Nie ma jeszcze kursów z Profa(mam nadzieję,że się pojawią), ale tak na wszelki wypadek podam swoje "mózgowe wymioty".

Tak oto stajemy przed ostatnią szansą w meczach przedsezonowych na zarobienie(stracenie) paru "grosików". Jedynym zespołem bez porażki okazało się San Jose, które zapewne jak zwykle będzie groźne i wiele kuponów hokeja zamieni na "koszykówkę"

. Pewnym nowum jak na razie jest znaczna przewaga "jedynek" i duża liczba bramek, ale to prawdopodobnie już efekt zmian w regulaminie. W sezonie zasadniczym nie podejrzewam, aby tendencja w znacznej przewadze "jedynek" utrzymała się, więc dzisiaj ostatnia szansa na wytypowanie takiego właśnie rozstrzygnięcia. Ja jednak "nauczony" doświadczeniem zagram dzisiaj wbrew logicznym statystykom i postawię na OT i "dwójkę".
New York Rangers - New Jersey(P,W,P,Pot,P : Wot,W,P,W . NYRangers wczoraj przegrali z Bostonem i tym samym wyrównali rachunki. Z rywalami z Dywizji gra im się ciężko, bo zarówno NYIslanders 5:1 i 3:2OT oraz New Jersey 3:1 zanotowali na swoim koncie zwycięstwa. Rewanżowy pojedynek z NJ w przypadku "logicznego porównywania statystyk" z okresu przygotowań powinien zakończyć się wynikiem 1X, ale jak już zaznaczyłem NHL to coś więcej niż logika, to coś więcej niż wiedza, to po prostu intuicja i ryzyko, które czasami popłaca)
Typ:2
Montreal-Ottawa(Montreal-Atlanta 3:2, Montr-Tampa 6:1, Toronto-Montr 4:3,Montr-Toronto 3:2,Montr-Boston 4:3ot,Montr-Boston 2:5, Ottawa-Montr 3:6. Ottawa przegrywając wczorajszy mecz straciła szansę na miano niepokonanej. Pisałem o tym, że będzie ciężko wygrać dwukrotnie z Montrealem, ale bardziej "wkalkulowywałem" porażkę właśnie dzisiaj.
Ottawa zagra 8 spotkanie i według moich obserwacji jest to najlepsza pora na "szukanie" OT)
Typ:X
Columbus-Nashville(P,Wot,Wot,P,P,P,P,W : W,W,P,W,P,P. W tym meczu powinny padać bramki zarówno po jednej jak i po drugiej stronie, więc "wymiana", a co za tym idzie przy założeniach, że nie będą "łamać sobie kości" - remis?. Columbus strzelił 16, a stracił 33 gole, co przy Nashville 18:16 sugerowałoby, że linie obronne obu ekip różnią się tak jak Wisła od Wisłoki)
Typ:X