Więc tak: chcę sprzedawać na eBayu w USA, UK, Niemczech, Francji... w ogóle najlepiej na całym świecie. Aby nie było z tym żadnych problemów to czy muszę zakładać jakieś specjalne konta czy coś ? Aby potem nie było żadnych problemów z płatnościami itp.
Dobra, już mam... PayPal. Mam tylko jedno pytanie, jeżeli na eBayu ktoś coś ode mnie kupi i nie ma konta w PayPal to nic nie przeszkadza ? czy działa to tak, że dostanę od PayPal jakiś super tajny numer konta, na który każdy będzie mógł przelać kasę ? Bo nie bardzo będę wiedział co robić w momencie kiedy kupi u mnie coś ktoś kto nie ma PayPala :-)
Druga rzecz, jak to jest z tym przewalutowaniem ? Wybiera się jedną walutę dla konta czy zakładając konto mam stworzone rachunki PLN, USD, GBP, EUR ? I dopiero w momencie kiedy będę chciał wypłacić pieniądze na swoje konto to wszystko zostanie "przewalutowane" (?! nie wiem czy jest takie słowo, FF mi podkreśla) i zostanie pobrana odpowiednia prowizja ?
To czy mi się będzie US przypieprzał później odnośnie skąd ta kasa to się będę później zastanawiał :-)
W świecie bukmacherstwa nigdzie nie mogłem znaleźć tematu PayPala, dlatego pytam tutaj. Proszę o odpowiedź.