Opcje tematu
#419842 - 04/10/2005 10:02 NHL - 05.10.2005 - Let's Drop The Puck !
djLukee Offline
enthusiast

Meldunek: 17/05/2004
Po 14stu miesiącach przerwy, wyczekiwaniu , codziennym odwiedzaniu nhl.com znów wraca do nas najlepsza liga hokej na lodzie na świecie ! Jako fan tej ligi od roku 1998 pozwoliłem sobie założyć ten temat i przedstawić w nim zarówno rozkład meczy na jutrzejszy dzień jak również swoje spostrzeżenia na najbliższy sezon.

Rozkład meczy na dzień 5 październik.Mając na uwadze osoby mnie interesujące się ligą rozpisałem ten dzień umieszczając GOSPODARZA spotkania po lewej stronie ,czyli tak jak jest to robione w europie we wszystkich dyscyplinach.

Oct 5, 2005 Boston Bruins - Montreal Canadiens 7:00 PM
Oct 5, 2005 Buffalo Sabres - NY Islanders 7:00 PM
Oct 5, 2005 Philadelphia Flyers - NY Rangers 7:00 PM
Oct 5, 2005 Washington Capitals - Columbus Blue Jackets 7:00 PM
Oct 5, 2005 Florida Panthers - Atlanta Thrashers 7:00 PM
Oct 5, 2005 NJ Devils - Pittsburgh Penguins 7:30 PM
Oct 5, 2005 Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes 7:30 PM
Oct 5, 2005 Detroit Red Wings - St Louis Blues 7:30 PM
Oct 5, 2005 Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 8:00 PM
Oct 5, 2005 Nashville Predators - San Jose Sharks 8:00 PM
Oct 5, 2005 Minnesota Wild - Calgary Flames 8:00 PM
Oct 5, 2005 Chicago Blackhawks - Anaheim Mighty Ducks 8:30 PM
Oct 5, 2005 Dallas Stars - Los Angeles Kings 8:30 PM
Oct 5, 2005 Edmonton Oilers - Colorado Avalanche 10:00 PM
Oct 5, 2005 Vancouver Canucks - Phoenix Coyotes 10:30 PM

A oto moje spostrzeżenia oraz wnioski po 14 miesięcznej przerwie.

Na początek rozkład sił według mnie :

WSCHÓD :

Philadelphia - bardzo mocny kolektyw , tacy gracze jak Forsberg , Hatcher napewno sprawią że lotnicy powalczą o puchar stanleya , szkoda że odszedł Leclair bo mieli by chyba najlepszy atak ligi,jedyny minus według mnie brak super bramkarza

New Jersej - jedna z drużyn która zachowała praktycznie cały skład , będą co roku mocną drużyną teraz będzie podobnie tym bardziej mając takiego bramkarza jak Martin Brodeur

Ottawa - zawsze mocni a teraz jeszcze wzmocnieni kanadyjskim talencikiem ( Dany Heatley ) powinni dużo zdziałać , nie zapominajmi o Dominiku Hasku w bramce

Toronto - mocny bramkarz , w ataku dołączają Lindros i Czerkawski , czy jednak Ci gracze aby napewno wzmocnią klonowe liście ? w sparingach niestety bez rewelacji i uważam że nie będą mieli szans na wygranie dywizji przy tak dobrze grającej Ottawie.

Pittsburgh - na pewno wypadną lepiej niż w ostanich latach , Leclair,Palfy oraz Recchi wspomogą siłę uderzeniową , w obronie Gonchar i w reszcie w bramce pingwinów dobry bramkarz : Jocelyn Thibault ! Czy to starczy na walkę o play off ?

Florida - No cóż chyba kolejny sezon w dole tabeli bez szans na awans do play off , gwiazdą Luongo w bramce , warci zauważenie Nieuwendyk i Stumpel ale chyba to nie wystarczy.

Tampa Bay - Mistz z ostatniego sezonu który w sparingach grał bardzo słabo i chybaw tym roku nie uda sie obronić tytuły,play off myślę że spokojnie ale czy coś więcej ?

Washington - chyba jedna ze słabyszych drużyn na wschodzie,kilku graczy z doświadczeniem jednak zdecydowanie za mało na sukcesy

Carolina - kolejny średniaczek bez szans na sukcesy

Buffalo - paru wartościowych graczy,dość solidny kolektyw jednak awans do play off będzie już chyba dużym sukcesem

Boston - Dużo znakomitości w składze jednak brak klasowego bramkarza , do play off powinni wskoczyć bez problemów jednak mecze sparingowe pokazały że boston chyba największych sukcesów nie osiągnie

New York Rangers - kilku weteranów ligi z Jaro Jagrem na czele,brak dobrego bramkarza i czyżby po raz kolejny brak "strażników" w play offach ? oby nie bo ile można

New York Islanders - były klub Czerkawskiego , dość wyrównany skład który spróbuje powalczyć o awans do play off

Montreal - dobra drużyna z kilkoma gwiazdami,solidny bramkarz , to wszystko powinno sprawić że montreal powalczy o play off , jednak trudna dywizja może zniweczyć ten plan

Atlanta - celowo zostawiłem na koniec ten klub gdyż uważam że może on być czarnym koniem na wschodzie , nie w sensie że będzie ogrywał każdego jednak od zawsze atlanta dostarczała punktów a teraz może się to zmienić a pomóc mają nowi gracze : Holik,Hossa,Dunham,Bondra no i as atutowy król strzelców ubiegłego sezonu rosjanin Kovalchuk

Rozkład sił na zachodzie zaprezentuje za kilka godzin.Proszę również nie brać mocno do siebie tego co napisałem bo jak wiadomo to tylko sport i może być różnie a to co napisałem są to tylko moje spostrzeżenia jako fana ligi nhl od lat.

Do góry
Bonus: Unibet
#419843 - 04/10/2005 19:52 Re: NHL - 05.10.2005 - Let's Drop The Puck !
djLukee Offline
enthusiast

część druga moich przemyśleń

ZACHÓD

Dallas - kila ubytkow w skladzie - brak silnych wzmocnien, jednak na tyle mocna druzyna wiec myślę że spokojnie awansują do Play Off i mam nadzieję ( moja ulubiona drużyna ) powalczą o wygranie co najmniej dywizji

Detroit - od lat solidna drużyna która bez problemów powinna awansować do play off , również niewielkie zmiany w składzie

Colorado - jeszcze niedawno mistrz a teraz dwa ważne ubytki : Forsberg i Kariya na ich miejsce min. Turgeon i nasz rodak Wojciech Wolski mocna drużna której nie może zabraknąć w play off

San Jose - rewelacja meczów towarzyskich , drużyna która wygrała wszystkie mecze , patrząc jednak na skład drużyny ciężko doszukać się graczy światowej klasy , czy ten kolektyw wytrzyma trudy sezonu i zajmie wysokie miejsce w sezonie zasadniczym ?

Minnesota - jak dla mnie ligowy średniak którego sukcesem będzie awans do play off , o ten sukces będzie jednak bardzo trudno

Edmonton - drużyna wzmocniona jednym z najlepszych obroncow : Chrisem Prongerem , mająca kilku wartościowych graczy takich jak Peca czy Dvorak powina zakwalifikowac sie do play off

Calgary - ubiegłoroczny finalista , mocny skład z wieloma bardzo dobrymi zawodnikami ze świetnym Iginlą na czele , postarają sie znów namieszać w play off

Vancouver - jak co roku mocny skład który powinien zapewnić bezproblemowy awans do rundy play off

St Louis - nieco słabsie jak przed laty , brak Prongera i Ala Macinnisa ( gdzie on jest ? brak w oficjalnym rosterze na stronie - natomiast yahoo podaje że został w klubie ) , z nowym bramkarzem Lalime - powinno starczyć na awans do play off , jednak na więcej chyba za mało

Nashville - as Paul Kariya ma poprowadzić "drapieżniki" do play off , czy jednak reszta druzyny dorówna kanadyjczykowi ?

Chicago - kilku doświadczonych graczy i nowy bramkarz Khabibulin , to jednak za mało wedlug mnie na wygranie dywizji w walce z detroit i st louis

Los Angeles - mocna druzyna , o jej sile stanowic beda Roenick , Demitra i Bure , ich brak w play off bedzie niespodzianka

Phoenix - CU JO na dzien dobry w bramce , Wayne Gretzky stawia widac na poprawe gry , w ataku szalec będą Hull oraz Nedved , nie zapominajmy o Doanie , Nashu i Nagym , czy ta młodzież w połączeniu z rutyną wywalczy play off ? Wayne Gretzky wierzy a my ?

Anaheim - do znanych nazwisk ( fedorov , sykora , ozolinsh ) dołączają : niedermayer ,selanne . klasowy bramkarz i Giguere i na pewno powinni być mocni

Columbus - chyba kopciuszek wśród gwiazd ligi jednak mają Nasha który jest królem strzelców , w obronie Foot , na bramce Denis , jak dla mnie niestety za mało żeby skonczyc sezon zasadniczy nawet na 8 miejscu na zachodzie

Do góry
#419844 - 04/10/2005 20:06 Re: NHL - 05.10.2005 - Let's Drop The Puck !
feagle Offline
newbie

Meldunek: 25/09/2005
"Philadelphia - bardzo mocny kolektyw , tacy gracze jak Forsberg , Hatcher napewno sprawią że lotnicy powalczą o puchar stanleya , szkoda że odszedł Leclair bo mieli by chyba najlepszy atak ligi,jedyny minus według mnie brak super bramkarza"

Tu piszą co innego tzn maja 2 suuuuper bramkarzy i niewiedzą ktory bedzie bronił

http://www.nhl.com.pl/analiza_arch.php?aid=856

Do góry
#419845 - 04/10/2005 20:36 Re: NHL - 05.10.2005 - Let's Drop The Puck !
djLukee Offline
enthusiast

wiesz kazdy ma inne zdanie , jak do tej pory Esche nawet nie zagral nigdy calego sezonu , najwiecej zagral 40 spotkan , jego srednia to 2,48 gola straconego na mecz nijak sie to ma do statystyk np Brodeura z Devils ktory w sezonie regularnym ma 2,17 a w play off 1,87 !! moje zdanie jest takie że jesli chcą walczyć o puchar to taki bramkarz nie jest dla mnie drogą do sukcesu , a jak wiadomo play offy bardzo czesto są pojedynkami bramkarzy , jednak przekonamy sie w spotkaniach

Do góry
#419846 - 04/10/2005 20:44 Re: NHL - 05.10.2005 - Let's Drop The Puck !
vonseb Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/04/2002
BARDZO BYM prosil o pisanie w jednym temacie o NHL-u

Edited by vonseb (04/10/2005 20:46)

Do góry
#419847 - 04/10/2005 20:47 Re: NHL - 05.10.2005 - Let's Drop The Puck !
vonseb Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/04/2002
Jest juz taki: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.
PS. Doceniam prace djLukee i nie chce na sile zamykac, ale jeden temat wystarczy

Edited by vonseb (04/10/2005 20:49)

Do góry
#419848 - 05/10/2005 09:23 Re: NHL - 05.10.2005 - Let's Drop The Puck !
kobo Offline
enthusiast

Meldunek: 31/10/2004
vonseb, to przenies to co napisal djLukee do tematu: NHL sezon 2005/2006 - czas nadziei i rozczarowań.

Do góry

Moderator:  rafal08