#426385 - 16/10/2005 20:41
Re: ATP - Masters Series Madrid - 17-23.10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
42/2001 ATP Madrid TMS (ESP) I.hard Thomas Enqvist Juan Carlos Ferrero 4-6 6-3 7-6(4) Second Roun 42/2003 ATP Madrid TMS (ESP) I.hard Juan Carlos Ferrero Nicolas Massu 6-3 6-4 6-3 Finals 42/2004 ATP Madrid TMS (ESP) I.hard Luis Horna Juan Carlos Ferrero 6-3 6-1 Second Round 2003 rok to była dominacja Juana Carlosa. 42/2001 ATP Madrid TMS (ESP) I.hard Tommy Haas Max Mirnyi 6-2 6-2 6-2 Finals 42/2003 ATP Madrid TMS (ESP) I.hard Andy Roddick Max Mirnyi 6-1 6-7(9) 7-5 Second Round 42/2004 ATP Madrid TMS (ESP) I.hard Andre Agassi Max Mirnyi 7-6(5) 6-3 Second Round Max wydaje mi sie solidnym graczem i napewno stać go na przejscie Hiszpana, licze na to  i będe dalej obstawał przy swoim. W Wiedniu Ferrero miał dużo szczęścia, że doszedł tak daleko.
|
Do góry
|
|
|
|
#426386 - 16/10/2005 21:35
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Z obstawiania Mirnyi'a wyleczyłem się już dość skutecznie jakiś czas temu , ten pan jest bez formy od kilku lat  Odpuszczę sobie ten mecz mimo wszystko... A.Calleri - A.Costa (1) W zależnosci od kursów to dla mnie jedno z ciekawszych gier jutrzejszego dnia. Calleri po kwalach które przebrnął w dobrym stylu. Ograł najpierw G.Simona 75 60(Francuz kompletnie bez formy), a dzisiaj G-L Lopeza 62 62. Sam Calleri ostatnio wprawdzie odpadał w początkowych rundach , ale w ub. tyg. trafił na świetnie dysponowanego Ljubicica któremu starał się dotrzymać kroku , ale w końcówce nie był w stanie wytrzymać tempa Chorwata. A.Costa to powoli wymierający gatunek nudnych przebijaczy  tutaj dostał WC , chyba ze względu na fakt , że bardzo często zalicza 2r. i musi bronić tych jakże drogocennych punktów  Callerego ostatnio miałem okazję oglądać w finale Szczecińskiego Challengera gdzie pokazał ciekawy ofensywny tenis , często wybierał się do siatki , ładnie grał także z końcowej linni. Jeśli Augustin będzie konsekwentny nie da się wciągnąć w przebijanki z Costą i zagra 'swoją' grę to powinno skończyć się jego awansem do 2r. Jeśli buki wystawią kursy min. 1,45 to ja to biorę. F.Verdasco - P.H.Mathieu (1) 1,59 oferuje BAW Typ przeciwko Francuzowi... Niestety PHM w beznadziejnej formie.. Porażka w Sztokholmie z Benneteau 16 36 , tydzień wcześniej z Gasquetem 26 26 ... Istne lanie , wprawdzie ograł w Metz w 1r. Andreev'a ale ten był po 2 turniejach z rzędu na ziemi(finał i wygrana w Palermo). Benneteau ograł PHM 63 61... Wysoki , lubiący dobrą zabawę  rodak PHM - grał we wakacje w Poznańskim CH... No jakoś nie mogę sobie wyobrazić , że taka trochę monotonna gra , przebijanie piłki i czekanie na błąd rywala zdemolowało wręcz Mathieu heh a jednak  Biorę Nando który tak słabo dysponowanego rywala powinien spokojnie ograć - lewa ręka , ciekawy rotowany serwis(na hali może dać sporo) , kończące uderzenie z obu pozycji to atuty... Ale , niech lepiej nie chodzi do siatki  Jeśli ustrzeże się seryjnie psutych piłek powinien dać sobie radę... Ja to po ciekawym kursie ok. 1,55-1,6 sobie wezmę. Może w dublu z Callerim. Grosjean-Lopez... ależ mnie korci aby postawić na Groszka... Lopez w Wiedniu pokazał swoją główną cechę czyli straszną 'miękkość' w grze i nie potrafił skończyć Maracha w 2 setach. Chociaż technika u niego jak zwykle na najwyższym poziomie , lecz gdy Austriak zaczął grać odważniej i mocniej to Lopezik się strasznie gubił. Niestety nie wiem co gra teraz Grosjean(choć porażka w 3 setach z Nalbim może świadczyć , że Francuz wraca do w miarę niezłej dyspozycji), tak więc wolę odpuścić sobie ten mecz.
|
Do góry
|
|
|
|
#426388 - 16/10/2005 23:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Martin - Novak 1 2.14
Jakiś Hiszpan musi jutro wygrać - raczej nie Costa, Lopez i Verdasco także mimo wszystko niepewni, więc może Martin? Finał w Szczecinie, 1/4 w Palermo, 1/4 w Sztokholmie - całkiem, całkiem... Novak na US Open poddał mecz z Massu, w ubiegłym tygodniu kompromitująca wpadka z Marachem we Wiedniu - Jiri ostatni sukces w hali odniósł 3 lata temu (właśnie w Madrycie). Czech nie jest dobrze przygotowany, to raczej pewne; Martin zaś stuknął w kwalach Almagro, oraz Ascione i wydaje się być w stanie przejść do II rundy!
Spadea - Melzer 1 1.83
Skoro Melzer nie potrafił się sprężyć na turniej u siebie to i tutaj raczej nie da rady. Spadea także cieniuje, ale skoro wygrał ostatnio z Chelą to i Jurgenowi da radę.
Haas - Pavel 1 1.65
Krążyły jakieś plotki o urazie Haasa w Bangkoku - miejmy nadzieję, że już wydobrzał! Jeżli będzie zdrowy to szans Pavla za dobrze nie widzę.
|
Do góry
|
|
|
|
#426389 - 17/10/2005 06:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
Rusedzki - Karlovic Dojdzie w meczu do tie-breaku? Tak 1.35 Obaj grają b. dobrze przy swoim serwisie. Ivo mocny serwis, a Greg chodzi do siatki, licze na przyajmniej 2 tie-breaki 
|
Do góry
|
|
|
|
#426390 - 17/10/2005 06:40
|
Pooh-Bah
Meldunek: 10/03/2005
|
mnie zaciekawily 3 mecze dzisiaj z madrytu:
verdasco-mathieu 1 francuz ostatnio spadek formy natomiast verdasco tez nic specjalnego ale gra u siebie a to ju jst znaczacy atut a kurs 1.65 to jest baja
haas-pavel ktos wczesniej pisal o jakiesjs kontuzij niemca jesli to jest potwierdzone info to bym nie gral tego spotkania ale gdy tomy bedzie w normalnei dyspozycij to pokona rumuna kurs 1.50
hanescu-zib zib gra lepiej na ziemi a rumun lubie gre na twardej nawierzchni jesli tylko hanescu jest zdrowy to spokojnie wygra kurs 1.61
a deble dzis w madrycie nie gaja? mam pytanie do kumatych co sadza o meczach: melzer-spadea massu-chela
|
Do góry
|
|
|
|
#426391 - 17/10/2005 08:16
|
journeyman
Meldunek: 08/09/2005
|
Nie bede napewno orginalny z typami na dzisiaj. Hanescu - Zib 1 1.61 Gdzie sie podzial Zib z poczatku roku kiedy gral niezle na szybkich nawierzchniach.Teraz niestety zawodnik ten jest w miernej dyspozycji i mysle ze nie da rady solidnemu Rumunowi. Novak : A.Martin 2 2.00 Mysle ze po takim kursie czy tez wyzszym jak najbardziej wskazane zagranie Hiszpania ktory coraz smielej sobie radzi na Hardzie,kort w Madrycie zna bardzo dobrze,pokazal to w kwalach.Novak po kontuzji widac nie moze sie pozbierac i watpie ze w tym turnieju cos ugra,zwlaszcza ze gra z silnym Hiszpanem na jego terenie. Verdasco : Mathieu 2 2.00 Coz tutaj pojde chyba wszystkim na przekor,licze na przeelamanie Francuza ktory juz nie raz dal mi powody do radosci swoja wola walki i mobilizacja na wazne mecze chodzby w Davisie.Wydaje mi sie ze Mathieu latwo pola Hiszpanowi Verdasco nie odda i pokusi sie o niespodzianke,zwlaszcza ze Verdasco to zawodnikow z wyszej polki nie nalezy i robi wiele bledow. Co do Massu-Cheela sklanial bym sie ku Cheli,mysle ze weznie rewanz za porazke 2 lata temu walsnie w Madrycie z Massu chociaz dla mnie to totolotek  Co do Melzera to mysle ze ma cos do udowodnienia w meczu z Vincem po ostatniej wpadce z Linardem w Wiedniu gdzie przegral przed wlasna publicznoscia z tak slabym zawodnikiem.Mysle ze Spadea za dlugo pauzowal aby sie bawic w Mastersach i dzisiaj przegra z rozgoryczonym Austryjakiem. Na oficjalnej stronie jest napisane ze dzisiaj sa 1 rumdy debli i singli wiec chyba debelki tez sie pojawia,a ja juz czekam na kurs na Bryan/Bryan  Bedzie pewnie maly ale mecz pewnieutki zwlaszcza ze graja z Damm/Bhupati.
|
Do góry
|
|
|
|
#426393 - 17/10/2005 11:28
|
old hand
Meldunek: 11/09/2005
|
elo elo Rafael Nadal - wygra turniej w MadrycieZainteresowałem się tym typem jak zobaczyłem kurs 2.75. Poczytałem trochę info. i przekonałem się jeszcze bardziej do tego typu. Hiszpan przygotowywał się specjalnie (3 tygodnie) do tego turnieju na Majorce. 120.000 biletów wykupiono i jak podkreślają eksperci będący na miejscu głównym powodem takiego zaintersowania jest właśnie Rafael Nadal. W każdym meczu będzie miał za sobą trybuny co jak sam mówi powinno mu pomóc. Nadal dotychczas grał tu dwukrotnie, raz odpadł w pierwszej a raz w drugiej rundzie. Nie ma się co tym sugerować, każdy wie jakie postępy poczynił Hiszpan przez ostatni rok. Gra świetnie na mączce ale twarde korty nie są dla niego postrachem - wygrany turniej w Kanadzie, finał w Miami, ostatnia wygrana w Chinach. Biorąc pod uwagę zmęcznie niektórych zawodników (Stepanek, Ljubicic), drobne urazy (Ferrer, Monfils, Verdasco) i brak doniesień o formie reszty graczy myślę, że warto postawić na Hiszpana. Wydaje mi się, że robi nam się drugi specjalista (po Federerze) od wygrywania turniejów. Chodzi mi tu głównie o fakt, że nie podróżuje po świecie ciułając po kilka rund co tydzień tylko konkretnie przygotowuje się do konkretnego turnieju. RAFA Jaaaaaaaaaaazda!!! 
|
Do góry
|
|
|
|
#426396 - 17/10/2005 22:27
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Olivier Rochus - T.Berdych (1) 1,8 Czech który specjalnie przygotowywał się do USO i P.Davisa(walczył jak lew przeciwko Niemcom) teraz jakby obniżył loty i czeka na koniec tego sezonu. Dziwić może porażka z Gonzo aż 62 62 , taki bombardier serwisowy dał się przełamać 'Masterowi UE' minimum aż 4-krotnie ?! coś nie tak się dzieje z jego podaniem... A, niezbyt wymagający serwis + obecna dyspozycja Oliviera może dać mu awans do 2r. Belg świetnie się poruszający po korcie, gra bardzo dokładnie, mało psuje - z przyjemnością ogląda się jego grę. No i ostatnie wyniki , może z niezbyt imponującymi rywalami(ale z takimi też trzeba wygrać) , ale wygrany CH + półfinał w Sztokholmie z Blake'iem. Hmm...H2H 1-0 dla Berdycha , grali dokładnie rok temu w Q w ... Madrycie  75 76(5) , zacięte spotkanie... Ale, teraz mamy zupełnie odwrotne warunki obu zawodników do jutrzejszego meczu. Ja zaryzukuję , ale mnie odważnie niż wczoraj na Callerego+Verdasco...
Edited by Fro_Lech (18/10/2005 19:58)
|
Do góry
|
|
|
|
#426397 - 18/10/2005 07:14
|
journeyman
|
FERRERO-MIRNYI 1 1.55 No coz tu chyba nie bede orginalny co do tego typu,Mirny bez formy , serwis juz nie ten sam.Nie ma co duzo sie rozczulac na tym meczem,teoretyczny pewniak dnia dzisiaj zobaczymy jak bedzie w praktyce. O.ROCHUS-BERDYCH 2 1.90 Ciezko bedzie umotywowac moj wybor,ale coz postaram sie jakos okreslic co do grania na Berdycha.Moze dlatego ze widzialem go w akcji,tylko troszke dawno to bylo,ale za to gral swietnie tylko ze to byl Clay i puchar Davisa.Statystycznie jest dzisiaj przegranym,jesli by popatrzyc na ostanie osiagniecia obu panow.Ja osobiscie jednk uwazam ze Berdych jest lepszym zawodnikiem niz Malisse,Marach,Kubot,Bennetau czy Bjorkman a tych miedzy innymi pokonywal pan Rochus w ostatnim czasie,dla mnie to nazwiska nic znaczace(statysci),przyszlo do meczu z Blakiem gladko 6:4 6:3 i dziekujemy.Chcialem rowniez przypomniec ze Berdych jako jeden z nielicznych zawodniwkow w tym roku pokonal Nadala.Niby wszystko za Rochusem przemawia jesli chodzi o forme meczowa,ale cos mi mowi ze dzisiaj to Czech Berdych ten mecz wygra,nie bez trudu ale da rade  . Kunitsyn : Snobel 1 1.32(KOLDING) Kunitsyn swietna dyspozycja,pokazal to w Moskwie gdzie gral jak w transie.Tym razem gra z takim cieniachem ze kurs jest naprawde darmowy,zwlaszcza ze Snobel odpadl w kwalach do turnieju z w Stokholmie w 2 rumdzie,kreczujac ten mecz.
|
Do góry
|
|
|
|
#426398 - 18/10/2005 07:54
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/11/2004
|
Quote:
Statystycznie jest dzisiaj przegranym,jesli by popatrzyc na ostanie osiagniecia obu panow.Ja osobiscie jednk uwazam ze Berdych jest lepszym zawodnikiem niz Malisse,Marach,Kubot,Bennetau czy Bjorkman a tych miedzy innymi pokonywal pan Rochus w ostatnim czasie,dla mnie to nazwiska nic znaczace(statysci),
Hmm..Bjorkman statysta?Nic nie znaczący?
No coż takie czasy  Takie opinie  Tacy typerzy 
I ostrzeżenie - Schranzer
Edited by Schranzer (18/10/2005 10:01)
|
Do góry
|
|
|
|
#426399 - 18/10/2005 07:55
|
Anonymous
Unregistered
|
Nie badz taki kozak tylko podaj kilka pewnych typow na dzisiaj...
|
Do góry
|
|
|
|
#426400 - 18/10/2005 08:09
|
journeyman
|
Wlasnie chyba dlatego u was nikogo nie ma niestety.Bo wiem ze Bjorkman cos tam teraz wygral,ale dla mnie ten zawodnik nie jest jakims obecnie znaczacym graczem,w przeszlosci owszem w deblu tez,ale DLA MNIE nie jest zawodnikiem niewiadomo jakiego formatu.
Wiec kolego uszanuja moje zdanie,bo mam do niego prawo.
I patrz na siebie nie na innych.Bo jestes typowym przykladem Polaka.To wszystko thx.
|
Do góry
|
|
|
|
#426401 - 18/10/2005 08:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/12/2004
|
Quote:
Kunitsyn : Snobel 1 1.32(KOLDING)
Kunitsyn swietna dyspozycja,pokazal to w Moskwie gdzie gral jak w transie.Tym razem gra z takim cieniachem ze kurs jest naprawde darmowy,zwlaszcza ze Snobel odpadl w kwalach do turnieju z w Stokholmie w 2 rumdzie,kreczujac ten mecz.
Ja bym uwarzał na Ruska , Kunitsyn to co miał wygrac to już wygral przyszedł czas na olanie albo sprzedaż meczu. Snobel nie jest wielki ale pokonać ruska moze dzisiaj, tymbardziej że to nie jest turniej o wielkie laury a jak wiadomo ruski w takich turniejach podwórkowych szybko kończą swoją gre na 1 rundach
Edited by Goget (18/10/2005 10:46)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|