Na dzisiaj dosyc ciekawy meczyk, a wlasciwie prezent od bukow.
20:45 Tamworth - Accrington Stanley
O druzynach:
Biorac pod uwage miejsce w tabeli goscie powinni rozniesc Tamworth jakies 4-0. Lider tabeli Accrongton prowadzi nad drugim zespolem 3 punktami majac jeszcze w zanadrzu 2 zalegle spotkania!! Nad 3 miejscem 8 punktow, ale oni rowniez maja 2 mecze w "zapasie". Sa naprawde mocni szczegolnie u siebie, ale tabela wyjazdowa przedstawia sie i tak o niebo lepiej (10: 5/2/3) niz pozycja Tamworth w meczach "u siebie" (10: 1/5/4). Jedyne co moze przemawiac za gospodarzami jest wlasnie to, ze sa gospodarzami (chociaz patrzec na ich popisy to niezupelnie

), ale bardziej zastanawia mnie seria ostatnich meczy w ich wykonaniu. 4 remisy z rzedu. Czyzby poprawa w obronie?? Wg. mnie remisy to glownie zasluga slabszych przeciwnikow i tym razem cudu nie bedzie. Plusem na Accrington, procz oczywistej przewagi w umiejetnosciach pilkarzy bedzie tez chec rewanzu. Ostatnie dwa spotkania miedzy tymi druzynami to zwyciestwo Tamworth :O. Ostatnie prawie dokladnie rok temu 22.01.05. Accrington krocza do pewnego awansu i jezeli naprawde maja na celu tenze awans, w takich spotkaniach musza zgarniac 3 punkty, tym bardziej, ze konkurencja depcze po pietach ;P.
Tak wiec typ dnia to 2 ,a kurs 1.80 (B&W) jak dla mnie to spozniony prezent na gwiazdke.