Witam na forum mecz.pl. Również ja padłem ofiarą Betway i moje konto wraz z wygranymi pieniędzmi zostało zablokowane. Sprawę opisywałem na innym forum ale opiszę ją również tutaj aby i forumowicze mecz.pl zapoznali się z moim problemem. W sobotę i niedzielę wpłaciłem pieniądze ( łącznie 986 PLN ),następnie zdałem kupony i wypłaciłem na moneybookers kwotę 2700 PLN. Na następny dzień moje konto zostało zablokowane ,a gdy napisałem do supportu otrzymałem odpowiedź:
Informujemy, że Twoje konto zostało zamknięte przez dział zajmujący się ryzykiem.
Powodem było złamanie przepisów serwisu, gdyż wykryto, że Twój profil jest powiązany z innym kontem zarejestrowanym w naszej witrynie (******nik gracza ), co jest niezgodne z Regulaminem Betway.com, który znajdziesz na
https://betway.com/pl/help/terms-conditionsPodjęta decyzja ma charakter ostateczny i jest nieodwołalna, dlatego Twoje konto gracza pozostanie na stałe zamknięte. Kwota Twojego początkowego depozytu, pomniejszona o 10% jej wartości na pokrycie kosztów administracyjnych, zostanie Ci zwrócona.
Serdeczne pozdrowienia,
Anna @ Betway.com
Nik "powiązanego" gracza jest mi znany ,być może w przeszłości logowałem się od niego na swoim koncie ( nie mam co do tego pewności ,jeśli tak było to na pewno nie w weekend ,w którym zdawałem kupony i wypłaciłem swoją wygraną). Kilkakrotnie wypłacałem drobne sumy z Betway i do tej pory nie było żadnego problemu. Następnie wysłałem swój dowód osobisty w celu potwierdzenia tożsamości ,to samo na moją prośbę uczynił kolega.Odpowiedzią supportu było:
Po raz ostatni przypominamy, że decyzja o zmaknięciu Twojego konta ma charakter ostateczny i jest nieodwołalna.
Pozdrawiam,
Anna @ Betway.com
Kwota 887,40PLN ( depozyty pomniejszone o 10%) zostały mi wypłacone na moneybookers ,jednak reszta pieniędzy nie. Czuję się całkowicie NIEWINNY i zniesmaczony postępowaniem firmy Betway. Nawiązałem kontem z Panem Marcinem ( nik na forum Betway_com ),jednak sprawa się przeciąga i odpowiedzi mam się spodziewać po świętach. Liczę na sprawiedliwość oraz wypłacenie należnej mi wygranej,gdyż podkreślę raz jeszcze jestem niewinny i w sposób uczciwy wygrałem pieniądze. O finale mojej sprawy niezwłocznie powiadomię forumowiczów w tym temacie.