#4548724 - 21/03/2011 22:23
Re: WTA - Miami - 22.03-2.04
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/01/2005
|
Właśnie pisałem analizę pod ten mecz,ale Amir mnie wyprzedził  Pójdę jednak nawet krok dalej - Sloane jest chyba największą nadzieją damskiego tenisa w USA. Wczoraj skończyła 18 lat, nie świętowała za dużo, poza obiadem ze znajomymi. Czas dzisiaj zrobić sobie prezent i wygrać w eliminacjach. Stephens jest w dobrej formie o czym świadczą jej wyniki z przed tygodnia. Jest również bardzo pewna siebie, o czym może świadczyć choćby wypowiedź po meczu z Woźniacki: "I'm thinking, 'Why do I have to play her?' '' joked Stephens. "I thought No. 1 in the world is supposed to blow you off the court and be much better than you. I didn't feel that, and that's a really good thing.'' Sloane Stephens wygra 2/10
|
Do góry
|
|
|
|
#4552089 - 23/03/2011 21:05
|
member
Meldunek: 17/01/2011
|
L Dominguez Lino - A Rus
Pierwsza runda turnieju w Miami. 30-letnia zawodniczka z Hiszpanii Dominguez Lino zagra z o 10 lat młodszą Arantxa Rus z Holandii. Hiszpanka obecnie na 49 miejscu w rankingu WTA . Sezon zaczęła słabo w pięciu meczach raz tylko wygrała. Następnie w lutym udało jej się wygrać słabiej obsadzony turniej w Bogocie i w turnieju w Acapulco doszła do ćwierćfinału. A. Rus 104 miejsce w rankingu. Narazie we wszystkich turniejach z cyklu WTA tour musi przechodzić cała drabinkę kwalifikacji lub gra w turniejach ITF więc rzadko gra z zawodniczkami z pierwszej setki. W Miami to będzie jej trzeci mecz w kwalifikacjach wygrała gładko z 116 w rankingu Misaki Doi i wczoraj z 182 Michelle Larcher De Brito. Obie zawodniczki grały ze sobą już czterokrotnie w tym w zeszłym roku trzykrotnie, Rus nie zdołała wygrać jeszcze ani jednego seta. Młoda Holenderka jest w formie ale ja stawiam dziś na bardziej doświadczoną, mniej zmęczoną, z wyższą pozycją w rankingu i z wyższym kursem Dominguez Lino.
kurs 2.2 ladbrokes.com
|
Do góry
|
|
|
|
#4552182 - 23/03/2011 21:47
|
Carpal Tunnel
|
Alize Cornet - Virginie Razzano Dziś ciekawie zapowiada się francuski pojedynek,a takie mecze rządzą się swoimi prawami. Zerknijmy na H2H - tutaj prowadzi starsza, bardziej doświadczona Virginie 3-2. Co ciekawe wszystkie pojedynki na szybkich nawierzchniach wygrała ( dwa razy hard, raz trawa). Spotkania na clayu wygrywała za to młodziutka Alize. Nie ma jednak co przywiązywać uwagi do historii spotkań między zawodniczkami, gdyż wspomniane mecze na szybkich nawierzchniach miały miejsce dość dawno i dają tylko malutki plusik po stronie Razzano. Ostatnie spotkanie miało miejsce w Saint Malo we Francji w zeszłym roku na clayu. Było bardzo wyrównane, takiego samego spotkania spodziewam się dzisiaj. Kursy jednak tego nie oddają -> value na Virginie  Takie, a nie inne kursy biorą się też poniekąd z ostatnich wyników obu zawodniczek. Virginie jest w lekkim dołku, natomiast Alize przeszła w zeszłym tygodniu eliminacje i odpadła dopero w III rundzie IW ze Schiavone. Należy jednak zwrócić uwagę,że tak naprawdę nikogo 'wielkiego' na hardzie ostatnio nie pokonała ( nie licząc Kuzy, która ostatnio zbiera baty od kogo popadnie). Dlatego też zdecydowałem się dzisiaj zagrać Virginie, która zdecydowaną większość swoich spotkań rozegrała na hardzie i to również może dzisiaj zaprocentować. Razzano 3/10
|
Do góry
|
|
|
|
#4556154 - 25/03/2011 13:10
|
Carpal Tunnel
|
Bartoli - Morita Francuzka nie licząc AO spisuje się bardzo dobrze w nowym sezonie. Jest to o tyle zaskakujące,że Marion jest zawodniczką chimeryczną i wpadki w jej wykonaniu nie są niczym nadzwyczajnym. Dziś będzie miała okazję się jednak wykazać  Po drugiej stronie siatki stanie młoda, waleczna Japonka Ayumi Morita. Panie spotykały się już ze sobą 3 razy i za każdym razem wygrywała Francuzka, choć każde z tym spotkań było dość wyrównane. Dodatkowo mecze te rozgrywane były na szybkich nawierzchniach, tak jak dzisiaj. H2H: http://tennis.matchstat.com/Compare/-459/-5584/-7216W mojej ocenie kursy na młodą Japonkę są przeszacowane,a ona sama jest w stanie powalczyć i wygrać przynajmniej seta. Liczę na wyrównane spotkanie, coś w podobie pojedynku Morita - Kvitova w Dubaju, gdzie Japonka pokazała wszystkie swoje atuty. Jeżeli zagra na zbliżonym poziomie to o wynik jestem spokojny. Ayumi Morita wygra przynajmniej seta 3/10 Ayumi Morita wygra mecz 1,5/10
|
Do góry
|
|
|
|
|
|