#3449554 - 10/10/2009 21:22
Re: II liga - Grupa Wschodnia i Zachodnia
[Re: Bullet]
|
veteran
Meldunek: 16/01/2007
|
Panowie, a w Polkowicach jest ciśnienie na awans? Bo bardzo nieciekawe wieści dochodzą z obozu Rakowa przed dzisiejszym meczem.
***/news/105/news1051468-Rakow-Czestochowa-obcial-o-polowe-pensje-swoich-pilkarzy.html Nie mam pojęcia jak wygląda sytuacja w Polkowicach, ale nieco przybliże sytuacje w Rakowie. Od początku sezonu nie wygląda to najlepiej. Odejście wielu zawodników (min. bardzo istotni w zeszłym sezonie Pyskaty i Rogalski do Pogoni, Lenartowski do Piasta, koniec kariery Bańskiego). Problemy z kasą są w Rakowie od dłuższego czasu. Sponsorów brak, pomocy od miasta brak, jedyne oparcie w Hucie, która 'z powodu kryzysu' także przykręciła kranik z pieniędzmi. Do tego spory burdelik w zarządzie (kilka dni temu część zarządu zawiesiła swoje członkostwo)... Co do samego obcięcia pensji - jakiś czas temu klub miał kilkumiesięczne zaległości wobec piłkarzy (nie wiem jak to dzisiaj wygląda). Już jakiś czas temu zrezygnowno także z premii dla nich. Od początku sezonu była mowa tylko o walce o utrzymanie, a jednak nie jest tak tragicznie. Raków przegrał w tym sezonie 5 meczy, ale zaledwie 1 mecz dwiema bramkami, a w pozostałych 4 zaledwie jednym golem. Potrafił za to wygrywać w meczach, gdzie grał gorzej od przeciwników. Nie potrafie być bezstronny, ale dla mnie kurs na Polkowice nieco niewarty ryzyka. Koncentrowanie się na tej jednej informacji o obcięciu pensji w obliczu tego co od dłuższego czasu dzieje się w Rakowie jest nieco przesadzone.
|
Do góry
|
|
|
|
#3450083 - 11/10/2009 01:32
[Re: jadanek]
|
Olimpijczyk
Meldunek: 14/05/2005
|
Olimpia Elblag - Gks Jastrzebie 1 @1.55 Betgun bez analizy, bo wlasnie na ten mecz ide, ale polecam 1-3 Parodia, wstyd.. nawet trener i zawodnicy po meczu nie chcieli wyjsc do kibicow, wyjasnic co sie stalo...
|
Do góry
|
|
|
|
#4072305 - 19/08/2010 22:34
[Re: oiram]
|
#1 WorldSpeedway
Meldunek: 03/06/2005
|
Okocimski - Wisła Płock 2 2.15 TobetWłączam się do gry i mówię sprawdzam . Kompletnie niezrozumiały dla mnie kurs na kandydata do awansu. Wisła ze średnią na mecz prawie 3 bramki. Ostatnio pokonała, a raczej zdeklasowal kandydata do awansu Znicza 4:1. Ten Znicz nie mial problemów z Okocimmskim w zeszłą sobotę odprawiając rywala z bagażem bramek (3:0). Musiała by być spora ustaffka, żeby Okocimski urwał jakieś punkty. Różnica klas, aż bije po oczach.
|
Do góry
|
|
|
|
#4072369 - 19/08/2010 23:25
[Re: Green Arrow]
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
Tylko nie zapominaj, że ostatnio Wisła na wyjeździe zaliczyła przecież mega wtopę ze Stalą Też była zdecydowanym faworytem, Stal przecież przed tym meczem miała remis, gdzie do 88 minuty prowadziła 2-0 by ostatecznie zremisować 2-2 z .. Okocimskim Kurs nie jest zły, będę musial poczytać jak z Brzeskiem w tym sezonie bo na co stać Wisłę wiem. Może sam dorzucę kilka groszy na Wisłę ? Zobaczymy.
|
Do góry
|
|
|
|
#4114021 - 08/09/2010 22:19
[Re: Platini]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/07/2003
|
Sokół Sokółka - Stal Stalowa Wola DNB[/b] Typ: Stal Stalowa Wola @2,20 2/10 ub (ręcznie robiony w ub @3,2 remis @3,2 Stal)
Gospodarze to beniaminek o którym wiem niewiele, faktem jednak jest, że jest to jedyna drużyna która jeszcze nie odnotowała zwycięstwa w tej lidze a ostatni mecz okupiła dużymi stratami: "Przeciwnik zniszczył nas bardzo boleśnie, bo i Grzegorz Jóźwiak trafił do szpitala ze wstrząśnięciem mózgu, i Przemysław Łapiński ze zmaltretowanym kolanem pojechał na chirurgię do Skierniewic, dodatkowo czerwoną kartkę dostał bramkarz. Trzech defensorów na najbliższe zawody mam „załatwionych”. Ciężka jest rola beniaminka. Zespół wymaga małych korekt, uzupełnień. Piłkarze uczą się futbolu na II-ligowym poziomie. Dostaliśmy bardzo ciężką lekcję." Stal widziałem w 3 z 5 spotkań tego sezonu w tym 2 ostatnich. Mam wrażenie, że drużyna ta z tygodnia na tydzień gra coraz lepiej. Stal ma naprawdę groźne skrzydła, w każdym ze spotkań zawodnicy potrafią wykreować sobie kilka groźnych akcji. Skrajni obrońcy grają fajną piłke, Radawiec jest w wybornej formie strzeleckiej potrafi też błysnąć jakąś fajną asystą. Niespodziewanie dobrze też radzą sobie środkowi pomocnicy. Minusem tej drużyny jest straszna nieskuteczność, ale być może już jutro w ataku zadebiutuje nowy ukraiński napastnik. Kolejny minus to gra środkowych obrońców tj. Kusiaka i Wieprzęcia pozostawia sporo do życzenia. Po za tym Stal na ten moment wygląda bardzo fajnie i jeśli zagrają na poziomie takim jak w ostatnich 2 spotkaniach powinni sobie poradzić z beniaminkiem. Kursy na Stal już lekko poleciały, ale do @2,0 myślę, że warto.
|
Do góry
|
|
|
|
#4130344 - 18/09/2010 05:02
[Re: retoox]
|
Olimpijczyk
|
Swit Nowy Dwor Mazowiecki - Olimpia Elblag Typ: Swit Nowy Dwor Mazowiecki @1.7 Jestem z Elblaga, ale patrzac perspektywistycznie na ten mecz Swit jutro wygra. Nie mam weny, zeby pisac analize, bo jestem po 6 drinkach, ale polecam
|
Do góry
|
|
|
|
#4131983 - 19/09/2010 02:54
|
Olimpijczyk
|
Swit Nowy Dwor Mazowiecki - Olimpia Elblag Typ: Swit Nowy Dwor Mazowiecki @1.7 Jestem z Elblaga, ale patrzac perspektywistycznie na ten mecz Swit jutro wygra. Nie mam weny, zeby pisac analize, bo jestem po 6 drinkach, ale polecam 0-1 FT. Chyba typy po alkoholu nie sa najlepszym wyjsciem . 100 w plecy, ale ukochana druzyna wygrala na wyjezdzie z liderem . Swoja droga, sorki za bledny typ
|
Do góry
|
|
|
|
#4153852 - 02/10/2010 22:04
|
old hand
Meldunek: 25/08/2010
|
Olimpia Elblag-OKS 1945 Olsztyn (Stomil Olsztyn) 2 3,40 I po raz kolejny gramy zwycięstwo Stomilu ... Dlaczego ? Otóż do za drużyną pojechało 300 kibiców. Wczorajsza rozmowa kibiców z Piłkarzami na treningu że mają wygrać bo jak nie to będą grali sami dla siebie . Derby jak to Derby rządzą się swoimi prawami .To będzie bardzo trudny mecz i my o tym wiemy. Dlatego bardzo solidnie pracowaliśmy w tym tygodniu i jesteśmy do tego spotkania dobrze przygotowani. Jedziemy do Elbląga grać bez kompleksów, ale fair. Jedziemy po trzy punkty, bo znamy naszą sytuację z tabeli — mówi na łamach Gazety Olsztyńskiej trener Zbigniew Kaczmarek. Nie chcę mi się więcej pisać bo właśnie uciekam na ten mecz. Więc kto będzie chciał zagrać to zagra
|
Do góry
|
|
|
|
#4175690 - 16/10/2010 06:56
[Re: fenomen]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/07/2007
|
16.10.2010, 15:00 Olimpia Elbląg - Resovia under 2.5 - 1.55 Resovia bez Pontusa najlepszego strzelca, Elblążanie na pewno bez D. Kudyby. Olimpia gra bardzo dobrze z tyłu (11 underóv, 1 over) i raczej nic nie wskazuje, aby jutro było inaczej.
|
Do góry
|
|
|
|
#4175696 - 16/10/2010 07:08
[Re: gawlin85]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/07/2007
|
Odnośnie innych spotkań, odradzam Wisła Płock - Motor 1, gospodarze lekko osłabieni. Motor z nowym trenerem, co prawda ostatnio porażka z Okocimskim, ale wcześniej 1 pkt przywieziony z trudnego terenu w Pruszkowie. Dla mnie NO BET. Jeśli chodzi o Znicz, to są faworytami w spotkaniu z Puszczą Niepołomice i po dwóch ostatnich remisach zgarną u siebie komplet punktów. Znicz troszkę pechowo zremisował w Sokółce, kilka niewykorzystanych okazji.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|