Wozniacki - Kvitova 1 1.35 (tobet)Jestem absolutnie zaskoczony kursem. Caro wie o co toczy się walka. Od #1 dzieli ją tylko jeden mecz. Sama przyznaje, że nie zwraca uwagi na ranking " liczy się tylko moja dobra gra", ale myślę że to tolko taka gadka do dziennikarzy

.
Caro wczoraj grając na jakieś 40% swojego potencjału mimo poczatkowych problemów nie dała szans Errani.
Faktem jest że starsza o 3 miesiące Czeszka nie pozostawiła złudzeń na zielonych kortach Wimbledonu, ale od tamtego czasu Petra nie zagrała ani jednego dobrego spotkania w tourze.
Wygrana nad popłniającą furę błedów Pennettą, czy grającą siłowy tenis ze sporą ilością UE Kanepi nie robią na mnie wrażenia. Koniec tych męk powinien nastapić w spotkaniu z następczynią Mashy Victorią Azarenką. Niestety Białorusianka opuściła kort w połowie drugiego seta (który to już raz).
Patrzac po statach Kvitova popełnia masę błędów jednak jest ich mniej od dotychczasowych przeciwniczek w Pekinie.
Czy nieregularonsć może wygrać z z rozpędzona i zdeterminowaną do bycią numerem jeden na świecie dunką. Śmiem wątpić.