WAGA MUSZA: Jokipojat 1 ( po objeciu trenerki przez slynnego Ese Tikkanen-a zaczeli cos grac - dzis wazne ze wrocil do skladu najlepszy gracz R.Jekimovs - ostatnio wtopili a jego nie bylo) ,choc gram to lekko bo Hokki nie najgorsza druzyna a ostatnio mieli 3 porazki ale z mocnymi teamami
ja cos mysle nad KHL ale dzisiaj twardy orzech do zgryzienia, Minsk - Petersburg faworytem wydaja sie byc goscie, h2h wyraznie pokazuje ze na ogol to goscie wychodza zwyciesko z tych potyczek, miedzy druzynami tylko 3 pkr. roznicy hmmm....
craax
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
to ja krociotko bo dla wiekszosci osob czytajacych zaplecza czeskie, szwedzkie czy finskie to i tak czarna magia wiec nazwisk podawanie jest zbyteczne chyba heh
Sport Vaasa i Kadan - zdecydowani faworyci, kadra, forma, cel
Jihlava - sportowa forma lepsza a i mecz wydaje sie byc jednak dosc wazny, ostatnio grali z mocnymi ekipami wiec teraz czas wygrac zdecydowanie i potwierdzic forme
Litomerice i Jokipojat - to taka proba bo wszystko wskazuje na wygrane tych zespolow ale ja 100% przekonania nie mam wiec srednia staweczka, bardzo srednia
LeKi - KooKoo over 5,5 1,72 6/10 /Nordicbet/ LeKi - KooKoo 2 1,83 4/10 /GB/ Mecz 4 z 2 druzyna , KooKoo praktycznie w full zestawieniu, w LeKi brakuje paru graczy ( w tym 2 b.waznych Mattila i Antonen ) wiadomo tez ze wciaz maja paru wypozyczonych graczy. Obie ekipy overowe szczegolnie LeKi sporo stzrela, sporo traci 9 overow na 10 ostatnich gier, KooKoo ( 6/10 overow ale az 43 bramki strzelone w ost. 10 grach ) w tej chwili najlepsza druzyna z bilansem 12 KOLEJNYCH ZWYCIESTW i swietnym ( najlepszym w Mestis ) skladem. Wiadomo ze kiedys seria sie musi skonczyc ale licze ze dzis wygraja po przyzwoitym kursie i zarazem bedzie over. Dodatkowo w LeKi dzis starterem w bramce ma byc mlody zdolny bramkarz AITTOKALLIO Sami ale w zasadzie 3ci bramkarz w hierarchii z 10 meczami w tym sezonie 87,83 SVS%
HeKi - Sport Vaasan 2 1,85 5/10 /GB/ HeKi to slaba druzyna, w tabeli plasujaca sie na pzredostatniej pozycji, Sport z kolei to zespol z aspiracjami do ewentualnego awansu, choc poczatek rozgrywek mieli nie za szczegolny ostatnio juz jest lepiej ostatnio 5 zwyciestw w 6 ostatnich grach. Dzis Sport praktycznie w full skladzie, w Heki braknie waznego napastnika A.Kokkonen 33m 9+16 ( 2-go punktujacego ) i 2 regularnie grajacych, dodatkowo dzis ma zadebiutowac w bramce- po raz pierwszy na szczeblu centralnym 20 letni bramkarz wypozyczony z Pelicans u20 T.Huumonen . Do tej pory grywal jedynie w rozgrywkach juniroskich i mlodziezowych wiec moze mu braknac doswiadczenia.
craax
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
do Huumonena robili juz chyba drugie podejscie aby go sciagnac
mlody bedzie sie uczyl od razu na glebokiej wodzie - ciekawe co z tego wyjdzie - ja mu jednak nie ufam, jak sie jest mlodym to czlowiek czesto sie spala i raczej zwykle tym tokiem rozumowania sie kieruje przy typowaniu druzyn, w ktorych na powaznej pozycji zagra swiezak ( niezawsze slusznie )
co do KooKoo - mam zle przeczucie i zero argumentow racjonalnych na NIE
Dla goscia to pierwszy mecz w seniorskim hoku ( zapewne nie liczac jakis sparingow) - nie licze ze bedzie mocnym punktem !. Jak bylby wielkim talentem to juz by dawno debiutowal a gosc ma juz 20 lat