#4412396 - 30/01/2011 05:19
Re: Oscary 2010 - nominacje.
[Re: quincy]
|
AVE LAZIO
Meldunek: 18/05/2006
|
Siemka!
Postanowiłem nie czekać tylko chwytać czym prędzej @1,50 na The Social Network. Czegos tu nie jarze. TSN chodziło przez Złotymi Globami po około @1,60. W międzyczasie zgarnęli 4 Złote Globy (w za najlepszy film oraz kategorie, które dorzuciłem do kombo - ale o tym za chwilę), kilka innych nagród po drodze i dzisiaj 8 nominacji do Oscara z czego przynajmniej w 4-ech mają szansę wygrać. To powinno być @1,35 maks jesli nie mniej. Ja to już teraz bo po pierwsze szacuje, że kurs poleci a po drugie uważam, że to własnie ten film wygra. Do tego głównego typu dorzuciłem inne pewki i wyszło cos takiego:
1. The Social Network (Best Movie) @1,50 2. Aaron Sorkin "The Social Network" (Best Adapted Screenplay) @1,10 3. David Fincher "The Social Network" (Best Director) @1,06 4. Toy Story 3 (Best Animated Feature) @1,02 5. Natalie Portman "Black Swan" (Best Actress) @1,12 6. Colin Firth "The King's Speech" (Best Actor) @1,05
AKO: 2,09 Stawka: 10/10 Buk VC Bet (przyjęli grubasa dopiero po wykonaniu telefonu)
Pozostałe bety to peffki. Opisze je później.
księguj już akurat pracuję w branży z filmami niezłe zamówienia na to było tyle mogę powiedzieć moja praca bym Wam powiedział zamówienia filmów i książek
|
Do góry
|
|
|
|
#4412820 - 30/01/2011 16:59
[Re: zludna]
|
Ekstraklasa Typer
Meldunek: 28/12/2005
|
Nie wiem czy kombosy możliwe, ale w bet365 w miarę wysokie kursy.
Obejrzałam 'Jak zostać królem' i utwierdzam się jeszcze bardziej przy typie na 'Social network'. W Bet365 kombosy niemożliwe. Kursy rzeczywiscie na niektóre zdarzenia przyzwoite. A propos szkoda, że na forum tak mało kobitek. Jeden buczek wystawił już kursy w kreacji jakiego projektanta wyskoczy zwyciężczyni Oscara za najlepszą kobiecą rolę pierwszoplanową. I tak mamy w tym roku niemal pewnosc, że będzie to Portman. Na Diora mamy kurs @4,00. Natalie na Złotych Globach wyskoczyła w sukni Diora ale za cholere nie wiem czy wczesniej wszędzie w Diorze była ubierana. Przejrzałem kilka stronek typu "nocoty.pl" ale jakos nie mogę tego przeglądać
|
Do góry
|
|
|
|
#4412856 - 30/01/2011 17:14
|
enthusiast
|
Hmm,a kursy na TSN konsekwentnie rosną. Aktualnie na betfair przyjęło nawet kurs 2,6...
|
Do góry
|
|
|
|
#4412988 - 30/01/2011 17:53
|
Ekstraklasa Typer
|
Hmm,a kursy na TSN konsekwentnie rosną. Aktualnie na betfair przyjęło nawet kurs 2,6... Ano już doszło do zmiany lidera w wyscigu. Zdumiewające. Nie chce mi się wierzyć, że TSN zgarnie wszystko wczesniej a przepindoli Oscary. Po prostu nie wierzę. Teraz to chyba trzeba poczekać, bo TKS zgarnie nagrodę BAFTA i wtedy na TSN będziemy mieli kursy około @2.80 (sic!).
|
Do góry
|
|
|
|
#4413410 - 30/01/2011 19:58
|
Ekstraklasa Typer
|
zludna - kursy na to wystawił PaddyPower. Trochę składamłem wyżej. Na Złotych Globach Natalie była ubrana w kreację Viktor and Rolf. Od Diora miała tylko torebkę Ale dwa ciekawe fakty jakie udało mi się wyczytać - Natalie niedawno podpisała umowę z Diorem na promocję jakiejs nowej marki perfum. A druga ciekawa informacja to taka, że Natalie na wielu galach promujących Black Swan ubierała kreacje Rodarte. A to dlatego, że Rodarte zaprojektował kostiumy do filmu Black Swan (ostatecznie nie dostali nominacji do Oscara). Tak więc można zastanowić się nad: Dior @4 Rodarte @7 Tak dla fun'u może cos zagram
|
Do góry
|
|
|
|
#4413501 - 30/01/2011 20:29
|
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
|
quincy zrobiłem mały research w tej jakże interesującej wszystkich mężczyzn kwestii czyli wpisałem do googla "what will natalie portman wear at oscars" ? I wyskoczyło całkiem sporo "ciekawych" stronek, bo kwestia jest obszernie dyskutowana w pewnych środowiskach... wnioski, mniej lub bardziej ważne: 1) jest w ciąży z choreografem łabądka (5/6 miesiąc podczas Oscarów) "pregnancy is fashionable" 2) Rodarte jest faworytem "We'd be surprised if Portman didn't wear Rodarte on Oscar night. They designed the ballet costumes for Black Swan and Portman is a fan of the Mulleavy sisters and has worn their creations to the Oscars before" 3) ale Dior jest zaraz za "nim" "There has been a lot of talk that Natalie will wear Rodarte to the Oscars, but the New York Times is saying Dior, which comes straight from her stylist Kate Young, who has helped dress Natalie for the last eight years. " 4) kontrakt Portman z Diorem dotyczy perfum "Natalie Portman has officially signed on as the new face of Dior Parfums. Announcing in style, She came out with creative director John Galliano dressed in luxurious Dior, to toast the reopening of the brand's flagship store on 57th Street in New York. This is the first time the star has signed such a lucrative contract with a luxury brand. She'll be in good company joining other "A" list celebrities Sharon Stone, Charlize Theron, Monica Bellucci and Jude Law as part of this Dior high class power house."
Edited by Skiper (30/01/2011 20:32)
|
Do góry
|
|
|
|
#4414089 - 30/01/2011 22:50
[Re: Skiper]
|
enthusiast
Meldunek: 25/01/2005
|
Mamy też i kursy na maliny. bet 365, VC, Paf.. tylko nie wiem czy ktoś z was ten syf ogląda.., Ja troche pogrzebałem po forach i wydaje się że można znależć jakieś value, chodź typowanie zwycięzców jest dużo trudniejsze gdzyż konkurencja jest bardzo wyrównana i solidna hehehe.. A wiec ja wchodze tak. najgorasza aktorka: Miley Cyrus (The Last Song)5/10 kurs 3,0 i Kristen Stewart (Twilight:Saga: Eclipse) 6,0 2,5/10 najgorszy aktor drugoplanowy: Dev Patel (The Last Airbender) 3.75 6/10 majgorsza aktoraka drugoplanowa: Nicola Peltz (The Last Airbender)11.00 1/10 najgorszy film:Twilight Saga: Eclipse 4.50 5/10
|
Do góry
|
|
|
|
#4415999 - 31/01/2011 18:37
[Re: Bzyku]
|
Ekstraklasa Typer
|
Wygląda na to, że triumf "The King's Speech" w kategorii najlepszy film to już tylko formalność.
Tom Hooper zgarnął właśnie nagrodę Amerykańskiej Gildii Reżyserów Filmowych. Wcześniej film zdobył nagrodę od Amerykańskiej Gildii Producentów.
Trzeba pamiętać, że to nie Złote Globy, a właśnie nagrody tych stowarzyszeń są najbardziej miarodajne jeśli chodzi o Oskary. Bo głosują ci sami ludzie.
Gildia Reżyserów ostatnio inne zdanie niż Akademia miała w 2003 roku kiedy to nagrodziła Roba Marshalla za "Chicago", a Oskara zgarnął Roman Polański. Chyba jednak przedwcześnie wydajesz wyroki. Co do gildii producentów (Złoty Laur) to wcale nie jest to wyznacznik oscarowy. Było w historii, nawet tej nieodległej, kilka różnic jeśli chodzi o nagrodzony film. I to najbardziej widocznych właśnie wtedy, gdy do nagrody ścigały się dwa równorzędne filmy. Jeśli chodzi o gildie reżyserów to faktycznie tu jestem zgodny, że to oni nadają ton. I jestem mega zaskoczony zwycięstwem Hoopera. Tym niemniej nadal liczę, że TSN wygra a w historii oscarowej najlepszy film często wyciągał reżysera na pierwsze miejsce. Mówiąc inaczej dobry film pomaga poszczególnym osobom zaangażowanym w film zdobyć nagrodę a nie odwrotnie. Tak jak napisałem, poczekam jeszcze na nagrody BAFTA. Po nich The King's Speech będzie już mega faworytem. A ja sobie wtedy poprawię jeszcze na TSN. Oglądając TSN jakoś mnie ten film elektryzował, trzymał w napięciu, byłem ciekawy jak ta cała historia się w ogóle skończy (nie znałem wcześniej kulisów powstawania Facebooka). Na The King's Speech łeb mi się zrobić ciężki i po prostu przysnąłem. Angielski snobizm i sztywniactwo mi nie służą. Albo rybki albo pipki. Pozdrawiam!
|
Do góry
|
|
|
|
#4418574 - 01/02/2011 13:16
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
2000: Gladiator 1998: Shakespeare in love 1996: Titanic 1995: Braveheart 1993: Schindler's list 1990: Dances with wolves Kilka ich było. Uprzedzając kolejne zarzuty - wymieniłem tylko filmy, których akcja dzieje się w przeszłości, podobnie jak ma to miejsce w "The king's speech". Bo to nie jest film historyczny w pełnym tego słowa znaczeniu. Nie opowiada biografii postaci historycznej. Nie przedstawia konkretnych wydarzeń z przeszłości. To jest dramat o wzajemnych relacjach króla z Lionelem i sile determinacji. Historia jest tu na drugim planie. Ja nie wiem który film zgarnie nagrodę, ale dopiero teraz zrobiło się naprawdę ciekawie
|
Do góry
|
|
|
|
#4421672 - 02/02/2011 17:43
[Re: domo]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/12/2005
|
Mamy też i kursy na maliny. bet 365, VC, Paf.. tylko nie wiem czy ktoś z was ten syf ogląda.., Ja troche pogrzebałem po forach i wydaje się że można znależć jakieś value, chodź typowanie zwycięzców jest dużo trudniejsze gdzyż konkurencja jest bardzo wyrównana i solidna hehehe.. A wiec ja wchodze tak. najgorasza aktorka: Miley Cyrus (The Last Song)5/10 kurs 3,0 i Kristen Stewart (Twilight:Saga: Eclipse) 6,0 2,5/10 najgorszy aktor drugoplanowy: Dev Patel (The Last Airbender) 3.75 6/10 majgorsza aktoraka drugoplanowa: Nicola Peltz (The Last Airbender)11.00 1/10 najgorszy film:Twilight Saga: Eclipse 4.50 5/10 Kurs na Last Airbender w kategorii Najgorszy film leci na leb na szyje...w bet 365 i willu hillu juz tylko 1,73. Mi udalo sie zlapac za 2,5 w skybet (niestety limit tylko 83f). W kategorii aktorki spodziewalbym sie sukcesu gwiazdki Miley...podobnie jak rok temu uhoronowano braci Jonas Zreszta w tej kategorii sa najwieksze rozbieznosci kursow...Cyrus mozna zlapac miedzy 2,0 (skybet) a 3,5 (paddy), dziewczyny z Sex in the City 2 - 2,0 (paddy) i 4,0 (skybet). Natomiast nie wydaje mi sie, aby wyroznienie to dostala Steward.
|
Do góry
|
|
|
|
#4453890 - 14/02/2011 16:31
[Re: oki]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/10/2005
|
I po BAFTAch. Za niespodzianke uznac można brak wyróżnienia dla Hoppera. Dostał nagrodę amerykańskiej gildii reżyserów a na jego rodzimym podwórku wygrał Fincher. Nagrodę dostał za to Rush, który w swojej kategorii regularnie przegrywał z Balem. Na TSN zgodnie z przewidywaniami kursy poszły jeszcze bardziej w gorę. W ladbrokes juz 5.00 (ktoś znalazł więcej?) i cos takiego biore z pocałowaniem ręki Duże value, oczywiscie bez szalenstw ze stawka Rush w TKS bedziej podobał mi się od Firth'a, ale myślę, że wygra jednak Christian- jemu należała się już dawno. A taki opóźniony zapłon akademii to przeciez nic nowego. Portman (chociaż będę kibicował Nicole), TSN i TKS (scenariusze) imo nie do ruszenia. Jedyne większe emocje to best director (myślę, że jednak Ficher, ale nie wiem czy ruszę po 1,65) i może actress in supporting (imo Steinfeld najbardziej zasłużyła, ale większe szanse nawiazania walki z Leo ma Bonham Carter- także bardziej za całokształt) Chyba tyle. quincy?
|
Do góry
|
|
|
|
#4453988 - 14/02/2011 17:44
[Re: mat2000]
|
enthusiast
Meldunek: 25/01/2005
|
Javier Bardem zgarnął dziś w nocy nogrodę Goyi zgodnie z przewidywaniami.
|
Do góry
|
|
|
|
#4454433 - 14/02/2011 21:34
|
Ekstraklasa Typer
|
No widzę, że po BAFT-cie i nagrodach Goyi temacik odżył. Ja przez ten czas oczywiście śledzę ruchy kursów ale nie zdecydowałem się na razie na zagranie czegokolwiek. Kilka przemyśleń poniżej:
1. Rzeczywiście mega zaskoczenie na BAFTA, że reżyserkę zgarnia jednak Fincher. I chociaż BAFTA jest charakterystyczna (chyba bardziej niż Oscary) to znowu odżyły we mnie nadzieję, że jednak TSN ma jeszcze szansę na rywalizację z TKS równiejszą niż wskazują na to buki. Bywało w historii tak, że reżyserka ciągnęła film i na odwrót więc po cichu liczę, że może się uda. Przypomnę, że mam mocno pograny kombos, gdzie siedzą Fincher i TSN. Ja też się jeszcze wciąż zastanawiam nad singlem na TSN. Za @5,50 to nie lada gratka nawet jakby miało nie wejść to warto spróbować.
2. Jeśli chodzi o typy mur beton na tę chwilę to ja bym kombinował (i chyba tak będzie) coś takiego:
- Portman - best actress - Firth - best actor - Toy Story 3 - film animowany - Aaron Sorkin - scenariusz adaptowany - Incepcja - efekty specjalne
Dokładając do tego awans MU w Lidze Mistrzów mamy coś około @1,50. Dla mnie słodko. Za grubasa oczywiście :-)
3. Z underdogów oprócz TSN być może zdecyduję się jeszcze na Steinfeld. Kursy w granicach @4,50 to jakiś obłęd. Jedynie co mnie odpycha od tego zamiaru to fakt, że Melissa Leo wygrała chyba wszystkie możliwe nagrody za swoją rolę, a poza tym była już kilka razy nominowana i w końcu nagroda jej się należy.
A Javier Bardem wygrał tylko coś Bet365 nie kwapi się z rozliczeniem zakładu.
Pozdro!
|
Do góry
|
|
|
|
|
|