#4548724 - 21/03/2011 22:23
Re: WTA - Miami - 22.03-2.04
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/01/2005
|
Właśnie pisałem analizę pod ten mecz,ale Amir mnie wyprzedził  Pójdę jednak nawet krok dalej - Sloane jest chyba największą nadzieją damskiego tenisa w USA. Wczoraj skończyła 18 lat, nie świętowała za dużo, poza obiadem ze znajomymi. Czas dzisiaj zrobić sobie prezent i wygrać w eliminacjach. Stephens jest w dobrej formie o czym świadczą jej wyniki z przed tygodnia. Jest również bardzo pewna siebie, o czym może świadczyć choćby wypowiedź po meczu z Woźniacki: "I'm thinking, 'Why do I have to play her?' '' joked Stephens. "I thought No. 1 in the world is supposed to blow you off the court and be much better than you. I didn't feel that, and that's a really good thing.'' Sloane Stephens wygra 2/10
|
Do góry
|
|
|
|
#4552089 - 23/03/2011 21:05
|
member
Meldunek: 17/01/2011
|
L Dominguez Lino - A Rus
Pierwsza runda turnieju w Miami. 30-letnia zawodniczka z Hiszpanii Dominguez Lino zagra z o 10 lat młodszą Arantxa Rus z Holandii. Hiszpanka obecnie na 49 miejscu w rankingu WTA . Sezon zaczęła słabo w pięciu meczach raz tylko wygrała. Następnie w lutym udało jej się wygrać słabiej obsadzony turniej w Bogocie i w turnieju w Acapulco doszła do ćwierćfinału. A. Rus 104 miejsce w rankingu. Narazie we wszystkich turniejach z cyklu WTA tour musi przechodzić cała drabinkę kwalifikacji lub gra w turniejach ITF więc rzadko gra z zawodniczkami z pierwszej setki. W Miami to będzie jej trzeci mecz w kwalifikacjach wygrała gładko z 116 w rankingu Misaki Doi i wczoraj z 182 Michelle Larcher De Brito. Obie zawodniczki grały ze sobą już czterokrotnie w tym w zeszłym roku trzykrotnie, Rus nie zdołała wygrać jeszcze ani jednego seta. Młoda Holenderka jest w formie ale ja stawiam dziś na bardziej doświadczoną, mniej zmęczoną, z wyższą pozycją w rankingu i z wyższym kursem Dominguez Lino.
kurs 2.2 ladbrokes.com
|
Do góry
|
|
|
|
#4552182 - 23/03/2011 21:47
|
Carpal Tunnel
|
Alize Cornet - Virginie Razzano Dziś ciekawie zapowiada się francuski pojedynek,a takie mecze rządzą się swoimi prawami. Zerknijmy na H2H - tutaj prowadzi starsza, bardziej doświadczona Virginie 3-2. Co ciekawe wszystkie pojedynki na szybkich nawierzchniach wygrała ( dwa razy hard, raz trawa). Spotkania na clayu wygrywała za to młodziutka Alize. Nie ma jednak co przywiązywać uwagi do historii spotkań między zawodniczkami, gdyż wspomniane mecze na szybkich nawierzchniach miały miejsce dość dawno i dają tylko malutki plusik po stronie Razzano. Ostatnie spotkanie miało miejsce w Saint Malo we Francji w zeszłym roku na clayu. Było bardzo wyrównane, takiego samego spotkania spodziewam się dzisiaj. Kursy jednak tego nie oddają -> value na Virginie  Takie, a nie inne kursy biorą się też poniekąd z ostatnich wyników obu zawodniczek. Virginie jest w lekkim dołku, natomiast Alize przeszła w zeszłym tygodniu eliminacje i odpadła dopero w III rundzie IW ze Schiavone. Należy jednak zwrócić uwagę,że tak naprawdę nikogo 'wielkiego' na hardzie ostatnio nie pokonała ( nie licząc Kuzy, która ostatnio zbiera baty od kogo popadnie). Dlatego też zdecydowałem się dzisiaj zagrać Virginie, która zdecydowaną większość swoich spotkań rozegrała na hardzie i to również może dzisiaj zaprocentować. Razzano 3/10
|
Do góry
|
|
|
|
#4556154 - 25/03/2011 13:10
|
Carpal Tunnel
|
Bartoli - Morita Francuzka nie licząc AO spisuje się bardzo dobrze w nowym sezonie. Jest to o tyle zaskakujące,że Marion jest zawodniczką chimeryczną i wpadki w jej wykonaniu nie są niczym nadzwyczajnym. Dziś będzie miała okazję się jednak wykazać  Po drugiej stronie siatki stanie młoda, waleczna Japonka Ayumi Morita. Panie spotykały się już ze sobą 3 razy i za każdym razem wygrywała Francuzka, choć każde z tym spotkań było dość wyrównane. Dodatkowo mecze te rozgrywane były na szybkich nawierzchniach, tak jak dzisiaj. H2H: http://tennis.matchstat.com/Compare/-459/-5584/-7216W mojej ocenie kursy na młodą Japonkę są przeszacowane,a ona sama jest w stanie powalczyć i wygrać przynajmniej seta. Liczę na wyrównane spotkanie, coś w podobie pojedynku Morita - Kvitova w Dubaju, gdzie Japonka pokazała wszystkie swoje atuty. Jeżeli zagra na zbliżonym poziomie to o wynik jestem spokojny. Ayumi Morita wygra przynajmniej seta 3/10 Ayumi Morita wygra mecz 1,5/10
|
Do góry
|
|
|
|
#4562131 - 27/03/2011 20:23
|
enthusiast
Meldunek: 24/06/2007
|
Ja bym tu postawiłam na Clijsters. Może i nie prezentuje życiowej formy, ale póki co na rywalki wystarcza, wydaje mi się że im wyżej będzie postawiona poprzeczka tym Kim zacznie lepiej grać. Wozniacki ostatnio się już nagrała i nawygrywała, myślę że tym razem polegnie w finale.
Kto wygra turniej ? Kim Clijsters kurs: 3,90 (pinnacle)
Edited by Fro_Lech (01/04/2011 13:52)
|
Do góry
|
|
|
|
#4563358 - 28/03/2011 03:11
[Re: meggie1]
|
journeyman
Meldunek: 26/06/2006
|
Ja bym tu postawiłam na Clijsters. Może i nie prezentuje życiowej formy, ale póki co na rywalki wystarcza, wydaje mi się że im wyżej będzie postawiona poprzeczka tym Kim zacznie lepiej grać. dokładnie.Kim gra to co musi zagrać i właściwie ona w pojedynkach ze słabszymi rywalkami decyduje jak wysoko wygra.Jak lepsze rywalki stawiają opór to ona podnosi poziom swojej gry i jest po zabawie.Żeby nie te informacje o kontuzji to w ciemno grałbym finał dla Kim. Zobaczymy co pokaże z Ivanovic,która łapie formę.
|
Do góry
|
|
|
|
#4564631 - 28/03/2011 22:28
[Re: Amir_Khan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/03/2008
|
Agnieszka Radwańska - Francesca Schiavone
Kiedy ktoś spojrzy w h2h to może się delikatnie zdziwić
bo w czterech dotychczasowych meczach pomiędzymy tymi
pania to Włoszka wygrała wszystkie.Radwańska stoi więc
przed idealna szansą na przełamanie i w końcu pokonanie
Schiavone.Reprezentantka Italii to regularna i solidna
zawodniczka ale to nie jest ten sam kaliber co siostry
Williams zeby Agnieszka byla przez nia non stop masakrowana.
Typ: Agnieszka Radwańska
@ 1,78 = Pinnacle
15 win - 9 lost
Zysk: + 159,1 j. Zgadza się, że statystyki są po to żeby je zmieniać, a każda passa się kiedyś kończy. Ale zobacz kiedy ta "nasza gwiazda" pokonała ostatnio kogoś z pierwszej 10- tki.
|
Do góry
|
|
|
|
#4565102 - 29/03/2011 00:09
|
veteran
Meldunek: 22/03/2009
|
V Zvonareva vs M Bartoli typ: 1 kurs: 1.50 // Ladbrokes
Walka o ćwierćfinał w Miami. Francuzka Marion Bartoli zagra z Rosjanką Verą Zvonarevą. Mimo bardzo udanego turnieju w Indian Wells Bartoli większe szansę w tym pojedynku daje Rosjance, która od początku roku gra regularnie na wysokim poziomie. Jak wspomniałem Bartoli na Indian Wells doszła, aż do finału gdzie uległa Wozniacki, wcześniej jednak wygrała z Petrovą, Cljisters, Ivanović i Wickmayer. Nie wydaje mi się by Francuzka potrafiła rozegrać drugi taki turniej z rzędu. Na razie w Miami wygrała z Moritą (w 3 setach) i Makarovą czyli z zawodniczkami, która nie miały większych szans na osiągnięcie dobrego rezultatu z Francuzką. Zvonareva wydaje się, że taką może być. Vera jak na razie miała zdecydowanie trudniejsze rywalki, wygrała z Safiną i z Groth. W Indian Wells nie miała za dużo szczęścia w III rundzie poległa z Cibulkową, bo bardzo dramatycznym meczu. Teraz wydaje się, że chce odbić sobie te niepowodzenia w Miami i wydaje się, że ćwierćfinał jest blisko. Tym bardziej, że Bartoli to rywalka dobrze znana Zvonarevej i rywalka z którą Rosjance gra się dobrze. Grali ze sobą bowiem 10 razy i, aż 8 wygrała Vera liczę, że dzisiaj podtrzyma Rosjanka tą statystykę i znów okaże się lepsza od Francuzki.
Edited by Fro_Lech (01/04/2011 13:49)
|
Do góry
|
|
|
|
#4565499 - 29/03/2011 01:46
|
Carpal Tunnel
|
Jankovic - Medina Garrigues
Medina gra ostatnio bardzo dobrze - wystarczy spojrzeć na jej wyniki. Porażka po walce z Szarą też dobrze rokuje. Minusem jest H2H 0-6 (bo walkowera nie liczę). Jelena gra również dobrze, ale rewelacji nie ma. Dodatkowym atutem na który po cichu liczę jest pogoda w Miami - wszyscy znamy kłopoty Jankovic z oddychaniem. Dodając to,że Medina będzie trzymała piłkę lepiej w korcie niż poprzednie rywalki Serbki w tym turnieju, jest szansa że nawiąże z nią wyrównaną walkę.
Medina wygra pierwszego seta 1,5/10 Medina wygra przynajmniej jednego seta 1,5/10
Edited by Fro_Lech (01/04/2011 13:48)
|
Do góry
|
|
|
|
#4565889 - 29/03/2011 02:59
|
Carpal Tunnel
|
Ja mam nadzieję,że Aga dzisiaj przełamie tą serię, bo jak nie tutaj to gdzie? Ale masz rację,że kurs na Agę jest zaniżony i po takim lepiej już grać Schavione. Szczególnie,że w moim mniemaniu będzie duużo przełamań i szans na złapanie satysfakcjonujących każdego kursów.
|
Do góry
|
|
|
|
#4566202 - 29/03/2011 04:26
|
journeyman
|
Niby Agnieszka gra lepiej ale z kim przegrywała wcześniej tak i przegrywa w tym sezonie.Schiavone jak robiła błędy serwisowe tak robi.Czyli tak na moje oko niewiele się zmieniło.
|
Do góry
|
|
|
|
#4566800 - 29/03/2011 16:29
|
no risk no fun
Meldunek: 05/01/2010
|
Agnieszka Radwańska - Wera Zwonariewa Nie moge przejść obojętnie wobec takiego kursu na Polkę która w mojej opini gra w Miami najlepszy turniej od wielu miesięcy.Jest bardzo regularna , szybka z lini koncowej i co tu duzo mowic , po prostu płynie na wysokiej tenisowej fali. Czy ta fala jest w stanie poniesc ja do finalu ? Moim zdaniem tak ale aby sie w nim znalezc musi najpierw pokonac Rosjanke. Typ: Agnieszka Radwańska
@ 2,52 = Pinnacle
Typ: Agnieszka Radwańska( + 3,5 )
@ 1,80 = Bet365 16 win - 10 lost
Zysk: + 156,9 j.
Edited by Fro_Lech (01/04/2011 13:44)
|
Do góry
|
|
|
|
#4569287 - 30/03/2011 14:33
|
journeyman
|
Hantuchova/Radwanska - Llagostera /Parra-Santonja
Agnieszka w deblu z Hanti gra swietnie ale ma szanse w Miami
nawet na final , wobec tego czy bedzie chciala za wszelka cene
grac w deblu ? ktory jest dla niej tylko dobrym treningiem bo
nie oszukujmy sie ze pieniadze z debla to dla niej grosze.
Zagra na maxa albo nie. Tak czy inaczej po taki kursie warto
sprobowac na debel hiszpanski.
Typ: Llagostera /Parra-Santonja
@ 3,33 = Bwin No trochę przesadziłeś z tym określeniem "śmieszne pieniądze" Miami to turniej z pulą 4.5mln $. Za zwycięstwo para otrzymuje 237tys.Czyli ponad stówa na głowę.Właśnie dlatego w takich turniejach singlistom opłaca się grać debla. Taką kasę to ona może zarobić chyba tylko na Grand Slamach. No chyba,że zacznie osiągać finały w tych najważniejszych turniejach.
|
Do góry
|
|
|
|
#4569692 - 30/03/2011 19:03
|
journeyman
|
Mialem na mysli ze sa ta oczywiscie niewielkie pieniadze w stosunku do tego co ma zarobic w singlu. Po za tym Ljubicic nie zauwazylem zebys czynil cos konstruktywnego dla tego dzialu. Jedyne do czego sie ograniczasz to krytyka.Krytkowac kazdy potrafi.Napisac cos sensownego lub podac jakis dobry typ to juz nie. Sorry,że śmiałem nie zgodzić się z jednym z twoich argumentów i mieć na ten temat odmienne zdanie. Ja bym na twoim miejscu ciszył się,że ktoś przedstawia mi inny punkt widzenia i w przyszłych analizach wziął to pod uwagę.Forum raczej służy do dyskusji.Im więcej osób przedstawi swój punkt widzenia tym chyba lepiej.Krytyka byłaby wtedy jak bym napisał ....owy typ.
|
Do góry
|
|
|
|
#4569796 - 30/03/2011 19:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/01/2005
|
ljubicic nie warto się denerwować  niech sobie będzie tu konstruktorem tego działu bo nie sposób polemizować z tymi "analizami". Aga cytując "jest bardzo regularna , szybka z lini koncowej i co tu duzo mowic , po prostu płynie na wysokiej tenisowej fali" nikt ci nie mówił, że jedna jaskółka wiosny nie czyni? Polka bez skrupułów wykorzystała zniżkę formy Włoszki, których symptomy pokazała w poprzednich meczach. Franka nie wytrzymywała kondycyjnie wymian, miała problem ze skończeniem prostych piłek, i psuła na potęgę mając 38 niewymuszonych błędów. Rosjanka od pewnego czasu pewien stały, wysoki poziom prezentuje wygrywając co pokazała np. z będącą w życiowej formie Bartoli. Agresywna Zvonareva będzie wykorzystywać bierność Polki i nie będzie wdawać się w długie wymiany i dobrze broniącej się Polce może w końcu zabraknąć sił. Skoro dużo słabsza Kirilenko miała 12 BP to ile dostanie Zvonarewa?..wiele rozstrzygnie się w sferze kondycyjnej bo Vera przy dłuższym spotkaniu może mieć problem ale kto tam wie co pokażą baby 
|
Do góry
|
|
|
|
#4570039 - 30/03/2011 22:47
|
no risk no fun
Meldunek: 05/01/2010
|
Clijsters - Azarenka Kimi po odpadnieciu Wozniackiej ma prosta droge do zwyciestwa i wczorajszy wyczyn gdzie wygrala przegrany juz mecz z Ana swiadczy o jej ogromnej determinacji i checi walki o tytul. Viki ma przecietny sezon jak do tej pory. Jedynym problemem sa przestoje w grze Kimi ale jak zagra skoncetrowana przez cale spotkanie to wygra ten mecz bez straty seta.
Typ: Clijsters
@ 1,48 = Pinnacle
Typ: Clijsters 2:0
@ 2,15 = Expekt
Edited by Fro_Lech (01/04/2011 13:43)
|
Do góry
|
|
|
|
#4571991 - 31/03/2011 23:45
|
journeyman
|
konstruktywny typ na Petkovic 2:0
Maria gra coraz lepiej ale patrząc na rywalki nie pokonała jeszcze zawodniczki z topu. Petkovic gra również agresywny tenis i Mari będzie ciężko pokazać pełnie swoich możliwości. Szkoda,że nie będzie tak wiało tak jak przez dwa ostatnie dni bo wtedy Maria ma ogromne kłopoty z serwisem co było widać w poprzedniej rundzie.Tak też wygrała Radwańska raz jedyny z ruską na us open.Wygrane Petkovic z Wozniacki,Jankovic, wygrana z Sharapovą na AO też przekonuje mnie na grę na Niemkę. Trochę martwi spadanie kursu na Petkovic. Niby na masówe się nie gra
Edited by Fro_Lech (01/04/2011 13:43)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|