26.02.2011 16:30
Wozniacki - Zvonareva
Typ: 2
Kurs: 3.5
Final WTA w Doha. Faworytka wg bukmacherow jest nr 1 swiatowego rankingu Wozniacki. Jednak ja sprobuje poszukac argumentow, ktore przemawiaja za Rosjanka. Kondycja jest mocna strona Rosjanki. W tym turnieju rozegrala ostatnie 2 pojedynki 3-setowe. W obydwu pojednykach w decydujacych momentach seta potrafila odwrocic losy na swoja korzysc. Szczegolnie wczorajszy mecz z Jankovic przy wyniku 4-4 przegrywala wlasnym podaniem 0-40 i zdobyla 5 punktow z rzedu wygrywajac gema, a w nastepnym secie przelamujac rywalke. Psychike ma mocna Rosjanka. Serwis rowniez co pokazala we wczorajszym spotkaniu, szczegolnie przy 0-40 3 secie. Rosjanka w swojej historii pokonywala juz Wozniacka. Robila to 3-krotnie, przegrywala 4 razy. Na pewno jest ona bardziej zmeczona zawodniczka, ale podobno ona sie nigdy nie meczy. W swiatowym rankingu zajmuje 3 miejsce. Zapowiada nam sie ciekawy mecz; licze na mocna psychicznie Rosjanke.
nie wiem czy ogladałeś wczorajszy mecz? bo ja widziałem nieregularną, rozkojarzoną tenisistke sprzed 2 lat, gdyby nie serwis to w finale grałaby klacz.. a przy regularności Karoliny, nie widzę innego wyniku jak 2:0 dla nr 1..