotkania,oczywiscie nic nie ujmujac Rumunce, ktora coraz czesciej pojawia sie na ustach wszystkich, aczkolwiek tylko wtenczas gdy chodzi o Clay... Alisa to dla mnie zawodniczka typowo nadajaca sie na twarde korty z mocnym uderzeniem i dobrym serwisem co przy tej nawierzchni nie jest bez znaczenia. Do tego dodac ostatnie kontuzje Dulgheru mozna byc chyba spokojnym o zwyciestwo pogromczyni Jankovic z zeszlego tygodnia...

Do góry
#4054574 - 10/08/2010 12:12 Re: Cincinnati - 9.08-15.08 [Re: Jeremy Chardy]
Jeremy Chardy Offline
enthusiast

Svetlana Kuznetsova - Maria Sharapova Typ: 2 tenis

Dzis stana na przeciwko siebie dwie uznane zawodniczki z Rosji. W zeszly weekend mialem okazje obejrzec polfinal i final Kuzy w San Diego i to co zwlaszcza w finale zaprezentowala Sveta kompletnie mnie nie przekonuje. To zdecydowanie juz nie ta sama zawodniczka co 2-3 lata temu. Mysle,ze Sharapova dysponuje wiekszym repertuarem zagran, do tego miala odpoczynek przed notabene swoim debiutem w Cincinnati (co rowniez dodaje smaczku), a jesli do tego wszystkiego dolozyc z pewnoscia chec pokazania swojej rodaczce swoja wyzszosc to jestem dziwnie spokojny o wygrana Marysi, a kurs ok 1.6 mysle,ze jak najbardziej prawidlowy.

Do góry
#4055688 - 11/08/2010 04:47 Re: Cincinnati - 9.08-15.08 [Re: Jeremy Chardy]
mirekinter Offline
old hand

Meldunek: 10/06/2005
ja coś na jutro ale kurs piękny

Radwańska - Kleybanowa 2 ponad 2,3 można złapać..gdyby nie sotatni turniej w ktrórym Aga doszła do finału to uważam , ze kursy na ten mecz były by zupełnie inne a tak to sa jakie są i trzeba się cieszyć ponieważ.
1. Rosjanka jest silną zawodniczką , lubi grać mocne piłki a te Adze nie zawsze leżą
2. Widziałem Alicje kiedyś na AO i stweirdzam ,że hard Jej odpowiada najbardziej.
3. Wyników jakiś oszałamiających ostatnio nie ma ale też nie przegrywa z byle kim a pokonuje np Rezai
4 Czy Aga ma tyle zdrowia i taką formę , że będzie jechać na maxa kolejny turniej?

Uderzam jutro na Rosjankę bardzo grubo..

Do góry
#4055845 - 11/08/2010 05:28 Re: Cincinnati - 9.08-15.08 [Re: mirekinter]
sHybki Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/01/2005
2.3 to mało smile możesz znaleźć po 2.8 i faktycznie chyba stosunek ryzyka do szans zwycięstwa jest wartościowy smile. Sukcesem Agi w minionym tygodniu była wyjątkowa regularność (dla przykładu z Hantuchovą w półfinale 9 niewymuszonych błędów). Jednakże taka gra okupiona jest zazwyczaj dużym wysiłkiem co u Agi ujawniło się w finale (opatrywanie stopy -odciski). Radwańska zmuszona była także do podejmowania większego ryzyka i 38 niewymuszonych błędów przeciwko z Kuznetsovą świądczą o tym, że wtedy już tak wesoło nie jest...Kleyba zapewne wie, że przeciwko Polce nie wolno bawić się w długie wymiany tylko uderzać ile sił w łapie, nie wspominając o ataku drugiego serwisu Poki smile Gdyby spotkanie odbywało się dzisiaj warto byłoby uderzyć bardzo grubo ale jednak 2 dni odpoczynku to sporo zważywszy na wysoką formę Polki...mimo wszystko po 2.8 też biorę Rosjankę tongue

Do góry
#4056544 - 11/08/2010 22:37 Re: Cincinnati - 9.08-15.08 [Re: sHybki]
mirekinter Offline
old hand

Meldunek: 10/06/2005
..jestem zdania , że gdyby nie ostatnio dobry turniej w wykonaniu Agnieszki to kursy by były zupełnie inne np coś w stylu 1.6..5 na Rosjankę i 1,95 na aGnieszke..teraz sprawa się zmieniła ale dla nas to dobrze bo nie zagrać Kleybanowej po kursie 2,8 to żal wielki bo szanse jak dla mnie na trafienie typu jakieś 80 procent..

Do góry
#4056571 - 11/08/2010 22:55 Re: Cincinnati - 9.08-15.08 [Re: mirekinter]
młody gniewny Offline
Krecik

Meldunek: 04/01/2009
Originally Posted By: mirekinter
..jestem zdania , że gdyby nie ostatnio dobry turniej w wykonaniu Agnieszki to kursy by były zupełnie inne np coś w stylu 1.6..5 na Rosjankę i 1,95 na aGnieszke..teraz sprawa się zmieniła ale dla nas to dobrze bo nie zagrać Kleybanowej po kursie 2,8 to żal wielki bo szanse jak dla mnie na trafienie typu jakieś 80 procent..

żartujesz, prawda ? 1.6 na Kleybę z Agą ? Chyba tylko idiota by to zagrał, bo to czyte value na Agę, która jest zawodniczką lepszą i w formie. Żaden buk nie wystawiłby takiego kursu, dowód to chyba najlepszy są kursy z Hantuchova podczas turnieju w San Diego, z którą Kleyba przegrała ( kursy równe ), a Aga pewnie 6-4 6-2 (kurs 1.50). Więc kursy są najbardziej prawidłowe i może gdyby nie ostatnie wyniki to byłby nieznacznie wyższe.

Mój bełkot z quasi chata:

Co tu dużo mówić, Czołg do gry. Pokazała niezłą formę, mocny serwis i return, trochę to jednostrzałowiec z Kleyby, a Aga ma często patent na takie zawodniczki, ale jak będzie trafiać to będzie Isi bardzo ciężko, przecież jak ona z Villiams trafiała to czasem nie ma co zbierać. Aga jest po dwóch turniejach z dobrymi wynikami, ale tu nie broni punktów, do tego jakieś problemy były ze stopą (odciski), wiadomo na meczu w finale nie było bardzo widać by coś dokuczało, ale takie rzeczy lubią się odzywać na drugi dzień, no i zmęczenie się też odezwie, Aga sporo biega. Do tego za chwilę Rogers tam broni ćwierćfinału, nie będzie żalu wielkiego jak sobie tu leciutko odpuści i odpocznie.

Dlatego również polecam granie Alisy.

Do góry
#4058893 - 12/08/2010 14:01 Re: Cincinnati - 9.08-15.08 [Re: młody gniewny]
Jeremy Chardy Offline
enthusiast

Agnieszka Radwanska - Maria Sharapova Typ: 2 tenis

Jakos nie wierze, ze Isia bedzie w stanie ograc debiutujaca w Cincinnati Sharapova. Panie dopiero co sie spotkaly 2 tyg temu i zwyciesko wyszla z tego pojedynku Rosjanka. H2H rowniez przekonujaco po stronie Marysi do tego badz co badz zmeczenie i odciskina stopie Agi po ostatnim wystepie w SD daje mi tylko wiecej pewnosci przy postawieniu na Sharapova! Mam wrazenie,ze Ruska sie zepnie na mecz z wyzej notowana Polka i odprawi Age na samolot do Kanady...

Do góry

Moderator:  rafal08