Relacja ze spotkan, ktore dzisiaj widzialem.
Millot-Brown 6:3 6:3
Brown gral jak amator. Nie mogl wytrzymac dluzszych wymian. Co chwile sie na cos wkurzal i gadal do siebie po niemiecku.
Millot to karzel bez serwisu ale za to solidny w wymianach i dlatego wygral ten mecz.
Brown mimo słabej gry mial swoje szanse. W drugim secie prowadzil *3:1 zeby przegrac 3:6

hehe Na koniec meczu nie podal raki sedziemu bo mial pretensje o.... no wlasnie o co? Ze dziewczyna od podawania pilek wolno je zbierała z kortu?

Ja nie wiem
Ogolnie mecz zenujaco słaby i powiem Wam ze ten Brown to jednak straszny wiesniak.
D.M.De La Nava- I.Sergeyev 6:3 6:4
Najlepszy mecz dzisiejszego dnia. Sergeyev ladnei stawial opór Hiszpanowi ale ten byl dzisiejszego dnia dla niego za mocny. Mecz obfitowal w wiele ciekawych wymian z koncowej lini ale nie bylo to typowa ga na przebitke. Jeden i drugi grali agresywnie ale De La Nava jest w formie i to wlasnie on w kluczowych momentach byl lepszy.
W nastepnej rundzie Hiszpan ma Millota z ktorym na luuuziiiiiiieeeeeeeee powinien wygrac i ten mecz na pewno zagram grubo

Patience-Hernych 7:6(3) 5:7 6:2
Mecz zaciety bo obaj tenisisci grali na równie SŁABYM poziomie. Hernych w 1 secie mial 6:5 i serwis ale oddal i przegral w tb

W drugim secie tez prowadzil 5:3 i serwowal ale jednak wygral dopiero 7:5

W 3 secie to juz zenada Czecha i gladkie wygrane Patienca o ktorym mimo wygranejk nic dobrego nie moge napisac.
Cervenak-Massu 6:3 6:3
Moj typek izi

Cervenak grał zbyt solidnie z koncowej lini i za dobrze serowal zeby Massu mogl tutaj cos zdzialac.
Jego pierwszy serwis oscylowal w granicach 200 km/h a pierwszy serwis reprezentanta Chille to marne 140-150 km/h przy drugim w okolicach 120 :zaskoczenie:
Cervenak ładnie sie bronil i potrafil tez przejac inicjatywe w wymianie. Dla mnie to pewniak w nasteonej rundzie z Millotem ( moj drugi typ na jutro, ktory zagram grubo)
Cuevas-Sijsling 6:4 6:2
Holender zagral ciekawie( dobrze serwowal i czesto chodzil do siatki) ale byl za malo regularny by wygrac a do tego mial jakies problemy z noga bo w drugim secie juz wyraznie utykal
Ogolnie Cueavas gral swoje ale bez zadnego blysku. Moge tutaj napisac ze on na pewno w Szczecinie nei wygra bo widzialem ze Amir jest pewien ze to wlasnie on bedzie tutaj najlepszy.

Kubot- Torebka (

) 6:4 7:5
Zenada w wykonaniu Kubota. Mecz nudny dla oka hehe

Nie ma co sie rozpisywac nad gra obu zawodnikow bo byla ona bardzo przecietna. Torebka dobrze serwowala i nawet wygrala kilka dluzszych wymian z nasza gwiazdeczką ale miala za słaba psyche zeby wygrac seta mimo tego ze w drugim secie prowadzila nawet 4:1*

Kubotowi nie wroze dluzszej kariery w tym turnieju. Szkoda ze nie widzialem meczu Rosola bo moze gralbym juz przeciwko turniejowej jedynce w nastepnym meczu
Moze ktos kto ogladal sie wypowie?
Widzialem za to ze Rosol przyjechal do nas z dziewczyną wiec ma dla kogo walczyc

Psa tez maja fajnego

hehe
Battistone/Siljestrom - Brunstrom/Rojer 2:1
Dokladnego wyniku nie pamietam ale mecz byl ciekawy dla oka szczegolnie ze wzgledu na Battistona, ktory gra bardzo specyficzną rakietą i bardzo specyficznie serwuje
http://www.youtube.com/watch?v=BzNr90XZ05A sami zobaczcie

Rezultat tego meczu to na pewno niespodzianka a trzeci set skonczyl sie chyba 15-13

Ja pozniej wkleje tez swoje fotki jesli ktos bedzie chcial je zobaczyc

Ci co uwaznie czytaja beda wiedzieli ze moje głowne typy na jutro to Cervenak + D.M.De La Nava a do reszty to bede sie jeszcze zastanawial.
To tyle ode mnie. Na Gawrona juz mi sie nie chcialo czekac bo zmarzlem

A i jeszcze jedno.... mam dziwne odczucie ze w tym roku jest jakos słabiej z poziomem w porownaniu do poprzednich lat.