Strona 1 z 8 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Opcje tematu
#4347992 - 08/01/2011 21:05 Oscary 2010 - nominacje.
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Meldunek: 28/12/2005
NAJLEPSZY FILM - DRAMAT
"Czarny łabędź"
"Fighter"
"Incepcja"
"Jak zostać królem"
"The Social Network"

NAJLEPSZY FILM - KOMEDIA LUB MUSICAL
"Alicja w Krainie Czarów"
"Burleska"
"Wszystko w porządku"
"Turysta"
"RED"

NAJLEPSZA AKTORKA W DRAMACIE
Halle Berry - "Frankie and Alice"
Nicole Kidman - "Rabbit Hole"
Jennifer Lawrence - "Do szpiku kości"
Natalie Portman - "Czarny łabędź"
Michelle Williams - "Blue Valentine"

NAJLEPSZY AKTOR W DRAMACIE
Jesse Eisenberg - "The Social Network"
Colin Firth - "Jak zostać królem"
James Franco - "127 godzin"
Ryan Gosling - "Blue Valentine"
Mark Wahlberg - "Fighter"

NAJLEPSZA AKTORKA W KOMEDII LUB MUSICALU
Annette Bening - "Wszystko w porządku"
Anne Hathaway - "Miłość i inne używki"
Angelina Jolie - "Turysta"
Julianne Moore - "Wszystko w porządku"
Emma Stone - "Łatwa dziewczyna"

NAJLEPSZY AKTOR W KOMEDII LUB MUSICALU
Johnny Depp - "Alicja w Krainie Czarów"
Johnny Depp - "Turysta"
Paul Giamatti - "Barney's Version"
Jake Gyllenhaal - "Miłość i inne używki"
Kevin Spacey - "W krainie pieniądza"

NAJLEPSZY FILM ANIMOWANY
"Jak ukraść Księżyc"
"Jak wytresować smoka"
"Iluzjonista"
"Toy Story 3"
"Zaplątani"

NAJLEPSZY FILM ZAGRANICZNY
"Biutiful"
"Le Concert"
"Na końcu świata"
"Jestem miłością"
"Hævnen"

NAJLEPSZA AKTORKA DRUGOPLANOWA
Amy Adams - "Fighter"
Helena Bonham Carter - "Jak zostać królem"
Mila Kunis - "Czarny łabędź"
Melissa Leo - "Fighter"
Jacki Weaver - "Królestwo zwierząt"

NAJLEPSZY AKTOR DRUGOPLANOWY
Christian Bale - "Fighter"
Michael Douglas - "Wall Street: Pieniądz nie śpi"
Andrew Garfield - "The Social Network"
Jeremy Renner - "Miasto złodziei"
Geoffrey Rush - "Jak zostać królem"

NAJLEPSZA REŻYSERIA
Darren Aronofsky - "Czarny łabędź"
David Fincher - "The Social Network"
Tom Hooper - "Jak zostać królem"
Christopher Nolan - "Incepcja"
David O. Russell - "Fighter"

NAJLEPSZY SCENARIUSZ
Danny Boyle i Simon Beaufoy - "127 godzin"
Lisa Cholodenko i Stuart Blumberg - "Wszystko w porządku"
Christopher Nolan - "Incepcja"
Aaron Sorkin - "The Social Network"
David Seidler - "Jak zostać królem"

NAJLEPSZA MUZYKA
"Jak zostać królem"
"Alicja w Krainie Czarów"
"127 godzin"
"The Social Network"
"Incepcja"

NAJLEPSZA PIOSENKA
Bound to You ("Burleska")
Coming Home ("Country Strong")
I See the Light ("Zaplątani")
There’s a Place for Us ("Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu")
You Haven’t Seen the Last of Me ("Burleska")

NAJLEPSZY SERIAL DRAMATYCZNY
"Zakazane imperium"
"Dexter"
"Żona idealna"
"Mad Men"
"The Walking Dead"

NAJLEPSZY FILM TELEWIZYJNY LUB MINI-SERIAL
"Carlos"
"Pacyfik"
"Filary Ziemi"
"Temple Grandin"
"You Don't Know Jack"

Edited by Skiper (25/01/2011 19:40)

Do góry
Bonus: Unibet
#4348034 - 08/01/2011 22:03 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Czołem. Pamiętam, że co roku dyskutujemy tu na temat gali oskarowej i dyskusja zazwyczaj była bardzo owocna. Pomyslałem, że warto byłoby również podyskutować o Złotych Globach. W końcu te nagrody to najlepszy prognostyk przed Oskarami. Buki też wystawiły kursy więc warto podyskutować w co zainwestować grosiwo. Specjalnie nie podałem kursów, żeby się nie sugerować. Poniżej kilka moich przemysleń. Do tej pory obejrzałem: The Social Network, Inception, Winter's Bone, Wyspa Tajemnic, Black Swan, Rabbit Hole. W weekend zamierzam zobaczyć The Fighter oraz True Grit.

Moim faworytem jest Natalie Portman. Powinna bez problemu zgarnąć nagrodę za aktorkę pierwszoplanową. Sam film jest ciężki i takie produkcje nie cieszą się powodzeniem na galach. Tym niemniej gra aktorska Portman jest bezapelacyjnie najlepsza. Lawrence w Winter's Bone też zagrała super (są nawet recenzje, że przez jej grę film wygląda jak dokument a nie wymyslona historia). Do tego Kidman w Rabbit Hole. Ta trójka ma szanse, reszta raczej się nie liczy. Z całej trójki Portman ma moim zdaniem największe szanse - niestety również buki stawiają ją w roli zdecydowanego faworyta.

Zastanawiam się nad aktorem drugoplanowym. W grę wchodzą tylko Andrew Garfield (nie chodzi o tego leniwego kota) oraz Christian Bale. The Social Network oglądałem i chociaż film swietny to gra tego aktora moim zdaniem ani na Złotego Globa ani na Oskara. Dzisiaj obejrzę The Fighter i jesli Bale zagra lepiej niż Garfield to zdecydowanie biorę tego pierwszego.

Film animowany - tu jest sprawa jasna. House bet na Toy Story 3. Chociaż nie oglądałem to w recenzjach wymiata. Wystarczy fakt, że jako film animowany jest nominowany do Oskara w kategorri Best Movie. Chyba jakies buki dają 1,20 i to jest izzi 20% zysku w tydzień.

Kolejna pewna lokata to 40% za Screenplay. Jest tylko jeden słuszny zwycięzca. The Social Network. Moim zdaniem to własnie bardzo dobrze zrobiony scenariusz to sukces tego filmu.

Nie oglądałem filmu The King's Speech i dlatego boję się stawiać na najlepszy film. Ale czytając portale filmowe The Social Network rozkochał w sobie wszystkich krytyków i wygląda na to, że pozamiata dwie najważniejsze kategorie - Best Movie oraz Best Director. Z reżyserią trochę zbyt często szpece stawiają w roli mocnego underdoga Nolana za Incepcję i to jedyny fakt, który skłania do głębszego zastanowienia. W historii Oskarów bardzo często jednak wygrywał reżyser, który zrobił najlepszy film. Tak więc z dużą dozą prawdopodobieństwa można powiedzieć, że nagrodę zgarnie The Social Network oraz reżyser tego filmu David Fincher.

To tyle na razie z mojej strony. Dzisiaj wieczorkiem wciągnę nosem The Fightera to napiszę więcej. Gdyby ktos miał napisy do The King's Speech (nawet po angielsku) to proszę na priv.

Pozdrawiam
quincy

Do góry
#4350451 - 09/01/2011 09:19 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

Meldunek: 18/06/2006
gdzie kursy? zanim coś napiszę takie pytanie smile

Do góry
#4350647 - 09/01/2011 17:58 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: Danielsan]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

To najpierw kolego przeczytaj co napisałem. Dopiero pytaj.

Do góry
#4350666 - 09/01/2011 18:14 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

przeczytałem wcześniej, ale co to ma do rzeczy?
istotne jest gdzie można zagrać - nim coś napiszę, chciałbym to zagrać, to chyba logiczne...

Do góry
#4350712 - 09/01/2011 18:47 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: Danielsan]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Nie chcę tu linkować i robić kryptoreklamy ale jest masa stron, które porównują kursy. 2 minuty i masz wszystko co chcesz.

Żeby nie było OT, obejrzałem wczoraj The Fighter i szczerze mówiąc to się zawiodłem. Jest historia prawdziwego boksera z Bostonu, którą można byłoby dużo lepiej opowiedzieć. Aktor drugoplanowy zagrał moim zdaniem dużo lepiej niż Garfield więc biorę Christiana Bale'a. Wczoraj zagrałem takie typy:

Best Screenplay - The Social Network

Bet365
@1,40
10/10

I kombosik:

Best Supporting Actor in Drama - Christian Bale (The Fighter)
Best Actress in Drama - Natalie Portman (Black Swan)
Best Movie Drama - The Social Network

Expekt
@2,71
5/10

Jesli się jeszcze na cos zdecyduje to dam znać.

Pozdrawiam
quincy

Do góry
#4351192 - 09/01/2011 21:21 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

Meldunek: 18/05/2006
Kto pyta nie błądzi :

Do góry
#4351853 - 09/01/2011 23:41 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: Bezdomny]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Mój kombosik zawiera jeszcze Toy Story 3. Pozdro!

Do góry
#4363499 - 13/01/2011 20:51 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Widzę, że ruchu w interesie nie ma. Myślałem, że na forum siedzi trochę kinomaniaków. Może przed Oskarami będzie lepiej :-)

Tymczasem kursy mocno pospadały. Best Screenplay zagrałem w Bet365 za 1,40 akrualnie 1,16 (w sieci do złapania jeszcze po 1,20). Z kombosa wszystko poleciało oprócz Best Movie. Także jest na razie satysfakcja, że udało się złapać value. Oby miało to przełożenie w wygranych dutkach :-)

Pozdro!

Do góry
#4366732 - 15/01/2011 00:50 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/10/2005
Originally Posted By: quincy

Zastanawiam się nad aktorem drugoplanowym. W grę wchodzą tylko Andrew Garfield (nie chodzi o tego leniwego kota) oraz Christian Bale. The Social Network oglądałem i chociaż film swietny to gra tego aktora moim zdaniem ani na Złotego Globa ani na Oskara. Dzisiaj obejrzę The Fighter i jesli Bale zagra lepiej niż Garfield to zdecydowanie biorę tego pierwszego.

Z tym Garfieldem to raczesz zartowac. Chlopak nie pokazal nic co zaslugiwaloby na jakiekolwiek wyroznienie. W samym filmie Finchera lepsi byli Timberlake i zwlaszcza blondyn ktory gral blizniakow. Eisenberg tez imo nominacja zasluzona.
Ja w tej kategorii kibicowal bede Rennerowi- moim zdaniem swietna i nie do konca doceniana kreacja. Moze nawet lekko zagram jezeli Bale i Rush mnie nie oczaruja.

A Toy Story jak najbardziej polecam smile

Do góry
#4367831 - 15/01/2011 05:46 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: mat2000]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

No zgadzam się, że Renner był za.jebisty. Zresztą w Hurt Lockerze w zeszłym roku też był swietny no ale wtedy z Bridgesem nie miał szans. Też bym stawiał na Rennera ale gale typu Golden Globes i Academy Awards rządzą się własnymi prawami. A niestety film Bena Afflecka chociaż bardzo dobry to nie zdobył raczej uznania krytyków. Dlatego stawiam na Bale'a mimo, że zagrał w gorszym filmie, niż The Town. Mam nadzieję, że zbytnio nie namięszałem.

Bardzo fajne preview jesli chodzi o aktora drugoplanowego:
http://www.suite101.com/content/golden-globes-predictions-best-supporting-actor-in-a-movie-a321530

Do góry
#4374206 - 17/01/2011 05:04 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Pograłem sobie Johnnego Deppa za rolę w filmie Alice in Wonderland. Jakaś kiepska konkurencja w tym roku i nie widzę zbytnio kto mógłby szalonemu kapelusznikowi zagrozić wink Dostał dwie nominacje, druga za rolę w Turyście, ale to właśnie Alicja stawia go w roli faworyta. Na Oscara kolejny raz nie ma szans, a członkowie HFPA wprost kochają Deppa. Miał już nominacji, raz udało mu się wygrać ale trafił akurat na strajk scenarzystów i nie dane mu było odebrać nagrodę na uroczystej gali. Tym razem taką szansę powinien otrzymać. Dodatkowo rywalizacja między Oscarami i Złotymi Globami - wydaję mi się że ciosem dla Oscarów będzie Glob dla Johnnego smile

@2.25

Powodzenia smile

Do góry
#4374330 - 17/01/2011 05:44 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: Kameleon]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

A ja zdecydowałem się w ostatniej chwili na małą konterkę:

The Kings's Speech - Best Drama
@3,00 VC
1/10

To tak informacyjnie dla tych, którzy zdecydowali się zagrać moje propozycje.

Pozdr
quincy

Do góry
#4377855 - 18/01/2011 07:41 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Na początek rozliczenie betów, zagranych za złote Globy. Wszystko pięknie siadło i niepotrzebna była nawet kontra przed samą galą. Mam nadzieję, że skorzystaliscie z moich propozycji.

Dzisiaj z uwagą sledziłem jak zachowają się buki po rozdaniu Złotych Globów. Niestety szału nie ma i mogę już teraz powiedzieć, że na Oscarach w tym roku będzie ciężko zarobić. Sporo super mega w pyde faworytów i jesli już na czyms zarobić to na betach, które nadal ciężko rozstrzygnąć. Ale to już wymaga znajmosci niułansów niułansików. Trzeba będzie pooglądać bardziej niszowe filmy. Jeszcze miesiąc może się znajdzie jakas perełka. Na razie słabo. Jesli chodzi o faworytow to juz wszystko jasne ale kursy badziewne.

Skusiłem się natomiast na bety na nominacje do Oskarów (nie otwieram osobnego tematu, bo ruch mizerny). Zostaną one ogłoszone we wtorek 25 stycznia między innymi przez Mo'Nique. Kursy wystawił Victor Chandler. Czas oczekiwania nieco ponad tydzień. Dla mnie to krótko. Inestycja pewna.

Incepcja - nominacja Best Movie

Film, który zarobił za oceanem prawie 300 mln baksów. Film, który premierę miał w pierwszej połowie 2010 roku i przez długi czas był faworytem do Oscara. Film, który został doceniony za efekty. Jedyny poważny konkurent The Social Network jesli chodzi o Screenplay. Solidna gra Leo Di Caprio oraz Marion Cotillard. Jesli poczytać przeiwdywania to wielu widziało jeszcze w grudniu Incepcję jako zwycięzcę. Sam film zrobił na mnie duże wrażenie. The Social Network i The King's Speech to fronrunners w tym momencie i oni powalczą o Oscara (na 99% wygra The Social Network). Ale miejsce na podium dla Incepcji. Nie widzę możliwosci, żeby nie znaleźli się w 10 nominowanych do Oscara 2011.

Jennifer Lawrence - nominacja Best Actress

Po pierwsze film o amerykańskich red neckach z Arkansas. Dwa lata temu za film w podobnym klimacie nominację dostała Melissa Leo (The Frozen River). Laska ma 17 lat. Do tej pory została nominowana we wszystkich najważniejszych galach. Ten film to w głównej mierze jej kreacja. Sam film bardzo ciekawy. Krytycy sikają po gaciach. Gdyby nie znakomita kreacja Portman to pozamiatałaby Galę. Nominacja to jak 2+2=5 (efekt synergii - uczyło się na studiach wink

Noami Watts - nie będzie nominowana za najlepszą aktorkę

Have you ever heard about her??? Ja nie. Przynajmniej w tym roku. Nie widzę jej w pierwszej piątce nominowanych lasek w kategorii Best Actress. Jak dla mnie nominacje dostaną: Portman, Lawrence, Kidmann, Benning i jakas piąta. Hmmm może moja kochana małżonka ze wszytkie sceny w 2010 roku. Żart smile

Gram sobie tripelka @1,27
Stawka: 20/10
Buk: Victor Chandler (przyjęli bet za grubasa, ciekawe co odwiną jak przyjdzie wypłacać)

Pozdrawiam,
quincy

Do góry
#4380490 - 19/01/2011 02:20 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
Vorspringer Offline
veteran

Meldunek: 18/11/2007
Quincy, a może jednak skusiłbyś się i zarysował stroniącemu od "holiłuckich" produkcji ludowi sytuację w najważniejszych oscarowych kategoriach? Które z tych faworyzowanych filmów/gwiazdek Twoim zdaniem są oscarowo "pewne-pewne", a które tylko najpewniej pewne? wink
Pozdro!
P(z)b

Do góry
#4382828 - 19/01/2011 18:23 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: Vorspringer]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Tak jak napisałem jest słabo jeśli chodzi o kursy i ofertę na Oscary. Buki boją się teraz odsłonić bo czas jest najmniej dla nich korzystny. Z jednej strony znamy wyniki Złotych Globów (które zawsze były preludium do gali oskarowej i bardzo często Ci sami wygrywali w przeszłości Złotego Globa i Oscara) a z drugiej strony nie mamy jeszcze oficjalnych nominacji do Oscarów, które zostaną ogłoszone 25 stycznia. Tak więc możemy się bawić albo w obstawianie nominacji (to mamy tylko w Victor Chandler) albo już próbować zagrać zwycięzców Oscarów. Biorąc pod uwagę, że większość buków nie pozwala grać kombosów to może się po prostu nie opłacać. Jedynie VC oraz Expekt pozwalają kombinować te zakłady i ja na nominacje już podałem swój typ. Być może zdecyduję się zagrać jeszcze dubel The Social Network (Best Movie) + Natalie Portman (Best Actress) jeszcze przed ogłoszeniem nominacji. Gdyby to zagrać teraz w VC to kurs mamy 1,43. Miesiąc czekania ale inwestycja raczej pewna. Po ogłoszeniu nominacji kursy pójdą lekko w dół.

Jeszcze słówko na temat samych nominacji. Można by się zastanowić nad typami obarczonymi większym ryzykiem ale mającymi wyższy kurs, np.:

Michelle Williams (Blue Valentine) - będzie nominowana @2,25 VC Bet

Filmu jeszcze nie oglądałem ale jest kilka przesłanej za tym, że to właśnie ona dostanie tę piątą nominację (pierwszą czwórkę już wymieniłem i jestem dziwnie spokojny o wynik). Po pierwsze to bardzo dobra aktorka i miała już świetnie zagrane kreacje (również jako aktorka drugoplanowa). Wydaje się, że Akademia będzie mogła już teraz wyróżnić ją nominacją. Drugi argument to sam film. Chociaż nie obejrzałem go jeszcze to czytałem sporo opinii. Przeważały takie, że to świetny film, bardzo przejmujący i smutny. Jak tak sobie sięgnę pamięcią to Academia lubi takie filmy (vide nominacje/nagrody w ostatnich latach dla takich filmów jak The Crush, The Brookback Mountain, Frozen River, No Country For Old Man, The Reader, Precious, Edith Piaf - to tylko niektóre filmy w takim tonie). I ostatni argument to kontrkandydatki:

Julianne Moore za "The Kids are all right" - odpada, jedna aktorka z tego filmu już ma pewną nominację. Jest tylko 5 miejsc i nie sądzę, żeby dwie aktorki z tego samego filmu dostały nominację. Tym bardziej z komedii.

Hilary Swank za "Conviction" - chociaż jeszcze nie obejrzałem to film w mega amerykańskim stylu. Acadamie ją lubi, Hilary dostała już Oscara. To może być największa konkurentka Michelle ale chyba się nie uda. Zwłaszcza, że ona już ma statuetkę więc pora docenić Williams.

Lesley Manville "Another Year" - obejrzałem tylko trailera i moim zdaniem takie filmy nie mają szans na oscarowej gali. Raczej nie.

Pozostałe aktorki raczej nie są brane pod uwagę i jeśli ktoś inny zostanie nominowany to będzie to mega niespodzianka.

Tutaj znajdziecie bardzo fajne preview:
http://www.suite101.com/content/oscar-nominations-predictions-2011-best-actress-a329948

Wracam do orki. Jak znajdę chwilkę to jeszcze coś skrobnę. Mam nadzieję, że ktoś się podłączy. Milej jest dyskutować a nie słać monologii wink

Do góry
#4383146 - 19/01/2011 21:02 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

Quincy - a co myśli o Naomi Rapace,
przyznam się, że mi się nawet całkiem podoba taka niespodzianka,
kryty co jak to określiłeś wcześnej sikają po gaciach wink
proponowali jej udzial w amerykanskiej wersji trylogii,
minusem jest to ze to za szwedzką prodkucję..

ale ciekaw jestem Twojego zdania

Do góry
#4383484 - 19/01/2011 22:59 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: Danielsan]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Originally Posted By: Danielsan
Quincy - a co myśli o Naomi Rapace,
przyznam się, że mi się nawet całkiem podoba taka niespodzianka,
kryty co jak to określiłeś wcześnej sikają po gaciach wink
proponowali jej udzial w amerykanskiej wersji trylogii,
minusem jest to ze to za szwedzką prodkucję..

ale ciekaw jestem Twojego zdania

Nie oglądałem tego filmu, chociaż opinie ma bardzo dobre. Tylko z tymi nominacjami/oskarami jest trochę inna bajka. Choćby aktor przerósł samego siebie i całe Hoolywood to może być Mongołem i dupla blada. Podobała Ci się Sandra Bullock w tamtym roku? Mnie nie a oscara dostała. Bo niby jej się należał za całokształt ble ble. Tak samo kilka lat temu Clooney dostał za wcale nie najlepszy film w karierze bo całokształt. Trzeba niestety brać poprawkę na ten shit.

Do góry
#4397530 - 24/01/2011 06:39 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Hola!

Zdecydowałem się na jeszcze jeden kombo. Od razu mówię, że typ jest obarczony sporym ryzykiem a moja stawka jest za wysoka do tegoż ryzyka. Jak tego nie trafię nie będę wsciekły ale bardziej ostrożnym proponuję po prostu rozbicie tego na single i zagranie za bardzo rozsądną stawkę. Już mówię co jest grane :-)

Michelle Williams (Blue Valentine) - będzie nominowana @2,25
The Town - będzie nominowany @2,25
Julianne Moore (The Kids Are All Right) - nie będzie nominowana @1,28

Triple @6,51
Stawka: 5/10
Buczek: VC

Analiza dla lazy shit asholes:

Nominacje dla najlepszej aktorki:
Portman @1,00 - pewka
Bening @1,00 - pewka
Lawrence @1.08 - pewka
Kidman @1,33 - pewka
-------------------------------------------
Williams @2,25 - film b.dobry ale niszowy, specyficzny, smutny, refleksyjny. Film pary aktorów. Jak dla mnie nominacja byłaby naprawdę zasłużona
Moore @3,50 - gra lesbe w dennym filmie, który ciężko nazwać komedią. Jedna lesba już ma pewną nominację. Dwie lesby w wyjsciowej piątce to dla too much! Skoro dałem nominacje Williams to automatycznie ta zotaje na aucie, bo reszte miejsc już rozdałem wczesniej.
Manville @3,50 - filmu nie oglądałem a aktorka jest często wymieniana wsród mocnych kandydatek do nominacji. Jesli ona mnie załatwi nie będę ździwiony.
Swank @4,50 - film się ciągnie jak flaki z olejem. Gra oczywiscie na poziomie Hilary. Ale nawet na nominacje to zbyt mało (głównie przez spieprzony moim zdaniem film, bo historia niezła)

Nominacje dla najlepszego filmu:
The Kings Speech @1,00 - pewka
The Social Network @1,00 - pewka
Black Swan @1,01 - pewka
The Fighter @1.01 - pewka
True Grit @1,04 - pewka
Toy Story @1,06 - pewka
Inception @1,07 - pewka
The Kids Are All Right @1,08 - pewka
-------------------------------------------------
127 Hours @1,25 - ten film zostanie nominowany tylko ze względu na reżysera (Dany Boyle) i górnolotną technikę nakręcenia samego filmu (takie fajne wstaweczki). Sam film nie powala, swietna gra jednego aktora ale ten film nawet widza w napięciu nie trzyma. Od początku wiadomo, że będzie happy end. Eeech. A może jednak go nie nominują... Byłbym wtedy happy.
The Town @2,25 - film naprawdę mi się podobał i gdyby nie Ben Affleck (sic!) w roli szefa grupy rabującej banki to byłoby naprawdę pięknie. No i własnie - film swietny chociaż już tyle nakręcono filmów o napadaniu na banki, ale główna rola, reżyseria i chyba zdaje się, że produkcja również Ben Affleck. Nie mam pojęcia czy Akademia za nim przepada ale lepiej, żeby tak było. Film zrobił super, jest wymieniany w przedoskarowych spekulacjach jako film nominowany. Ja mu daję szansę.
Winter's Bone @2,5 - o dziwo wielu znających się na temacie twierdzi, że zabraknie miejsca dla tego filmu. Ale zaraz dodają, że to swietna, niezależna produkcja, że och ach i po cichu liczą, że może jednak się załapią. Niestety co najmniej dwa filmy, które mają szanse wygrać na bubblu są częsciej wymieniane jako mające szanse. Więc pewnie na nominacji dla Lawrence się skończy.
Blue Valentine @7 - film niezależnej wytwórni, bardzo dobry ale zabraknie miejsca w pierwszej 10-tce.

Na koniec jedno zdanie. Nie oglądałem tylko jednego filmu z tych siedzących na bubblu. Chodzi tu o Another Year i nominację dla Manville. Jesli to ten film wystrzeli mój zacny kombos w space to będę na siebie zły, że nie obejrzałem przed postawienien. Aha i nie będzie analizy dla bardziej ambitnych. Mi się nie chce pisać a nie sądzę, żeby ktos dociągnął do tego zdania bez ziewnięcia przy porannej kawie w smiedzącym stęchlizną biurze swojej wymarzonej pracy.

Pozdro!

Do góry
#4398169 - 24/01/2011 15:45 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

świetna robota quincy piwo

Do góry
#4398203 - 24/01/2011 16:22 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: Danielsan]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

zainspirowany Twoimi analizami zdecydowałem się zagrać
Incepcję+ Julianne Moore nie dostanie nominacji + Jennifer Lawrence dostanie + In Better World dostanie @ 1.53 6/10

a także Twojego ostatniego tripelka z wymianą Julianne Moore na Naomi Watts 1,5/10

ściskam teraz kcuki za Twoje typy wink

Duńską produkcję zdecydowałem się zagrać, bo to też peffka, dostali złotego globa w tym roku, więc nie wyobrażam sobie by mogli nie dostać nominacji.
pozdrawiam

Do góry
#4398281 - 24/01/2011 17:40 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: Danielsan]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Cieszę się, że chociaż Ty podłączyłeś się do dyskusji. Oby po nominacjach oskarowych dyskusja była owocniejsza. No trzymajmy kciuki i byle do środy :-) Ja do czasu ogłoszenia nominacji nic już nie zagram.

Co do filmów obcojęzycznych, dokumentalnych, etc. to spróbuję ogarnąć je już po nominacjach. Na razie nic nie oglądałem z tego tematu. Aczkolwiek z doświadczenia wiem, że takie kategorie trudno obstawić i na przestrzeni kilku ostatnich lat wygrywały raczej underdogi - nawet po kursach @6,50 (vide argentyński film w zeszłym roku).

Pozdrawiam!

Do góry
#4398662 - 24/01/2011 20:33 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Właśnie wyczytałem bardzo ciekawą rzecz, na którą sam nie zwróciłem wcześniej uwagi:

Pierwszoplanowa, czy drugoplanowa:
Dużo kontrowersji wzbudzają Lesley Manville ("Kolejny rok ") i Hailee Steinfeld ("Prawdziwe męstwo"). Manville wydawała się początkowo jedną z faworytek do nominacji dla Najlepszej Aktorki Pierwszoplanowej, zgodnie z kampanią, której prowadziło studio. Pojawiały się jednak głosy, ze tak naprawdę jest to kreacja drugoplanowa i BAFTA zdecydowała się nominować ją właśnie w tej kategorii. Jeśli chodzi o Oscary nie ma z góry nałożonego przydziału do kategorii. Członek Akademii sam musi zdecydować, w której kategorii postawić nazwisko danej
aktorki. Chaos może sprawić, że głosy na Manville ulegną rozproszeniu i nie otrzyma nominacji z żadnej kategorii.
Z drugiej strony jednak, jeśli udałoby się jej zdobyć nominację za rolę drugoplanową mielibyśmy "czarnego konia" oscarowego wyścigu.

Czyżbyśmy mieli jedną rywalkę z głowy ;-)

Do góry
#4398665 - 24/01/2011 20:37 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Sorry, że post pod postem ale Julianne Moore w sumie może też być ofiarą takiego systemu. No bo jak tu zdecydować która lesba to aktorka pierwszoplanowa a która drugoplanowa. No chyba, że ta pod pantoflem hetery Hening to wtedy już mógłbym księgować dzisiaj wink

Do góry
#4398755 - 24/01/2011 21:58 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

No to jeszcze raz ja. Po długim czasie stagnacji wreszcie drgnęły kursy w VC Bet. I to w tę moją stronę. Więc prognostyk jest dobry. The Town poleciał z @2,25 do @2,00, natomiast lesba Julianne Moore podskoczyła z @3,50 do @4,50. Dobry znak smile

Nominacje zostaną ogłoszone już jutro o 14:30 polskiego czasu.

Do góry
#4398758 - 24/01/2011 22:01 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
- c1amak - Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/06/2005
quincy można to jeszcze gdzie pograć oprócz VC ?

Do góry
#4398779 - 24/01/2011 22:19 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: - c1amak -]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Niestety nie. Moim zdaniem ten buczek zrobił trochę promocję na tym, bo nawet dla nie lubiących ryzyka można sobie zagrać 3-4 pozycje z tak zwanego bubble'a i powinno coś z tego wejść. Na przykład taka Williams czy The Town moim zdaniem mają około 70% szans na to, że zostaną nominowani a kursy ponad @2,00. Dla mnie bajeczka.

Niestety wiem jaką renomę ma VC i jakie akcje odstawiają. Ja miałem na szczęście czyste konto (coś zagrane dwa lata temu i same wtopy) więc przyjęli miło za dość wysokie stawki.

Do góry
#4399708 - 25/01/2011 04:17 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

A, poczytałem troszkę, pozastanawiałem się,
i zdecydowałem zagrać jeszcze jeden bet:
Nicole Kidman zdobędzie nominację 1/3
Carrey Mulligan nie zdobędzie 1/20
Biutiful zdobędzie 1/33
The Kids Are All Right zdobędzie 1,12
ako mi wyszło z tego 1,56
stawka 6/10

dlaczego tak?
Jak pisałeś Kidman wydaje się być peffką, choć najmniejszą z peffek wyzej wymienionych, film na podstawie 'pulitzerskiej' histori, dostawała nominację do wszystkich najważniejszych nagród, dobre recenzje.
The Kids dostało Globa, więc w 10tce izi powinno się zmieścic,
Biutiful - meksykański, ale Bardem w roli głównej + świetny reżyser, w rankingach główny kandydat do Oskara, więc nominację na lajcie powinien wziąć
i na koniec Carrey Mulligan - dlaczego ona nie?
Bo za silna konkurencja o 1-2 wolne miejsca walczą Kidman, Williams, Swank i Moore, Carrey w tym gronie się nie mieści.

Ponadto skontrowałem na zwrot stawki tripla z The Town - grając na Rabbit Hole po 2.50, przyznam się szczerze, że to będzie pozycja numer 10 w nominowanych, chodź nie ukrywam, że wolałbym The Town.
Groźna może być też Swank - dostała BAFTĘ, akademia ją wyraźnie lubi, film to jej rola... chodź z drugiej strony młoda jest a ma już 2 oskary, może czas wypromować kogoś innego np. Williams? wink

cięzki, cięzki będzie ten Twój ostatni tripelek,
ale ściskam kciuki smile

Do góry
#4399899 - 25/01/2011 07:22 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: Danielsan]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Mógłbys napisać gdzie zagrałes to kombo? Nie widzę szans żeby to nie siadło. No po kursach widać, że Williams została tylko jedna konkurentka - Manville. Moore a tym bardziej Swank możemy powiedzieć c ya.

Mnie mocno zainteresowało 1,50 w Bwin na zwycięstwo The Social Network. Po nominacjach będzie max 1,30 a przed samą galą 1,20. Pomysle nad tym i jesli jutro nic sie nie zmieni to pocisne na ile buczek pozwoli.

Przy sniadanku zastanowie sie tez nad kontrą do typu Williams. Cos czuje, że mnie wystrzeli ta Manville.

Do juterka!

Do góry
#4399943 - 25/01/2011 07:55 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004

Przy sniadanku zastanowie sie tez nad kontrą do typu Williams. Cos czuje, że mnie wystrzeli ta Manville.

Do juterka!

Prosiłbym zatem o info w tym temacie, gdyż też się skusiłem na bety zaproponowane przez Ciebie z VC. wink

Chętnie bym zabrał głos, jednakże moje pojęcie w tej dziedzinie jest zupełnie zerowe.

Pozdrawiam i dzięki za dzielenie się swoimi spostrzeżeniami z innymi. toast

Do góry
#4400137 - 25/01/2011 14:12 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

Mógłbys napisać gdzie zagrałes to kombo?

również u Victora smile

Do góry
#4400138 - 25/01/2011 14:15 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: Danielsan]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

Ponadto skontrowałem na zwrot stawki tripla z The Town - grając na Rabbit Hole po 2.50, przyznam się szczerze, że CZUJĘ to będzie pozycja numer 10 w nominowanych, chodź nie ukrywam, że wolałbym The Town.
czytam co wczoraj napisałem i patrzę, że zjadłem słówko klucz - czuję, bo to intuicyjna kontra,

pozdro i do 14:30 smile

Edited by Skiper (25/01/2011 19:42)

Do góry
#4400493 - 25/01/2011 19:50 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: Danielsan]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Kursy w VC już zdjęte. Tylko informacyjnie dla Korvera - na nic innego się już nie skusiłem. Pierwszy swój kombo oceniam na 99,99%. Drugi może mieć kłopoty. Im więcej czytam dzisiaj o last predictions (pisanych głównie wczoraj przez różne serwisy) to mam mniejszą pewność, że wejdzie. Została niecała godzinka i będziemy wtedy mądrzy wink

Do góry
#4400495 - 25/01/2011 19:52 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

I jeszcze jedno. Na oficjalnej witrynie można będzie obejrzeć ogłoszenie nominacji smile

http://www.oscars.org/

Do góry
#4400559 - 25/01/2011 20:53 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
kazow Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/11/2004
a niech mi ktos powie co ludzie widza w social network? nudny gniot dla mnie

a wogole to tym bardziej mnie nie zrazil do zalozenia konta tam, wedlug tego filmu gosc jest aroganckim oslem ktory sprzeda przyjaciela za pare groszy

no chyab ze film klamie

Do góry
#4400563 - 25/01/2011 20:59 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: kazow]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

No i już po ptokach. Jednak akademia nie lubi Aflecka. Nominacje dostały 127 Hours oraz Winter's Bone. Pewnie The Town odpadło na bubblu. Szkoda bo Michele Williams dostała nominacje frown

Do góry
#4400593 - 25/01/2011 21:18 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

Szkoda bo ładny zysk z tego mógłbyć, stawka wróciła - bo postawiłem nie na Rabbit Hole (na ten film w ogóle kursu nie widziałem) a na Winter's Bone - co zresztą zobaczyć można było po kursie, który podałem.

Na 2 głównych kuponach pozostały nominacje nieanglojęzyczne, zobaczymy

p.s. Quincy - rewelacyjna robota z tą Michelle Williams, pobrałem film, dziś ją obejrzę w akcji. Szkoda tego The town..

Do góry
#4400610 - 25/01/2011 21:27 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: Danielsan]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Oba Twoje zagraniczniaki zdobyły nominację.

Do góry
#4400621 - 25/01/2011 21:34 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

dały radę piwo

przed oskarami trzeba przyjrzeć się bardziej drobiazgowym kategoriom - tam może będzie można coś ugrać po lepszym kursie.

No i jakiś składak z peffkami typu - Portman, Firth, etc

w kazdym razie jest jeszcze czas.
dzięki Quincy za rozpoczęcie tematu i świetne rozpracowanie, do pełni szczęścia niewiele brakło.

Trzymaj się, pozdrawiam piwo

Do góry
#4400638 - 25/01/2011 21:48 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: Danielsan]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Spoko loko. Ja jeszcze rzucę okiem wieczorem jak się buki odkryją z kursami na więcej kategorii. Jest kilka ciekawych typów po jeszcze dość przyzwoitych kursach - chociażby tripel na The Social Network (Reżyseria, Najlepszy Film, Najlepszy scenariusz). No i kurs ponad dwa na Biutiful. Nie oglądałem z tego nic ale nominacja dla Bardema pokazuje jak ten film jest jednak popluarny i lubiany w USA. Teraz jest już kurs ponad 2,00 i nie wiem czy go dzisiaj wieczorem nie ustrzelę smile

PS. Jeszcze mnie trzyma z tym The Town wink

Do góry
#4401190 - 26/01/2011 01:31 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Siemka!

Postanowiłem nie czekać tylko chwytać czym prędzej @1,50 na The Social Network. Czegos tu nie jarze. TSN chodziło przez Złotymi Globami po około @1,60. W międzyczasie zgarnęli 4 Złote Globy (w za najlepszy film oraz kategorie, które dorzuciłem do kombo - ale o tym za chwilę), kilka innych nagród po drodze i dzisiaj 8 nominacji do Oscara z czego przynajmniej w 4-ech mają szansę wygrać. To powinno być @1,35 maks jesli nie mniej. Ja to już teraz bo po pierwsze szacuje, że kurs poleci a po drugie uważam, że to własnie ten film wygra. Do tego głównego typu dorzuciłem inne pewki i wyszło cos takiego:

1. The Social Network (Best Movie) @1,50
2. Aaron Sorkin "The Social Network" (Best Adapted Screenplay) @1,10
3. David Fincher "The Social Network" (Best Director) @1,06
4. Toy Story 3 (Best Animated Feature) @1,02
5. Natalie Portman "Black Swan" (Best Actress) @1,12
6. Colin Firth "The King's Speech" (Best Actor) @1,05

AKO: 2,09
Stawka: 10/10
Buk VC Bet (przyjęli grubasa dopiero po wykonaniu telefonu)

Pozostałe bety to peffki. Opisze je później.

Do góry
#4401344 - 26/01/2011 02:19 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
Vilaggio Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/09/2007
jeśli mam być szczery, nie rozumiem tylu nominacji dla TSN, mnie osobiście film niczym nie zachwycił, i po tak marnym kursie za nic bym na to nie postawił, dużo większe szanse daje Black Swan, a tu kurs już o wiele bardziej zadowalający @41 tongue

Do góry
#4401469 - 26/01/2011 03:02 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: kazow]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: kazow
a niech mi ktos powie co ludzie widza w social network? nudny gniot dla mnie

Ludzie ludzmi. Pamietac trzeba, ze o tym kto wygra decyduja nie zwykli zjadacze popkornu i tacosow, a czlonkowie akademii. A ci patrza na film z punktu widzenia fachowcow do tego kieruja sie wlasnymi sym- i antypatiami. TSN zgarnia do tej pory, jak leci, w zasadzie wszystkie laury, takze od krytykow.

Dlaczego oceniany jest tak wysoko? Przede wszystkim swietny scenariusz. Historii o karierze 'od pucybuta do milionera' bylo wiele, ale tutaj widzimy cos wiecej. Przedstawione sa wlasciwie wszystkie problemy jakie dotycza wspolwczesnej rzeczywistosci, a wszystko podane jest w przyjemny strawny sposob, odpowiednio opowiedziane bez obrzydzania, draznienia widza, wyrastajacych pior, patosu, sikania krwia, obcinania rak czy torturowania dzieci.
Jednym wystarczy aby film zrobil im z mozgu siano, inni chca poszukac czegos wiecej.

ja tylko nie rozumiem dlaczego 127 hours nie dostalo nominacji w kategorii zdjecia zdjecia.

Do góry
#4401622 - 26/01/2011 03:51 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: mat2000]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Dzięki mat nic dodać nić ująć. Może tylko napomknę jeszcze, że jak to napisano na któryms z portali - tak dobrze napisanego scenariusza nie było od lat. Do tego bardzo dobry reżyser, solidna gra aktorska i mamy sukces. Chyba nie było liczącej się nagrody, która poszła w inne ręce niż TSN.

To własnie z Black Swan nie masz czego szukać Vilaggio. Napisz jeszcze za ile grasz i w jakim buku to będziemy wiedzieli kogo harytatwnie obdarowałes. Film jest mało holyłudzki, ciężki, ambitny. Pomimo, że na Portman raczej nie będzie mocnej to sam film ma szans baaaaardzo marne.

Ja teraz na pierwszy ogień biorę filmy obcojęzyczne. Mam nadzieję, że nie będzie problemu z ich oglądnięciem. Na razie na podstawie opinii, recenzji i kursów widzę spore value w "Biutiful". Unibet wystawił @2,75 i moim zdaniem to jest gruba pomyłka. Może jest ktos, kto obejrzał Biutiful lub duńską produkcję "In a Better World"?

Pozdro!

Do góry
#4401912 - 26/01/2011 06:02 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
wracając do nominacji wielkie dzięki quincy piwo

Ślepym trafem na główny kupon dałem Michelle Williams i kilkaset ojro wpadło wink

Szkoda The Town, bo byłby jackpot, ale i tak wielkie podziękowania dla Ciebie stary.

Daj na priva adres to poślę Ci jakiś dobry trunek w zamian. toast

Do góry
#4402382 - 26/01/2011 16:08 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: _Korver_]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

Quincy - powiedz mi zastanawiałeś się nad BAFTĄ, tam są bardzo ciekawe kursy - wyższe ne Finchera i Portman, tam najlepszy film weźmie pewnie King's Speech, ale tego akurat nie ruszam,
czym jest natomiast kategoria - OUTSTANDING British Film?
1.80 za King's Speech w rywalizacji z Another Day, wygląda bardzo dobrze.

Do góry
#4402430 - 26/01/2011 16:30 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: Danielsan]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

Chodź z drugiej strony w tej dekacie żadne film nie wygrał jednocześnie w kategorii najlepszy film i najlepszy brytyjski film;
inaczej patrząc nieczęsto była taka możliwość, ale np. Slumdog wygrał najlepszy film, a przegrał jako najlepszy brytyjski sam nie wiem...

Do góry
#4402567 - 26/01/2011 17:16 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: Danielsan]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Korver - cieszę się Twoim szczęściem. Daj spokój z tą flaszką. Spotkamy się kiedyś na zlocie to wychylimy dobrą łychę wink

Danielsan - BAFTA to już trochę inna bajka. Ja się tego raczej nie tykam i nie chcę nic sugerować. Ale racja - tam powinien królować Król smile

Na szybko taka mała dygresja. Jestem trochę zdumiony tym, że kursy na TSN lekko podskoczyły wczoraj. W Pinnku jest nawet @1,64 ale są buki które mają to po @1,30. Rozstrzał duży ale to pewnie przez to, że jeszcze ciężko bukom oszacować co będzie grane. Cały czas wydaje mi się, że kurs poleci ale jeśli się utrzyma lub wręcz The Kings Speech będzie ich gonił to będę naprawdę dziwiony.

Oglądaliście "Biutiful" lub "In a Better World"? Jeśli tak proszę o podzielenie się opiniami. Gdyby ktoś może dysponował tymi filmidłami to poprosiłbym info na priv.

Pozdro!

Do góry
#4402907 - 26/01/2011 19:27 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Zrobiłem małe zestawienie potwierdzające słuszność mojego kombosa na Oscary i tego jak daleko przed The Kings Speech jest w tym momencie The Social Network. Na zielono zaznaczyłem wygrane TSN, na czerwono jedną przegraną. Tylko na jednej gali film przegrał z The Kings Speech. W ostatnich dwóch kolumnach liczba statuetek. The Kings Speech oprócz Złotego Laura wygrywał tylko jedną statuetkę za najlepszego aktora.

To tyle. Enjoy!

Do góry
#4403014 - 26/01/2011 20:38 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
Vorspringer Offline
veteran

Aktualizacja z pinnka wink

83rd Academy Awards: Best Picture
Sob 2/26 Who Will Win?
06:00 PM1087 The Kings Speech 2.680
1088 The Social Network 1.417
1089 The Field 31.000

Jednak warto było połapać za 1,606. Ciekawe czy jeszcze poleci smile

Do góry
#4407590 - 28/01/2011 17:41 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: Vorspringer]
domo Offline
enthusiast

Meldunek: 25/01/2005
13 lutego odbędzie sieę ceremonia wręczenia hiszpańskich nagród filmowych PREMIOS GOYA . I tak w kategori najlepszy aktor -Javier Bardem (Biutiful)-1.9 w bet365, radze się pospieszyć...

Do góry
#4407747 - 28/01/2011 18:46 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: domo]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

Originally Posted By: domo
13 lutego odbędzie sieę ceremonia wręczenia hiszpańskich nagród filmowych PREMIOS GOYA . I tak w kategori najlepszy aktor -Javier Bardem (Biutiful)-1.9 w bet365, radze się pospieszyć...
dzięki domo piwo
dla porównania w Victor Chandler kurs na Bardema 1.33 wink

Do góry
#4407755 - 28/01/2011 18:51 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: Danielsan]
Szmajchel Offline
enthusiast

Panowie na betfair The Social Network można brać od ręki po 1,8 , 1,9 też ciągną, trochę mnie to dziwi w obliczu kursów u innych buków.

Do góry
#4407778 - 28/01/2011 18:57 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: domo]
dondo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/02/2007

już zniklo, szkoda tylko ze tak zalosny limit mieli, ze az nie zagralem

Do góry
#4407782 - 28/01/2011 18:58 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: domo]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Hmmm wygląda na pomyłkę buka.

Przy okazji obejrzałem wczoraj The King's Speech i tym bardziej jestem zdumiony, że goni TSN i kursy się wyrównują. No ale może się akurat mylę jeśli chodzi o zwycięstwo w oskarowej gali.

Natomiast The King's Speech chyba warty strzału na najlepszy film na gali BAFTA. Przypominam sobie jak trzy lata temu wygrał film "Atonement" zostawiając w tyle takie filmy jak "No country for old man" czy też "There will be blood". Atonement był jedynym filmem typowo brytyjskim, gdzie akcja rozgrywała się przed i w czasie wojny w Anglii. Klimaty snobistyczno brytyjskie. Moim zdaniem film sporo gorszy od dwóch wymienionych powyżej ale tamte były jankeskie aż do bólu. Można podejrzewać, że TSN, które jest nakręcone w hoolywoodzkim stylu zostanie w tyle i wygra właśnie angielski film "The King's Speech". Zastanawia mnie tylko fakt, że w przeszłości zdarzało się, że film dostawał nagrodę za najlepszy film na gali a przegrywał walkę o najlepszy film brytyjski. Tak było chociażby z Atonmemnt. Dlatego jeśli się skuszę to na typ: The King's Speech - najlepszy film na BAFTA. Tylko, że kurs słabizna więc trzeba by z czymś kombinować.

Do góry
#4407786 - 28/01/2011 18:59 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Heh widzę, że się towarzycho rzuciło. Ja zdążyłem, za 495 pln mi przyjęli smile

Do góry
#4407813 - 28/01/2011 19:13 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

Hmmm wygląda na pomyłkę buka.

Przy okazji obejrzałem wczoraj The King's Speech i tym bardziej jestem zdumiony, że goni TSN i kursy się wyrównują. No ale może się akurat mylę jeśli chodzi o zwycięstwo w oskarowej gali.

Natomiast The King's Speech chyba warty strzału na najlepszy film na gali BAFTA. Przypominam sobie jak trzy lata temu wygrał film "Atonement" zostawiając w tyle takie filmy jak "No country for old man" czy też "There will be blood". Atonement był jedynym filmem typowo brytyjskim, gdzie akcja rozgrywała się przed i w czasie wojny w Anglii. Klimaty snobistyczno brytyjskie. Moim zdaniem film sporo gorszy od dwóch wymienionych powyżej ale tamte były jankeskie aż do bólu. Można podejrzewać, że TSN, które jest nakręcone w hoolywoodzkim stylu zostanie w tyle i wygra właśnie angielski film "The King's Speech". Zastanawia mnie tylko fakt, że w przeszłości zdarzało się, że film dostawał nagrodę za najlepszy film na gali a przegrywał walkę o najlepszy film brytyjski. Tak było chociażby z Atonmemnt. Dlatego jeśli się skuszę to na typ: The King's Speech - najlepszy film na BAFTA. Tylko, że kurs słabizna więc trzeba by z czymś kombinować.
równiez przegladalem historie BAFTY i w ostatnich kilkunastu latach nie zdarzylo sie, zeby jeden film zebral te 2 statuetki -> jak dla mnie:
King's Speech najlepszy film + Firth najlepszy aktor (martwi mnie nieco ze rok temu zgarnąl tę nagrodę, ale w tym roku jeszcze bardziej nie ma konkurencji) i moze cos jeszcze.

Do góry
#4409067 - 29/01/2011 03:31 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: Danielsan]
domo Offline
enthusiast

nie ma za co właściwie to pownienem zostawić wiadomośc, że jeszcze w https://www.paf.com/betting/# po 1.7 było, niespoodziewałem sie że tak sie spękają w bet365. teraz widze że z PAF też wycofany ten zakład, obecnie najwyżej w Unibet 1,5.Bardem jest nominowany do oskara za główną rolę więc dziwne by było żeby poległ na własnym podwórku,zresztą mu się należy ta nagroda. ja chyba jeszcze sie skusze na to 1,5 w unibecie. tam w ogóle był najwyższy kurs początkowy na to zdarzenie 2.25
dzięki domo piwo
dla porównania w Victor Chandler kurs na Bardema 1.33 wink

Do góry
#4409801 - 29/01/2011 17:21 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: domo]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Domo a oglądałes sam film? Kurs na najlepszy film obcojezyczny był 2,75 w Unibet, teraz chodzi już tylko za około @2,00. Wydaje sie, ze jedynym konkurentem Biutiful jest "In A Better World", który dostał Złotego Globa. Jak oglądaliscie tyo podzielcie sie wrazeniami. Ja caly czas nie mogę znaleźć napisów.

Do góry
#4410713 - 29/01/2011 22:15 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
Antiga1945 Offline
old hand

Meldunek: 14/07/2010
Panowie w jakim buku jest najlepsza oferta na oscary ?

Do góry
#4410746 - 29/01/2011 22:24 Re: Oscary 2010 - nominacje.
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Originally Posted By: Antiga1945
Panowie w jakim buku jest najlepsza oferta na oscary ?

Zależy co chcesz grać. Jak single to szukaj w porównywarkach i łap najwyższy. Victor Chandler pozwala robić kombosy i to jest wielki plus. Wczesniej na Złote Globy kombosy umożliwiał Expekt. Nie wiem jakie jeszcze buki pozwalają kombinować. Może inni grali...

Do góry
#4412348 - 30/01/2011 04:50 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
zludna Offline
old hand

Meldunek: 18/05/2007
Nie wiem czy kombosy możliwe, ale w bet365 w miarę wysokie kursy.

Obejrzałam 'Jak zostać królem' i utwierdzam się jeszcze bardziej przy typie na 'Social network'.

Do góry
#4412396 - 30/01/2011 05:19 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

Siemka!

Postanowiłem nie czekać tylko chwytać czym prędzej @1,50 na The Social Network. Czegos tu nie jarze. TSN chodziło przez Złotymi Globami po około @1,60. W międzyczasie zgarnęli 4 Złote Globy (w za najlepszy film oraz kategorie, które dorzuciłem do kombo - ale o tym za chwilę), kilka innych nagród po drodze i dzisiaj 8 nominacji do Oscara z czego przynajmniej w 4-ech mają szansę wygrać. To powinno być @1,35 maks jesli nie mniej. Ja to już teraz bo po pierwsze szacuje, że kurs poleci a po drugie uważam, że to własnie ten film wygra. Do tego głównego typu dorzuciłem inne pewki i wyszło cos takiego:

1. The Social Network (Best Movie) @1,50
2. Aaron Sorkin "The Social Network" (Best Adapted Screenplay) @1,10
3. David Fincher "The Social Network" (Best Director) @1,06
4. Toy Story 3 (Best Animated Feature) @1,02
5. Natalie Portman "Black Swan" (Best Actress) @1,12
6. Colin Firth "The King's Speech" (Best Actor) @1,05

AKO: 2,09
Stawka: 10/10
Buk VC Bet (przyjęli grubasa dopiero po wykonaniu telefonu)

Pozostałe bety to peffki. Opisze je później.

księguj już
akurat pracuję w branży z filmami
niezłe zamówienia na to było
tyle mogę powiedzieć

moja praca bym Wam powiedział zamówienia filmów i książek

Do góry
#4412820 - 30/01/2011 16:59 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: zludna]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Originally Posted By: zludna
Nie wiem czy kombosy możliwe, ale w bet365 w miarę wysokie kursy.

Obejrzałam 'Jak zostać królem' i utwierdzam się jeszcze bardziej przy typie na 'Social network'.

W Bet365 kombosy niemożliwe. Kursy rzeczywiscie na niektóre zdarzenia przyzwoite.

A propos szkoda, że na forum tak mało kobitek. Jeden buczek wystawił już kursy w kreacji jakiego projektanta wyskoczy zwyciężczyni Oscara za najlepszą kobiecą rolę pierwszoplanową. I tak mamy w tym roku niemal pewnosc, że będzie to Portman. Na Diora mamy kurs @4,00. Natalie na Złotych Globach wyskoczyła w sukni Diora ale za cholere nie wiem czy wczesniej wszędzie w Diorze była ubierana. Przejrzałem kilka stronek typu "nocoty.pl" ale jakos nie mogę tego przeglądać wink

Do góry
#4412856 - 30/01/2011 17:14 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
Szmajchel Offline
enthusiast

Hmm,a kursy na TSN konsekwentnie rosną. Aktualnie na betfair przyjęło nawet kurs 2,6...

Do góry
#4412988 - 30/01/2011 17:53 Re: Oscary 2010 - nominacje.
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Originally Posted By: Szmajchel
Hmm,a kursy na TSN konsekwentnie rosną. Aktualnie na betfair przyjęło nawet kurs 2,6...

Ano już doszło do zmiany lidera w wyscigu. Zdumiewające. Nie chce mi się wierzyć, że TSN zgarnie wszystko wczesniej a przepindoli Oscary. Po prostu nie wierzę. Teraz to chyba trzeba poczekać, bo TKS zgarnie nagrodę BAFTA i wtedy na TSN będziemy mieli kursy około @2.80 (sic!).

Do góry
#4413396 - 30/01/2011 19:52 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
zludna Offline
old hand

Przykro mi quincy, ale nie ogarniam takich rzeczy, więc w tej kwestii nie pomogę tak o, choć mogę to jakoś sprawdzić wieczorkiem ;-) gdzie są na to kursy?

Do góry
#4413410 - 30/01/2011 19:58 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: zludna]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

zludna - kursy na to wystawił PaddyPower.

Trochę składamłem wyżej. Na Złotych Globach Natalie była ubrana w kreację Viktor and Rolf. Od Diora miała tylko torebkę wink Ale dwa ciekawe fakty jakie udało mi się wyczytać - Natalie niedawno podpisała umowę z Diorem na promocję jakiejs nowej marki perfum. A druga ciekawa informacja to taka, że Natalie na wielu galach promujących Black Swan ubierała kreacje Rodarte. A to dlatego, że Rodarte zaprojektował kostiumy do filmu Black Swan (ostatecznie nie dostali nominacji do Oscara). Tak więc można zastanowić się nad:

Dior @4
Rodarte @7

Tak dla fun'u może cos zagram smile

Do góry
#4413501 - 30/01/2011 20:29 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
quincy zrobiłem mały research w tej jakże interesującej wszystkich mężczyzn kwestii wink czyli wpisałem do googla "what will natalie portman wear at oscars" ? I wyskoczyło całkiem sporo "ciekawych" stronek, bo kwestia jest obszernie dyskutowana w pewnych środowiskach...

wnioski, mniej lub bardziej ważne:
1) jest w ciąży z choreografem łabądka (5/6 miesiąc podczas Oscarów)
"pregnancy is fashionable"

2) Rodarte jest faworytem
"We'd be surprised if Portman didn't wear Rodarte on Oscar night. They designed the ballet costumes for Black Swan and Portman is a fan of the Mulleavy sisters and has worn their creations to the Oscars before"

3) ale Dior jest zaraz za "nim"

"There has been a lot of talk that Natalie will wear Rodarte to the Oscars, but the New York Times is saying Dior, which comes straight from her stylist Kate Young, who has helped dress Natalie for the last eight years. "

4) kontrakt Portman z Diorem dotyczy perfum

"Natalie Portman has officially signed on as the new face of Dior Parfums. Announcing in style, She came out with creative director John Galliano dressed in luxurious Dior, to toast the reopening of the brand's flagship store on 57th Street in New York.

This is the first time the star has signed such a lucrative contract with a luxury brand. She'll be in good company joining other "A" list celebrities Sharon Stone, Charlize Theron, Monica Bellucci and Jude Law as part of this Dior high class power house."

Edited by Skiper (30/01/2011 20:32)

Do góry
#4414089 - 30/01/2011 22:50 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: Skiper]
domo Offline
enthusiast

Mamy też i kursy na maliny. bet 365, VC, Paf.. tylko nie wiem czy ktoś z was ten syf ogląda.., Ja troche pogrzebałem po forach i wydaje się że można znależć jakieś value, chodź typowanie zwycięzców jest dużo trudniejsze gdzyż konkurencja jest bardzo wyrównana i solidna hehehe.. A wiec ja wchodze tak.
najgorasza aktorka: Miley Cyrus (The Last Song)5/10 kurs 3,0 i Kristen Stewart (Twilight:Saga: Eclipse) 6,0 2,5/10
najgorszy aktor drugoplanowy: Dev Patel (The Last Airbender) 3.75 6/10
majgorsza aktoraka drugoplanowa: Nicola Peltz (The Last Airbender)11.00 1/10
najgorszy film:Twilight Saga: Eclipse 4.50 5/10

Do góry
#4415691 - 31/01/2011 13:12 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: domo]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Wygląda na to, że triumf "The King's Speech" w kategorii najlepszy film to już tylko formalność.

Tom Hooper zgarnął właśnie nagrodę Amerykańskiej Gildii Reżyserów Filmowych. Wcześniej film zdobył nagrodę od Amerykańskiej Gildii Producentów.

Trzeba pamiętać, że to nie Złote Globy, a właśnie nagrody tych stowarzyszeń są najbardziej miarodajne jeśli chodzi o Oskary. Bo głosują ci sami ludzie.

Gildia Reżyserów ostatnio inne zdanie niż Akademia miała w 2003 roku kiedy to nagrodziła Roba Marshalla za "Chicago", a Oskara zgarnął Roman Polański.

Do góry
#4415999 - 31/01/2011 18:37 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: Bzyku]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Originally Posted By: Bzyku
Wygląda na to, że triumf "The King's Speech" w kategorii najlepszy film to już tylko formalność.

Tom Hooper zgarnął właśnie nagrodę Amerykańskiej Gildii Reżyserów Filmowych. Wcześniej film zdobył nagrodę od Amerykańskiej Gildii Producentów.

Trzeba pamiętać, że to nie Złote Globy, a właśnie nagrody tych stowarzyszeń są najbardziej miarodajne jeśli chodzi o Oskary. Bo głosują ci sami ludzie.

Gildia Reżyserów ostatnio inne zdanie niż Akademia miała w 2003 roku kiedy to nagrodziła Roba Marshalla za "Chicago", a Oskara zgarnął Roman Polański.

Chyba jednak przedwcześnie wydajesz wyroki. Co do gildii producentów (Złoty Laur) to wcale nie jest to wyznacznik oscarowy. Było w historii, nawet tej nieodległej, kilka różnic jeśli chodzi o nagrodzony film. I to najbardziej widocznych właśnie wtedy, gdy do nagrody ścigały się dwa równorzędne filmy.

Jeśli chodzi o gildie reżyserów to faktycznie tu jestem zgodny, że to oni nadają ton. I jestem mega zaskoczony zwycięstwem Hoopera. Tym niemniej nadal liczę, że TSN wygra a w historii oscarowej najlepszy film często wyciągał reżysera na pierwsze miejsce. Mówiąc inaczej dobry film pomaga poszczególnym osobom zaangażowanym w film zdobyć nagrodę a nie odwrotnie.

Tak jak napisałem, poczekam jeszcze na nagrody BAFTA. Po nich The King's Speech będzie już mega faworytem. A ja sobie wtedy poprawię jeszcze na TSN.

Oglądając TSN jakoś mnie ten film elektryzował, trzymał w napięciu, byłem ciekawy jak ta cała historia się w ogóle skończy (nie znałem wcześniej kulisów powstawania Facebooka). Na The King's Speech łeb mi się zrobić ciężki i po prostu przysnąłem. Angielski snobizm i sztywniactwo mi nie służą.

Albo rybki albo pipki.

Pozdrawiam!

Do góry
#4417324 - 01/02/2011 01:26 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
zludna Offline
old hand

Właśnie, odnoszę identyczne wrażenie i wydaje mi się, że Amerykanie nie bez powodu uwielbiają TSN, bo w końcu znów wychodzi, że to USA zrobiło coś mega. Film jest dynamiczny i dobrze się ogląda.

Zajrzyjmy do historii Oscarów (może nie całej, ale tak 20 lat wstecz, ile razy film historyczny dostał nagrodę?

Do góry
#4418574 - 01/02/2011 13:16 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: zludna]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
2000: Gladiator
1998: Shakespeare in love
1996: Titanic
1995: Braveheart
1993: Schindler's list
1990: Dances with wolves

Kilka ich było.

Uprzedzając kolejne zarzuty - wymieniłem tylko filmy, których akcja dzieje się w przeszłości, podobnie jak ma to miejsce w "The king's speech". Bo to nie jest film historyczny w pełnym tego słowa znaczeniu.

Nie opowiada biografii postaci historycznej. Nie przedstawia konkretnych wydarzeń z przeszłości. To jest dramat o wzajemnych relacjach króla z Lionelem i sile determinacji.
Historia jest tu na drugim planie.

Ja nie wiem który film zgarnie nagrodę, ale dopiero teraz zrobiło się naprawdę ciekawie smile

Do góry
#4418589 - 01/02/2011 14:49 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: Bzyku]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Nie no myślę, że akurat ta dyskusja nie ma sensu, bo trzeba przyznać, że The King's Speech jest filmem że tak powiem "Oscarowym". Tym niemniej TSN jest moim zdaniem filmem bardziej "amerykańskim" a to powinno mieć również znaczenie. Fakt faktem, że większość reżyserów i producentów z Gildii zasiada w Akademii ale po pierwsze członków jest około 6000 a po drugie już zdarzało się w historii, że to ten drugi wygrywał. Tylko właśnie - jeszcze nie tak dawno TKS był drugi wink

Walka będzie ciakawa. Ja chylę czoła tym, którzy przewidzieli taki obrót zdarzeń i pograli wcześniej TKS a teraz łapią siury aż miło. Ja się tego nie spodziewałem, zresztą piszę to otwarcie.

Do góry
#4421672 - 02/02/2011 17:43 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: domo]
oki Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 03/12/2005
Mamy też i kursy na maliny. bet 365, VC, Paf.. tylko nie wiem czy ktoś z was ten syf ogląda.., Ja troche pogrzebałem po forach i wydaje się że można znależć jakieś value, chodź typowanie zwycięzców jest dużo trudniejsze gdzyż konkurencja jest bardzo wyrównana i solidna hehehe.. A wiec ja wchodze tak.
najgorasza aktorka: Miley Cyrus (The Last Song)5/10 kurs 3,0 i Kristen Stewart (Twilight:Saga: Eclipse) 6,0 2,5/10
najgorszy aktor drugoplanowy: Dev Patel (The Last Airbender) 3.75 6/10
majgorsza aktoraka drugoplanowa: Nicola Peltz (The Last Airbender)11.00 1/10
najgorszy film:Twilight Saga: Eclipse 4.50 5/10

Kurs na Last Airbender w kategorii Najgorszy film leci na leb na szyje...w bet 365 i willu hillu juz tylko 1,73. Mi udalo sie zlapac za 2,5 w skybet (niestety limit tylko 83f).
W kategorii aktorki spodziewalbym sie sukcesu gwiazdki Miley...podobnie jak rok temu uhoronowano braci Jonas wink
Zreszta w tej kategorii sa najwieksze rozbieznosci kursow...Cyrus mozna zlapac miedzy 2,0 (skybet) a 3,5 (paddy), dziewczyny z Sex in the City 2 - 2,0 (paddy) i 4,0 (skybet). Natomiast nie wydaje mi sie, aby wyroznienie to dostala Steward.

Do góry
#4453890 - 14/02/2011 16:31 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: oki]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

I po BAFTAch. Za niespodzianke uznac można brak wyróżnienia dla Hoppera. Dostał nagrodę amerykańskiej gildii reżyserów a na jego rodzimym podwórku wygrał Fincher.
Nagrodę dostał za to Rush, który w swojej kategorii regularnie przegrywał z Balem.

Na TSN zgodnie z przewidywaniami kursy poszły jeszcze bardziej w gorę. W ladbrokes juz 5.00 (ktoś znalazł więcej?) i cos takiego biore z pocałowaniem ręki smile Duże value, oczywiscie bez szalenstw ze stawka smile

Rush w TKS bedziej podobał mi się od Firth'a, ale myślę, że wygra jednak Christian- jemu należała się już dawno. A taki opóźniony zapłon akademii to przeciez nic nowego.

Portman (chociaż będę kibicował Nicole), TSN i TKS (scenariusze) imo nie do ruszenia.

Jedyne większe emocje to best director (myślę, że jednak Ficher, ale nie wiem czy ruszę po 1,65) i może actress in supporting (imo Steinfeld najbardziej zasłużyła, ale większe szanse nawiazania walki z Leo ma Bonham Carter- także bardziej za całokształt)

Chyba tyle.
quincy?

Do góry
#4453988 - 14/02/2011 17:44 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: mat2000]
domo Offline
enthusiast

Javier Bardem zgarnął dziś w nocy nogrodę Goyi zgodnie z przewidywaniami.

Do góry
#4454433 - 14/02/2011 21:34 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

No widzę, że po BAFT-cie i nagrodach Goyi temacik odżył. Ja przez ten czas oczywiście śledzę ruchy kursów ale nie zdecydowałem się na razie na zagranie czegokolwiek. Kilka przemyśleń poniżej:

1. Rzeczywiście mega zaskoczenie na BAFTA, że reżyserkę zgarnia jednak Fincher. I chociaż BAFTA jest charakterystyczna (chyba bardziej niż Oscary) to znowu odżyły we mnie nadzieję, że jednak TSN ma jeszcze szansę na rywalizację z TKS równiejszą niż wskazują na to buki. Bywało w historii tak, że reżyserka ciągnęła film i na odwrót więc po cichu liczę, że może się uda. Przypomnę, że mam mocno pograny kombos, gdzie siedzą Fincher i TSN. Ja też się jeszcze wciąż zastanawiam nad singlem na TSN. Za @5,50 to nie lada gratka nawet jakby miało nie wejść to warto spróbować.

2. Jeśli chodzi o typy mur beton na tę chwilę to ja bym kombinował (i chyba tak będzie) coś takiego:

- Portman - best actress
- Firth - best actor
- Toy Story 3 - film animowany
- Aaron Sorkin - scenariusz adaptowany
- Incepcja - efekty specjalne

Dokładając do tego awans MU w Lidze Mistrzów mamy coś około @1,50. Dla mnie słodko. Za grubasa oczywiście :-)

3. Z underdogów oprócz TSN być może zdecyduję się jeszcze na Steinfeld. Kursy w granicach @4,50 to jakiś obłęd. Jedynie co mnie odpycha od tego zamiaru to fakt, że Melissa Leo wygrała chyba wszystkie możliwe nagrody za swoją rolę, a poza tym była już kilka razy nominowana i w końcu nagroda jej się należy.

A Javier Bardem wygrał tylko coś Bet365 nie kwapi się z rozliczeniem zakładu.

Pozdro!

Do góry
#4454437 - 14/02/2011 21:39 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Odnośnie punktu pierwszego to zapomniałem jeszcze o jednej ciekawej sprawie. Mianowicie wyczytałem gdzieś, że od początku istnienia nagród Akademii oraz Gildii Reżyserów, zdarzyło się tylko 6 razy, że reżyser dostał nagrodę Gildii a nie dostał Oscara. Dlatego granie w tym momencie Finchera za @1,65 mija się z celem. A to z kolei jest argument za tym, że jednak mój kombos ma mniejsze szanse niż bym chciał wink

Do góry
#4484627 - 25/02/2011 06:03 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Nie wiem czy również zaobserwowaliscie ciekawe ruchy kursów. David Fincher lekko spadł a TKS lekko podskoczył smile Ciekawe jak będzie przed samą galą.

Moim zdaniem najciekawszą zmianą są rosnące kursy na Mellise Leo. Pomimo, że rozważałem bet na Steinfeld i wciąż jest do złapania po @4,50 to jednak niektóre buki podwyższają kurs na Mellisę Leo. @1,57 w Sportingbecie wygląda rili tempting smile Co Wy o tym sądzicie? Bo ja się chyba skuszę. Dodam tylko, że Leo zamiotła wszystko co do tej pory było do wygrania.

Do góry
#4486326 - 25/02/2011 23:16 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

I już wiem o co chodzi. Melissa Leo robiła jakieś akcje z forsowaniem własnej osoby. Podobno płatne i zrobił się syf. Także na razie się wstrzymuję i będę czytał dalej :-)

Do góry
#4490821 - 27/02/2011 17:09 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

Lepiej wstrzymać się z typem na Colina Firtha.Spore zmiany kursów na rynku w tej kategorii można zauważyć.

Do góry
#4490873 - 27/02/2011 17:37 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: Bezdomny]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

Originally Posted By: Bezdomny
Lepiej wstrzymać się z typem na Colina Firtha.Spore zmiany kursów na rynku w tej kategorii można zauważyć.
każda cyferka po przecinku od 1,0 to % lokaty.
np. 1.08 to gdzieś to 8% lokaty smile

Do góry
#4491304 - 27/02/2011 20:08 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
pingwin z afryki Offline
addict

Meldunek: 08/09/2005
ktoś się orientuje czy w stsie można grać kombinacje czy tylko single

Do góry
#4491393 - 27/02/2011 20:42 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: pingwin z afryki]
Zlatan Offline
veteran

Meldunek: 08/07/2007
Originally Posted By: pingwin z afryki

single

Do góry
#4491399 - 27/02/2011 20:45 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: Danielsan]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Tylko pokaż mi buka, który ma teraz @1,08. Większość ma @1,01. Są nawet tacy, którzy nie zapłacą nawet tego jednego procenta wystawiając kursy @1,00.

Victor Chandler ma już na Melissę Leo @1,80. Zaczyna to być value moim zdaniem :-)

Do góry
#4491403 - 27/02/2011 20:47 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: pingwin z afryki]
fart? Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/12/2003
Originally Posted By: pingwin z afryki
w totomixie mozesz grac single i kombinacje smile

Do góry
#4492122 - 27/02/2011 23:03 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
zludna Offline
old hand

Czy tylko ja jeszcze wierzę, że 'The Social Network' zostanie najlepszym filmem wg Akademii? :-)

Do góry
#4492143 - 27/02/2011 23:08 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
mirasPL Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 10/03/2007
kiedy jest gala? i czy znajde gdzieś porównywarke kursów na Oscary bo w mojej takiej kategorii niema..;(

Do góry
#4492160 - 27/02/2011 23:13 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
zludna Offline
old hand

http://www.oddschecker.com/specials/awards/oscars/best-picture

Proszę, tylko tu niekoniecznie są wszyscy bukmacherzy, a dobre kursy w popularnych bukach są w gamebookers jeszcze (niektóre).
Gala jest dziś, o 2 chyba.

Do góry
#4492212 - 27/02/2011 23:28 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: Danielsan]
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

spore spadki za rolę Jeffa Bridgesa w True Grit zauważyłem
kto wie czy to czasami nie będzie jedna z niespodzianek w Oskarach
ponad 50 było value
dziś nawet po 10 chodzi
Pozdrawiam toast

Do góry
#4492389 - 28/02/2011 00:07 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Zludna - ja jeszcze po cichutku wink

Gala dzisiaj o 2:00 studio w C+ a rozdawanie statuetek rozpocznie się chyba 0 3:00.

Co do Jeffa Bridgesa to nie sądzę, żeby wygrał dwa lata z rzędu. Szkoda kasy w to ładować. Firth murowanym faworytem.

Co myslicie o Leo? Non stop mega foworyta a tuż przed galą za @1,80. Na ponad 5700 członków Akademii nie sądzę, żeby aż tak diametralnie zmieniła się sytuacja. Tym bardziej, że wsród członków akademii większosć osób to aktorzy. A Leo wygrała nagrodę Gildii aktorów. Kusi mnie to @1,80.

Do góry
#4492470 - 28/02/2011 00:19 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
zludna Offline
old hand

A skąd ten wzrost kursów, bo nie zrozumiałam?
Też chciałam to typować.

Do tego Fincher i Alicja za kostiumy, niby kursy się wyrównują w niektórych z Królem, ale po pierwsze - Alicja zgarniała tą nagrodę już w innych rozdaniach, a po drugie - czy kostiumy w Królu były jakieś nadzwyczajne? Ja nawet na nie nie zwróciłam uwagę, prędzej na scenografię.

Przesłuchałam piosenki nominowane i poza Country Strong (wg buków bez szans) wszystkie są przeciętne. Dido ma na rozdaniu nie być, ale piosenka smętna. Ta z Toy Story 3 rzeczywiście lekko lepsza, ale chyba nie ma co typować. Nie wiem czy gdzieś była ta kategoria? Gdzieś wygrywała muzyka z Burleski, tyle wiem. No i biła na głowę te cztery Oscarówki.

Do góry
#4492517 - 28/02/2011 00:29 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Zludna - tu masz fajnie opisane co wywinęła:
http://ethicsalarms.com/2011/02/26/oscar-ethics-was-melissa-leos-campaign-wrong/

Nie chce mi się jednak wierzyć, żeby miało to aż takie znaczenie jakie miało to na ruchy kursów.

Do góry
#4492623 - 28/02/2011 00:52 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Zagrałem Hoopera.

Biorąc pod uwagę to:

Mianowicie wyczytałem gdzieś, że od początku istnienia nagród Akademii oraz Gildii Reżyserów, zdarzyło się tylko 6 razy, że reżyser dostał nagrodę Gildii a nie dostał Oscara.

oraz kursy widzę value.

Poza tym delikatnie TSN- najlepszy film, Rush.
I chyba tyle.

Do góry
#4492717 - 28/02/2011 01:09 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

mat2000 - scenariusz, że wygra Hooper i TSN jest najmniej prawdopodobny.

A tak w ogóle to czy ktos z Was zarywa dzisiaj nocke, żeby obejrzeć galę?

Do góry
#4492727 - 28/02/2011 01:12 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

quincy - co myslisz o Kinematografii dla True Grit?

Do góry
#4492797 - 28/02/2011 01:28 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
Amir_Khan Offline
no risk no fun

Meldunek: 05/01/2010
panowie i panie mozna gdzies zobaczyc ta gale na zywo w internecie ? smile

Do góry
#4492828 - 28/02/2011 01:35 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: Amir_Khan]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

Originally Posted By: Amir_Khan
panowie i panie mozna gdzies zobaczyc ta gale na zywo w internecie ? smile
ja się w tej materii nie orientuję

zdecydowałem się jeszcze dograć Natalię po 1.12 10/10

i 2/10 Biutiful po 2.4

zobaczymy jak to wyjdzie wink

Do góry
#4492902 - 28/02/2011 01:55 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

Stream do oskarów

http://www.livestream.com/theoscars

już odliczają czas

Do góry
#4492969 - 28/02/2011 02:07 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

quincy - co myslisz o Kinematografii dla True Grit?

Ciężko powiedzieć - powinni wygrać, bo zdjęcia ładne. Ale w tym roku nie było filmu, który zdecydowanie wyróżniłby się super zdjęciami.

Ja dogram Melisse Leo, ale delikatnie - 3/10
I chyba rypne jeszcze kombos z mega pewniakami (w tym techniczne dla Incepcji).

No i jak już pisałem po cichaczu liczę na moje main combo, gdzie sprawą dyskusyjną są tylko Fincher i TSN.

Do góry
#4493220 - 28/02/2011 02:58 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
gomes Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/01/2006
prosze państwa który bukmacher w necie przyjmuje kombinacyjne na Oscary?

Do góry
#4493263 - 28/02/2011 03:12 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Originally Posted By: gomes

Niestety chyba tylko Victor Chandler. Na nominacje przyjął kombo również Expekt ale teraz nie grałem u nich to nie wiem.

Do góry
#4493393 - 28/02/2011 04:03 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Originally Posted By: gomes

Niestety chyba tylko Victor Chandler. Na nominacje przyjął kombo również Expekt ale teraz nie grałem u nich to nie wiem.

Sorry za wprowadzenie w błąd. Oni też już nie przyjmują combosów.

Do góry
#4493462 - 28/02/2011 04:25 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Dobawiłem jeszcze:

Natalie po 1,12 za ile fabryka dała wink
Melisse Leo po 1,80 za 3/10

No to czekamy do 3:00 rano. Ktoś będzie siedział, czy będę skazany na samotną walkę z morfeuszem? Jezcze ta opinia trzyma mnie przy życiu:

"Jedyna nadzieja w dość specyficznym sposobie głosowania, charakterystycznym tylko dla tej kategorii. Mianowicie, wszyscy członkowie Akademii muszą ułożyć dziesięć nominowanych filmów według swojej własnej preferencji. Film, który już w pierwszej rundzie zdobędzie ponad 50% głosów automatycznie stanie się zwycięzcą. Jeśli nie uda się tego dokonać za pierwszym razem, pod uwagę brane będą filmy, które zdobyły drugie miejsce na kartach do głosowania. I tu pojawia się cień szansy dla "The Social Network", gdyż jest wielce prawdopodobne, że to właśnie ten film zajmie drugie miejsca u tych, którzy na szczycie list umieścili Czarnego Łabędzia, Incepcję, Prawdziwe męstwo, czy Fightera."

Pozdro!

Do góry
#4493560 - 28/02/2011 05:05 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
zludna Offline
old hand

Widzę, że też czytałeś stopklatkowe wynurzenia ;-)

Tam było też coś o tym, że skoro AGP dała zwycięstwo TKS, to tutaj będzie tak samo, bo zwykle tak jest. No zwykle, ale co kilka lat jest wyjątek, a ostatnio to się pokrywało - czuję, że czas na wyjątek tongue

Do góry
#4493646 - 28/02/2011 06:04 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
Amir_Khan Offline
no risk no fun

Oscar,

Siegwette - Bester Hauptdarsteller (28-02-11 02:00)
Jeff Bridges (True Grit) 15,00 James Franco (127 Hours) 10,00
Jesse Eisenberg (The Social Network) 40,00 Javier Bardem (Biutiful) 40,00

Poszlo na Bridges'a smile A kto jest waszym faworytem ?

Do góry
#4493692 - 28/02/2011 06:36 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: Amir_Khan]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Oscar,

Siegwette - Bester Hauptdarsteller (28-02-11 02:00)
Jeff Bridges (True Grit) 15,00 James Franco (127 Hours) 10,00
Jesse Eisenberg (The Social Network) 40,00 Javier Bardem (Biutiful) 40,00

Poszlo na Bridges'a smile A kto jest waszym faworytem ?

Po takim kursie? shocked w ladku jest po 41.
Też kibicuje Jeffowi, ale Firth raczej nie do ruszenia.

Do góry
#4493695 - 28/02/2011 06:38 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
Amir_Khan Offline
no risk no fun

Wiem mat ale tam nie mam akurat srodkow tongue

Do góry
#4493708 - 28/02/2011 06:44 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Tymczasem The Kings Speech na Betfair już po @1,40.

Wietrzę szansę... wink

Do góry
#4493715 - 28/02/2011 06:47 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
Vorspringer Offline
veteran

Tymczasem The Kings Speech na Betfair już po @1,40.

Wietrzę szansę... wink

Niech mnie nawet nie wqr...ją teraz wink Skontrowałem na tego badziewnego królika rano, żeby choć trochę z umoczonej kasy odzyskać tongue

Do góry
#4493720 - 28/02/2011 06:51 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
Amir_Khan Offline
no risk no fun

Szansa jest na pewno. Ja też mam nadzieje że masówka na Króla

dostanie w łeb tongue

Do góry
#4493722 - 28/02/2011 06:55 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

ja pobrałem jeszcze Melissę i kinematografię dla True Grit

boksuję TSNowi,
ale szans raczej nie wietrzę tongue

Do góry
#4493723 - 28/02/2011 06:56 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
Amir_Khan Offline
no risk no fun

Danielsan a moze tak oskar dla Afryki laugh Outside The Law (Algeria)

Do góry
#4493726 - 28/02/2011 06:58 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Szansa jest na pewno. Ja też mam nadzieje że masówka na Króla

dostanie w łeb tongue

Hmmm czy masówka? Cięzko powiedzieć. Kurs momentalnie poleciał po nagordach dwóch Gildii oraz BAFTA. Chociaż jak rozmawiam ze znajomymi to im się ten film podobał. Moim skromnym zdaniem TSN był lepszy. Co więcej, gdybym miał układać 10-tkę tak jak głosujący to TKS nie znalazłby się u mnie w pierwszej 3-ce.

Też ciężko teraz powiedzieć skąd się wziął nagle odwrót w ruchach kursów. Pewnie przez to, że wiara na ostatnią chwilę zaczęła stawiać na Oscary i pewnie poszło trochę kasy na TSN, bo kurs był z pewnością przeszacowany.

Do góry
#4493732 - 28/02/2011 08:01 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

lol

znalazł ktoś dobry stream?

Do góry
#4493733 - 28/02/2011 08:02 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
wojkrk Offline
old hand

Meldunek: 02/01/2005

Do góry
#4493734 - 28/02/2011 08:05 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: wojkrk]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

dzieki, na atdhe tez jest.

Do góry
#4493735 - 28/02/2011 08:07 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Mam tę przyjemność oglądać w C+. Ale w studio pojechali po TKS. LOL.

Do góry
#4493736 - 28/02/2011 08:15 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

http://pl.justin.tv/asior1#/w/914248432

c+

ale Gwyneth ponaciągana frown

Do góry
#4493737 - 28/02/2011 08:32 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

GL smile

Do góry
#4493738 - 28/02/2011 08:48 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Fajnie się zaczyna laugh

Do góry
#4493740 - 28/02/2011 08:48 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Taaaa LOL

Do góry
#4493741 - 28/02/2011 08:51 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

ale dobry znak, nie lubia TKS smile

Do góry
#4493742 - 28/02/2011 08:58 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: mat2000]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

piwo

Do góry
#4493743 - 28/02/2011 08:58 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Hahaha dziarski dziadzio zajebisty smile

Melissa Leo jednak smile

Do góry
#4493744 - 28/02/2011 08:59 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
zludna Offline
old hand

Tu komentujemy? Ok tongue

Super, pierwszy typek na plus :-)
Dzięki quincy :-)

Fajnie, że Alicja dostała za scenografię, a Incepcja za zdjęcia. Wszystko, tylko nie król laugh

Do góry
#4493745 - 28/02/2011 08:59 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: mat2000]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Bohnam Carter jaki pojazd laugh

Do góry
#4493746 - 28/02/2011 09:00 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Heheh to mamy spółdzielnie przeciwko TKS. Najs smile

Do góry
#4493747 - 28/02/2011 09:01 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

A tak w ogóle to szkoda mi trochę Amy Adams. Drugi raz nominowana w filmie gdzie została jednak przyćmiona inną aktorką. Ale jeszcze w życiu dostanie Oscara. Tam samo jak Michelle Williams :-)

Do góry
#4493748 - 28/02/2011 09:04 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
zludna Offline
old hand

Mi Amy Adams kojarzy się z takimi naiwniutkimi rolami, chociaż wiem, że nie tylko w takich banalnych filmach gra.

Animowany krótki :-)

Do góry
#4493749 - 28/02/2011 09:09 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

No to teraz poprosimy Incepcja po drugiego okarka i TKS nadal null wink

Do góry
#4493750 - 28/02/2011 09:11 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
zludna Offline
old hand

Incepcja i TSN teraz, o :-)

Bardzo dobrze na razie, TKS - Firth i starczy tongue Wynudził mnie ten film, dobrze, że Helena nie dostała, bo cały film klepała Colina po ramieniu.

Oglądacie na C+?

Do góry
#4493751 - 28/02/2011 09:12 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Tak, i denerwują mnie już te gadki w studio wink

Do góry
#4493752 - 28/02/2011 09:12 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: zludna]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

teraz chyba faworyci

tak na c+

Do góry
#4493753 - 28/02/2011 09:13 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
zludna Offline
old hand

Ta kobieta jest dziwna w studio :-)

A za najlepszy film będzie na końcu?

Do góry
#4493754 - 28/02/2011 09:16 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Nie wiem do końca. W tamtym roku z tego co pamiętam najpierw było za film a później za reżyserkę. Chyba, że się mylę to mnie poprawcie.

Sorkin według planu. Zostają aktorzy, Fincher i TSN smile

Do góry
#4493755 - 28/02/2011 09:19 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
zludna Offline
old hand

No, niech Król coś ma tongue

Do góry
#4493756 - 28/02/2011 09:29 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
zludna Offline
old hand

O, jednak In a better world - myślałam, że to z Javierem dostanie :-)

Streamy mi powyłączali :/

Do góry
#4493757 - 28/02/2011 09:34 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Christian Bale za drugoplanową - tu bez niespodzianki smile

Do góry
#4493758 - 28/02/2011 09:36 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Christian zaslużenia imo to była najrówniejsza kategoria.

http://www.drhtv.com.pl/transmisja-1142.html - link

Do góry
#4493759 - 28/02/2011 09:40 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: mat2000]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: mat2000
najrówniejsza

złe słowo- po prostu wszystkie kreacje mi sie bardzo podobały.

Do góry
#4493760 - 28/02/2011 09:47 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
zludna Offline
old hand

A w ogóle brakło nominacji dla obsady Incepcji.
Ani Leoś, ani Ellen Page...

A tu kolejny Oscar dla Incepcji. Gdzie ten Król? laugh laugh

Do góry
#4493761 - 28/02/2011 09:57 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

O kurna wilkołaki atakują wink

Do góry
#4493762 - 28/02/2011 10:00 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
zludna Offline
old hand

jeeeeeeeeeest, mój typ siedzi :-) Alicja!

a okaże się, że się myliliśmy i za najlepszy film dostanie... Incepcja.

Do góry
#4493763 - 28/02/2011 10:03 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Graty! smile

Do góry
#4493764 - 28/02/2011 10:40 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

dozucilem jescze troche na TSN smile po 3,5

Do góry
#4493765 - 28/02/2011 10:42 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Coraz bardziej wietrzę... pokój i szanse wink

A tak z innej beczki to mam pierwszy kryzys. A do orki mam na 9:00. Hard day się szykuje :/

Do góry
#4493769 - 28/02/2011 11:07 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

siadło..

czanse sie zmniejszyly ale cały czas czuję TSN.

Do góry
#4493771 - 28/02/2011 11:08 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

No i jednak tradycja, tradycja... potwierdza regułę. Hooper wziął reżyserkę więc mi została na pocieszenie Natalie. Jak jej oscara sprzątnie sprzed nosa mało sympatyczna lesba to się zdenerwuję wink

Do góry
#4493776 - 28/02/2011 11:37 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

No i gniot powygrywał...

Gratuluję wszystkim trafionych typów i dzięki za przesympatyczną dyskusję.

Idę w kimke, zostało mi 2 godziny snu.

Pozdro!

Do góry
#4494253 - 28/02/2011 19:11 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: quincy]
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
Informacyjnie, Portman była w Rodarte ubrana.

Cytat:
Natalie Portman Wears A Wine Colored Rodarte Gown To 2011 Oscars

Do góry
#4494300 - 28/02/2011 19:33 Re: Oscary 2010 - nominacje. [Re: Skiper]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Oscary rozdane. Komentarz Magdy Felis z Canal Plus
Rozmawia Anna Laszuk

http://bi.gazeta.pl/im/3/9177/m9177383.mp3

Do góry
Strona 1 z 8 1 2 3 4 5 6 7 8 >