część druga moich przemyśleń
ZACHÓD
Dallas - kila ubytkow w skladzie - brak silnych wzmocnien, jednak na tyle mocna druzyna wiec myślę że spokojnie awansują do Play Off i mam nadzieję ( moja ulubiona drużyna ) powalczą o wygranie co najmniej dywizji
Detroit - od lat solidna drużyna która bez problemów powinna awansować do play off , również niewielkie zmiany w składzie
Colorado - jeszcze niedawno mistrz a teraz dwa ważne ubytki : Forsberg i Kariya na ich miejsce min. Turgeon i nasz rodak Wojciech Wolski

mocna drużna której nie może zabraknąć w play off
San Jose - rewelacja meczów towarzyskich , drużyna która wygrała wszystkie mecze , patrząc jednak na skład drużyny ciężko doszukać się graczy światowej klasy , czy ten kolektyw wytrzyma trudy sezonu i zajmie wysokie miejsce w sezonie zasadniczym ?
Minnesota - jak dla mnie ligowy średniak którego sukcesem będzie awans do play off , o ten sukces będzie jednak bardzo trudno
Edmonton - drużyna wzmocniona jednym z najlepszych obroncow : Chrisem Prongerem , mająca kilku wartościowych graczy takich jak Peca czy Dvorak powina zakwalifikowac sie do play off
Calgary - ubiegłoroczny finalista , mocny skład z wieloma bardzo dobrymi zawodnikami ze świetnym Iginlą na czele , postarają sie znów namieszać w play off
Vancouver - jak co roku mocny skład który powinien zapewnić bezproblemowy awans do rundy play off
St Louis - nieco słabsie jak przed laty , brak Prongera i Ala Macinnisa ( gdzie on jest ? brak w oficjalnym rosterze na stronie - natomiast yahoo podaje że został w klubie ) , z nowym bramkarzem Lalime - powinno starczyć na awans do play off , jednak na więcej chyba za mało
Nashville - as Paul Kariya ma poprowadzić "drapieżniki" do play off , czy jednak reszta druzyny dorówna kanadyjczykowi ?
Chicago - kilku doświadczonych graczy i nowy bramkarz Khabibulin , to jednak za mało wedlug mnie na wygranie dywizji w walce z detroit i st louis
Los Angeles - mocna druzyna , o jej sile stanowic beda Roenick , Demitra i Bure , ich brak w play off bedzie niespodzianka
Phoenix - CU JO na dzien dobry w bramce , Wayne Gretzky stawia widac na poprawe gry , w ataku szalec będą Hull oraz Nedved , nie zapominajmy o Doanie , Nashu i Nagym , czy ta młodzież w połączeniu z rutyną wywalczy play off ? Wayne Gretzky wierzy a my ?
Anaheim - do znanych nazwisk ( fedorov , sykora , ozolinsh ) dołączają : niedermayer ,selanne . klasowy bramkarz i Giguere i na pewno powinni być mocni
Columbus - chyba kopciuszek wśród gwiazd ligi jednak mają Nasha który jest królem strzelców , w obronie Foot , na bramce Denis , jak dla mnie niestety za mało żeby skonczyc sezon zasadniczy nawet na 8 miejscu na zachodzie