Witam !
Golden State Wariors @ New York Knicks
Typ : Knick -4
Drużyna z Nowego Yorku nie wygrała jeszcze meczu w Madison Square Garden ( 3 mecze przedsezonowe też ,, wtopili "). Pierwszy mecz w tym sezonie z ekipą z Bostonu był bardzo wyrównany i myslałem, że coś ,, zaskoczyło ". Myślałem , że Knicksi obudzą się w tym sezonie i pokażą coś ciekawego... a tu w następnym meczu porażka z Washingtonem

. W dwóch meczch pozwolili na starte śr. 100 pkt rzucając z 39,2 % skutecznością, jedyne co zasługuje na ,, + " to średnia zbiórek 50 na mecz. ( co prawda to jest początek sezonu

).Moim zdaniem trener Brown nie pozwoli na kolejną przegraną Nowojorczyków, za taką pensje jaką bedzie dostawał od NYK w najbliżysz latach muszą być wyniki, a co najważniejsze Knicksi nie mogą być spaleni na samym starcie. Po meczu z Washingtonem Stephon Marbury żalił się w mediach na swoją drużynę i dość ostro skrytykował kolegów ( pamiętam podobną sytuacje w zeszłym sezonie w Play-Off`ach kiedy grali ze sobą Dallas - Phoenix, bardzo słaby mecz zagrał Erick Dampier, po meczu pojechał po nim Nowitzki, i w kolejnym meczu to był zupełnie inny zawodnik. Takie publiczne narzekanie bardzo mobilizuje graczy ). Licze tutaj na mobilizacje Quentina Richardsona, który w zeszłym sezonie grał bardzo dobrze w Madison Square Garden ( 25 pkt, 9 zb, FG ponad 50 % ).
Mam również cichą nadzieje, że w końcu z dobrej stony pokarze się Jamal Crawford.
,, Wojownicy " nie przyjadą do Nowego Yorku po przegraną, ale będzie im bardzo ciężko bez swojego podstawowego rozgrywającego Barona Devisa, który najprawdopodobnije dzisiaj nie zagra, z powodu kontuzji ramienia. Jego brak był widoczny w meczu z Utah Jazz. Wariors nie mogli poradziś sobie w ataku, nie mieli pomysłu na grę, ale także nie umieli wykorzystać rzutów wolnych (.579 %). Zastanawiające może być to, że po przegranej z Utah, gracze Golden State zamknęli się w szatni na prawie 30 min

Podsumowując:
- oba zespoły będą bardzo zdeterminowane, ale myśle, że większa determinacja będzie po stroie NYK ( atut własnej hali )
NYK handi -4 ( kurs 1.901 ) stawka 7/10 ( żeby się lepiej oglądało

)