#4394983 - 23/01/2011 19:52
Re: PlusLiga Mężczyzn 2010/2011
[Re: Wojtas_]
|
member
Meldunek: 10/01/2011
|
siemasz Wojtas. Gdzie byłeś jak Cię nie było ? Masz na dzisiaj jakieś fajne typki?
|
Do góry
|
|
|
|
#4410083 - 29/01/2011 19:09
[Re: Kieras]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
Warszawa lekko wybita z formy przez kontuzje, stąd bet bardzo ryzykowny Dla mnie Reska bierze ten mecz i 1 set to maks co stracą, chociaż i 3-0 mnie zupełnie nie zdziwi. Ponadto do gry Kielce i Czewa +2,5 seta. Fart ma się za co zrewanżować Wieluniowi, dwie porażki w tym sezonie, pora na przełamanie. Częstochowa to drużyna waleczna, co pokazała już niejeden raz, na jednego seta stać ich spokojnie. Osobiście widzi mi się tutaj TB, a może nawet i wygrana AZS-u. Nie mam dzisiaj weny do opisów, więc tak w telegraficznym skrócie. Fart 7/10 Czewa +2,5 seta 6/10 Reska 9/10
|
Do góry
|
|
|
|
#4426971 - 04/02/2011 06:39
[Re: _Korver_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2004
|
Delecta Bydgoszcz - AZS Czestochowa(-1.5) 2 @1.72 ladbrokes
Po pucharach czas wrocic do Plus Ligi gdzie Delecta Bydgoszcz bedzie podejmowala u siebie zespol z Czestochowy. Mysle ze dla zawodnikow z Bydgoszczy sezon sie skonczyl...osiagneli swoj cel jakim byla "6" i bezpieczne utrzymanie, co widac po ostatnich wynikach, mocno obnizyli loty. Mniejsza mobilizacja to jedno, a drugie to brak zawodnikow, niestety te granie co 3 dni odbilo sie takze w Bydgoszczy, gdzie kontuzjowani sa Konarski i Wrona, teraz doszli Pieczonka i Serafin...tak na prawde dosyc wazni zawodnicy, nie wiem jeszcze jak sprawa wyglada z Martinem Sopko bo wiem ze jeszcze nie dawno tez narzekal na stan zdrowia, wiec na ten mecz zostalo powolanych trzech graczy z Mlodej Ligi. Co prawda mlodzi ambitni zawodnicy, ale to jednak za wysokie progi. Tym bardziej ze Czestochowa swoj kryzys ma za soba co potwierdzila w ostatnim meczu sprawiajac niespodzianke w Kedzierzynie-Kozlu zdobywajac trzy punkty. Jak to zrobili tydzien temu to tym bardziej powinni zrobic w Bydgoszczy. W ekipie z Czestochowy nikt nie narzeka wiec licze na trzy punkty tym bardziej ze jest duza szansa na zajecie trzeciego miejsca i unikniecie Skry Belchatow w pol finale. Nie dawno te dwie druzyny mialy okazje grac ze soba w Pucharze Polski i Czestochowa pewnie wygrala 3-0. Mam nadzieje ze powtorzy sie ten wynik
|
Do góry
|
|
|
|
#4429647 - 05/02/2011 15:51
[Re: C18_adam]
|
addict
Meldunek: 08/09/2010
|
Witam, Dzisiaj w cieniu pojedynku na szczycie pomiedzy Skra i Reska, odbedzie sie mecz Wegla z Fartem. Kielce ostatnio tzy mecze pod rzad przegrane po 3:2, w tym ostatnia porazka we "frajerskim stylu" z Wieluniem. Sa napewno mocno zmotywowani, aby dzisiaj wyjsc na boisko i w koncu wygrac. Druzyna Jastrzebia ma przed soba kolejny mecz sezonu(poprzedni przegrany na wlasnej hali z Delecta o awans do 6 plus ligi) juz we wtorek zmierza sie w rewanzowym spotkaniu LM z Unterhaching i nie dosc, ze musza wygrac mecz to na dodatek potrzebuja wygrania "zlotego seta" co napewno nie bedzie latwe biorac pod uwage ich forme w tym sezonie, ale jedno jest pewne, ze jedyne co im zostalo w tym roku to LM i przed takim meczem jaki maja zagrac za 3 dni powinni troche odpuscic. Mozna oczywiscie myslec, ze wyjda mocno zmotywowani i wygraja szybko 3:0, zeby miec wiecej czasu na odpoczynek, ale osobiscie w to nie wierze i uwazam, ze cala druzyna jest juz myslalmi w meczu z Generali Podsumowujac, mysle, ze +2.5 seta na Fart po kursie 1.50 to bardzo duzo i napewno sporo zaiwestuje w ten typ. Oprocz tego delikatnie na Fart +1.5 seta. Pozdrawiam Fart +2.5 seta @1.50 UnibetFart +1.5 seta @2.30 Unibet
|
Do góry
|
|
|
|
#4429806 - 05/02/2011 17:36
[Re: Luc Nilis]
|
old hand
Meldunek: 30/01/2009
|
Skra Bełchatów - Resovia Rzeszów 1 (-1.5 seta) 1.40 Ladbrokes Warto zacząć od tego newsa: http://www.assecoresovia.pl/pl/wydarzenia/aktualnosci/art816,jeszcze-nie-opadly-emocje-po-meczu-z-cai-teruel-a-juz-jutro-zmierzymy-sie-z-pge-skra-.html Zawarta jest w nim wiadomość, że Grozer został w Rzeszowie. Nie wiem dlaczego, ale nie chce mi się wierzyć, żeby Józek był w stanie pociągnąć grę w meczu ze Skrą, z którą Sovia przecież tak bardzo grać nie lubi. Mecz jest na tyle prestiżowy, że mówienie o jakimkolwiek odpuszczeniu którejś ze stron ze względu na puchary jest nie na miejscu. W lepszych humorach Rzeszów, bo jest już jedną nogą w turnieju finałowym CEV Cup. Skra natomiast przegrała w Roeselare i musi w środę spiąć tyłki, aby nie odpaść jeszcze przed stacją Kazań W Belgii podopieczni Nawrockiego zagrali słabo, myślę że drugi mecz z rzędu tego nie powtórzą i wygrają za 3 punkty.
|
Do góry
|
|
|
|
#4432448 - 06/02/2011 16:55
[Re: Leyton]
|
addict
Meldunek: 08/09/2010
|
Witam,
Dzisiaj przed nami tylko jedno spotaknie plus ligi pomiedzy zespolami Politechniki i Zaksy. Dla obu ekip, jest to mecz arcywazny, jezeli Wawa przegra dzisiejsze starcie to bardzo oddala sie od 4 msc, natomiast dla Kedzierzyna bedzie to oznaczac powiekszenie przewagi nad nimi i szanse na zajecie lepszego msc niz 4 aby ominac skre w polfinale. Gra Zaksy nie zachwyca, sa po wyjazdowym meczu z Friedrichshafen w CEV Cup, przegrali u siebie z Czewa, a na dodatek Gladyr ma jeszcze 2 tygodnie pauzowac, wiec na srodku bedziemy ogladac Kazimierczaka. Polibuda juz raz wygrala u siebie z nimi w tym sezonie, poza tym mieli duzo czasu aby przygotwac sie do meczu, wszyscy sa podobno w pelni sil i napewno latwo skory nie sprzedadza. Zagram mocniej 1.5 seta na Politechnike i do tego troche delikatniej na wygrana. Pozdrawiam
Politechnika +1.5 seta @1.60 Tobet Politechnika wygra mecz @2.10 Tobet
|
Do góry
|
|
|
|
#4432697 - 06/02/2011 18:24
[Re: janko muzyk]
|
Carpal Tunnel
|
Politechnika - Zaksa 2 @1.72 ladbrokes a ja wlasnie jestem innego zdania...ze to zaksa wyjdzie zwyciesko z tej potyczki, bo jak maja noz na gardle to graja to co powinni. Jak tego meczu nie wygraja to mocno sobie skomplikuja sytuacje, bo wtedy politechnika zblizy sie do nich i pozniej okazac sie moze ze nie awansuja do "czworki" a to bylby dramat. Taki sklad zbudowany przed sezonem takie cele wysokie, gdzie mieli nawet powalczyc o Mistrzostwo Polski ze Skra, a tutaj wyszlo co innego. Jak narazie ta ekipa zawodzi, mieli uniknac Skry w pol finale ale ciezko moze byc o zajecie 3 pozycji chociaz jeszcze daleko do tego bo narazie chodzi o to zeby nie wypasc z czworki, kto by pomyslal. Co prawda Zaksa przegrala ostatnio w Warszawie ale jak to sie mowi dwa razy nic sie nie zdarza W tygodniu przegrali z mocnym Friedrichshafen ale tak na prawde to wynik moglby byc tak samo inny gdyby nie zolta kartka dla Stelmacha...ale mozna gdybac. Za pare dni rewanz z niemiecka druzyna ale najpierw wazniejsze spotkanie w lidze, ktore trzeba wygrac najlepiej za trzy punkty, ale nawet 3-2 bedzie dobrze bo Czestochowa tez stracila punkt, a o to chodzi zeby nie stracic kontaktu z ta druzyna.
|
Do góry
|
|
|
|
#4436044 - 07/02/2011 21:12
[Re: Slawek_kk]
|
Wodzirej
Meldunek: 02/07/2004
|
od razu przypomniała mi się sytuacja Bydgoszcz - Warszawa z tamtego sezonu, gdzie trener pomylil karteczki itp bla bla W tie breaku sobotniego meczu Jastrzębski Węgiel – Fart Kielce na boisku w drużynie gospodarzy pojawiło się jednej chwili czterech obcokrajowców, a w jednej chwili może grać tylko trzech. Klubowi z Jastrzębia grozi walkower. - Sędziowie po meczu w zapisie w protokole zauważyli, że na parkiecie w jednej chwili przebywało czterech obcokrajowców w drużynie Jastrzębskiego Węgla, nie wiemy jeszcze czy sprawa sama będzie się toczyć w związku czy sami musimy ją zgłosić, ale będziemy to sprawdzać – tłumaczy Dariusz Daszkiewicz, trener Farta Kielce. Na boisku Fart Kielce wygrał 3:2 i dostał za dwa punkty, przegrani gospodarze jeden punkt, jeśli wynik zostanie zweryfikowany jako walkower to Fart będzie miał dodany jeden punkt i awansuje na 7 miejsce w tabeli PlusLigi, a Jastrzębie będzie mieć odebrany punkt. Obecnie obie drużyny maja po 21 punktów. (echodnia.eu) zobaczymy jak tutaj rozstrzygna
|
Do góry
|
|
|
|
#4446036 - 11/02/2011 14:42
[Re: Misiek]
|
Carpal Tunnel
|
AZS Czestochowa - Politechnika Warszawa(+1.5) 2 1.83 ladbrokes
Szykuje sie nam zaciete widowisko gdzie jest calkiem mozliwy tie-break a nie jak nam wskazuja kursy i tabela...Kursy by byly po pewnie po rowno jakby Politechnika wygrala z Zaksa, a mieli bardzo duza szanse nawet na zwyciestwo za trzy punkty, a w tie-breaku bylo jak dobrze pamietam 8-5, Bartman nawet nie wykorzystal pilki meczowej i zemscilo sie przegrali. Czestochowa podobnie tylko powinna przegrac 1-3...Straszna metamorfoze przeszli, bo zagrali taki dobry mecz w Kedzierzynie wygrywajac za trzy punkty a w Bydgoszczy taki dramat grali, miejscami wygladalo to na amatorke...takie bledy popelniali ze nie szlo na to patrzyc. Obydwie druzyny mlode i nieobliczalne, ale mysle ze bardziej to Czestochowa jest nieobliczalna, bo graja w kratke. Potrafia zagrac bardzo dobry mecz by w nastepnej kolejce zagrac slabszy, a Politechnika jednak co mecz walczy i mysle ze Czestochowa jest w ich zasiegu. Co prawda swoj cel juz osiagneli awansowac do "szostki" ale pojawila sie szansa wejscia do "czworki" troche zawalili sobie ostatnim meczem z Zaksa, ale jeszcze nie wszystko stracone tym bardziej ze w tej kolejce jest mecz Zaksa - Skra, ale najpierw Politechnika musi ugrac jakies punkty a najlepiej wygrac mecz. Tylko jedynie to martwi ze w tym sezonie Czestochowa wygrywala dwukrotnie po 3-1, ale czas to przelamac...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|