na konkurencyjnym forum wyczytałem, ża bagieta sie dobrze przygotowywał do sezonu i rzucił pare kilo nawet

. Tak samo pisza o Roddicku. A wszystko dlatego ze napisali na glownej stronie ATP dosyc duzo o tych 2 zawodnikach i ich sezonach przygotowawczych, rozmowy z trenerami jacy to oni zachwyceni wynikami osiaganymi przez ich podopiecznych, chyba nie powiedza w wywiadze "jest zle,wyniki sa slabe a ja nie wiem co zrobic

" wiec to bardziej chyba taki hurraoptymizm niz fakty. Wszystko zwerifikuje kort. Choc z drugiej strony jak sie popatrzy na poprzedni rok to forma styczniowa wielu zawodnikow byla rewelacyjna jak i poziom tenisowy wielu zawodnikow stal na bardzo wysokim poziomie m.in Nadal-Denko,Murray, Isner(o dziwo), Bagietka(na AO podobno sie schlal

), mozna by wymienic duzo zawodnikow ktorzy blyszczeli na poczatku roku a przez reszte sezonu sie turlali z turnieju na turniej, jak np. Cilic, Murray, Gasquet(ale z nim to zawsze sa nadzieje

), i kilku innych. I Sytuacja odwrota styczen slaby a reszta sezonu stopniowo coraz lepiej jak np. Chardy czy Ferrer.