Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#454639 - 10/01/2006 14:14 Re: Carling Cup
Szczypior Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/07/2005
www.arsenal.com

Wenger admits he would like to be sending out a stronger side at Wigan tonight in the Carling Cup Semi-Final First Leg.

The Arsenal manager is without Kolo Toure, Emmanuel Eboue (both international duty), Robin van Persie (toe), Ashley Cole (foot) and Gael Clichy (foot) at the JJB. In addition Sol Campbell has a knock.

In fairness, Wenger has rested the likes of Thierry Henry, Jens Lehmann, Dennis Bergkamp and Lauren. Yet, the 56-year-old French manager would argue such concessions are a necessity as the treadmill of an English season starts to take its toll on older legs. Yet again he will entrust Arsenal's progression to the outer reaches of his first-team squad.

I chyba najważniejsze stwierdzeinie

I always felt this was a competition for our young players; he said, and we do want to keep faith in that.

But I would have still played someone like Sol Campbell. You want the right mixture between experience and youth.

I would have played Van Persie as well but he is out too. Thierry Henry and some others need a rest so I have not much choice than to put in the young players.

On the negative side we may look young but, on the positive side, it is a unique opportunity for those players who got us into the Semi-Final to push Arsenal Football Club into the Final.

That progression was so nearly halted in the Quarter-Finals at Doncaster. Only an equaliser from Gilberto in injury time of extra time sent the tie to penalties. The huge frame of Manuel Almunia did the rest in the shoot out.

The young players learnt two lessons at Doncaster said Wenger. ;The first is that no matter where you go in England you will always get a game. You do not always know that when you first arrive. The second thing is that if you never give up then you always have a chance.

;And they got a great example from a World Cup winner. You only have to see where Gilberto was when we got the ball back and where he was when he scored his goal. Remember this is a guy who has won everything.

Do góry
Bonus: Unibet
#454640 - 10/01/2006 16:33 Re: Carling Cup
tolban Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/08/2005
ma ktos prawdopodobne sklady i info o planach Wigan jesli chodzi o ten puchar ?

Do góry
#454641 - 10/01/2006 16:38 Re: Carling Cup
Szczypior Offline
Carpal Tunnel

dobre pytanie, oficjalna strona wita, tyle że mam problemy z zalogowaniem się nie wiem dlaczego. Sądzę, że nie ma sensu stawiać na Arsenal w tym meczu

Do góry
#454642 - 10/01/2006 16:51 Re: Carling Cup
tolban Offline
Carpal Tunnel

ja mam ochote zagrac 1 ;-) nie po to Wigan wygrywalo z Boltonem i Newcastle w poprzednich rundach, zeby teraz ulec mlodzikom Arsenalu ;-)

Do góry
#454643 - 10/01/2006 18:00 Re: Carling Cup
Ipswich Offline
old hand

Meldunek: 18/09/2005
JA postawiłęm w tym meczu 100 zł na 1x. Dla Arsenalu to okazja aby "odpaść z honrem". Liga Mistrzów ich czeka, walka o miejsce premiowane udziałem w elitarnych rozgrywkach w lidze...Arsenal odpadnie

Do góry
#454644 - 11/01/2006 07:30 Re: Carling Cup
Szczypior Offline
Carpal Tunnel

Tak jak twierdziliśmy, młodziki Arsenalu nie dały rady pociągnąć, zdecydowanych i chcących odnieść zawodników Wigan, który ostatecznie zwyciężył 1:0.

Gratki Ipswich za odwagę z rana jak śmietana

Do góry
#454645 - 11/01/2006 11:35 Re: Carling Cup
Ipswich Offline
old hand

Quote:

Tak jak twierdziliśmy, młodziki Arsenalu nie dały rady pociągnąć, zdecydowanych i chcących odnieść zawodników Wigan, który ostatecznie zwyciężył 1:0.

Gratki Ipswich za odwagę z rana jak śmietana

Dziekie dzieki dizs bedzie sie piło bo wczoraj miałem dzień konia 1000 zł do przodu razem na czysto
Dzieki tez Wigan.
Idąc tym samym tokiem myślenia co wczoraj to w dzisiejszym meczu Blackburn - MU powinno też być 1x. Choć MU nie gra już w LM (nic dziwnego z braunami, ciężko coś ugrać) to w lidze maja "misje" walki o miejsce gwarantujace udział w przyszłorocznej lidze mistrzów.
Blackburn zagra z MU, sama nazwa motywuje. Ferguson jak się gra o cele 2rzędne wypuszcza zawsze młodzików i inne piłkarskie odpadki(mecz w lidze mistrzów w ostatnich kolejkach sprzed laty). Pozatym Blackburn dobrze radzi sobie w tym sezonie, zagrożeni degradacją nie są. Puchar dla nich to nie lada atrakcja.
Np w naziemnym sts kurs na biało-niebieskich jest 3,4,

także dizs grubo:

Blackburn - Manchester United 1

P.s Statstyka meczów blackburn u siebie w lidze 612...

Do góry
#454646 - 11/01/2006 11:54 Re: Carling Cup
Szczypior Offline
Carpal Tunnel

Hmm ,a właśnie dziś sądzę inaczej i uważam, ża Man Utd może wygrać to spotkanie, a jeśli nie to x2 bardzo prawdopodobne. Zależy oczywiście od składów i zaangażowania. Myślę jednak że Ferguson zapewne po odpadnięciu z LM nie skupi się wyłącznie na lidze ale również i na pucharach. I choć zapewne tej najmocniejszej zapewne 11 nie zobaczymy, to raczej nie wyjdą w takim składnie jak wczoraj Arsenal. Zresztą sir Alex wypowiada się z wielkim szacunkiem i uznaniem o trenerze Blackburn i postępach jakie poczyniła ta drużyna od kiedy nastąpiła zmiana na tym stanowisku. Pamiętamy (?) porażkę ManUtd z Blackburn na własnym boisku, siedzi to w głowie jeszcze i choć Blackburn ma dobrze poukładany zespół, gra nieźle to daje im dzis szanse góra na 1 pkt.

Panie Ipswich proponuję pieniądzę które chcesz zainwestować w gre na Blackburn przeznaczyć na szczypiorową majonkę albo chociaż na piwko.

Pozdro

Do góry
#454647 - 11/01/2006 12:01 Re: Carling Cup
Szczypior Offline
Carpal Tunnel

No właśnie, tak jak pisałem, obie drużyny praktycznie w najsilniejszych składach:

Blackburn: Friedel, Neill, Khizanishvili, Nelsen, Matteo, Bentley, Tugay, Savage, Pedersen, Dickov, Kuqi, Enckelman, Emerton, Bellamy, Thompson, Gray, Peter, Johnson, Gresko, Todd, Reid.

Man Utd: Van der Sar, Howard, Neville, Bardsley, Brown, Ferdinand, Silvestre, Evra, O'Shea, Richardson, Ronaldo, Fletcher, Smith, Scholes, Giggs, Van Nistelrooy, Saha, Rooney, Rossi, Solskjaer.

Do góry
#454648 - 11/01/2006 12:18 Re: Carling Cup
imarcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/08/2005
Witam .
Co do dzisiejszego meczu Blackburn z MU mam inne zdanie .Ekipa MU wybiera się na ten mecz w najsilniejszym składzie , tzn podchodzą do nie go bardzo poważnie....jakieś trofeum w tym sezonie trzaba zdobyć...
Przewiduje dzisiaj overek po 1,95 w BAW oraz win MU...dlaczego ...rewaz za porażkę u siebie 24.09.2005 1:2
Zobaczymy.

Do góry
#454649 - 11/01/2006 12:32 Re: Carling Cup
Ipswich Offline
old hand

Trudno wam odmówić słusznośći, ale mnie w tym sezonie MU nie przekonuje. Ta drużyna wydaje mi się wypalona. Pozatym MU nie potrafi w tym sezonie grać z Blackburn, wyżej wspominana porażka 1-2. Gospodarze mają świetny bilans meczy u siebie. Był kiedys taki mecz Benfcia - MU, kursy podobne, szanse podobne...postawiłęm na MU. Do tej samej rzeki nie wchodzi się dwa razy, dlatego stawiam uparcie na Blackburn z modyfikacja z remisem. Zresztą Blackburn ma ochotę dokopać Fergusonowi...zresztą karzdy by miał mu ochote dokopać (mówie o wygranej z MU )
Mam nadzieje, że Ferguson dzis zaksztusi się gumą do rzucią z wrażenia podczas tego meczu.

Do góry
#454650 - 11/01/2006 12:41 Re: Carling Cup
tolban Offline
Carpal Tunnel

dzis juz nie jestem taki pewien wygranej gospodarzy

tacy zawodnicy jak Solskjaer, Giggs, Brown, Saha czy mlody talencik Rossi + juniorzy pokroju Richardsona, Pique i innych moge znacznei utrudnic wygrana Blackburn

na stronie klubowej Man U. wyczytalem, ze w ataku Ferguson pusci Rooneya i Sahe

nie wiem jak sie ma sprawa z gwiazda reprezentacji Serbii i Czarnogory mlodym obronca Nemanja Vidiciem, ale raczej zagra on dopiero w rewanzowym meczu z Burtonem

byc moze dzis bedzie juz gotowy Park, ktory na treningu przed meczem pucharowym z Burtonem doznal kontuzji

do tego dzis formacje obronne wzmocni Patrick Evra, ktory przyszedl do United z Monaco i sadze, ze bedzie to dosc duze wzmocnienie ,byc moze przesadzajace o fakcie, ze Blackburn dzis nie strzeli bramki

nie sadze, by starzejacy sie Friedel, Sevage badz Bellamy wystarczyli na te wybuchowa mieszanke

dzis licze na rewanz za ostatnia porazke u siebie :
2005-09-24 Manchester United 1-2 Blackburn

tak wiec moj typ : 2 @ 2.05 Sportingbet

Do góry
#454651 - 11/01/2006 12:55 Re: Carling Cup
lerooo Offline
addict

Meldunek: 17/03/2005
tolban podziwiam cie za wyrozumialosc wobec Man Utd i jakim darzysz ich zaufaniem. Dla mnie od jakiegos czasu te wszystkie nazwiska co wymieniles nie robia wiekszego wrazenia,a juz bynajmniej nie zeby grac na nich, mimo iz ich przeciwnikiem jest dobrze zgrana i niezwykle umotywowana druzyna ktora gra pierwszy mecz pucharowy u siebie i liczy na zwyciestwo. Do tego argument ze Blackburn juz pokonal Manchester na wyjezdzie, zdaje sie ze raczej jest na strone niekorzysci Manchesteru, a nie jak to ty ujales. Uwazam ze, zeby liczyc ze jakas druzyna sie zrewanzuje, trzeba miec powody ku temu zeby im zaufac. A Manchester ani nie ma wynikow tego potwierdzajacych, ani nie zasluguja na zaufanie (Burton 1-1, Birmingham 2-2, czy nawet Benfica 1-2).
Zapewne domyslasz sie ze gram przeciwko Man Utd. Nawet jezeli dzis wygraja, nie zmienie swojego toku myslenia i dopoki Man Utd nie bedzie zachwycac, tak dlugo bedzie warto grac po dobrych kursach na ich wpadki. Powodzenia!!!

Do góry
#454652 - 11/01/2006 13:16 Re: Carling Cup
tolban Offline
Carpal Tunnel

nie wpsominaj o Benfice, bo to nie ten okres i nie ta jakosc jesli chodzi o gre Czerwonych Diablow
gra a przede wszystkim wyniki przyszly dopiero po wpadce z Evertonem(zaraz po odpadnieciu z pucharow)

porazka 1-2 na Old Trafford absolutnie nie argumentowalem mojego typu - czytaj ze zrozumieniem ("dzis licze na rewanz...")

Jesli nie przekonuje cie Rooney, Ronaldo badz ich nowy nabytek Evra to jestem pod wrazeniem obojetnosci z jaka patrzysz na Manchester i jego sklad ;-)

Do góry
#454653 - 11/01/2006 13:23 Re: Carling Cup
Ipswich Offline
old hand

2005-09-24 Manchester United 1-2 Blackburn
2005-04-02 Manchester United 0-0 Blackburn
2004-08-28 Blackburn 1-1 Manchester United
2004-05-01 Blackburn 1-0 Manchester United
2003-11-22 Manchester United 2-1 Blackburn
2003-04-19 Manchester United 3-1 Blackburn
2003-01-22 Blackburn 1-3 Manchester United
2003-01-07 Manchester United 1-1 Blackburn
2002-12-22 Blackburn 1-0 Manchester United
2002-01-19 Manchester United 2-1 Blackburn
2001-08-22 Blackburn 2-2 Manchester United

Te statystyki ukazują, że MU zawsze ciężko szło z Blackburn. Mimo, że to "tylko" statystyka. Znam parę przypadków, w których poszczególne drużyny nie potrafią sobie radzić z rywalami w przecigu lat. Mam na myśli przypadek legia - groclin (legia nie potrafi garć z groclinem). Chciałbm zaznaczyć, że blackburn jest na fali wznoszącej...dobre transfery jak choćby bellamy. Natomias MU się stacza. Darek Wdowczyk w studiu z żelusiami.powiedział coś bardzo mądrego..."W MU ostatnio za dużo jest piłkarzy, którzy noszą fortepian, a za mało tych, którzy potrafia na nim grać"
Tego małego Evre to oni podepczą, chłopak się zdziwi jak się gra na wyspach
Pozatym Rooney facet z nogą jak kobyła stracił forme, przygasł, a szkoda.
Saha drewno jak Rasiak tylko, że niższe i brązowe,
Ronaldo koles efektowny, ale nie efektywny,
Dziadek Giggs, super kiedys, dziś gaśnie
Ferdinand nie będe tego komentował
Smith kiedys super napastnik, ferguson zrobił z niego maszynkę do kopania po nogach
Fletcher angielski Jacek Magiera
Van der Sar i Scholes piłkarze najlepsi w tym klubie, mają kalsę , nigdy nie schodzą poniżej pewnego poziomu, ale to za mało.
Reszta to to ekipa od fortepianu. Panowie 3 piętro chciało by się powiedzieć....
Blackbern ma tą świadomość więc ich się nie boi. W piłce psychika jest bardzo ważna. Większośc klubów w lidze tuż przed meczem przegrywają z MU, bo się ich boją, nazwy wspaniałego klubu.
Dlatego dalej typuje blackburn - mu 1x dla odważnych 1

Do góry
#454654 - 11/01/2006 13:40 Re: Carling Cup
tolban Offline
Carpal Tunnel

bardzo wnikliwa analiza, okaze sie juz wieczorem ;-)
daje sobie reke uciac, ze dzis Blackburn nie wygra z Man U. ;-)

Do góry
#454655 - 11/01/2006 13:45 Re: Carling Cup
Ipswich Offline
old hand

Obojętnie jak będzie, ktoś z nas tu napewno wygra. Tu nawet o te pare złoty sie nie rozchodzi tylko o super zabawę. Choć kasa kręci...Tymczasem spadam i życzę wszytskim powodzenia. Do wieczora
Co do MU to jestem przekonany, że nie wygra :P

Do góry
#454656 - 11/01/2006 14:01 Re: Carling Cup
alfa Online   content
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/05/2005
Quote:

dobrze ze nigdzie nie przyjmuja takich zakladow bo niejeden fan M.Utd bylby juz w tym sezonie bez kilku konczyn...
a wracajac do tematu to Ipswich slusznie zauwazyl, ze Manchesterowi ostatnio nie szlo z Blackburn i to nawet wtedy kiedy M.Utd gral duzo lepiej niz w ostatnim czasie.

Do góry
#454657 - 11/01/2006 14:04 Re: Carling Cup
rafal08 Online   karty
Zbanowany

Meldunek: 01/03/2005
Quote:

Jeden sobie ostatnio dawal "ptaszka"uciac i teraz bardzo cienko pisz(czy)e

Do góry
#454658 - 11/01/2006 14:11 Re: Carling Cup
buldog Offline
Sparta Wrocław

Meldunek: 01/05/2005
Według Szkota, zawodnicy z podstawowego składu są przemęczeni i nadszedł najwyższy czas na odpoczynek.

&#8222;Wiem, że w dzisiejszym spotkaniu nasz przeciwnik wystawi najsilniejszy skład. My zagramy inaczej i nie wystawimy najsilniejszych zawodników&#8221; &#8211; powiedział Sir Alex.

Do góry
Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  Akhu, Biszop