Strona 1 z 8 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Opcje tematu
#4347992 - 08/01/2011 21:05 Oscary 2010 - nominacje.
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Meldunek: 28/12/2005
NAJLEPSZY FILM - DRAMAT
"Czarny łabędź"
"Fighter"
"Incepcja"
"Jak zostać królem"
"The Social Network"

NAJLEPSZY FILM - KOMEDIA LUB MUSICAL
"Alicja w Krainie Czarów"
"Burleska"
"Wszystko w porządku"
"Turysta"
"RED"

NAJLEPSZA AKTORKA W DRAMACIE
Halle Berry - "Frankie and Alice"
Nicole Kidman - "Rabbit Hole"
Jennifer Lawrence - "Do szpiku kości"
Natalie Portman - "Czarny łabędź"
Michelle Williams - "Blue Valentine"

NAJLEPSZY AKTOR W DRAMACIE
Jesse Eisenberg - "The Social Network"
Colin Firth - "Jak zostać królem"
James Franco - "127 godzin"
Ryan Gosling - "Blue Valentine"
Mark Wahlberg - "Fighter"

NAJLEPSZA AKTORKA W KOMEDII LUB MUSICALU
Annette Bening - "Wszystko w porządku"
Anne Hathaway - "Miłość i inne używki"
Angelina Jolie - "Turysta"
Julianne Moore - "Wszystko w porządku"
Emma Stone - "Łatwa dziewczyna"

NAJLEPSZY AKTOR W KOMEDII LUB MUSICALU
Johnny Depp - "Alicja w Krainie Czarów"
Johnny Depp - "Turysta"
Paul Giamatti - "Barney's Version"
Jake Gyllenhaal - "Miłość i inne używki"
Kevin Spacey - "W krainie pieniądza"

NAJLEPSZY FILM ANIMOWANY
"Jak ukraść Księżyc"
"Jak wytresować smoka"
"Iluzjonista"
"Toy Story 3"
"Zaplątani"

NAJLEPSZY FILM ZAGRANICZNY
"Biutiful"
"Le Concert"
"Na końcu świata"
"Jestem miłością"
"Hævnen"

NAJLEPSZA AKTORKA DRUGOPLANOWA
Amy Adams - "Fighter"
Helena Bonham Carter - "Jak zostać królem"
Mila Kunis - "Czarny łabędź"
Melissa Leo - "Fighter"
Jacki Weaver - "Królestwo zwierząt"

NAJLEPSZY AKTOR DRUGOPLANOWY
Christian Bale - "Fighter"
Michael Douglas - "Wall Street: Pieniądz nie śpi"
Andrew Garfield - "The Social Network"
Jeremy Renner - "Miasto złodziei"
Geoffrey Rush - "Jak zostać królem"

NAJLEPSZA REŻYSERIA
Darren Aronofsky - "Czarny łabędź"
David Fincher - "The Social Network"
Tom Hooper - "Jak zostać królem"
Christopher Nolan - "Incepcja"
David O. Russell - "Fighter"

NAJLEPSZY SCENARIUSZ
Danny Boyle i Simon Beaufoy - "127 godzin"
Lisa Cholodenko i Stuart Blumberg - "Wszystko w porządku"
Christopher Nolan - "Incepcja"
Aaron Sorkin - "The Social Network"
David Seidler - "Jak zostać królem"

NAJLEPSZA MUZYKA
"Jak zostać królem"
"Alicja w Krainie Czarów"
"127 godzin"
"The Social Network"
"Incepcja"

NAJLEPSZA PIOSENKA
Bound to You ("Burleska")
Coming Home ("Country Strong")
I See the Light ("Zaplątani")
There’s a Place for Us ("Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu")
You Haven’t Seen the Last of Me ("Burleska")

NAJLEPSZY SERIAL DRAMATYCZNY
"Zakazane imperium"
"Dexter"
"Żona idealna"
"Mad Men"
"The Walking Dead"

NAJLEPSZY FILM TELEWIZYJNY LUB MINI-SERIAL
"Carlos"
"Pacyfik"
"Filary Ziemi"
"Temple Grandin"
"You Don't Know Jack"

Edited by Skiper (25/01/2011 19:40)

Do góry
Bonus: Unibet
#4348034 - 08/01/2011 22:03 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Czołem. Pamiętam, że co roku dyskutujemy tu na temat gali oskarowej i dyskusja zazwyczaj była bardzo owocna. Pomyslałem, że warto byłoby również podyskutować o Złotych Globach. W końcu te nagrody to najlepszy prognostyk przed Oskarami. Buki też wystawiły kursy więc warto podyskutować w co zainwestować grosiwo. Specjalnie nie podałem kursów, żeby się nie sugerować. Poniżej kilka moich przemysleń. Do tej pory obejrzałem: The Social Network, Inception, Winter's Bone, Wyspa Tajemnic, Black Swan, Rabbit Hole. W weekend zamierzam zobaczyć The Fighter oraz True Grit.

Moim faworytem jest Natalie Portman. Powinna bez problemu zgarnąć nagrodę za aktorkę pierwszoplanową. Sam film jest ciężki i takie produkcje nie cieszą się powodzeniem na galach. Tym niemniej gra aktorska Portman jest bezapelacyjnie najlepsza. Lawrence w Winter's Bone też zagrała super (są nawet recenzje, że przez jej grę film wygląda jak dokument a nie wymyslona historia). Do tego Kidman w Rabbit Hole. Ta trójka ma szanse, reszta raczej się nie liczy. Z całej trójki Portman ma moim zdaniem największe szanse - niestety również buki stawiają ją w roli zdecydowanego faworyta.

Zastanawiam się nad aktorem drugoplanowym. W grę wchodzą tylko Andrew Garfield (nie chodzi o tego leniwego kota) oraz Christian Bale. The Social Network oglądałem i chociaż film swietny to gra tego aktora moim zdaniem ani na Złotego Globa ani na Oskara. Dzisiaj obejrzę The Fighter i jesli Bale zagra lepiej niż Garfield to zdecydowanie biorę tego pierwszego.

Film animowany - tu jest sprawa jasna. House bet na Toy Story 3. Chociaż nie oglądałem to w recenzjach wymiata. Wystarczy fakt, że jako film animowany jest nominowany do Oskara w kategorri Best Movie. Chyba jakies buki dają 1,20 i to jest izzi 20% zysku w tydzień.

Kolejna pewna lokata to 40% za Screenplay. Jest tylko jeden słuszny zwycięzca. The Social Network. Moim zdaniem to własnie bardzo dobrze zrobiony scenariusz to sukces tego filmu.

Nie oglądałem filmu The King's Speech i dlatego boję się stawiać na najlepszy film. Ale czytając portale filmowe The Social Network rozkochał w sobie wszystkich krytyków i wygląda na to, że pozamiata dwie najważniejsze kategorie - Best Movie oraz Best Director. Z reżyserią trochę zbyt często szpece stawiają w roli mocnego underdoga Nolana za Incepcję i to jedyny fakt, który skłania do głębszego zastanowienia. W historii Oskarów bardzo często jednak wygrywał reżyser, który zrobił najlepszy film. Tak więc z dużą dozą prawdopodobieństwa można powiedzieć, że nagrodę zgarnie The Social Network oraz reżyser tego filmu David Fincher.

To tyle na razie z mojej strony. Dzisiaj wieczorkiem wciągnę nosem The Fightera to napiszę więcej. Gdyby ktos miał napisy do The King's Speech (nawet po angielsku) to proszę na priv.

Pozdrawiam
quincy

Do góry
#4350451 - 09/01/2011 09:19 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

Meldunek: 18/06/2006
gdzie kursy? zanim coś napiszę takie pytanie smile

Do góry
#4350647 - 09/01/2011 17:58 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: Danielsan]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

To najpierw kolego przeczytaj co napisałem. Dopiero pytaj.

Do góry
#4350666 - 09/01/2011 18:14 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

przeczytałem wcześniej, ale co to ma do rzeczy?
istotne jest gdzie można zagrać - nim coś napiszę, chciałbym to zagrać, to chyba logiczne...

Do góry
#4350712 - 09/01/2011 18:47 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: Danielsan]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Nie chcę tu linkować i robić kryptoreklamy ale jest masa stron, które porównują kursy. 2 minuty i masz wszystko co chcesz.

Żeby nie było OT, obejrzałem wczoraj The Fighter i szczerze mówiąc to się zawiodłem. Jest historia prawdziwego boksera z Bostonu, którą można byłoby dużo lepiej opowiedzieć. Aktor drugoplanowy zagrał moim zdaniem dużo lepiej niż Garfield więc biorę Christiana Bale'a. Wczoraj zagrałem takie typy:

Best Screenplay - The Social Network

Bet365
@1,40
10/10

I kombosik:

Best Supporting Actor in Drama - Christian Bale (The Fighter)
Best Actress in Drama - Natalie Portman (Black Swan)
Best Movie Drama - The Social Network

Expekt
@2,71
5/10

Jesli się jeszcze na cos zdecyduje to dam znać.

Pozdrawiam
quincy

Do góry
#4351192 - 09/01/2011 21:21 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

Meldunek: 18/05/2006
Kto pyta nie błądzi :

Do góry
#4351853 - 09/01/2011 23:41 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: Bezdomny]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Mój kombosik zawiera jeszcze Toy Story 3. Pozdro!

Do góry
#4363499 - 13/01/2011 20:51 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Widzę, że ruchu w interesie nie ma. Myślałem, że na forum siedzi trochę kinomaniaków. Może przed Oskarami będzie lepiej :-)

Tymczasem kursy mocno pospadały. Best Screenplay zagrałem w Bet365 za 1,40 akrualnie 1,16 (w sieci do złapania jeszcze po 1,20). Z kombosa wszystko poleciało oprócz Best Movie. Także jest na razie satysfakcja, że udało się złapać value. Oby miało to przełożenie w wygranych dutkach :-)

Pozdro!

Do góry
#4366732 - 15/01/2011 00:50 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/10/2005
Originally Posted By: quincy

Zastanawiam się nad aktorem drugoplanowym. W grę wchodzą tylko Andrew Garfield (nie chodzi o tego leniwego kota) oraz Christian Bale. The Social Network oglądałem i chociaż film swietny to gra tego aktora moim zdaniem ani na Złotego Globa ani na Oskara. Dzisiaj obejrzę The Fighter i jesli Bale zagra lepiej niż Garfield to zdecydowanie biorę tego pierwszego.

Z tym Garfieldem to raczesz zartowac. Chlopak nie pokazal nic co zaslugiwaloby na jakiekolwiek wyroznienie. W samym filmie Finchera lepsi byli Timberlake i zwlaszcza blondyn ktory gral blizniakow. Eisenberg tez imo nominacja zasluzona.
Ja w tej kategorii kibicowal bede Rennerowi- moim zdaniem swietna i nie do konca doceniana kreacja. Moze nawet lekko zagram jezeli Bale i Rush mnie nie oczaruja.

A Toy Story jak najbardziej polecam smile

Do góry
#4367831 - 15/01/2011 05:46 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: mat2000]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

No zgadzam się, że Renner był za.jebisty. Zresztą w Hurt Lockerze w zeszłym roku też był swietny no ale wtedy z Bridgesem nie miał szans. Też bym stawiał na Rennera ale gale typu Golden Globes i Academy Awards rządzą się własnymi prawami. A niestety film Bena Afflecka chociaż bardzo dobry to nie zdobył raczej uznania krytyków. Dlatego stawiam na Bale'a mimo, że zagrał w gorszym filmie, niż The Town. Mam nadzieję, że zbytnio nie namięszałem.

Bardzo fajne preview jesli chodzi o aktora drugoplanowego:
http://www.suite101.com/content/golden-globes-predictions-best-supporting-actor-in-a-movie-a321530

Do góry
#4374206 - 17/01/2011 05:04 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Pograłem sobie Johnnego Deppa za rolę w filmie Alice in Wonderland. Jakaś kiepska konkurencja w tym roku i nie widzę zbytnio kto mógłby szalonemu kapelusznikowi zagrozić wink Dostał dwie nominacje, druga za rolę w Turyście, ale to właśnie Alicja stawia go w roli faworyta. Na Oscara kolejny raz nie ma szans, a członkowie HFPA wprost kochają Deppa. Miał już nominacji, raz udało mu się wygrać ale trafił akurat na strajk scenarzystów i nie dane mu było odebrać nagrodę na uroczystej gali. Tym razem taką szansę powinien otrzymać. Dodatkowo rywalizacja między Oscarami i Złotymi Globami - wydaję mi się że ciosem dla Oscarów będzie Glob dla Johnnego smile

@2.25

Powodzenia smile

Do góry
#4374330 - 17/01/2011 05:44 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: Kameleon]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

A ja zdecydowałem się w ostatniej chwili na małą konterkę:

The Kings's Speech - Best Drama
@3,00 VC
1/10

To tak informacyjnie dla tych, którzy zdecydowali się zagrać moje propozycje.

Pozdr
quincy

Do góry
#4377855 - 18/01/2011 07:41 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Na początek rozliczenie betów, zagranych za złote Globy. Wszystko pięknie siadło i niepotrzebna była nawet kontra przed samą galą. Mam nadzieję, że skorzystaliscie z moich propozycji.

Dzisiaj z uwagą sledziłem jak zachowają się buki po rozdaniu Złotych Globów. Niestety szału nie ma i mogę już teraz powiedzieć, że na Oscarach w tym roku będzie ciężko zarobić. Sporo super mega w pyde faworytów i jesli już na czyms zarobić to na betach, które nadal ciężko rozstrzygnąć. Ale to już wymaga znajmosci niułansów niułansików. Trzeba będzie pooglądać bardziej niszowe filmy. Jeszcze miesiąc może się znajdzie jakas perełka. Na razie słabo. Jesli chodzi o faworytow to juz wszystko jasne ale kursy badziewne.

Skusiłem się natomiast na bety na nominacje do Oskarów (nie otwieram osobnego tematu, bo ruch mizerny). Zostaną one ogłoszone we wtorek 25 stycznia między innymi przez Mo'Nique. Kursy wystawił Victor Chandler. Czas oczekiwania nieco ponad tydzień. Dla mnie to krótko. Inestycja pewna.

Incepcja - nominacja Best Movie

Film, który zarobił za oceanem prawie 300 mln baksów. Film, który premierę miał w pierwszej połowie 2010 roku i przez długi czas był faworytem do Oscara. Film, który został doceniony za efekty. Jedyny poważny konkurent The Social Network jesli chodzi o Screenplay. Solidna gra Leo Di Caprio oraz Marion Cotillard. Jesli poczytać przeiwdywania to wielu widziało jeszcze w grudniu Incepcję jako zwycięzcę. Sam film zrobił na mnie duże wrażenie. The Social Network i The King's Speech to fronrunners w tym momencie i oni powalczą o Oscara (na 99% wygra The Social Network). Ale miejsce na podium dla Incepcji. Nie widzę możliwosci, żeby nie znaleźli się w 10 nominowanych do Oscara 2011.

Jennifer Lawrence - nominacja Best Actress

Po pierwsze film o amerykańskich red neckach z Arkansas. Dwa lata temu za film w podobnym klimacie nominację dostała Melissa Leo (The Frozen River). Laska ma 17 lat. Do tej pory została nominowana we wszystkich najważniejszych galach. Ten film to w głównej mierze jej kreacja. Sam film bardzo ciekawy. Krytycy sikają po gaciach. Gdyby nie znakomita kreacja Portman to pozamiatałaby Galę. Nominacja to jak 2+2=5 (efekt synergii - uczyło się na studiach wink

Noami Watts - nie będzie nominowana za najlepszą aktorkę

Have you ever heard about her??? Ja nie. Przynajmniej w tym roku. Nie widzę jej w pierwszej piątce nominowanych lasek w kategorii Best Actress. Jak dla mnie nominacje dostaną: Portman, Lawrence, Kidmann, Benning i jakas piąta. Hmmm może moja kochana małżonka ze wszytkie sceny w 2010 roku. Żart smile

Gram sobie tripelka @1,27
Stawka: 20/10
Buk: Victor Chandler (przyjęli bet za grubasa, ciekawe co odwiną jak przyjdzie wypłacać)

Pozdrawiam,
quincy

Do góry
#4380490 - 19/01/2011 02:20 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
Vorspringer Offline
veteran

Meldunek: 18/11/2007
Quincy, a może jednak skusiłbyś się i zarysował stroniącemu od "holiłuckich" produkcji ludowi sytuację w najważniejszych oscarowych kategoriach? Które z tych faworyzowanych filmów/gwiazdek Twoim zdaniem są oscarowo "pewne-pewne", a które tylko najpewniej pewne? wink
Pozdro!
P(z)b

Do góry
#4382828 - 19/01/2011 18:23 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: Vorspringer]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Tak jak napisałem jest słabo jeśli chodzi o kursy i ofertę na Oscary. Buki boją się teraz odsłonić bo czas jest najmniej dla nich korzystny. Z jednej strony znamy wyniki Złotych Globów (które zawsze były preludium do gali oskarowej i bardzo często Ci sami wygrywali w przeszłości Złotego Globa i Oscara) a z drugiej strony nie mamy jeszcze oficjalnych nominacji do Oscarów, które zostaną ogłoszone 25 stycznia. Tak więc możemy się bawić albo w obstawianie nominacji (to mamy tylko w Victor Chandler) albo już próbować zagrać zwycięzców Oscarów. Biorąc pod uwagę, że większość buków nie pozwala grać kombosów to może się po prostu nie opłacać. Jedynie VC oraz Expekt pozwalają kombinować te zakłady i ja na nominacje już podałem swój typ. Być może zdecyduję się zagrać jeszcze dubel The Social Network (Best Movie) + Natalie Portman (Best Actress) jeszcze przed ogłoszeniem nominacji. Gdyby to zagrać teraz w VC to kurs mamy 1,43. Miesiąc czekania ale inwestycja raczej pewna. Po ogłoszeniu nominacji kursy pójdą lekko w dół.

Jeszcze słówko na temat samych nominacji. Można by się zastanowić nad typami obarczonymi większym ryzykiem ale mającymi wyższy kurs, np.:

Michelle Williams (Blue Valentine) - będzie nominowana @2,25 VC Bet

Filmu jeszcze nie oglądałem ale jest kilka przesłanej za tym, że to właśnie ona dostanie tę piątą nominację (pierwszą czwórkę już wymieniłem i jestem dziwnie spokojny o wynik). Po pierwsze to bardzo dobra aktorka i miała już świetnie zagrane kreacje (również jako aktorka drugoplanowa). Wydaje się, że Akademia będzie mogła już teraz wyróżnić ją nominacją. Drugi argument to sam film. Chociaż nie obejrzałem go jeszcze to czytałem sporo opinii. Przeważały takie, że to świetny film, bardzo przejmujący i smutny. Jak tak sobie sięgnę pamięcią to Academia lubi takie filmy (vide nominacje/nagrody w ostatnich latach dla takich filmów jak The Crush, The Brookback Mountain, Frozen River, No Country For Old Man, The Reader, Precious, Edith Piaf - to tylko niektóre filmy w takim tonie). I ostatni argument to kontrkandydatki:

Julianne Moore za "The Kids are all right" - odpada, jedna aktorka z tego filmu już ma pewną nominację. Jest tylko 5 miejsc i nie sądzę, żeby dwie aktorki z tego samego filmu dostały nominację. Tym bardziej z komedii.

Hilary Swank za "Conviction" - chociaż jeszcze nie obejrzałem to film w mega amerykańskim stylu. Acadamie ją lubi, Hilary dostała już Oscara. To może być największa konkurentka Michelle ale chyba się nie uda. Zwłaszcza, że ona już ma statuetkę więc pora docenić Williams.

Lesley Manville "Another Year" - obejrzałem tylko trailera i moim zdaniem takie filmy nie mają szans na oscarowej gali. Raczej nie.

Pozostałe aktorki raczej nie są brane pod uwagę i jeśli ktoś inny zostanie nominowany to będzie to mega niespodzianka.

Tutaj znajdziecie bardzo fajne preview:
http://www.suite101.com/content/oscar-nominations-predictions-2011-best-actress-a329948

Wracam do orki. Jak znajdę chwilkę to jeszcze coś skrobnę. Mam nadzieję, że ktoś się podłączy. Milej jest dyskutować a nie słać monologii wink

Do góry
#4383146 - 19/01/2011 21:02 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

Quincy - a co myśli o Naomi Rapace,
przyznam się, że mi się nawet całkiem podoba taka niespodzianka,
kryty co jak to określiłeś wcześnej sikają po gaciach wink
proponowali jej udzial w amerykanskiej wersji trylogii,
minusem jest to ze to za szwedzką prodkucję..

ale ciekaw jestem Twojego zdania

Do góry
#4383484 - 19/01/2011 22:59 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: Danielsan]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Originally Posted By: Danielsan
Quincy - a co myśli o Naomi Rapace,
przyznam się, że mi się nawet całkiem podoba taka niespodzianka,
kryty co jak to określiłeś wcześnej sikają po gaciach wink
proponowali jej udzial w amerykanskiej wersji trylogii,
minusem jest to ze to za szwedzką prodkucję..

ale ciekaw jestem Twojego zdania

Nie oglądałem tego filmu, chociaż opinie ma bardzo dobre. Tylko z tymi nominacjami/oskarami jest trochę inna bajka. Choćby aktor przerósł samego siebie i całe Hoolywood to może być Mongołem i dupla blada. Podobała Ci się Sandra Bullock w tamtym roku? Mnie nie a oscara dostała. Bo niby jej się należał za całokształt ble ble. Tak samo kilka lat temu Clooney dostał za wcale nie najlepszy film w karierze bo całokształt. Trzeba niestety brać poprawkę na ten shit.

Do góry
#4397530 - 24/01/2011 06:39 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
quincy Offline
Ekstraklasa Typer

Hola!

Zdecydowałem się na jeszcze jeden kombo. Od razu mówię, że typ jest obarczony sporym ryzykiem a moja stawka jest za wysoka do tegoż ryzyka. Jak tego nie trafię nie będę wsciekły ale bardziej ostrożnym proponuję po prostu rozbicie tego na single i zagranie za bardzo rozsądną stawkę. Już mówię co jest grane :-)

Michelle Williams (Blue Valentine) - będzie nominowana @2,25
The Town - będzie nominowany @2,25
Julianne Moore (The Kids Are All Right) - nie będzie nominowana @1,28

Triple @6,51
Stawka: 5/10
Buczek: VC

Analiza dla lazy shit asholes:

Nominacje dla najlepszej aktorki:
Portman @1,00 - pewka
Bening @1,00 - pewka
Lawrence @1.08 - pewka
Kidman @1,33 - pewka
-------------------------------------------
Williams @2,25 - film b.dobry ale niszowy, specyficzny, smutny, refleksyjny. Film pary aktorów. Jak dla mnie nominacja byłaby naprawdę zasłużona
Moore @3,50 - gra lesbe w dennym filmie, który ciężko nazwać komedią. Jedna lesba już ma pewną nominację. Dwie lesby w wyjsciowej piątce to dla too much! Skoro dałem nominacje Williams to automatycznie ta zotaje na aucie, bo reszte miejsc już rozdałem wczesniej.
Manville @3,50 - filmu nie oglądałem a aktorka jest często wymieniana wsród mocnych kandydatek do nominacji. Jesli ona mnie załatwi nie będę ździwiony.
Swank @4,50 - film się ciągnie jak flaki z olejem. Gra oczywiscie na poziomie Hilary. Ale nawet na nominacje to zbyt mało (głównie przez spieprzony moim zdaniem film, bo historia niezła)

Nominacje dla najlepszego filmu:
The Kings Speech @1,00 - pewka
The Social Network @1,00 - pewka
Black Swan @1,01 - pewka
The Fighter @1.01 - pewka
True Grit @1,04 - pewka
Toy Story @1,06 - pewka
Inception @1,07 - pewka
The Kids Are All Right @1,08 - pewka
-------------------------------------------------
127 Hours @1,25 - ten film zostanie nominowany tylko ze względu na reżysera (Dany Boyle) i górnolotną technikę nakręcenia samego filmu (takie fajne wstaweczki). Sam film nie powala, swietna gra jednego aktora ale ten film nawet widza w napięciu nie trzyma. Od początku wiadomo, że będzie happy end. Eeech. A może jednak go nie nominują... Byłbym wtedy happy.
The Town @2,25 - film naprawdę mi się podobał i gdyby nie Ben Affleck (sic!) w roli szefa grupy rabującej banki to byłoby naprawdę pięknie. No i własnie - film swietny chociaż już tyle nakręcono filmów o napadaniu na banki, ale główna rola, reżyseria i chyba zdaje się, że produkcja również Ben Affleck. Nie mam pojęcia czy Akademia za nim przepada ale lepiej, żeby tak było. Film zrobił super, jest wymieniany w przedoskarowych spekulacjach jako film nominowany. Ja mu daję szansę.
Winter's Bone @2,5 - o dziwo wielu znających się na temacie twierdzi, że zabraknie miejsca dla tego filmu. Ale zaraz dodają, że to swietna, niezależna produkcja, że och ach i po cichu liczą, że może jednak się załapią. Niestety co najmniej dwa filmy, które mają szanse wygrać na bubblu są częsciej wymieniane jako mające szanse. Więc pewnie na nominacji dla Lawrence się skończy.
Blue Valentine @7 - film niezależnej wytwórni, bardzo dobry ale zabraknie miejsca w pierwszej 10-tce.

Na koniec jedno zdanie. Nie oglądałem tylko jednego filmu z tych siedzących na bubblu. Chodzi tu o Another Year i nominację dla Manville. Jesli to ten film wystrzeli mój zacny kombos w space to będę na siebie zły, że nie obejrzałem przed postawienien. Aha i nie będzie analizy dla bardziej ambitnych. Mi się nie chce pisać a nie sądzę, żeby ktos dociągnął do tego zdania bez ziewnięcia przy porannej kawie w smiedzącym stęchlizną biurze swojej wymarzonej pracy.

Pozdro!

Do góry
#4398169 - 24/01/2011 15:45 Re: Golden Globes Awards --- 17.01.2011 [Re: quincy]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

świetna robota quincy piwo

Do góry
Strona 1 z 8 1 2 3 4 5 6 7 8 >

Moderator:  Green Arrow, rafal08