#4097253 - 01/09/2010 18:19
Dania & Norwegia (2010/2011)
|
Q
Meldunek: 19/04/2005
|
Norwegia mistrz 2009/10 : Stavanger (3 druzyna po sezonie zasadniczym) finał : Stavanger 4:2 Valerenga początek sezonu : 18.09.2010beniaminek : Rosenborg ilosc druzyn : 10 link : http://hockey.no/t2.aspDania mistrz 2009/10 : Sonderjylland (1 druzyna po sezonie zasadniczym) finał : Sonderjylland 4:0 Aalborg początek sezonu : 17.09.2010 ilosc druzyn : 8 (spadł Rungsted , nikt nie awansował) link : http://www.slagskud.dk/showNews.aspx?docid=8410
|
Do góry
|
|
|
|
#4135881 - 21/09/2010 21:39
Re: Dania & Norwegia (2010/2011)
[Re: kewin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
Straszny tu ruch Wydaje mi sie, ze straszne dysproporcje beda w tym roku w Norwegii. Widac zdecydowanie pierwsza, mocna piatke ligi zas ta druga grupa zdaje sie bedzie odstawac od czolowki. To tak jedno zdanie wstepu bo i tak wielu kibicow czy zwolennikow zapewne ta liga nie ma wiec nie ma co sie rozpisywac i piepszyc trzy po trzy. Lillehammer - Rosenborg Druzyna beniaminka ma w nazwie Elite i chyba na tym szczeblu wylacznie to okreslenie przy nich pozostanie, oprocz nazwy nic wiecej oni tu nie zdzialaja ( utrzymac sie juz bedzie spoko ). Pierwszy mecz i od razu wycieczka do wicemistrza kraju. Hokeisci Valerangi ewidentnie podeszli na luzie do tego spotkania, wypunktowali rywali, troche sie rozruszali. Na uwage zasluguje fakt liczby oddanych strzalow przez Rosenborg, to porazajaca ilosc : 10 ( z czego polowa w trzeciej tercji, gdy wynik brzmial 3-0, wiec mozna sie spodziewac jak wygladaly wtedy juz zawody ). Dzisiaj "biedni" hokeisci z Rosenborga maja na rozkladzie kolejny wyjazd, gdzie punktow nie powachaja. Ciezki im ten poczatek dali i psychicznie moze troszke ich zdolowac. Lillehammer juz rok temu pukalo po medal, nieszczesliwie w 1 rundzie PO trafili na przyszlego mistrza Stavanger i ulegli 2-4. Kadrowo sa duzo mocniejsi, wlasny lod i kazde punkty sa bezcenne by do PO ruszyc z jak najwyzszego miejsca. Podsumowujac, spodziewam sie latwej wygranej gospodarzy, nie braknie im motywacji by zaczac sezon od drugiego kompletu oczek z rzedu. Lillehammer -1.5 8/10 Valerenga wydaje sie tez byc nieglupim pomyslem, to beda dwa odmienne bieguny tabeli Valer-Frisk, trzeba tylko uwazac na mentalnosc hokeistow z Oslo (wiecie o czym mowa) i na to, ze to jednak dopiero druga kolejka, jak juz to grac to szukac handi bo przy 100% skupieniu i mobilizacji to moze byc wysoki rezultat.
|
Do góry
|
|
|
|
#4138971 - 23/09/2010 18:10
[Re: craax]
|
Carpal Tunnel
|
narazie bilans 1/2 gdzie mniej pewny typ z handi wszedl a "peffa" dala ciala aaaale : nie pekamy ta liga naprawde jest dochodowa i duzo latwiej cos zdzialac w Norwegii(zwlaszcza dla ludzi, ktorzy hokejem nie interesuja sie tylko pogrywaja, probujac wyciagnac jakis grosz od bukow) niz Szwecji czy Finlandii gdzie poziom jest naprawde wyrownany i trzeba raczej szukac fajnych "promocji kursowych" od bukmacherow ale do tego to trzeba naprawde duzo czasu a wiem, ze wielu osobom go brakuje takze Norwegia starcie drugie Stavanger - Stjernen Co tu duzo pisac, na papierze bez porownania, mistrz dostaje ekipe, ktora jeszcze nie ugrala nic i to jedyny mankament typowania tego meczu. Kiedys jakies punkty Stjernen zdobedzie, bo to nie jest ekipa do bicia na caly sezon ale ja sie pokusze o stwierdzenie, ze dzisiaj to jeszcze nie nastapi. Jak juz wspominalem, stawka w tym roku bardzo wyrownana i kazde pkt beda na wage zlota przed PO, nie boje sie o motywacje i mobilizacje gospodarzy. Sparta - ManglerudPojedynek typu Barcelona-Gijon, ma byc win i bedzie win. Styl nie jest istotny, choc pewnie takiej katorgii w ogladaniu widowiska swoim kibicom hokeisci Sparty nie sprawia jak wczoraj zrobila to ekipa Guardioli. Nie ma co opisywac, kurs z dupy ale dla mnie pewny, argumentu nie powtarzam bo w powyzszym meczu go uzylem. Stavanger+Sparta 7/10Stavanger -1.5 + Sparta -1.5 4/10 narazie nie szukam kwadratowych jaj i probuje caly czas isc droga faworytow, bo upieram sie, ze roznice kadrowe sa duze w tym roku w Norwegii moze z czasem uda sie zlapac jakies ciekawsze kursy w tej lidze, ale narazie mamy to co mamy
|
Do góry
|
|
|
|
#4139025 - 23/09/2010 18:56
|
tkliwy nihilista
Meldunek: 18/06/2006
|
Oba mecze mi się podobają, więc poszedł dubelek  do tego widzę w singlu Rosenborg ML po 1.666 Beniaminek odniósł ostatnio nieoczekiwane zwycięstwo na wyjeździe z faworyzowanym Lillehammer, a to oznacza, że mają potencjał. Pierwszy mecz przegrany na wyjeździe z potentatem z Valerengi 'tylko' 3:0, myślę że to całkiem udany początek sezonu. Napisałem tylko, bowiem ich dzisiejszy przeciwnik Frisk/Asker przedwczoraj na własnych śmieciach dostał 7:0. Ponadto porażka na inaugurację ze Spartą 1:4. Myślę, że te wyniki już nieco obrazują lekką różnicę między tymi drużynami, wiadomo początek sezonu i tak dalej, ale dostrzegam tu lekkie value na rzecz gospodarzy. Dodatkowy atut to pierwszy mecz przed własną publicznością, więc zawodnicy Rosenborga będą niesamowicie zmotywowani - debiut pierwszoligowy jest mocno reklamowany (wystarczy zajrzec na oficjalną stronę klubu) i powinien odbyć się przed kompletem publiczności. H2H rzecz jasna brak  Wszystkie te okoliczności sprawiają, że 3 punkty powinny zostać dziś w Trondheim Rosenborg 1934 Ishockeyklubb vs Frisk Asker 1 @ 2.025 stawka 2/10 ponadto moneyline @ 1.666 również 2/10 
|
Do góry
|
|
|
|
#4139052 - 23/09/2010 19:07
[Re: Danielsan]
|
Carpal Tunnel
|
myslalem dosc dlugo tez o Rosenborgu po tym zaskakujacym zwyciestwie na Lillehammer, glownym argumentem w mojej glowie bylo wlasnie to, ze graja pierwszy raz przed wlasna publicznoscia a rywala maja w zasiegu zdecydowanie ( kadry porownywalne, a Frisk rok w rok poczatek sezonu ma DO DUPY )
trzeba powiedziec tez, ze wracaja do elity po kilku latach przerwy wiec cisnienie na hokej w Trondheim na pewno jest ogromne ( spadek w 2007-2008 ) oraz podkreslic, ze w sezonach kiedy z pieniedzmi nie bylo tak zle, tj 1998-2003 Rosenborg ZAWSZE konczyl sezon w tabeli w pierwszej piatce ligi ( w tym roku jest to niemozliwe wg mnie, ale moze za rok dolacza do walki o czolowke )
co do kompletu publicznosci to roznie moze byc ( choc duze miasto i potencjal jest na pewno, pierwszy mecz, pierwszy komplet punktow juz zdobyty ), w Norwegii niekiedy hale naprawde swieca pustkami ale tu faktycznie moze byc dzisiaj piekne swieto na hali Rosenborga
popieram typ na Trondheim, nie podaje stawki bo ja to zagram w dublu prawdopodobnie z meczem z Finlandii
|
Do góry
|
|
|
|
#4140522 - 24/09/2010 20:13
|
Carpal Tunnel
|
Stavanger+Sparta Stavanger -1.5 + Sparta -1.5 Rosenborg w koncu to o co chodzilo, dochodowa kolejka i juz wychodzimy na swoje w Norwegii =========================== Dania Tutaj pojdziemy w troszke inna strone niz mialo to miejsce w Norwegii. Esbjerg - Herning Herning to starzy wyjadacze, kazdy pewnie pamieta sezony kiedy byli nie do ogrania i spokojnie siegali po mistrzostwo. Od dwoch lat jednak sytuacja sie troche odmienila, kasa juz nie ta i sporo zawodnikow z pierwszej kadry odeszlo z Herninga. Jednak u mnie sentyment caly czas pozostal i licze, ze w tym roku namieszaja cos podczas sezonu zasadniczego. Dzisiaj wyjazd do druzyny, ktora jeszcze kompletu punktow nie zdobyla i wcale nie jestem przekonany, ze dzisiaj tego pokona. Oprocz atutu wlasnego lodowiska nie widze zbytnio wielu rzeczy, ktore przemawiaja za Esbjergiem. W formie na pewno nie sa, bramkarza wg mnie maja slabszego a i Herning po prostu wyzej cenie. Zaoferowane kursy przez bukmacherow sa baaaardzo satysfakcjonujace. Dosc powiedziec, ze w zeszlym sezonie po jeszcze wyzszych kursach dwukrotnie trafilem zwyciestwa ekipy gosci na lodzie Esbjerga. Dzisiaj probuje isc rowniez w ta strone, mozna znalezc kursy 2.4-2.6 (przynajmniej takie widywalem). Porazka w drugiej kolejce z Sonderjyske ujmy Herningowi nie przynosi ( Sonderjyske powinno spokojnie siegnac po tytul ), za to dzis licze na drugie juz zwyciestwo na wyjezdzie w tym sezonie. Zdecydowane value w tym spotkaniu, wiec trzeba probowac Herning 2/10 Herning x2 4/10
|
Do góry
|
|
|
|
#4149225 - 30/09/2010 17:58
|
Carpal Tunnel
|
Herning 3-2 w plecy, moze nastepnym razem na Esbjergu  =========== "Zabawny" sie w tej kolejce Stavanger-Lorenskog Trzecia z czwarta druzyna zagra mecz. Obie sa w wysokiej formie ale jednak wyzej cenie mistrza kraju. Graja na swoim lodzie, przy swoich kibicach i na pewno wiedza, ze mimo poczatku sezonu bedzie to wazne spotkanie bo walka o jak najwyzsze miejsce w pierwszej trojce na koniec sezonu zasadniczego bedzie bardzo trudna z Valerenga i Sparta. Frisk-Manglerud Dwie konkretne ekipy sie spotykaja  Razem stosunek bramek maja 4-32, Frisk 3-16, Manglerud 1-16 - jedna bramke zdobyli na wyjezdzie w pierwszej kolejce. Przejdzmy do sedna, Frisk oprocz lomotu z Valeranga az tak drastycznie nie odstaje od swoich rywali, oddaja spora ilosc strzalow i 'probuja' cos tam grac. Na pewno jest nadzieja na jakies zdobycze punktowe, zas Manglerud jeszcze z 4-5 kolejek i chyba pogodzi sie ze swoim losem. Zmotywowani gospodarze powinni dzis zgarnac pierwsze punkty, bo walka o przedostatnie miejsce miedzy nimi, Manglerudem i Stjernen bedzie zacieta do konca Sparta-Llillehammer Goscie maja fajny sklad ale zupelnie nie trafili z forma na poczatek sezonu. Zawodza co mecz, najpierw wpadka z Rosenborgiem u siebie i bardzo slaba postawa bramkarza a ostatnio na swoim lodzie zostali zdemolowani przez Stavanger 5-1. Dzisiaj jada do na ekipe, ktora stracila w domu dopiero 1 gola, strzelajac ich juz 10 ! Nie wroze sukcesu Lillehammer patrzac na dyspozycje i etapy przygotowan obu ekip. Stavanger KZ+ Frisk + Sparta 1/10 Frisk 3/10 Sparta -1.0 3/10
|
Do góry
|
|
|
|
#4150815 - 01/10/2010 05:57
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4161161 - 07/10/2010 19:01
[Re: C18_adam]
|
Carpal Tunnel
|
Dzisiaj 4 mecze i sprobujemy je rozgryzc wszystkie Frisk/Asker - Lillehammer Szacunek dla Frisk bo wygrali w koncu jakies spotkanie. Trzy punkciki na koncie po 'szlagierze' z Manlgerudem i w lidze juz kazdy jakims dorobkiem punktowym moze sie pochwalic. Po zwyciestwie przyszla kolej na wyjazdowy mecz z ostatnia wowczas ekipa tabeli Stjernen, nasi dzisiejsi gospodarze dostali 9 brameczek i z tym worem wracaja dzisiaj na wlasny lod. Przyjezdza Lillehammer, ktora jakby powoli budzilo sie z letniego letargu, taki sklad a wyniki dosc kiepskawe. Ostatnio nawiazana walka na Sparcie i wygrana z Valerenga napawaja optymizmem przed dzisiejszym meczem. Dla mnie obie ekipy nieporownywalne, licze na marsz w gore Lillehammer - najwyzsza na to pora. Rosenborg - Manglerud Czyzby trzecie zwyciestwo na wlasnym lodzie beniaminka ? Latwy kalendarz jako gospodarz mial Rosenborg do tej pory. Slaba Frisk i borykajacy sie z klopotami kadrowymi Storhamar. Nie mam wielkiego przekonania do tego typu, ale nie wierze w 'wyjazdowy' Manglerud, nie robi na mnie wrazenia wygrana 6-1 ze Storhamarem w ostatniej kolejce. Jedna jaskolka wiosny nie czyni i kolejny raz postawie przeciwko ekipie gosci, zobaczymy do kiedy sie to oplaci. Valerenga - Lorenskog Bardzo mocne druzyny, narazie troszke odstaja od Sparty i Stavanger ale to dopiero poczatek sezonu wiec roznie sytuacja moze sie potoczyc. Valerenga jakby zagubila na moment rozmach i forme, ale tutaj analiza jest prosta : jezeli mamy na lodzie w Oslo kurs na gospodarza powyzej 2.1 to trzeba probowac, co jak co ale zmobilizowani hokeisci gospodarzy potrafia wygrac z kazdym, maja do tego zdecydowanie potencjal ( ale mistrzem to w tym roku nie beda  ) Storhamar - Stjernen Stjernen okupuje ostatnie miejsce w tabeli ale to troszke 'nieszczesliwa' pozycja. Przesledzmy mecze dotychczasowe Stjernen : Lillehammer,Lorenskog,Stavanger,Sparta,Valerenga - CALA CZOLOWKA LIGI w pierwszych pieciu meczach, nikt takiego kalendarza nie mial. W ostatniej kolejce w koncu zagrali z kims 'blizszym' i ograli Frisk 9-4 na swoim lodzie. Teraz dla Stjernen zaczyna sie seria latwiejszych meczy i na pewno beda w nich punktowac. Dzis jeszcze troszke trudniejszy, ale potem powinno byc troszke latwiej. Storhamar zlapal dolek, kilka kontuzji i dwie wstydliwe porazki, zwlaszcza ta ostatnia z Manglerudem 1-6 jest wrecz osmieszajaca. Gospodarze od kilku lat opieraja swoja sile na twardej defensywie a obecnie troszke kuleje im ta formacja. Kursy sa wg mnie zbyt faworyzujace gospodarzy, moze na wyrost to pisze, ale Stjernen moze pokusic sie o jakis punkcik. Ze stawka nie szaleje ale jakis grosz chyba warto sprobowac w ta strone, z reszta sytuacja jest opisana a kazdy sam zdecyduje Lillehammer win 6/10 Stjernen win 2/10 Stjernen +1.5 5/10 Valerenga+Rosenborg+Lillehammer -1.5 : taki 'dla jaj'
|
Do góry
|
|
|
|
#4162296 - 08/10/2010 19:22
|
old hand
Meldunek: 14/08/2007
|
craxx możesz coś napisać czy warto dziś dać na Sonderjyske - Rodovre 1,30
Kurs mały, ale do kupony moim zdaniem można dorzucić. Lider tabeli ostatnio przegrał u siebie z vice liderem Fredrikshavn. Dziś podkur... ta sytuacją mają możliwość dać dla swoich kibiców wygraną, tym bardziej, że z zespołem Rodovre u siebie i na wyjeździe gra im się świetnie... co o tym myślisz?
|
Do góry
|
|
|
|
#4162360 - 08/10/2010 19:36
[Re: Yuri Orlov]
|
old hand
Meldunek: 01/11/2001
|
Nie wiem czy Ci to coś pomoże, ale Duńczycy dają 78% na 1, do tego dochodzą outrighty przed sezonowe, w których to SE bardzo odstaje od reszty. Jeżeli zwracasz uwagę na staty to także warto zagrać home win (5 ostatnich to 5 domowych zwycięstw).
|
Do góry
|
|
|
|
#4164181 - 09/10/2010 20:16
[Re: Kylo]
|
Carpal Tunnel
|
Sonderjyske ladna pokazowke zrobilo dzisiaj tylko dwa meczyki w Norwegii, tylko albo az  : Stjernen-Manglerud "Okupant" ( Stjernen, ktore okupowalo ostatnie miejsce w tabeli ) tak jak mowilem podskoczy w tabeli, co ciekawe przegralo mecz 4-1 ale dzieki wynikowi Frisk sa JUZ na przedostatnim miejscu ale caly czas spadkowym. Dalej podkreslam, ze w najblizszej serii spotkan Stjernen zgarnie komplet punktow i jak nie dzis to w nastepnym i nawet jak cos uderzymy w progresje, bo najwyzszy czas na to. Nie odstaja od koncowki tabeli az tak zeby nie wygrywac zadnych meczy. Juz napakowali Frisk w domu to i slabiutkiemu Manglerudowi powinni pyknac. Goscie sa chyba wniebowzieci bo od DWOCH KOLEJEK nie przegrali w regulaminowym czasie. Dla mnie dzien dziecka sie konczy i po bardzo fajnym kursie gram gospodarzy, ktorych darze osobista sympatia Stjernen 4.5/10 Sparta-Rosenborg Hmmm, nie czuje tego meczu, mam jakies dziwne 'ale' w glowie choc racjonalnych argumentow znalezc nie moge.Sparta demoluje kazdego jak chce i ile chce. Jak tak dalej pojdzie to nie bedzie dla nich rywala w zasadniczym, zwlaszcza na swoim lodzie  Normalnie gralbym grubo takie spotkanie, to tak jakby Cracovia grala w PLH z Krynica u siebie ale dziwie mimo wszystko ten kurs wysoki a w skladzie zbytnich brakow nie widac. Sparta -1.5+Stjernen 1x 2/10
|
Do góry
|
|
|
|
#4169245 - 12/10/2010 18:42
|
Carpal Tunnel
|
"okupant" cos nie chce wygrywac, ale spokojnie, zmusi ich z czasem sytuacja do tego  ==================== nie ma szalu dzisiaj z oferta z Norwegii, ale i Danie trzeba rozruszac w temacie Herning-Rodovre Obecnie obie druzyny wygladaja zupelnie odmiennie,dobra forma i fajne trzy ostatnie wyniki Herninga, kontra trzy porazki z rzedu bykow i stracona liczba goli 18 (!!!). Nic nie moze wiecznie trwac ale ja dalej wykorzystuje nieporadnosc w obronie w ekipie Rodovre, jeden obronca wraca do skladu ale nie wiadomo jak bedzie z reszta, bramka chyba tez nie jest jakas wybornie chroniona patrzac na te liczby goli i % obronionych strzalow  Kolejna sprawa Herning jeszcze w tym sezonie u siebie nie wygral, wiec najwyzszy czas ! Rywal do tego idealny, w tamtym sezonie pojedynki na lodzie Herninga miedzy tymi ekipami konczyli sie remisami, wiec na kolejny bym nie liczyl, prawdopodobienstwo spadlo, a do tego podkreslic trzeba, ze Rodovre rok temu a Rodovre obecne to jednak bardzo duza roznica w formie i potencjale. Herning win 6/10 Aalborg-Sonderjyske Mial Aalborg walczyc o pierwsze miejsce w tabeli w zasadniczym a tu prosze, minelo kilka kolejek i Aalborg szosty z siedmioma punktami i strata do lidera 12 pkt !!! Zawsze obawiam sie duzych serii bez porazki ale ten mecz postanowilem zagrac ze wzgledu na kurs. Jesli nie dojdzie do jakiegos przelamania to Sonderjyske spokojnie wbije z 4 bramy Alborgowi, ktorego gra opiera sie glownie na mocnym przodzie a nie twardym difensie. Lekko trzeba probowac... Sonderjyske -1.5 3/10 -------------------------- NORWEGIA Stavanger-Velerenga Alez sie mecz szykuje w Norwegii !! Walka o drugie miejsce w tabeli. Mialem odpuscic to spotkanie, ale jednak zdecydowalem sie zatypowac. Stavanger przegralo w koncu spotkanie, wyjazdowy mecz ze Spsrta 0-4, ale to zadna tragedia przegrac z obecnie najlepsza druzyna w lidze. Dzis mozna sie zrehabilitowac po tamtej porazce przed wlasnymi kibicami i mysle, ze tak bedzie. Mistrzowie wydaja sie byc w lepszej formie niz goscie, graja na swoim lodzie, gdzie zazwyczaj ogrywali Valerenge nawet gdy roznica miedzy zespolami byla duzo wieksza. Nie wiem dlaczego, ale nie potrafie sobie wyobrazic wygranej Valerengi dzisiaj - nie pasuje ich pogrubiona nazwa na livescore w tym meczu Stavanger win 3/10
|
Do góry
|
|
|
|
#4172707 - 14/10/2010 19:02
|
Carpal Tunnel
|
Frisk/Asker - Stavanger Nie przystoi, no nie przystoi mistrzowi nie wygrac trzeciego meczu z rzedu. Nie lubie jak druzyna przegrywa non stop bo w koncu sie przelamie ale dzisiaj na to nie licze w wykonaniu Frisk, slabo bronia, slabo atakuja, wszystko slabo robia w tym sezonie i nie mam pojecia jaka taktyke na dzis wymysla.Zaatakuja Stavanger to szybko ich goscie wypunktuja a twarda obrona to za bardzo nie maja kim sie przeciwstawic. Typ na przelamanie Stavanger bo czolowka ucieka Stavanger 7/10 Manglerud - Lillehammer HOLA HOLA HOLA !!! Manglerud zadziwia, kolejny komplet punktow i mecz nie przegrany w regulaminowym czasie - co to sie dzieje  Chyba jakis nagly megawzrost formy albo ich mlodzi zawodnicy to przyszle gwiazdy NHL  Ja dalej w niech nie wierze, dzisiaj czeka ich powazny sprawdzian. Lillehammer gra bardzo w kratke, swietne mecze przeplataja tymi slabszymi, ostatnio dali ciala to dzisiaj powinni zagrac dobrze. Hokejowo sa duzo lepsi od rywali a ten kurs zawdzieczamy wylacznie ostatnim trzem meczom w wykonaniu Manglerudu. Miejmy nadzieje, ze gospodarze nie sprowadza mnie na ziemie i nie zechca udowodnic swojej "ukrywanej sily hokejowej" trzymanej na ten sezon do tej pory w ukryciu. Lillehammer 4/10 Rosenborg - Stjernen To juz taka moja osobista wycieczka w strone " okupanta". Progresywnie, oni w koncu wygraja jakis mecz w tej serii ze slabszymi. Trzymam sie tego co napisalem pare dni temu odnosnie Stjernen a dzisiaj bardzo ladny kurs nam buki zaoferowaly. Racjonalnych przeslanek za duzo nie ma, ale Stjernen ma lepsza druzyne niz na to by wskazywaly wyniki. Szukam ich wygranej dalej po pieknym kursie dzisiaj Stjernen 2/10 ----------------------------- tradycyjna tasma na prawie cala kolejke : Sparta- ze wzgledu na kurs, powinny byc ustawione rowno a jednak faworyzowana jest Valerenga ( duzo by mozna o tym meczu pisac, ale na singlu za duza kase narazie sie nie decyduje grac, przyjdzie czas jeszcze na obstawianie tych pojedynkow) Sparta KZ + Stavanger -1.5 + Lillehammer 1/10 ============================================== DANIA dzisiaj tylko 1 mecz : krociutko, strasznie buki sie gubia w tej lidze z kursami od poczatku sezonu, jak ktos lubi duze kursy to moze warto dzis w strone Hvidovre cos uderzyc, ja osobiscie na pewno bym az tak nie faworyzowal gospodarzy jak na to kurs wskazuje - ale to juz kazdego osobista decyzja, moze jakies handi, kz, albo x2... byc moze bedzie 1, nie przecze - ale widac tu vaule i do pociagow nie radze dokladac smakowitego 1.35 na Frederikshavn
|
Do góry
|
|
|
|
#4182709 - 19/10/2010 21:21
|
Carpal Tunnel
|
nareszcie mamy spokoj z "okupantem", oddal co zabral z nawiazka i narazie ich wygranej nie trzeba bedzie szukac ========================= Lorenskog-Stjernen Mial okupant w ostatniej "serii" spotkan jakies punkty zdobyc i zdobyl. Na ta chwile to by bylo na tyle  Dzis nie trzeba komentowac nawet gdzie jada i co sa w stanie tam ugrac. Musialoby im wychodzic chyba wszystko a Lorenskog nic zeby mogli liczyc na jakies punkty. Kadra gospodarzy nie narzeka na kontuzje i braki, przyznam sie, na kadre Stjernen nawet nie zwracam uwagi bo buki i tak nie rozpieszczaja z handi i kursami na ten mecz i odnosnie moich typow, to obojetne mi czy Stjernen zagra najmocniejszym skladem czy oslabionym, przykre ale prawdziwe. Licze tutaj na dosc spora liczbe goli dlatego, tez gram na czujke kto strzeli bramke Lorenskog -1.5 6/10 Anders Fredriksen strzeli gola 2/10 Rosenborg - Lillehammer Beniaminek sie narazie nagral, weszli na rozpedzie, troche nawygrywali nawet niespodziewanie teraz trzeba spojrzec szarej rzeczywistosci w oczy. Lille lapie rytm z meczu na mecz, ale caly czas graja w kratke jak juz wspominalem. Czas w koncu zagrac dwa dobre mecze pod rzad. Ostatnia wysoka wygrana na wyjezdzie i trzeba podtrzymac ta passe, bo gorna polowa tabeli skrupulatnie odbiera sobie punkty wiec jest okazja gonic "elite". Kurs mi bardzo odpowiada, jakby bylo mniej pewnie bym sie dluzej zastanowil nad tym meczem, nie lubie takich serii jak 3 porazki z rzedu, bo to zaliczyl Rosenborg ostatnio ale moja teoria jest taka, ze beniaminek teraz placi taka cene jaka powinien po awansie do wyzszej klasy rozgrywkowej. Ten kryzysik powinien jeszcze potrwac i przelamac sie nie powinni z duzo lepsza druzyna jaka jest Lillehammer, rewanz za porazke u siebie na poczatku sezonu bardzo wskazany i na pewno goscie pamietaja o tym meczu Lillehammer win 3/10 Lorenskog + Lillehammer KZ 4/10 Valerenga - Frisk/AskerProbuje x2 w tym meczu, dlaczego ? Bo Valerenga to Valerenga  Stawki nie podaje bo to taki singiel za pare zl, choc nie wykluczam tutaj wyniki oscylujacego w okolicach 6-0  no i tradycyjna tasma : Lorenskog -1.5 + Lillehammer + Sparta under 5.5 + Manglerud +1.5
|
Do góry
|
|
|
|
#4184420 - 20/10/2010 17:53
[Re: gantele]
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4186825 - 21/10/2010 20:41
|
Carpal Tunnel
|
Lorenskog - Lillehammer Jak ktos sledzi ten temat i czyta co nie co to latwo mozna zauwazyc, iz idac moim tokiem rozumowania, ostatni mecz Lillehammer slaby to dzisiaj powinien im wyjsc dobry  Na pewno az takiej roznicy miedzy zespolami jak wskazuja na to kursy nie ma, przynajmniej w moich oczach ( patrzac pod katem potencjalu a nie aktualnej formy fizycznej glownie chyba ). Problemy w tylach Lillehammer musza w koncu zniknac w trakcie sezonu bo jakis "jeleni czy frajerow" to w linii defensywnej oni nie maja tylko dosc wartosciowych graczy jak na norweska lige. Nastawia sie pewnie na kontry bo na lodzie Lorenskog inaczej ciezko bedzie 'furore' zrobic, idac na wymiane ciosow pewnie padnie wysoki overek ale jednak ze wskazaniem na gospodarzy - dlatego licze na solidna gre z tylu choc raz i nie pojscie na zywiol Lille  Warto dodac, ze kursy na Lillehammer mozna zlapac w okolicach ~ 4.00 !!! Lillehammer +1.5 5/10 Lillehammer 2/10
|
Do góry
|
|
|
|
#4187236 - 21/10/2010 23:25
[Re: Champion_win]
|
enthusiast
Meldunek: 12/04/2009
|
Fakt jedyna porazka Lorensgogu na wlasnym lodowisku w czasie normalnym byla wlasnie z lillehamer,ale to bylo dawno,na poczatku sezionu.Teraz gospodarze graja zdecydowanie lepiej,zwarli szykii obronne i patrzac na ich ostatnie wygrane 2-4 bramkowe ,wprawdzie z przecietniakami,a w dodatku patrzac na ich gre ze Sparta ktora pokonali w dogrywce i porazka z Valerenga tez po dogrywce,nie daje szans gosciom.Mysle ze sa w stanie wygrac nawet dwaoma bramkami
|
Do góry
|
|
|
|
#4187240 - 21/10/2010 23:27
[Re: duma_stolicy]
|
enthusiast
Meldunek: 12/04/2009
|
Viking+Sparta to dzisiejsze pewniaki.Graja z dwoma outsiderami.Mysle ze w meczu Frisk-Rosenborg warto takze zagrac over 5,5,obie druzyny wraz z Lillehamerem sa ultra ofensywne
|
Do góry
|
|
|
|
#4187274 - 21/10/2010 23:43
[Re: duma_stolicy]
|
Carpal Tunnel
|
Fakt jedyna porazka Lorensgogu na wlasnym lodowisku w czasie normalnym byla wlasnie z lillehamer,ale to bylo dawno,na poczatku sezionu.Teraz gospodarze graja zdecydowanie lepiej,zwarli szykii obronne i patrzac na ich ostatnie wygrane 2-4 bramkowe ,wprawdzie z przecietniakami,a w dodatku patrzac na ich gre ze Sparta ktora pokonali w dogrywce i porazka z Valerenga tez po dogrywce,nie daje szans gosciom.Mysle ze sa w stanie wygrac nawet dwaoma bramkami " Teraz gospodarze graja zdecydowanie lepiej" - na czym to "lepiej" polega ? to wlasnie na poczatku sezonu odniesli wygrana ze Stjernen 4-1 wyjazdowa, ograli rozpedzonego beniaminka z Trondheim wysoko i nawiazali wlasnie walke z najlepsza w lidze Sparta, teraz graja zdecydowanie lepiej bo ? dlatego, ze ograli Manglerud (ktory dostal od mistrza Norwegii 12 bramek w ost kolejce ) czy dlatego, ze ograli zamykajacy tabele Stjernen ? "zwarli szybki obronne" - tracac 3 bramki u siebie z beznadziejnym Frisk/Asker czy tracac 5 bramek na Storhamarze ? czy po raz kolejny wrazenie na Tobie zrobily po jednej bramce straconej ze Stjernen i Manglerud ? na braki kadrowe tego zwalic nie mozna "wygrane 2-4 bramkowe" - kazda druzyna wygrywa z tymi druzynami taka przewaga jak do tej pory co do walki ze Sparta, Sparta u siebie a na wyjezdzie to zupelnie "inna druzyna", po drugie wspominasz tez walke z Valerenga, ktora wlasnie to Lillehammer opykalo 4-1 - teraz pytanie co robi wieksze wrazenie (?) nie twierdze, ze Lorenskog tego spotkania nie wygra ale uzywajmy powaznych i w miare racjonalnych argumentow, zeby temat byl na jakims tam poziomie... mnie satysfakcjonuje 4.00 na Lillehammer a nie 1.50 na gospodarzy i przy dobrej taktyce i odrobinie szczescia sa w stanie poraz kolejny wywiezc punkty stamtad
|
Do góry
|
|
|
|
#4187401 - 22/10/2010 01:13
|
Carpal Tunnel
|
no oczywiscie, po samych kursach latwo wskazac faworytow i nie trzeba do tego wypisywania procentow z calej ligi, wiem tylko ze niespodzianki kiedys musza nadejsc bo hokej ma to do siebie, ze wszystkich meczy bedac faworytem wygrac sie po prostu nie da, a co do bramkarzy i ich skutecznosci, widzialem nie raz gdzie we wtorek bramkarz puszcza wszystko jak leci a w czwartek robi SO i jest bogiem w swojej druzynie ale dawno nie widzialem, zeby ktos na takich statach dokladnych i procentach opieral swoja analize, ciekawe ciekawe mnie te kursy odstraszyly i tym razem nie ufam obu ekipom bo wylacznie granie w dublu ich bralem pod uwage ale tez nikomu nie odradzam takiego grania bo ma ogromne podstawy do powodzenia 
|
Do góry
|
|
|
|
#4188527 - 22/10/2010 06:11
|
Carpal Tunnel
|
Lillehammer +1.5 5/10 Lillehammer 2/10 - aj troszeczke braklo niestety, ale nic sie nie dzieje, w koncu Lillehammer pokazalo charakter, dwa razy z 0-2 i z 2-4 dochodzili rywali na remis, oni beda jeszcze lepiej grali warto zwrocic uwage na przewage Stjernen w strzalach ze Stavanger, troche wieksza skutecznosc i mogla byc faktycznie niespodzianka w tym meczu Soberg ( bramkarz Manglerudu ) sie dzis za to nie popisal, skutecznosc ponizej 80% to tragedia, przy 33 strzalach Sparty puszczonych 7 goli to duzo za duzo, ostatnio 12 ze Stavanger... 19 w dwoch meczach, troszeczke wstyd - ale mi ich nie zal, chcialbym zeby sie pozegnali z liga
|
Do góry
|
|
|
|
#4407628 - 28/01/2011 17:58
|
old hand
Meldunek: 28/10/2004
|
Ktos na QC pytal (chyba Craax?) o zaklady sezonowe na Danie. 3 tygodnie temu w Bet-at-home byl Sonder 1.6, Herning 4.5, Craax (?) mowil, ze by wzial w ciemno 1.6, wiec teraz bet365 wystawil sezonowe, Sonder jest po 1.8, Herning 2.5
|
Do góry
|
|
|
|
#4410816 - 29/01/2011 22:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
Wracajac do wczorajszego meczu to Herning wystapil bez K.Staal-a a to spora strata od powrotu 4m 4gole i 5 asyst, ale mistrzem bedzie Sonder ktorzy sklad ostatnio wzmocnili swietnie znanym na rynku dunskim Kanadyjskim napastnikiem Brett Lysak ( na razie jeszcze nie gral), a pozostali zawodnicy juz w calosci wyleczyli kontuzje jak Matejic czy Lykkeskov
|
Do góry
|
|
|
|
#4459731 - 16/02/2011 22:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
NO tak tyle ze braki Aalborga to: Christian Lie, Nikolaj Nedermark, Kasper Degn i Vesa Kulmala, gdzie K.Degn to najlepiej punktujacy gracz a Kulmala podstawowy obronca
|
Do góry
|
|
|
|
#4534998 - 16/03/2011 22:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/08/2010
|
Stavanger - Lorenskog Typ: 1 (-1.5AH) Kurs: 2.05
Stavanger wygrał wszystkie mecz w sezonie zasadniczym z Lorenskog. W swoich szeregach posiada wielu doskonałych graczy jak choćby Martin Strandfeldt, Christian Dahl Andersen, Juha-Pekka Loikas, Fredrik Sundin, Teemu Virtala, Marius Trygg. Z kolei między słupkami Nafciarze mają niezwykle doświadczonego Fina Antti Ore. Jednocześnie należy mieć na uwadze, że Stavanger doskonale spisuje się na własnym lodzie, gdzie z tarcza udało się przyjezdnym wyjechać tylko 3 razy. Co prawda Lorenskog pokonało w play-off Valerenge, to jednak stołeczni nie byli w optymalnej formie, zaś ich drużyna w obecnych rozgrywkach przypomina zlepek indywidualności. W Stavanger na sukces czekają już od dobrych kilku lat, drużyna jest zgrana i mocno zmotywowana. Dlatego też stawiam na pewne i co najważniejsze wysokie zwycięstwo gospodarzy różnicą co najmniej dwóch bramek.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|